Від Тустані попрямували до Острого каменя, де між ним і Малою скелею вирішили зробити привал і приготувати обід. Перше фото - фрагмент Острого каменя. Далі - вогонь розпалено. Вид на Острий камінь (там, де частокіл на передньому плані). Далі - вигляд на місце привалу з висоти кількох метрів (з боку Малої скелі) - чуть дальше і лівіше вогнища видно наші наплечники і імпровізований "обідній стіл" на стовбурі поваленого дерева)))) Далі - я на Малій скелі - де в центрі щось таке синеньке - то якраз я)))))) Пообідавши, вирушили вверх. Ото, якраз трохи вище Острого камені - вигляд на гори. Останнє фото - десь там ми назбирали ще літр ожин. Коли вийшли до висоти 840 м над рівнем моря, то покопали там калган і вирушили додому до Схадниці.
В суботу 5 вересня ми з КР вирішили піди на Цюхів хребет (940 м над рівнем моря, звідки видно Трускавець, Дрогобич і ваабчє всю долину). Початок маршруту починався добре, але потім зарядив дощ.... На Цюхів хребет ми, канєшно, вилізли, але з нього НІ-ЧО-ГО не побачили, бо ми були в хмарах і видимість була якихось пару сот метрів(((((( Так як місця для привалу сухого не було, то ми вирішили спускатися до Острого каменя, де зробити привал там же, що і перед тим. Ми туди дійшли, але там також падав дощ, було мокро і холодно. Тоді ми вирішили спуститися аж до Тустані, де з боку Острого каменя є такі собі альтанки з мангалами біля них. Так і зробили. Одного охоронця ми побачили, вже коли поїли і підійшли до каплички з джерелами))). Гейби він нас раніше побачив,то, ймовірно, жи хтів би з нас троха грошей, за аренду місця обіду))))) Фоток мало, ібо падав дощ......
Най Карабін чи Євген не думають, жи я в них хліб забираю, але викладу туткай троньця цвіточків. Отак вони ростуть в горах - так файно : сині поряд з жовтими))))
Так як в суботу ми пройшли біля 23км, то в неділю відпочивали. Та й дощ і в неділю падав.... З дружиною вже по обіді прогулялися Східницею, подивилися на новий амфітеатр (в якому пересиділи збільшення сили дощу))))))) В понеділок 7 вересня КР виявив бажання йти з нами. Я прийняв рішення йти по невідомому для мене маршруту, про який я взнав день перед тим. Так як мої кросівки вже ось-ось мали розвалитися, то я попросив в господаря будинку гумові чоботи. Чоботи його були 44 розміру, що, в принципі, мені підходило (як я вважав). Взувся - чу-чуть були замаленькі, але я вирішив, що фігня)))) Здря я так вирішив. А ще я йшов в гумових чоботах і в шортах... Теж здря я так вчинив... По вчорашньому маршруту дійшли до Урича, хотіли в магазині кавки попити, але не було в той час електрики((( Попили нафтусі, уточнили в продавщиці дорогу і посунули в гору в напрямку до гори Товстої (гора безліса, з якої, якщо вірити рекламному щиту, відкривається чарівний вигляд на долину річки Стрий і на гори). На гору піднімалися файно, час від часу світило сонечко, був чудовий вигляд на Тустань (а потім і Острий камінь з-за кори трохи показався.) Вийшли кудись на полонину, покопали там калган. По дорозі трохи ліщинових горішків насмикали, терен спробували. Терну там - уйма, але він терпкий, його аж після перших приморозків збирати треба. Коли виходили на якусь вершину - почався дощ, краєвиди зникли, ми почали спускатися в іний бік, маючи намір спуститися до річки Стрий. Йшли по дорозі, яку вкатали трактори, які там ліс заготовляють. Йшли-йшли..... Видать, десь звернути нам треба було.... Йшли-йшли і.... дорога нам ся скінчила....... І ми з 1,5 км, а мо" й більше спускалися прям по хащах по досить крутому схилу. Нагадую, що я був в шортах і гумових чоботах))) Холяви чобіт натерли мені литки. Поки дійшли домів, я два рази закочував холяви, аби воно терло по свіжій шкірі, а не по ранах))))) До річки ми таки спустилися, за течією пройшли пару км і по мосту перейшли на правий берег Стрия. Там було село, виявилося, що то є село Сопіт. Спитав, що є вище за течією - сказали : село Довге, до якого 5 км. Пішли.... Дорога - НІ-Я-КА. Видно - колись-колись був асфальт. А так - каміння і калюжі. Десь, на півдорозі на острові річки Стрий (острови там часто - один за іншим) бачили якусь бетонну споруду - висотою метрів 20 чи й вище... Зрозуміли, що це фрагмент греблі, яка мала там постати у 80-х роках минулого століття. За проектом там мала бути гребля і ГЕС. Планувалося затопити купу сіл. Так, як то вже була пєрєстройка, люди сильно бунтували і проект заморозили. В Довгому мали намір оглянути водопад висотою 11 метрів. Але, вже не мали сил теліпатися кудись шукати той водоспад. Тим більше, що в той період дивитися там, скоріш за все, не було на що, так як води в потоках - обмаль. В Довгому по підвісному мосту перейшли на лівий берег (село Довге є на обох берегах Стрия). І там пішли польовою дорогою частково вздовж русла Стрия, частково трохи вгору і вгору. На якомусь етапі потрібно біло вирішувати, чи йти по хребту, чи звертати в ліс. Вирішив по хребту... ЗДРЯ!!!! Пройшовши з 0,5км, чи й більше, я зрозумів, що ми зайшли в петлю Стрия)))) Вернулися, зайшли в ліс і дійшли до села Перепростиня. А там я вже знав дорогу до Східниці. До Східниці дійшли, вже як було зовсім темно)))) Відчував, що ногу натер. Вдома, роззувшись, виявив, що пів правої шкарпетки - в крові. Так натер мізинця))))
Рекламний щит з маршрутом. Червоні цятки і стрілки - то я домалював, показавши наш маршрут. До речі, потім "кидав" в Гугль-мепс відстань між селами Сопіт і Довге, аби перевірити, чи не обманули аборигени)))) І шо ви собі думаєте???? Гугль НЕ БА-ЧИТЬ дороги між тими селами!!!!!!!!! Показує дорогу через Підгородці-Урич-Східницю-Нов.Кропивник-Рибник )))))) Потім зрозумів частково : Сопіт - це село Сколівського району, а Довге - село Дрогобицького району. Дорога між селами - ПОФІК владам і того і того районів)))) Настільки пофік, що і дядько Гугль її не бачить))))))) Де на схемі (зліва в петлі Стрия) протилежні червоні стрілки - то там, де ми йшли і верталися))))) Далі фото : дорога від с.Урич вверх, терен на тій дорозі, види на Тустань з підйому. Полонина, на якій трохи калган копали. Потім - Річка Стрий з моста біля с.Сопіт. Вірніше, один з її рукавів, бо там острів є.
У вівторок вже нікуди далеко не ходили. Покопали калган, позбирали чорнички і ожини. Дружина одну калічку найшла (то так підберезовики місцевими звуться). Так та калічка всю ніч на лавці пролежала))) Кому вона одненька потрібна? )))) На фото біля грибочка - кусок мого патика - як він кучерявиться. І то тільки за один день, бо то вже не перший патик - постійно десь їх забуваю і нові вирізую))) Далі : тут ми жили.
Нині прийняв рішення - в середу виїжджаю в Східницю. Погоду, правда, там малює мрачну. Але, пофік))))) То ж СХІДНИЦЯ !!!!!!!!!!!!!!!!
Сумка і невеличний наплечник спаковані (хіба зранку ще ноута в сумку запхати, зубну щітку, таблетки і ще деякі дрібниці)))) Зранку знайомий на авто підбирає мене чуть не під будинком і везе прям до будинку в Східниці. Знайомий їде до лікарні східницької, а лікарня знаходиться буквально в 50м від будинку, де буду жити я))))))) Потім підбираємо ще одну нашу спільну знайому, а у Львові - ще одну пасажирку. В принципі, ще 5-та людина влазиться))))) Може є у Львові бажаючі? Ще маєте годин 12 на збори!!!!
Аж ніяк))) Я вже на місці))) То є пам"ятник курортнику, який встановили, буквально, в кінці цього літа. Ну і я біля нього. В гумовцях, як і належиться справжньому східницькому курортнику. Коли за Бориславом піднімалися на перевал, то дощ перейшов у сніг. На самому перевалі на траві біля дороги лежав сніг. Навкруг Східниці ліси, які розташовані на висоті вище, приблизно, 750 метрів над рівнем моря, також припорошені снігом.
Я вперше був в 2000 і то воно разюче змінилося за ці 16 літ. А в порівнянні з 1979 ........ - то ваабчє......... Спробую, аби дощ не заваджав знимкувати)))
@Forpost, фото я, може, й навиставляю, але, поки тоє і сеє.... Пропоную вам подивитися на Східницю в Гугл-мепс. Там центральна вулиця повністю зазнимкована і можна нею віртуально з кінця в кінець прогулятися. Навіть, краще, бо знимковано тото влітку і в файну сонячну погоду, а не так як зараз - зимно і похмуро.
Наготував вже собі каші на сніданки. Коли вже відставив з вогню і закутав рушниками, то згадав, що цукру не всипав..... Ну, прийдеться вже після розігрівання додавати... Люблю таку кашу на сніданки. Якщо кому цікаво, то зара напишу в "кухні для хлопів".
Завтра куплю)))) В мене є з собою міліцейський синій, але він завеликий і заважкий. Я його взяв на випадок зовсім екстремальний. Але, зато в мене є (на фото) розчепірка, а в пам"ятника такої не є)))) Куплю завтра, бо приїхав з мінімумом грошей, але ввечері вже пенсія на картку капнула
Завтра то збадаю Хіба на якогось старшого натраплю. Зараз на вулиці - +0,5 градусів по Цельсіюшу... А чуть вище - то точно приморозок. Навряд чи щось нове вилізе.