Табачник шарлатан или нет?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем andrzej, 21 бер 2010.

?

Табачник шарлатан или нет?

1. Да, шарлатан.

75,5%
  2. Нет, его взгляды вполне научны.

24,5%
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Історична окремішність Галичини: міфи і реальність.
    Цитата: "Так склалося, що Галичина завжди була особливим регіоном України. Настільки особливим, що багатьма сприймається як не зовсім Україна, а чи то як польська територія, що за збігом обставин стала частинкою України, чи як така собі держава в державі з закріпленим колись кимось статусом українського П'ємонту. Але кожен міф, навіть найабсурдніший, має базуватися на певних неспростовних фактах - інакше він просто не має шансів. Тож спробуємо розібратися, на чому базуються міфи про Галичину.

ВИТОКИ

Спочатку була Галицько-Волинська держава, що перебрала на себе велич занепалої Київської Русі й змогла уникнути руйнівного монголо-татарського іга. У XVI столітті саме в Галичині було створене перше на території України Львівське Успенське братство з правом ставропігії (самоврядування). Перший на території України університет також був заснований у Львові.

Після трьох розподілів Польщі, до складу якої входила Галичина з 1667 року, їй, якщо можна так сказати, пощастило: на відміну від інших українських території, які потрапили під владу "в'язниці народів" - Російської імперії - Галичина увійшла до складу більш ліберальної Австрійської імперії, де вже наприкінці XVIII століття було скасоване кріпацтво, а український національний рух отримав право на життя. Більше того, у 1861 р. Галичина отримала автономію у складі Австро-Угорщини, почав діяти Галицький сейм, в якому хоч і переважали поляки, українці все ж мали представництво. Згодом українці отримали представництво й у віденському сеймі. Наддніпрянські українці про таке навіть мріяти не могли - перше українське представництво у російській Державній Думі з'явилося лише в 1907 році. Ідея незалежності України також вперше була висловлена в Галичині - в опублікованій у 1895 році праці Юліана Бачинського "Україна ірредента".

Згадуючи про своє кількаденне перебування у Львові в 1914 р. - якраз напередодні Першої світової війни - видатний український історик і політичний діяч Дмитро Дорошенко писав: "Українці вже ставали тут у Галичині державною нацією, вони вже були на дорозі до того, щоб почувати себе господарями на своїй рідній землі". За кілька днів по тому Симон Петлюра, який через чотири роки стане, мабуть, найвідданішим і найпослідовнішим захисником ідеї української незалежності, опублікує в редагованому ним у Москві часописі "Украинская жизнь" декларацію про лояльність російському уряду.

Мабуть, саме перебування українців Галичини і Наддніпрянщини у складі двох однакових за формою, але різних за суттю державних утворень - Австро-Угорської та Російської імперій - й заклало підвалини тих протиріч і непорозумінь між ними, які далися взнаки у буремному ХХ столітті.
    ..."

Останній абзац виділив я. На мій погляд, в основному виважена і об"єктивна стаття.

2. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T080835.html
    Нате вам бюджет, смотрите в расходной части у кого самые большие дотации и субвенции. Добавлю, что демографическая ситуация на Донбассе - [strike]одна из самых плохих в стране[/strike]самая плохая , а в АРК чуть повыше за счет крымских татар.
    http://www.demographia.ru/articles_N/index.html?idR=21&idArt=1531

Уй, Степаныч, какой дешевый съезд.
    Вы доподлинно знаете, какое мировоззрение у большинчтва галичан? Уверен, вы лично не знаете ни одного галичанина и никогда там не были.
    Вы разделяете мнение табачнега, что в правящей элите доминируют галичане, вот и гуглите и доказывайте мне, что это так. Я утверждаю, что это дешевый треп, галичане представлены пропорционально и никакого доминирования нет и не было.
    ЗЫ: Если я разделяю мнение, допустим, Барака Обамы, я что автоматически становлюсь американцем или, прости Господи, негром?

Я и возражаю против мнения табачника, а вы чьи-то нелепые рассуждения из ЖЖ выдаете за факты. А вашего мнения, я, простите, так и не увидел. Видимо, его просто нет. Если для вас Табачник - священная корова, так и скажите, я не буду вас тревожить.

3. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Степаныч - ты смешон. :))

Хотя это обычное дежавю. Все это уже было про добровольное поголовное вступление в партию регионов, еще про что-то там

4. STK

STK Дуже важлива персона

Чому ж тоді за галицький світогляд Ющенка і інших помаранчевих політиків голосує пів країни, а не тільки галичани?

5. STK

STK Дуже важлива персона

Виважена, тільки протиріччя і непорозуміння є не між галичанами і наддніпрянцями, які в 19-му столітті жили в різних імперіях, а між україномовними і російськомовними.

6. Вуйко Стефко

Вуйко Стефко миється в бані

Степанич...Ви і справді,якийсь-такий "смешон",жАлкий i жалкИй хлоп в засмальцованому мундурі!
    Це я та-а-ак...з відстані мовлю,без того,щоб Вас вжалити...як Табачник і Ви Нас.:)):rock:

7. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Степаныч, вот у моих киевских родсвенников, никаких непорозумінь між ними, та галичанами не існує взагалі. И я так думаю, что мои родственники типичные киевляне.

Степаныч, а какие у Вас непорозуміння з галичанами? В деталях можно?

8. Вуйко Стефко

Стєпанич,дава-а-а-й! :preved:

9. Вуйко Стефко

Ну-у,Стєпанич...Давай затабачимо-си троха так,помаленьку!

Можна і жартома...

Карпати...
    З гір спускається група туристів.Екскурсовод прямує до подвіря гуцула,який сидить на пни і палить файку.
    -Здрасьтє вуйка.Ми турісти с самой Маскви.Красі-i-ва у Вас здєсь.Много слишалі о галіцкой гостепреімності.
    Ми так проголодалісь бєгая по-горам...А нє найдєтся у Вас чаво пєрєкусіть?
    Вуйко так-си файно затєгнувсі димом,сплюнув в бік і мовить:
    -А перекусіть он пуцьку моємy конeвi,бо вже задовго-сі бавить з кобилою...А мені орати треба!

Тепер Ваша черга ,Стєпанич...:))

10. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Полстраны голосовали против Кучмы в 2004. А за галицький світогляд Ющенка набралось едва 5 % в 2010. Почему Ющенко так низко пал в рейтинге?

11. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Да Ющенко вообще-то из Сумской области, и с чего Вы взяли, что у него именно галицкое мировозрение, а не волынское, киевское, полтавское или то же сумское.

12. STK

STK Дуже важлива персона

То Ющенко Кучму переміг, а не Януковича %-)

Бо він майже нічого не змінив, хоч обіцяв багато. Відсоток "галичан" в країні не змінився, просто місце Ющенка зайняла Тимошенко, от і все.

13. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Со слов СТК:
    :pardon:

14. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Можно и так сказать. Янукович был приемником Кучмы.

У Тимошенко рейтинг был всегда выше Ющенко...Пусть лучше на своем месте остается ;)

15. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Что чушь? То, что он несет? Несомненно! Чушь - это еще мягко сказано!
    - А что он проходил обследование у психиатра и тот не выдал заключения? И чего, не скажете?;)
    - Ну да! Еще как ведетесь... Иначе, не оправдывали бы, логично?;)
    - Не коммунистам, а большевикам! А большевики - это мрусы.
    - А почему две? а не три? четыре, пять? В Украине бесчисленное множество культур, в каждом селе своя культура, свои обычаи и свой говор, но при все при этом одно общество и не не надо нас делить, на общества.
    - Я понял ваш трюк, но, право же, не стоит...
    - Так откуда в курсе? Откуда им знать, что в официальном украинском москаль - это солдат...:))

16. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Антитабачниковая кампания - это протест, прежде всего, а какой протест мог быть при совке? И шо оно там Вам веет?...%-)
    - Не об одинаковости речь, а о сортировке. Нормальные, людей не сортируют. А он сортирует, а значит у него диагноз... поимели еще одного космоса... Дурдом какой-то...%-)
    - У украинских граждан нет региональных различий. Закон один для всех. Так понятно?
    - Так то липа чистой воды. И не лень им такую чушь придумывать? Воюют, однако, ребята...:ireful:

17. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- И что смотреть? Вы делаете вид, что не отличаете валовый доход, цифры которого вы привели, от чистой прибыли - из которой и платятся налоги.

- Но дотации им дают из бюджета, т.е. из налогов, но возвращают ли они хотя бы дотации? И выходит, что нет! Почему? А если бы доходы превышали дотации, то и дотации тогда были бы не нужны, а значит не превышают. Иными словами эти регионы планово убыточные. И как плановоубыточное производство может быть рентабельным? А если не рентабельно, то значит и депрессивное. А если учесть, что энергоемкость вот тех, "не депрессивных", зашкаливает по современным меркам, то депрессивность становится до того явной, что и доказательств не требует вовсе. И тут вопрос, а кто выступает донором этих дотаций? Похоже , что те, кого этот меньистр назвал депрессивными. А может он и прав? Может таки эти районы запрессованы до того, что их не волнует куда деваются их кровно заработанные налоговые деньги. А может проверили бы хоть раз? А?
    - Вообще, можно было бы назвать странностью то, что Тугрик не понимает, какие цифры он приводит как аргумент, если не знать, что он так же как и табачник постоянно занимается наглыми подлогами и откровенной ложью!

18. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Тоді виходить, що всі тут володіють, навіть Акуліна? Тоді всі пишемо українською. :good:
    - Ви ще раз почитайте, що Ви написали...
    - А може Ви і насправді божевільний? Бо таке писати здорова людина не може. %-)
    - І це безперечно. І вигадали цей термін московські україножери ще на початку минулого століття.
    Виходить, що весь світ - це шовіністи, а цей хлоп - янгол з крильцями, жах!
    А Кучма, відповідно, передавачем? :rolleyes:

19. Змейка

Змейка Well-Known Member

Ну почему же "пів країни"? Гораздо меньше на самом деле.:))
    Да посмотрите по голосованию за кандидатов в президенты. Сколичко там Тягнибок набрал?:scratch_one-s_head:

20. Змейка

Змейка Well-Known Member

Вот не умеете вы цивилизованно вести дискуссию. Обязательно нужно начать обсуждать оппонента, чьи взгляды вам не нравятся.:bad:

а де твій аватар? :)