Східна Україна 14

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Alias, 28 бер 2015.

1. ollan

ollan Well-Known Member

А чего ОБСЕ так кратенько и обрезано в ролике? Да и название ролика передёргивает слова ОБСЕ.

Доктор, а где с этой картой в большем разрешении ознакомиться можно. Бо что-то меня терзают смутные сомнения, что где-то из района Широкой Балки каратели лупили по городу.
    И ещё интересный вопрос, почему жителей Горловки не возмущает, когда их защитники лупят по ВСУ от школ, больниц и жилых домов? Бо, давеча смотрел видео последствий обстрела пару дней назад Макеевки. Так там народ уже открытым текстом охреневал, что своими глазами видели как лупили из Макеевки "вон из той балки" и по Макеевке.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. ollan

ollan Well-Known Member

Если не ошибаюсь, там в ОБСЕ десятка 3 россиян. Наши, в своё время, сильно были ими не довольны, что только уедет ОБСЕ с наших позиций, как тут же начинался обстрел.

• Подобається Подобається x 1
  3. Gesser

Gesser Well-Known Member

http://militarymaps.info/

https://psv4.vk.me/c538405/u4224210...-K6xWX464_0w5vqgu3k3yOzWJR3suS7ovyxPjc4aEzq1Q

Давайте фото та відео наслідків обстрілу територій, що контролюються ЗСУ, з хоча б приблизно такими жертвами серед мешканців....Вояків я до уваги не беру, бо вони знали на що йдуть.

Останнє редагування: 20 сер 2015
    • Тупо Тупо x 1
  4. Gesser

Gesser Well-Known Member

Як майже всі коментарі у цій війні, Ваше зауваження, шановний, має дивовижний дзеркальний ефект. Саме так коментують роботу ОБСЕ обидві сторони....Дива якісь! Всі незадоволені роботою спостерігачів, бо кожна зі сторін бажає однозначних висновків, що стріляли не вони, а хтось інший!!!!

• Тупо Тупо x 1
  5. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Не знаєте як, а берете і відповідаєте. Цирк :)
    І часто ви таке робите?

• Смішно Смішно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  6. Gesser

Gesser Well-Known Member

Отож, Ви переглянули усе мною наведене, включно з розірваними людьми, і єдине, що маєте сказати, що ото є цирк???? В мене немає слів! Да Ви, пан ІгорМ, або дурень, або падлюка! Мабудь я й насправді даремно сподівався й шукав у вашій дупі серце. Тут Ви праві, більше такого робити не слід, принаймні тут....

• Тупо Тупо x 1
  7. kym

kym Well-Known Member

Є тільки одна маленька різниця. ЗСУ має право стріляти а донецькі бандити разом з рускими не мають права. ЗСУ - державна структура, а якою структурою є НВФ на донбасі. Обовязком кожної держави є знищувати бандитські зграї. питання про цивільних вирішується у встановленому порядку. Цивільним пропонувалось покинути територію захоплену бандитами. Більшість так і зробили. Ті що залишились взяли на себе повну відповідальність за те що з ними буде. Так що ніяких претензій з сторони тих цивільних що залишились на території захопленій бандитами до ЗСУ не може бути в принципі. Як би з цих територій всі поголовно виїхали то бандити не мали б ніякого оправдання там бути, росія не могла б загрожувати війною, а ЗСУ могла б спокійно розстрілювати бандитів не боячись зачіпити цивільних і не треба би було там ОБСЕ розміщувати і не треба би було тут обговорювати це ОБСЕ.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. ollan

ollan Well-Known Member

Даже искать не буду ни фото, ни видео. Потому, что ВСУ не обстреливает специально собственные территории, в отличие от защитников молодых республик - поэтому и жертв меньше.
    Любуйтесь - это фрагмент из большого видеоролика последствий недавнего обстрела рашистами Макеевки.

• Подобається Подобається x 2
  9. ІгорМ

А чому ви вирішили, що я переглянув усе вами наведене, включно з розірваними людьми?
    Я спитав, чому горловчани такі крикливі, а ви прпонуєте, щоб я щось собі уявляв. Якщо не знаєте, як відповісти, то краще промовчати, шо нє? Ну і хто із нас дурень? /з падлюкою давно ясно ;)/

• Тупо Тупо x 1
  10. Centerer

Centerer Well-Known Member

Шкода не можу надати панові Гессеру точні цифри загиблих цивільних мешканців під час звільнення Червоною Армією міст та селищ від німецько-фашистських загарбників. Якщо бути послідовним, йому треба звинувачувати і дії ЧА. Хоча...здається зрозумів! Пан Гессер вважає, що ЗСУ не ведуть боротьбу з НЗФ, а намірено знищують населення Донбасу, що не підкорилося київській хунті.
    А злочинні накази віддає особисто Порошенко, в чому оті тітки повністю переконані.

11. Gesser

Gesser Well-Known Member

Чудово! Тіки єдна проблема - права на застосування зброї ніхто ні в кого не питав. Ані на майдані, ані на Донбасі. І, як показав час, й не намагавсь питати.

Ага! От не треба брехати! Пропонувалося, якже ж!!! Народ рятувавсь самотужки як хто міг. А держава сиділа у сватівських куширях та чогось чекала. Все це ми проходили ще влітку 2014-го...

...то мали б ще більший головний біль, оскільки НІХТО НІДЕ НІКОГО не чекав та й не чекає! Вам навести офіційну статистику кількості мешканців Донецьку та Луганську (зазначу, лише цих двох міст!) чи самі осилите гугл? Отож бо й воно! А втім вже обридло нагадувати всім тим, у кого війна лише у телевізорі, що реалії вони набагато простіші та страшніші за ваші уявлення про перебіг цієї війни. Он узяти хоча б новоспеченого губернатора Туку - без року неділя на посаді, а як попустивсь, бідолага?! І куди тіки подівся патріотичний радикалізЬм у взорі? А ви, сидячи на дивані, несете оту несенітницю...

Нібито їм наразі хтось заважає гатити з артилерії по домівках! А саме прикре те, що як раз оті самі, як Ви кажете, бандити, найменш за всіх страждають від обстрілів, бо мають навички та споруди для того, щоб не попасти під кулі, на відміну від мешканців.

Хай Бог милує Вас, шановний, переконувати! Ви оце хоч мені не кажіть, бо я свідок тих самих обстрілів, яких, за Вашою думкою, ЗСУ не роблять.

Ну то й що? Балакати кожен вміє, бо, як відомо, це не мішки ворочати! Це по-перше.

По-друге, я навмисно не викладав відео з коментарями місцевих мешканців, які вже другий рік потерпають від обстрілів, бо ними заповнена вся мережа. Я виклав частину офіційної доповіді ОБСЕ ( так, лише частину...й не буду казати, що надалі там нема чого цікавого, але в нас мова зайшла про Горлівку...отож бо, тут лише про неї!).

І наприкінці, скажіть, якщо ласка, ось якщо тут стріляють бандити (наймити/сепаратисти/наркомани/гопота/бидлота....потрібне виберіть на свій смак!), то яка така релігія їм не дозволяє шмальнути по території контрольованій ЗСУ? Бо що з них взяти? Вони ж бандити? Але чомусь я страшних світлин, яких я можу вам навести вагонами, речники АТО не наводять. Дива дивні! Не терористи, а прям янголи. Гатять самі по собі другий рік поспіль, а от поцілити кудись в сторону за лінію розмежквання їм, бач яке діло, Заратустра не дозволяє!!!

• Тупо Тупо x 1
  12. Gesser

Gesser Well-Known Member

Ну, я вже зрозумів, що для Вас, панове ІгорМ, не важлива відповідь, бо, як самі сказали, навіть не переглянули мої міркування щодо питання чому горловчани такі крикливі. І напрягати власну уяву теж не бажаєте. А отут я Вас розумію. Уявити, що таке може трапитися не десь там далеко, а у власній родині - це, безперечно, страшно! А щодо останньої Вашої думки, то є так, бо хто з нас дурень - це вже для мене не питання!

• Тупо Тупо x 1
  13. ІгорМ

Знову сім мішків гречаної вовни, і, як казав один кацап, "нікакова канструктіва" :)

Я от таки трішки напряг власну уяву, і припускаю, що горловчани так кричать, бо хочуть, чтоб всє услишалі дамбас, шо нє?

• Тупо Тупо x 1
  14. Gesser

Gesser Well-Known Member

А й не треба, бо я у школі добре вчився, та й у гуглі мене ще не забанили! Зазначу, що Ваші паралелі, мій любий, наразі не є долучними, бо то була Вітчизняна війна! Другою світовою вона стала вже значно пізніше, коли війська вийшли за кордони СРСР. Чи Ви вважаєте, що наразі теж війна вітчизняна?

Ні. Я так не вважаю! Але те що обстіли з того боку від лінії фронту є, то безперечно. І я ще раз зазначу, що я розрізнюю ЗСУ та тербати, на кшталт, ТОРНАДО та АЙДАРу, бо там у більшості у голові насрано. Ось лише один приклад, щоб не бути голослівним:

P.S. Особливо "сподобалося" отеє...КУДИ? ХЗ, бл..ть!!!

Останнє редагування: 20 сер 2015
    • Тупо Тупо x 1
  15. Centerer

Значить, просто заяв речників вам мало? Обов'язково треба фото з вивернутими кишками та відірваними руками-ногами? І коли під час осіннього обстрілу Маріуполя було сповіщено про загибель більше десятка людей вам цього замало? Відео похорон замало? Коли кажуть про загиблих бійців то значить треба фото їх понівечиних тіл для таких як ви? А раз фото нема, значить самі по собі луплять, а не "наймити/сепаратисти/наркомани/гопота/бидлота....потрібне виберіть на свій смак!" Та ви якийсь збоченець, Гессере!

16. Gesser

Gesser Well-Known Member

Нє! Час, коли тут хтось хотів, щоб Донбас почули, вже давно минув й не повернеться. Наразі це вже неактуально, як каже Арсеній Петрович! І, якщо у Вас вже розпочавсь процес включення уяви, то напружтесь ще кілька хвилин та припустіть, що оті жінки просто емоційно виснажені, бо жити на лінії фронту, це вам не у львівських ганделиках філіжанку кави потягувати. Різниця у тому, що я їх розумію, а Ви - ні. Чому саме так, вважаю недоцільним пояснювати, бо на відміну від Вас, в мене війна транслюється прямо у вікно, а не в телевізор, як у переважної більшості тут.

• Тупо Тупо x 1
  17. Centerer

От дійсно, не треба. Пропонувалося, але після літа, коли після втручання раші стало ясно, що це надовго.

Так, мали б. І те, що влада тут поводиться паскудним чином згоден. Але не мали б оцього лемету про обстріли та вбивства мирних мещканців. До речі, багато з тих бідолах, що виїхали, все ж таки якось влаштувалися. Декотрі, навіть, своїх сепарських настроїв не приховують.

18. Gesser

Gesser Well-Known Member

А отут Ви майже влучили у ціль! Іноді я ледве себе стримую, щоб не побажати всім диванним воякам опинитися якщо не на місці отих нещасних дітей та жінок, а хоча б у окопі під обстрілом. І знаю, не можна так! Не по-людськи це якось! Але якогось біса у вільний час починаю читати коментарі деяких потвор на двох ногах, і кров знов холоне.

До того ж фах у мене особливий. Я кожного дня бачу наочно те, що ви й у страшних снах не уявляєте собі. Не можна мені горіти серцем, зайве це! Але...Старію, мабудь!

P.S. Перепрошую, чомусь я сьогодні налаштувавсь на ліричний лад! Тут мені цього не спустять, але, будь ласка, не коментуйте хоча б цей допис, бо сьогодні рік як загинула моя дружина. От мене й штормить котрий день! Сьогодні знов намагавсь домовитися з тією сторною, щоб дозволили перепоховати її у Станиці Луганській, як я й пообіцяв їй перед смертю. Й вкотре мені не дозволили! Тому я знову залишаюся тут...

• Тупо Тупо x 1
  19. ІгорМ

А хто тим вашим жінкам винен, що вони так емоційно виснажені? Вони чим думали, коли кричали "Путін пріді" і "Расєя, Расєя". Вони що, не бачили, що всюди, де ступить кацапський лапоть - всюди сльози, кров, розруха і смерть?

Так що і вони могли зараз спокійно потягувати чашку кави в горлівській забігайлівці і купувати дітям-внукам морозиво, а не махати руками і надривати горло. Що вони хочуть викричати?

А то, що війна транслюється вам прямо у вікно - так це ж ви самі собі заказали, шо нє? ;)

• Тупо Тупо x 1
  20. Gesser

Gesser Well-Known Member

Безперечно, багато народу якось влаштувалося. Кому родичі допомогли, кому гроші, кому волонтери. Також не можна не зазначити, що багато народу й повернулося, бо тут лишилися їхні домівки та рідні. Як мені здається, то виїхали та не повернулися ті, у кого є дійсно великі гроші або безхатченки, яким однаково де пиячити - тут чи в Одесі. Так там ще й море!!!

А щодо настроїв, то тільки-но зараз мав розмову з колишнім знайомцем, який мав у Луганську мережу салонів краси, й який виїхав до Франківська ще у червні 2014-го. Знаєте що мене роздратувало найбільше у нашій розмові? Він там зо стаху бути звинуваченим у сепаратизмі мімікрував настільки, що став святіший за Папу Римского - волає за продовження війни, аж жили повипиналися. Криє всіх хто тут залишився останніми словами, бо, вважає, що через них він лишився бізнесу. Але не це є самим смішним. Цікаво те, що його салони наразі дуже продуктивно працюють у Луганську. Він благополучно перерєструвавсь у ЛНР й косить грошенята не знаючи остраху. І мені аж кортить розказати нашим спільним знайомим у Франківьку про отаку халепу. Як вважаєте, може слід?

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)