Східна Україна 14

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Alias, 28 бер 2015.

1. lambda

lambda Well-Known Member

Вище я вказав на джерело історика українського походження. Я не можу зрозуміти в чому проблема з моїм твердженням. Це погано, що 40% росіян заселили південну і південно-східну Україну в 19-му і початку 20-го століття? Ну нехай всі українці заселили ці регіони, а потім вони обрусіли. Особисто мені взагалі байдуже походження людей тих регіонів України. Тільки останні сотню років там люди говорили російською мовою, на відміну від Сумської і Чернігівської областей - північно-східної України .. Це не випадковість.

• Тупо Тупо x 1
  2. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Ви не вловили суті :)
    Якщо в приведеній праці помилка (скоріш за все зумисна), значить вся праця не викликає довіри. От про що говорилося ;)

3. manur

manur Well-Known Member

@lambda, на разі не хочеться мені вірити, що ви - прокацапський троль, тому відношуся до вас як до нормального і адекватного учасника форуму.

Щодо процитованого : ТАМ - то де. Не варто під словом "там" мати на увазі ВЕСЬ регіон. Одна річ - міста, які утворилися біля шахт і інших промислових об"єктів і інша річ - сільська місцевість.

Не збираюся сперечатися, що частина росіян туди прибули 100 і більше років тому. Про відсоток говорити не буду, тому що це питання спеціально не вивчав і не володію такою інфою.

Але, давайте логічно : якщо купка людей прибуває в місцевість, де балакають не так, як вони, то, напевно, вони мають вчити мову місцевих, а не навпаки. Вважаю, що таке моє твердження взагалі не повинно підлягати сумніву. Але, то була Російська імперія, де, відповідно, російська мова була найголовнішою (ну, ми ж в курсі, що то не російська мова, а вєлікарусскоє нарєчіє русского язика, але то вже інше питання. До речі, то не я так стверджую, а САМ Даль :

Так ось, на шахтах і інших промислових підприємствах вся документація і офіційне спілкування велося зовсім не мовою титульної в тій місцевості на той час нації. В радянські часи під час індустріалізації туди ще нагнали російськомовних, в результаті і маємо регіон, де українська мова вважалася селюцькою і калхозною.

Ви намєдні стверджували, що в Білорусі всі (чи майже всі) етнічні росіяни є патріотами Білорусі. Угу.... Подивився б я на тих патріотів, якби в Білорусі, раптом, відмінили норму про те, що російська мова є в Білорусі державною. І весь офіціоз і документація перейшли виключно на білоруську. ;)

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Centerer

Centerer Well-Known Member

А якщо не зумисна? Навіщо одразу бачити зраду, або підкуп? Я ж недарма навів приклад мізерної похибки. Хіба автори не бокопорять у своїх роботах? Це просто свідчить про рівень їх фаховості і сумлінності у роботі з документами.
    Пане Лямбдо, нема ніякої проблеми з Вашим твердженням. Особисто мені взагалі байдуже скільки тих відсотків було. Мене більше займає те, що сталося і чому саме так сталося.

• Смішно Смішно x 1
  5. Centerer

Centerer Well-Known Member

6. lambda

lambda Well-Known Member

Якщо чесно, то мені без різниці походження людей тих регіонів. Як ви скажіть, так і буде. Будь-якого проісххожденія, в будь-яких пропорціях. Я всього лише хотів поділитися інформацією, а виявився кацапським тролем.

У цьому випадку не тільки росіяни, але багато білорусів задалися питанням - навіщо? До слова мої корені з Браславщіни. Це прикордоння Литви, Латвії, Білорусі - деякі мої бабусі і дідусі переїхали до Вітебська і Мінська і перейшли на російську мову, при цьому ми всі вважаємо себе білорусами. Наші поляки Білорусі до мозку кісток поляки говорять на російській мові, але вважають себе поляками.

Останнє редагування: 4 гру 2016
  7. manur

manur Well-Known Member

В курсі...

8. manur

manur Well-Known Member

То подивіться на наш схід. Кацап будь-яку територію, де жиють рюссскоязичниє, завжди вуже вважати своєю. І ніколи не викине думки про приєднання цієї території до свого мордору.

Як на мене, то це є цілком повним поясненням, чому вєлікарусскага нарєчія треба позбавлятися всіма мислимими і немислимими способами.

Крапка.

9. lambda

lambda Well-Known Member

Ми сусіди із загальною історією, але обставини у нас інші. У Білорусі немає таких територій, як південна і південно-східна Україна. Наші регіони швидше нагадують Сумсщіну, Чернгівощіну, Черкащину і Київщину. У містах люди говорять на російській мові і багато іммігрантів з Росії приїхало з Росії. При цьому жителі Білорусі патріоти своєї країни і вважають себе білорусами. В іншій темі я поміщав посилання на перепис населення за 2009р. Всього 8.4% населення Білорусі вважає себе росіянами. З 1959р кількість поляків Білорусі кожні десять років зменшується в Білорусі за переписом населнія. Уряд Польщі переживає з цього приводу. Люди імющие походження інших національностей записують себе білорусами. Не дивлячись на те, що ми все говоримо на російській мові.

До речі, нащадки українців, і литовців теж себе вважають білорусами. Такий парадокс.

• Тупо Тупо x 1
  10. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

З чого то воно так Вам очевидно? Можете конкретно? Я бачу лише альтернативну думку, навіть ніякої агресії. Я теж не з усім згодна, але ж так сходу кидатися образами і обзиватися - то нечемно, я вважаю.
    Я була б суцільною дурепою, якщо чекала від оточуючих, щоб усі дуділи тільки в мою дудку і мені підтакували.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Latana Royal

Такі слова, звісно, зрозуміють. Але розмову вцілому - ні.

12. Latana Royal

Який цікавий папірчик. А наступні сторінки є де глянути?

13. manur

manur Well-Known Member

А Ви того не знали? Саме так наивалося 1-ше видання словника. Але, потім хтось подумав, що то якось не альо.... І то всьо засекретили. А вже 2-ге (і подальші, якщо такі були) називалися вже зовсім по іншому.

14. manur

manur Well-Known Member

Не ображайтеся, але трішки вас підправлю : українською мовою (по правильному) ця фраза повинна виглядати так : "говорять російською мовою".

Повірте, що, якби російська перестала б бути в Білорусі державною, цей відсоток значно б виріс.
    Нема жодного парадоксу. Нічого дивного в тому, що люди інших національностей асимілюються з часом. Знову ж таки, люди в шлюб вступають не лише з представниками своєї національності.

15. Latana Royal

Щось мені підказує, що кацап просто використовує який завгодно привід. Якби не було рюссскоязичних, то це не зупинило б, бо кацап це робить зовсім не заради рюссскоязичних.

16. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

а в цих регіонах якою мовою спілкувалися?

17. Latana Royal

Нє, не знала. Я навіть трохи невторопаю, чого його засекретили? :dntknw: Де почитати?

18. manur

manur Well-Known Member

19. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Про що розмова? Є регіональні відмінності і що? Не тільки у нас, чув від однокласника, у нього мама декілька років працювала у Неаполі, італійську ніби вивчила, як переїхала у Мілан, що говорять ніби розуміє, але багато чого не розуміла, та і тут, я лемка чи високогірного гуцула не до кінця і не відразу зрозумію.

20. hrim

hrim Well-Known Member

Лямбда транслює тези, які використовувалися для підготовки і розвязання війни.
    Особа, що володіє як мінімум чотирма мовами пропагандує люмпенську мономовність (наведеням ним статті – «Заселение Южной Украины»).

По темі «Східна Україна», «заселение, язык ». Ви і Лямбда питали мене про гібридність, пропаганду.
    Якщо кілька місяців в ЗМІ транслювати по 90% ефіру, що «в Украине гражданская война», то в це вірять 100млн..
    Наприклад, «украинец К. из украинского села Б. поехал защищать людей от фашистов, хунты, карателей в украинский город Д».

Реальний факт:
    «Скорбная весть пришла и в Воронежскую область. 25 августа 2014 в селе Большая Казинка Павловского района в по¬следний путь проводили 27-летнего командира десантно-штурмового взвода 76-й псковской дивизии ВДВ Антона Короленко».
    «Погиб при исполнении служебного долга» - воронежский информационный портал МОЁ! Online

Украинское село Б. – село Большая Казинка Воронежской обл.
    Село основано украинцами 1685 году (Лямбда, чує?),
    «сейчас жители села говорят на у к р а и н с к о м языке».
    Официальный сайт Казинское сельское поселение: История села Большая Казинка

Латано, ви пишете : Лямбд0а висловлює «альтернативну думку». То, що він пише не альтернатива, а - вже втілено війною - а альтернативна думкодія одна
    – забратися з півдня і зі сходу, почати виплату репарацій. Не розводити далі люмпенів питанням мови.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)