А ще у Індії не їдять риб'ячу ікру, принайні більшість каст. І це правильно. Наскільки мені відомо з криміналістики - ікра впливає на психіку людей і формує інстинкт хижака. Не дивно, що більшість убивць та маньяків назвали своєю улюбленою стравою саме ікру. Індія доволі мирна країна. А от найагресивніші країни світу - Росія, США (цілий промисел на Алясці) та Японія - їли її століттями. Це кармічний гріх: поїдання ненародженних дитинчат у величезній кількості. Скільки їх у одній банці - тисячі.
А в мене ікра також улюблена їжа) Особливо червона. Я маньяк? ) А ще улюблений напій - гранатовий сік) Може, це також щось означає? Він такий криваво-червоний) ням-ням)
Та і я їла ікру. Раніше чорну ікру в Одесі - продавали з бочки. А стосовно гранату - є релігійні направлення на сході, яким заборонено вживати овочі та фрукти червоного кольору. Це асоціюється з кровью.
практично всі південна Індія - це споконвічні вегетаріанці Тому про ікру, рибу, м"ясо (будь-яке), яйця і т.п. ніякої мови бути не може. тільки Північ Індії (і північний захід), де більшість складають мусульмани, вживають м"ясо. гріх не буває не кармічним будь-яке поїдання плоті спричиняє прив"язування до матеріального світу й забруднює свідомість, до того ж спричиняє цілу низку кармічних наслідків... але то вже інша тема. Означає уважніше придивіться до себе, можливо, організм дає вам знати про якісь проблеми із кров"ю... Гранатовий сік - чудовий засіб для нейтралізації холестерину, також допомагає при гіпертонії. Якщо ви така людина - http://www.ssloha.ru/top/pitta-konstituciya, то гранатовий сік саме для вас, особливо під час голодування. У тему: порівняно недавно почав освоювати спеції. Особливо вразили експерименти із куркумою. Рекомендую рецепт: За годину до сну бажано щодня випивати чашку молока з куркумою. Закип"ятити молоко, відразу зняти, на 200 гр додати 2-3 ч.л. цукру і десь півложки (чайної) куркуми, пити гарячим або теплим. Можна і трішечки меду додати. Чудово укріплює імунну систему, допомагає очищенню організму. Надзвичайно корисно для дітей. Молоко бажано домашнє. Якщо бажаєте збадьоритися зранку, то в молоко замість куркуми можна додавати шафран (2-3 штучки на чашку).
і не тільки гранатовий сік, але і наше українське сало, для того щоб очистити судини від холестерину, треба їсти сало з часником. Сало не накопичує в собі радіонуклідів. У ньому не живуть глисти.Також у ньому є всі незамінні амінокислоти-лізин, триптофан, метіонін та інші. Тож їмо сало і будем здорові звичайно в міру ---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ---------- люблю використовувати на кухні куркуму, правда мої рідні не розділяють тут мої погляди, хіба що в плові ---------- Додано в 10:52 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ---------- але не той що продається в наших магазинах
А хіба холестерин не міститься в природніх жирах? чи то я чогось не розумію А те, що в раціоні українця багато свинин - склалося історично, оскільки татари та турки, нападаючи на українські села, свиней не забирали, навідміну від інших свійських тварин. А сало ще й до всього добре зберігається, отравитись ним неможливо, тому його брали в дорогу козаки, чумаки і просто мандрівники) Так що нічого проти сала не маю, але сама його їм дуже мало і рідко. Загалом людям з шлунково-кишковими захворюваннями сало і свинину їсти не варто. ---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ---------- Упереджень щодо їжі в різних культурах багато ) Але як же відмовитись від полунички, помідорів, того ж таки гранатового соку чи ікри???? Це неможливо ) і непорібно ех... смакота..)
Холестерин ще й виробляється організмом, це основа для утворення вітаміну Д, стероїдів і інших гормонів.
Ну какая может быть восточная кухня на Украине (да и в России тоже) если с приправами беда? достаточно зайти на базар в Ташкенте, чтоб разочароваться
Физика - всему голова! Но вообще в Ташкенте вода кипит так же как в Москве. Впрочем специи не отменяют знаний и умений. Закупился тут на зелёном базаре всем чем нужно от специй до джусая с райхоном, прилетел, начал лагман готовить, чузму кое-как вытянул и сварил, а вместо заправки получил... рагу Буду дальше учиться. По теме могу добавить пару ссылок: 1 и 2.
Сьогодні можна купити що завгодно. Просто, ми не знаємо що куди класти. Ми навіть плов справжній не здатні приготувати - там тисяча секретів. Так само, як і качку по-пекинські.
Але лише в сирому вигляді, якщо ж копчене, печене, пересмажене (шкварки) то дія з точністю до навпаки - сприяє відкладанню холестерину як і будь-який інший жир тваринного походження. Часник і цибуля добре розчеплюють холестерин в будь-якому вигляді і варений і маринований і сирий і так далі. Стосовно згаданого гранатового соку - то правда але лише про свіжо-вижатий сік - консервований сік нічого такого не робить. Грейпфрутовий сік вважається найкращим розчеплювачем холестерину серед соків, але також свіжовижатий
Рецепт: банка соусу (бажано краснодарського ), 3 головки часнику на часникодавці, 2-3 ложки олії, оцет, трохи цукру, сухий або свіжий перець чилі теж змолоти і спеції східні купити на базарі( 3 порції). Приблизно так. Він виходить дуже гострим і палаючим, але до м"яса, ковбаси, сала люксусово!
Те, що в індійській кухні немає цибулі - то неправда. Був я раз я на кухні індійського ресторану - то там два найбільші запахи - копчена риба і смажена цибуля... Багато цибулі в одній з моїх улюблених індійських страв - пелло. Це свинина, порізана плястерками, і запечена з кружальцями цибулі та рисом, политим карамелізованим ананасовим соком. Але найбільше я люблю їхні солодощі. вони реально оригінальні. наприклад, Гаджар Ка Халва. Халва - з моркви... Гаджар Ка Халва Інгредієнти: • 1 кг моркви • 2 л молока (високої жирності) • Пучка подрібнених насінин кардамону для аромату • 2 ст.л. родзинок • 2 ст. л. мигдалю • 2 ст.л. кеш’ю • 450 гр цукру Спосіб приготування: 1. Помийте та натріть моркву на терці. Розмочіть родзинки у воді протягом 30 хвилин. Почистіть та подрібніть горіхи. 2. Поставте молоко на вогонь, а коли воно почне закипати, додайте натерту моркву. Кип’ятіть. 3. Готуйте на маленькому вогні, помішуючи час від часу, протягом 1 години. Додайте цукор, добре розмішайте та кип’ятіть до повного розчинення цукру та вбирання молока. 4. Додайте трохи подрібнений кардамон та родзинки. Добре розмішайте. 5. Зніміть халву з вогню та покладіть на тарелю. Прикрасьте мигдалем та кеш’ю. отаке...
Перше що подають на стіл в індійських ресторанах коли туди приходиш, то це маринована цибуля. Мнямка! ---------- Додано в 05:26 ---------- Попередній допис був написаний в 05:24 ---------- А я страшенно люблю їхній рисовий пудинг з рожовою водичкою.