Східниця

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Талуся, 17 лип 2008.

1. manur

manur Well-Known Member

Ожина казково солодка. Я такої солодкої, напевно, ще й не їв.

@Latana Royal розповідала, що вони з дочкою по руслу потічка дійшли до водоспаду, а потім ще далі. Чесно кажучи, я дивувався, але тепер побачив, що нічого дивного - річка Східничанка сама на себе не подібна. Вкрай мало води. Разів в 5 менше, ніж зазвичай бувало.

Ось водоспад. В не такі сухі роки там вода по всій ширині падала, а зараз - лиш в одному місці між каменями...

DSCN0483.JPG

Недалеко від джерела з содовою (а там завжди черги страшенні) був будинок, де продавали ту ж содову (там є своє джерело). Вірніше, склад тих содових, вроді, трошки відрізнявся, але не дуже суттєво. Продавали ту содову, наскільки я розумію, не дуже законно. Але, цього року, видать, те узаконили - біля входу на подвір"я стоїть ось така будка, в якій кожен собі може придбати воду за ціною 4грн за 1 л. Пхаєш купури і воно тобі воду лиє.

DSCN0486 1.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Так! Це та сама лавка! Як я туди хочу!:cry::cry:

я кілька пляшок, саме з цього автомату, до дому поштою відправила

• Подобається Подобається x 3
  3. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Де ви тут бачите водоспад:scratch_one-s_head:. Це просто звичайний гірський потічок;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. manur

manur Well-Known Member

Вчора познайомився з чоловіком з Кривого Рогу (з яким і Латана Роял до познайомилася). Запропонував сходити по його місцях. Пішли. По дорозі "підхопили" ще одну його знайому (живе в іншому кінці Східниці). Якщо вчора було досить жарко, то сьогодні цілий день небо в хмарах, і пів дня на горах був туман. Трава всюди мокра. Але : ми з дружиною нарвали 2 літри ожини, і ще по пару кг аличі і яблук))) Також я накопав трохи кореня калгану - ну, на відро самогонки вже цього буде досить))))))

Та знайома від нас відкололася і пішла взуття сушити. А нас понесло в ліс, де ми мали намір обідати. Знайшли якусь полянку із струмочком, розпалили вогонь, в баклажани і картоплю позапихали сало-цибулю-сіль, позагортали тото в фольгу і за 20 хв мали собі обід.

Але!!!!!!! Коли виходили на ту полянку я побачив гриб !!!!!!! Білий!!!!!!!! Досить старий і трохи червивий, але... Дружина також неподалік знайшла такого ж. чуть пізніше я знайшов ще одного а наш провідник пізніше - ще одного. Коли ми верталися по Східниці, то вся увага людей була звернута на дружину, яка несла в прозорому пакетику ті гриби)))))) Дехто навіть просив роздивитися поближче і здивовано запитував ДЕ???????? МИ ЇХ ЗНАЙШЛИ???? ))))))

Ніколи ще такого не було, щоб гриб в Східниці вважався дивиною.

Я на вулиці, бо тіки тут Вай-Фай ловить, а фотік в будинку. Лінь за ним сунутися, тому фотки будуть пізніше (та й нема сильно що виставляти)))

Завтра плануємо вести нашого нинішнього Сусаніна по наших місцях)))) Якщо погода дозволить.

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. manur

manur Well-Known Member

Ага! І ще. Коли вже додому верталися, мене в лісі за ногу оса вкусила... Досі поболює...

6. Latana Royal

Не може того бути!
    Обід у лісі сфотографували? То мабуть смакота. Хоча, на кострі та в лісі все смачно виходить

• Подобається Подобається x 1
  7. Latana Royal

Вітаю :))) то прививка
    у мене пляма на руці від укусу досі не зійшла

• ... ... x 2
  8. manur

manur Well-Known Member

Нє))) Тівльки вогонь - коли розгорівся. Як їли - то, якось, не до фотографування було ))))) Та й руки в той час брудні)))

9. Latana Royal

комарі так і не з'явились?

10. manur

manur Well-Known Member

не бачив таких)

11. Latana Royal

:scratch_one-s_head: дивина, та й годі...

блін, як уявлю що ви там в веселій компанії, в альтанці, в такому чарівному місці, без турбот.... заплакати хочеться :cry:

• ... ... x 1
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нормально проводите час. А хріну не накопали?

13. terRen

terRen Дуже важлива персона

Потрібно було цитувати, а фото перетягувати.
    Відпочинок у вас був здоровий, цікавий і пізнавальний...

Три горішки для ;)ПопелюшкиСонечка:)

Останнє редагування: 5 вер 2015
    • ... ... x 1
  14. Latana Royal

Ото закрутилось там, у Східниці :russian: :dance4: :drinks: пан @manur вже майже тиждень не виходить у світ :)))

15. prius

prius Well-Known Member

Напевно запаси на зиму робить))))

16. manur

manur Well-Known Member

Перші дні було вечорами тепло - то хоть трохи в тирнеті був (в будинку Вай-Фай не ловить), а потім похолодало, то сидіти на холоді якось не тойвово...

В середу повернувся додому, але ще до форуму руки не дійшли. отримав нинька від @Latana Royal СМС-а, жи хвилюєтеся))))))

Все нормально в мну. Може, в неділю, закінчу репортаж)))

• Подобається Подобається x 2
  17. manur

manur Well-Known Member

В доповнення до допису від 3 вересня. Один з тих грибів, які ми там знайшли і вогнище, в якому, коли вже догорало, спекли в фользі баклажани.

Гриб, хоча й не дуже апетитно виглядає - таки його слимаки вже погамали канкрєтно)))), але виявилися досить смачними))) DSCN0487.JPG DSCN0488.JPG

• Зе бест! Зе бест! x 1
  18. manur

manur Well-Known Member

4 вересня наш супутник з Кривого Рогу (в подальшому я буду звати його "КР") не зміг з нами піти, бо когось там проводжав...

Минулого року я в Східниці в господарському магазині придбав лопатку з дерев"яною ручкою (от, не здогадався її сфоткати...), яку залишив на зберігання господарям. Але господарі не могли згадати, де її заникали... Через що я придбав нову - з пластмасовою ручкою і коротшу, але яку в день придбання поламав при копанні калгану))) Якоюсь вона такою виявилась - хіба дитині в пісочниці колупатися.

Ги) Але я сам знайшов минулорічну лопатку. Правда, сама робоча частина була окремо від ручки. Видно, хтось нею користувався і доламав. Але, то було не страшно - потрібно було лише знайти зварювальника з обладнанням. День перед тим я здалека з гори бачив, де в Східниці працювали зварювальним апаратом і 04.09 в п"ятницю ми з дружиною направилися в сторону тих будівництв.

На будівництві чогось 5-ти чи 6-ти поверхового я звернувся до майтра, який чергував біля бетономішалки, чи є в них зварювальний апарат, бо хочу просити мені щось приварити. Той скерував мене до ванончика. У вагончику я застав пана, який був вбраний чистіше, ніж прості будівельники - ймовірно, це був виконроб. Я зняв панаму ("засвітивши" свого козацького чуба)))))))), привітався "Слава Ісусу Христу" та й висловив своє прохання, вийнявши з наплечника ручку лопатки за показавши тим самим, що роботи там - майже ніц)

Виконроб хвилинку помислив, але, видать, вирішив, що такому чемному "козакові" відмовляти ніяк ніззя)))) Вийшовши на ганок вагончика він гукнув одного з будівельників, вияснив в него, жи зварювальний апарат фунциклює і вповів йому, аби, як буде мати час, то аби зробив мені, шо мені тре.....

Через якусь хвлину-другу в хлопа з"явився час на мене і він мені швиденько зварив лопатку. Після чого з серйозним виглядом вповів, жи тре почекати, аби вистигло і "... два дни нич нею не робити..." - але то він так пожартував. Потім він взяв болгарку, аби зачистити місце зварювання. Я сказав щось на тему, що це вже цілком зайве, на шо пан зварювальник з поважним виглядом мені задав запитання : "А культура виробництва???".
    З цим я не зміг не погодитися і вповів йому, що раз він вже має в руках болгарку, то вже най мені троха підгострить мені ту лопатку. Пан і підгострив, але не сильно. Сказав на то, жи як сильно підгострить, то вже буде "холодне оружійо", а такого не мож носити))))))

То фігня, я си потім до каменя догострив))))))

• Смішно Смішно x 1
  19. manur

manur Well-Known Member

Коли ми дійшли до повороту на 25-26 джерела, то я побачив інформаційний щит, якого раніше не було. І я намітив собі новий маршрут, але про це пізніше.

Якщо в минулі рази ми з дружиною ходили на Тустань : туди - верхом, а верталися низом, то цього разу вирішили зробити навпаки.

Даю схему з зими :

Урич.png

То так ми йшли зимою, а цього разу - навпаки.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. manur

manur Well-Known Member

DSCN0494.JPG DSCN0495 1.jpg DSCN0496.JPG DSCN0497.JPG DSCN0499.JPG DSCN0500.JPG DSCN0502 1.jpg DSCN0503 1.jpg DSCN0504 1.jpg DSCN0505 1.jpg По дорозі йти було нецікаво, то ми частину йшли по лісу вздовж дороги. Нарвалися на ожинник, по бистрячку набрали літру ожини, заодно й від ходьби перепочили. На фото вигляз з лісу на дорогу і на гори.

В селі Урич сфоткав музей :
    - плакат на музеї
    - вигляд музею (справа від дверей - фотка С.А. Бандери і інфа, що він в тому будинку трохи перебував)
    - вид на музей з дороги. Справа - магазин (морозиво для дружини купляв). Зліва на пагорбку - паркан церкви.

Потім піднялися до самих скель. Фото скельної групи і фото базарчику там же (і випити там можна /калганівка, хрінівка, бехерівка домашня і т.д./ і закусити і сувенірів накупити).

Інформаційні щити перед входом до скель. Ми собі продефілювали повз касу, аж касієрка афігєла від такої наглості і пробувала нас завернути. Але я їй пояснив, що скелі вже видів цванціг разів і що ми ПРОСТО йдем через територію, аби йти вище в гори (бо по іншому там не пройдеш). Після цього касієрка заспокоїлася))))

Останнє фото : капличка з іншого боку скельної групи, з-під якої витікають 2 джерела. Кажуть, що праве - то мертва вода, а ліве - жива (чи навпаки?)

• Смішно Смішно x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
а де твій аватар? :)