Окуповані території, невизнані "чорні діри", які ніким не контролюються, окрім військових цілей використовують і для контрабанди, перевезення зброї та наркоти.
Так, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ протягом цього тижня розповсюджувало заяви про проведення виключно планових заходів оперативної та бойової підготовки з відпрацювання питань пересування військ, зокрема поблизу кордонів з Україною. Водночас під прикриттям заходів бойової підготовки окупанти забезпечували приховане переміщення через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях російських кадрових військовослужбовців для доукомплектування з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів. Зведення пресслужби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил
Я ж нe пoлiтик. Я нe бyдy бpexaти. Я нe хoчy пoвepтaти Дoнбac… Тaмтeшнiй люд caм пiдняв збpoю cyпpoти yкpaїнцiв зa тe, щo вoни yкpaїнцi.. Я ж нe пoлiтик. Я нe бyдy бpexaти. Я нe хoчy пoвepтaти Дoнбac… Тaмтeшнiй люд caм пiдняв збpoю cyпpoти yкpaїнцiв зa тe, щo вoни yкpaїнцi.. Чаcтина Донбаcy y cвоїй бiльшоcтi пiшла за Pоciєю. Цe визнаний факт. Бiльшe того, тамтeшнiй люд закликав cyciдню дepжавy ввecти вiйcька i cам пiдняв збpою cyпpоти yкpаїнцiв за тe, що вони yкpаїнцi. Ми бачили й бачимо багато виявiв фiзiологiчної нeнавucтi. I тeпep мeнe нe цiкавить їхня мeнтальнicть. Я нe хочy повepтати тy тepитоpiю цiною життя кpащих cинiв Укpаїни. Вона того нe ваpта. Хтоcь мeнe запитає: “А ти збиpав тi тepитоpiї, що pоздаєшcя ними?” Я вiдповiм: “А ти наpоджyвав тих тиcячi й тиcячi yкpаїнцiв, якi поклали i далi кладyть cвої голови за Донбаc? Чомy ж ти cам нe бepeш збpою i нe йдeш на пepeдовy?” ... I нeдаpeмно Oлecь Гончаp щe в 1993 pоцi напиcав y щодeнникy: “Вiдpiжтe Донбаc i киньтe в пeлькy iмпepiї. Нeхай вдавuтьcя”. Я коли цe пpочитав – дyмав фeйк якийcь. Нi. Валeнтина Гончаp, його дpyжина, кажe: оcь, y щодeнникy напиcав. Бо пиcьмeнник, як звip, вiдчyває загpозy pycифiкацiї. Пиcьмeнник знає, що з такими зeмлями ти нiколи нe зpобиш панiвною cвою piднy мовy. A якщо пpоcто за тepитоpiю боpотиcя – є тeж такi люди. Нy так тодi нe тpeба бpати Кyбань i Воpонeж та cтавити cвiй пpапоp на Kpeмлi. Тpeба пpоcто виcловити cвою волю – i Pоciя вcя пpиєднаєтьcя до Укpаїни. Щe й cтолицю пepeнecyть y Київ. Цe ж Катepина II щe хотiла. Тiльки вiд наc нiчого нe залишитьcя, pозyмiєтe? Василь Шкляр
Наразі мова не йде про відвоювання, а не впустити окпанта далі. Вже були "проблемними" територія і люди в Криму, одним Кримом окупація не обмежилась.
Комментируя происходящее. Турция подчеркнула, что в случае начала войны между Россией и Украиной, она примет сторону Украину, переправив свои корабли на сторону "союзника".
Україна відмовилася від переговорів щодо Донбасу в Мінську: Кравчук повідомив деталі Про це заявив в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24" глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, коментуючи слова віцепрем'єр-міністра Олексія Резнікова про те, що до Білорусі "немає довіри". "Я не думаю, що тут йдеться тільки про довіру. Я переконаний, що країна, яка невпорядкована, яка веде складну боротьбу з опозицією, яка в цій боротьбі використовує недозволені, непередбачені методи, репресії, країна, яка перебуває у сфері впливу Росії, країна, де проходять російські військові маневри тощо - не може бути майданчиком для вирішення такого питання, яке зветься "боротьба за мир", - заявив Кравчук. "Буде вирішувати українська влада. Таких країн, які ні від кого не залежать і можуть створити умови для проведення зустрічей, в Європі багато. Це не проблема. Є тільки проблема бажання й узгодження, і це буде основне питання для пані Хайді Грау (спецпредставниця ОБСЄ на переговорах щодо Донбасу - ред.), оскільки вона модератор і повинна підтримати такі пропозиції та поставити питання на рішення", - пояснив глава української делегації.
Старе. Про цей обстріл емоційна Федина і Ар"єв кілька разів намагалися сказати на прямих ефірах і ток-шоу, але навіть порошенкові журналісти їм не дали рота відкрити. Мабуть фейк.
Мінімум 400 тис. жителів тимчасово окупованих частин Луганської та Донецької областей отримали російські паспорти, повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. "Статистика постійно змінюється, вони заявляють одне, ми перевіряємо - інше. Але мінімум 400 тис є, це правда" Олексій Резніков про зустріч Зеленського та Макрона в Парижі, вірогідність війни з Росією та хотєлки перемовників з Кремля
Фейк не фейк... "Сумне видовище", - в Мережі показали, як мешканці Макіївки стоять в черзі за безкоштовною кашею - Марік це Україна Події “Сумне видовище”, – в Мережі показали, як мешканці Макіївки стоять в черзі за безкоштовною кашею 1 день ago Жителі Макіївки на відео зізнаються, що отримують гарячу кашу, оскільки їжі їм не вистачає. У соціальних мережах опубліковано відео роздачі безкоштовної каші жителям окупованої Макіївки, які не можуть самостійно прогодувати себе після початку окупації регіону. Одна з гуманітарних організацій привезла людям горохову кашу і хліб, при цьому журналіст поговорив з нужденними про обставини їхнього життя, які змушують їх просити допомоги. Кадри публікуються на сторінці в соціальній мережі twitter. Жителі Макіївки зізнаються, що отримують гарячу кашу і хліб регулярно протягом 7 останніх років після початку російського вторгнення. Прогодувати самостійно себе вони не можуть. “Скільки ми ще будемо це терпіти?” – каже одна з жінок на відео. Відео знято в липні нинішнього року в Пастуховке, яка є одним з районів Макіївки, безпосередньо межує з Донецьком. Нагадаємо, збройний конфлікт на сході України почався в 2014 році, коли Москва ввела армійські підрозділи на території Луганської та Донецької областей. Протягом 7 останніх років економічне та соціальне становище регіону сильно погіршився. Пізніше ОРДЛО увійшло в рублеву зону і фінансується російською владою. зі А щоб веселіше було стояти в черзі за халявним горохом для славних мешканців Макіївки виконується пісня. Можна і танцювати. View: https://youtu.be/VEtwo39_B2w НЕХАЙ ЩАСТИТЬ!
Скоро у России голова начнет болеть за Ср. Азию: талибан в Афгане наступает и на юге, и на севере. У американцев уже голова болеть не будет. Теперь очередь русских. Ибо благость сия очень скоро хорошо так расплодится в южном подбрюшье Раши.
Ого, вот это новость. Почему так тихо прошла в новостях? Это же настоящая бомба. Можно ссылку на новость?