Ожина казково солодка. Я такої солодкої, напевно, ще й не їв. @Latana Royal розповідала, що вони з дочкою по руслу потічка дійшли до водоспаду, а потім ще далі. Чесно кажучи, я дивувався, але тепер побачив, що нічого дивного - річка Східничанка сама на себе не подібна. Вкрай мало води. Разів в 5 менше, ніж зазвичай бувало. Ось водоспад. В не такі сухі роки там вода по всій ширині падала, а зараз - лиш в одному місці між каменями... Недалеко від джерела з содовою (а там завжди черги страшенні) був будинок, де продавали ту ж содову (там є своє джерело). Вірніше, склад тих содових, вроді, трошки відрізнявся, але не дуже суттєво. Продавали ту содову, наскільки я розумію, не дуже законно. Але, цього року, видать, те узаконили - біля входу на подвір"я стоїть ось така будка, в якій кожен собі може придбати воду за ціною 4грн за 1 л. Пхаєш купури і воно тобі воду лиє.
Так! Це та сама лавка! Як я туди хочу! я кілька пляшок, саме з цього автомату, до дому поштою відправила
Вчора познайомився з чоловіком з Кривого Рогу (з яким і Латана Роял до познайомилася). Запропонував сходити по його місцях. Пішли. По дорозі "підхопили" ще одну його знайому (живе в іншому кінці Східниці). Якщо вчора було досить жарко, то сьогодні цілий день небо в хмарах, і пів дня на горах був туман. Трава всюди мокра. Але : ми з дружиною нарвали 2 літри ожини, і ще по пару кг аличі і яблук))) Також я накопав трохи кореня калгану - ну, на відро самогонки вже цього буде досить)))))) Та знайома від нас відкололася і пішла взуття сушити. А нас понесло в ліс, де ми мали намір обідати. Знайшли якусь полянку із струмочком, розпалили вогонь, в баклажани і картоплю позапихали сало-цибулю-сіль, позагортали тото в фольгу і за 20 хв мали собі обід. Але!!!!!!! Коли виходили на ту полянку я побачив гриб !!!!!!! Білий!!!!!!!! Досить старий і трохи червивий, але... Дружина також неподалік знайшла такого ж. чуть пізніше я знайшов ще одного а наш провідник пізніше - ще одного. Коли ми верталися по Східниці, то вся увага людей була звернута на дружину, яка несла в прозорому пакетику ті гриби)))))) Дехто навіть просив роздивитися поближче і здивовано запитував ДЕ???????? МИ ЇХ ЗНАЙШЛИ???? )))))) Ніколи ще такого не було, щоб гриб в Східниці вважався дивиною. Я на вулиці, бо тіки тут Вай-Фай ловить, а фотік в будинку. Лінь за ним сунутися, тому фотки будуть пізніше (та й нема сильно що виставляти))) Завтра плануємо вести нашого нинішнього Сусаніна по наших місцях)))) Якщо погода дозволить.
Не може того бути! Обід у лісі сфотографували? То мабуть смакота. Хоча, на кострі та в лісі все смачно виходить
Нє))) Тівльки вогонь - коли розгорівся. Як їли - то, якось, не до фотографування було ))))) Та й руки в той час брудні)))
дивина, та й годі... блін, як уявлю що ви там в веселій компанії, в альтанці, в такому чарівному місці, без турбот.... заплакати хочеться
Потрібно було цитувати, а фото перетягувати. Відпочинок у вас був здоровий, цікавий і пізнавальний... Три горішки для ПопелюшкиСонечка
Перші дні було вечорами тепло - то хоть трохи в тирнеті був (в будинку Вай-Фай не ловить), а потім похолодало, то сидіти на холоді якось не тойвово... В середу повернувся додому, але ще до форуму руки не дійшли. отримав нинька від @Latana Royal СМС-а, жи хвилюєтеся)))))) Все нормально в мну. Може, в неділю, закінчу репортаж)))
В доповнення до допису від 3 вересня. Один з тих грибів, які ми там знайшли і вогнище, в якому, коли вже догорало, спекли в фользі баклажани. Гриб, хоча й не дуже апетитно виглядає - таки його слимаки вже погамали канкрєтно)))), але виявилися досить смачними)))
4 вересня наш супутник з Кривого Рогу (в подальшому я буду звати його "КР") не зміг з нами піти, бо когось там проводжав... Минулого року я в Східниці в господарському магазині придбав лопатку з дерев"яною ручкою (от, не здогадався її сфоткати...), яку залишив на зберігання господарям. Але господарі не могли згадати, де її заникали... Через що я придбав нову - з пластмасовою ручкою і коротшу, але яку в день придбання поламав при копанні калгану))) Якоюсь вона такою виявилась - хіба дитині в пісочниці колупатися. Ги) Але я сам знайшов минулорічну лопатку. Правда, сама робоча частина була окремо від ручки. Видно, хтось нею користувався і доламав. Але, то було не страшно - потрібно було лише знайти зварювальника з обладнанням. День перед тим я здалека з гори бачив, де в Східниці працювали зварювальним апаратом і 04.09 в п"ятницю ми з дружиною направилися в сторону тих будівництв. На будівництві чогось 5-ти чи 6-ти поверхового я звернувся до майтра, який чергував біля бетономішалки, чи є в них зварювальний апарат, бо хочу просити мені щось приварити. Той скерував мене до ванончика. У вагончику я застав пана, який був вбраний чистіше, ніж прості будівельники - ймовірно, це був виконроб. Я зняв панаму ("засвітивши" свого козацького чуба)))))))), привітався "Слава Ісусу Христу" та й висловив своє прохання, вийнявши з наплечника ручку лопатки за показавши тим самим, що роботи там - майже ніц) Виконроб хвилинку помислив, але, видать, вирішив, що такому чемному "козакові" відмовляти ніяк ніззя)))) Вийшовши на ганок вагончика він гукнув одного з будівельників, вияснив в него, жи зварювальний апарат фунциклює і вповів йому, аби, як буде мати час, то аби зробив мені, шо мені тре..... Через якусь хвлину-другу в хлопа з"явився час на мене і він мені швиденько зварив лопатку. Після чого з серйозним виглядом вповів, жи тре почекати, аби вистигло і "... два дни нич нею не робити..." - але то він так пожартував. Потім він взяв болгарку, аби зачистити місце зварювання. Я сказав щось на тему, що це вже цілком зайве, на шо пан зварювальник з поважним виглядом мені задав запитання : "А культура виробництва???". З цим я не зміг не погодитися і вповів йому, що раз він вже має в руках болгарку, то вже най мені троха підгострить мені ту лопатку. Пан і підгострив, але не сильно. Сказав на то, жи як сильно підгострить, то вже буде "холодне оружійо", а такого не мож носити)))))) То фігня, я си потім до каменя догострив))))))
Коли ми дійшли до повороту на 25-26 джерела, то я побачив інформаційний щит, якого раніше не було. І я намітив собі новий маршрут, але про це пізніше. Якщо в минулі рази ми з дружиною ходили на Тустань : туди - верхом, а верталися низом, то цього разу вирішили зробити навпаки. Даю схему з зими : То так ми йшли зимою, а цього разу - навпаки.
По дорозі йти було нецікаво, то ми частину йшли по лісу вздовж дороги. Нарвалися на ожинник, по бистрячку набрали літру ожини, заодно й від ходьби перепочили. На фото вигляз з лісу на дорогу і на гори. В селі Урич сфоткав музей : - плакат на музеї - вигляд музею (справа від дверей - фотка С.А. Бандери і інфа, що він в тому будинку трохи перебував) - вид на музей з дороги. Справа - магазин (морозиво для дружини купляв). Зліва на пагорбку - паркан церкви. Потім піднялися до самих скель. Фото скельної групи і фото базарчику там же (і випити там можна /калганівка, хрінівка, бехерівка домашня і т.д./ і закусити і сувенірів накупити). Інформаційні щити перед входом до скель. Ми собі продефілювали повз касу, аж касієрка афігєла від такої наглості і пробувала нас завернути. Але я їй пояснив, що скелі вже видів цванціг разів і що ми ПРОСТО йдем через територію, аби йти вище в гори (бо по іншому там не пройдеш). Після цього касієрка заспокоїлася)))) Останнє фото : капличка з іншого боку скельної групи, з-під якої витікають 2 джерела. Кажуть, що праве - то мертва вода, а ліве - жива (чи навпаки?)