Я за станом здоровя не можу служити, але не про це мова. Тут ходити далеко не треба, скільки у 2014 було добровольців, просто штурмували військомати, скільки робили пожертв на армію, відправляли СМС, по якій причині такого нема тепер?
Бо справжня суть вседержавної афери під назвою "захист Батьківщини" стала зрозумілою народу. За деякими винятками. Михи там всякі, ланкточі, медведи тощо... Слава Вальцману!!!
Потрібно ще розвести срач і підколоти опонентів? Як не думали чинити опір "зеленим чоловічкам" у Криму, так само влада могла здати Донбас зі своїм "Стійте, Не провокуйте!" піднявся простий народ, добровольці. А що Порошенко багато у чому підвів та обманув на війні - загальновідомий факт.
Опонентів? Дилетантів... А влада так і поступила. Варто згадати захоплення Луганської СБУ. Варто подивитись хронологію тих подій. Азов створений в травні, Донбас в кінці квітня, ОУН - в липні, Дніпро - в квітні, ДУК Правий сектор - в липні, Айдар - в травні, Золоті ворота в травні, Київська русь - в червні... А хто ж тоді почав АТО, яка була встановлена 13 квітня? В Семенівці. Збройні сили України і Служба безпеки України. Отож...
Для розуміння вами суті понять "афера" ,"захист Батьківщини", "Верховний Головнокомандувач" додаю карту.
При захопленні луганської СБУ треба було діяти моментально - ультиматум і штурм, наскільки знаю, мамлив Наливайченко, ніби не треба на таке кидати спец.загони СБУ, буде стільки жертв, може якось домовимось, бачимо як домовилися, боялись 100 жертв тоді, тепер жертв далеко не 100. А перші добровольці, походи у військомати почалися ще при появі у Криму зелених чоловічків.
І... І висновок який? Сєпаратори винні? Чи, все ж таки, СБУ на чолі з Наливайченком? Чи РНБО на чолі з Парубієм? Чи ВР на чолі з Яценюком? Чи верховний Турчинов? Висновок недвозначний - памаранчова звиздота винна у війні на Україні. Ніхто ж не применшує значення добровольского руху. Але першими в бій вступили Збройні Сили! І якби не сцикливість оранжоїдів, то громадянської війни на Донбасі не було би. І Крим би не здали. Правильно казав Кузьмук (крім НГУ), - "Призиваємо офіцерів, створюємо офіцерські батальйони, укомплектовуємо ними Національну гвардію, міняємо всіх, хто стоїть сьогодні перед Верховною Радою на Національну гвардію, і боронімо державу". А в результаті в першу і другу хвилю мобілізації призивали солдат механіків, артилеристів, стрілків. Хто винен? Кузьмук? Ні. Добровольці? Ні. Тільки ємлани-славаукраїнці. В мене термін прибуття по мобілізації був 6 годин. В першу хвилю з мене посміялись в військкоматі. В другу відправили і сказали не затрахувати. І тільки в третю...
Як були бажаючі воювати, що вимагалось від влади - видати зброю та дати приказ, а отримали "Стійте, не провокуйте!".
Питайте у Василя. У нього така градація людей зі зброєю: є армія, є нацгади, і є мусорилі. СБУ, я так гадаю, більше до "мусорилих".
Хай балакає. Кожне слово, що він скаже буде використане проти в нього. Рукописи не горять, панове. То Крим віддали - погано, Донбас не віддали - погано. @VasMT, у вас "усы отклеились" (с)