Східна Україна 14

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Alias, 28 бер 2015.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

"Ми воруєм за отчізну" - сказав якийсь чіхрак з динири/линири
    View: https://youtu.be/oyF7vA81iJc

• Смішно Смішно x 1
  2. Gyppsy

#ГУРінформує

‼️Військові шпиталі рф відмовляються лікувати так званих «добровольців», яких поранили в Україні

▪️Збільшується кількість конфліктів між різними підрозділами окупаційних військ через нерівність у ставленні з боку командування. Один з батальйонів так званого «Союзу добровольців Донбасу» зазнав великих втрат під час боїв поблизу Авдіївки. Підрозділ доставив своїх поранених до шпиталю в ростові-на-дону. Втім, персонал шпиталю відмовився надавати медичну допомогу пораненим через відсутність у підрозділу статусу регулярного збройного формування. Адже «Союз добровольців Донбасу» був утворений за програмою добровільної мобілізації БАРС – бойового армійського резерву. В усіх подібних випадках лікарі посилаються на пряму вказівку командування.

▪️Також назріває конфліктна ситуація між представниками зс рф та «мобілізованими з території «ЛДНР». Оскільки при відступі росіяни кидали «мобілізованих» на позиціях без жодної підтримки і допомоги. Через це втрати в підрозділах подекуди сягали 100% особового складу.

▪️Серед особового складу окупаційного контингенту обговорюється інформація про втрати, які понесли зс рф в ході втечі. Зокрема про те, що на території Харківської області ними було залишено понад 200 одиниць військової техніки, в тому числі танки «Т-72Б3М», «Т-80БВМ», «Т-80УЕ», «БМП-2», САУ та автомобілів. При цьому зазначається, що найбільшу кількість техніки залишено у районі Балаклії на території ремонтної бази.

ГУР в інших соціальних мережах:
    Facebook YouTube
    Twitter Viber

3. Gyppsy

Родичі мобілізованих до лав «армії ДНР» поскаржились Пушиліну, що їхніх вояк зґвалтували кадирівці

IMG_20220927_105138_565.jpg IMG_20220927_105220_776.jpg

Останнє редагування: 27 вер 2022
  4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Багатьох розчулив вхід ЗСУ у Херсон, але багато хто засумнівався, що було би таке саме входження у Донецьк та Сімферополь.

5. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

і що? сумніваються чи не сумніваються, а прихід ВСУ - це надія людей на закінчення пекла окупації. На те, що світло буде, що опалення буде, закінчиться голод. Що будуть вирішуватись питання знищеного житла, чи угнаних та зниклих людей.
    Чи вони потрібні були тим мародерам, що серуть в біде і все без разбору нищать та забирають, насилують та вбивають?
    Не кажіть дурниць, Східна Україна сьорбнула багато горя, і щоб не радіти визволенню та помочі - такого не може бути.
    Симферополь теж - побув під окупацією, і люди можуть порівняти яке було життя до неї. І порівнюють. Читайте Кримський бандерівець.

6. Lanktocha

Принаймні, я у тролейбусному депо стикався із жителями Краматорська, примусово сюди виїхали, бо в окупованому Донецьку водити тролейбус не будеш, права ДиНиРи ніхто не визнає + "Шахтар" міжнародні матчі грав у Львові, хто працював на шахтах є тут Великі Мости, Соснівка, Червоноград ( називали Красноград ), артемівську сіль тепер замінює дрогобицька. Не ватні, може помиляюсь, але зараз ДиНиРи і Україна майже як Північна і Південна Корея.

7. Good man

Good man Обычный человек

Северная Корея признана всем миром в качестве государства.

8. Lanktocha

Спочатку говорили, що такий поділ тимчасовий. Південній Кореї важливіше бути "азійським тигром", розвивати та вдосконалювати свою екрноміку та партнерство із союзниками, а не імперські замашки, якесь відвоювання чи анексія.

9. Silver bullet

Кошмар. Соледар стал копией Зоны в Сталкере. Я там была давно когда-то на экскурсии в соляных шахтах, хорошо помню как он выглядел. В Артемовске тоже были на экскурсии, на ЗШВ - главной достопримечательности. Шампанское, которое оттуда шло на экспорт или в украинские элитные заведения - оно действительно было качественное, проходило полный (9 мес) технологический цикл. А ширпотреб был, естественно, так...игристое.
    https://www.ostro.org/video/655311/

10. Lanktocha

Стикався з одними, були у них переселенці, як не із самого Харкова, то із Харківської області, це було у містечках Комарне та Рудки, ніби не всі задоволені такою провінцією, але ж всіх у Львів не переселиш, дехто казав, що краще обрав би Москву чи Санкт-Петербург, там нема великих торгових центрів, кінопалаців, салонів краси...

11. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

з чого там робили шампанське ?
    з місцевих виноградників ?

12. Silver bullet

Мабуть з якоїсь виноградної сировини. Ніяких виноградників на тих шахтах нема

• Інформативно Інформативно x 1
  13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якого тільки винограду я не бачив на Донбасі... Виноградина, величиною як одноразова запальничка.

• Подобається Подобається x 1
  14. Silver bullet

Виростити, доглядаючи, кілька гарних для їжи кущів, звісно, можна на цій широті. Але щоб тримати виробництво як там ми бачили, треба сотні гектарів виноградників, до того ж для виробництва вина треба як мені здається обмежене коло сортів - і яким треба клімат та земля така як їм треба.
    Чому тільки вино з сортів винограду в гористій провінції Шампань - вважається справжнім Шампанським?А виготовлене з того ж сорту винограду в інших місцях - це вже підробка - більш гарна чи менш гарна. Смак не той.

15. VasMT

Звичайно там не промислові плантації. Але виноградники там бувають - чудо. Жили на одному хуторі, так там у сусіда ціла плантація була. Це в 22-му. Об"їдалися тим виноградом від пуза...

• Подобається Подобається x 3
  16. mypucm

були в нас на півдні не тільки промислові виноградники і сади... а ще й купа винзаводів по селах...

потім, у 90-х, почалися реформи... землю розпаювали... старі виноградники виснажилися, а нові не посадили...

земля вся обробляється... зернові на експорт... така мода :sad:

17. mypucm

отаке десь у нас робили... за смак не можу сказати, малий ще тоді був...

IMG_20240325_083043.jpg

• Подобається Подобається x 1
  18. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Якось зранку на світанку зазирнув в сусідній сад —
    Там простий солдат Альоша пиздить стиглий виноград.
    Я, шаріючись, промовив: «Що ж ти робиш, руський брат?»
    А він каже: «Нада! Бо діди пошлють в наряд!» :))):))):)))

• Смішно Смішно x 1
  19. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

То чого власники паїв самі не саджають сади та виноградники? Хто заважає?

20. VasMT

Коли я вийшов з того хутора, до пшедерастів лишалось неповних 8 км. А в мене два КАМАЗ-и гружені вибухівкою без можливості розгрузки, т.я. машини екстреного підриву. Минулої осені я заїжджав на виногрід на той хутір... Випалена пустеля.
    Ваш вірш-натяк недоречний...

а де твій аватар? :)