Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. Веда

Веда Well-Known Member

А ви б ще оце вживу побачили-почули, та ще й на "своей территории"....:crazy::bad::ireful1:

• Подобається Подобається x 6
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хіба я десь писав, що ми дуже різні? Я так не вважаю, тому якщо і написав щось, що Ви так сприйняли, значить не зміг правильно сформулювати думку. Я вважаю, що наші погляди співпадають в усьому, за деякими винятками. Винятки, які як відомо підтверджують правило, можна перерахувати по пальцям однієї руки.:) (Взагалі це я написав без гумору, на повному серйозі).

• Подобається Подобається x 6
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

От себя добавлю - большая часть того, что мы считаем различиями - не сегодняшнее, а прошлое...
    Мы зря в былом опору ищем
    для новых светлый побуждений
    уже там только пепелище
    тогдашних наших заблуждений.
    Игорь Губерман

:good:

• Подобається Подобається x 5
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Тут я теж можу з Вами погодитись.
    У мене двоэ дітей:син і дочка.Син закінчив вчитись,дочка ще вчиться.Син вчився на Східній Україні,дочка вчиться на Західній.Виховання в сім"ї було однакове.Син "отпетый" космополіт,дочка не така.Відобразилось "окружение" під час навчання.Син взагалі то розмовляє українською,розмовляв нею з народження,але всі друзі в нього розмовляють російською(вони зі Сходу і Півдня) і він з ними розмовляє тільки російською(не дивлячись на те, що я постійно роблю йому зауваження).Фільми він дивиться тільки з російським перекладом,каже що з українським йому не комфортно.Вчився російською,тому медичних термінів українською незнає.Коли я його прошу,щоб він переучувався,то він каже що йому важко.Тут вам приклад "бытие определяет сознание".
    Дочка вчиться на Заході.Ситуація абсолютно протилежна.Україномовне середовище,україномовне навчання,україномовна культура.Спілкування з друзями українською або англійською,якщо друзі з-за кордону,навіть з поляками.З російськомовними-яку виберуть в розмові,часто-густо сучасні російськомовні розумні діти прекрасно володіють і українською,але і моя дочка вміє розмовляти російською також(спеціально не вчили, сама навчилася-телебачення).
    Ось два приклади в одній україномовній сім"ї.
    Тепер дивіться.Якби я дочку послав вчитися на Схід України?Україна б втратила ще двох людей,які розмовляють українською мовою.А ви кажете,що введення другої державної не вплине на зникнення мови.
    Мої висновки.
    По -перше,не треба зараз робити різких рухів.Тобто.
    Ніяких референдумів,ніяких других державних.Ми вже якось доживемо,а наші діти по-моєму самі розберуться.Якщо ми зараз якимись законами будемо їм наказувати,як жити,то ми їм тільки нашкодимо.
    Я вже не раз писав,що українську потрібно впроваджувати поступово,не нав"язливо,еволюційним методом,методом заохочень.
    Не впроваджувати не можна,інакше років так через 100 вона зникне,як зникли в світі багато мов.
    Починати потрібно з дитячих садків.Причому держава повинна зробити так,щоб україномовні садки були найкращі,тобто будувати нові,з басейнами,з кращими умовами,з кращими педагогами,щоб батьки мріяли щоб їхні діти змогли потрапити в такий заклад.Самі рейтингові ВУЗи повинні бути україномовними.Тоді туди буде великий конкурс і діти самі захочуть вивчати мову,щоб туди попасти.Тобто,я за те,щоб вони знали не однук російську,а три,чотири мови і це їм помогало бути успішними в житті.А тим хто буде просто водієм,поваром,чи двірником,досить буде знати рідну російську і українську в межах необхідності.Чим вам не підходить моя схема.

• Подобається Подобається x 9
  5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

ДА!ДА!ДА!:good::good::good:
    Именно так и должно быть!Именно так и было в УССР в городе Обухове в конце 80-х!Лучший садик возглавляла жена первого секретаря райкома партии!Националистка (в хорошем понимании этого слова!) до мозга и костей!
    Все нянечки и воспитатели говорили исключительно на украинском язые!Даже мои дети .через два месяца уже размовляли!!!!
    Ее основное кредо было= приехали на Украину,обязаны знать Украинский язык!
    (и это в 1985-1987 году!!!!)

• Подобається Подобається x 3
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не зрозумів Вашої позиції.То карма мінус,то ДА!ДА!ДА!Ви за чи проти.

• Подобається Подобається x 1
  7. Веда

Веда Well-Known Member

У нас україномовний садочок найкращий, черга на декілька років наперед... :)
    І там нічого особливого - колектив дуже хороший, атмосфера лагідна, мова діточкам подобається, у 3-5 рочків віршики починають складати...;)

8. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Вы бы чем других поучать...со своим бы сыном разобрались!:ireful1:
    А то вишь,дома не мог справится со своим сыном,а в глобальные проблемы лезет!!!
    За то и "минус"!!!!! :ireful1::ireful1::ireful1:
    Как бы пропел Левандивка:
    "Поучайте,поучайте,поучайте!
    Поучайте лучше Ваших паучат!"
    (Песенка из фильма "Буратино")

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Сміте!
    Та Ваша сім"я - хрестоматія, взірець!!! От цих, звиняйте, СУК, які намагаються "розвести" Ваших дітей, - куди подалі, сволот. І діти будуть розуміти один одного, і проблем не буде! Повірте моєму досвіду.

10. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

І це правильно!

• Подобається Подобається x 2
  11. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А с этим кто спорит, что если на Украине, то не не должен знать украинский ?

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я зі своїм сином розбиратись не збираюсь, я його люблю за те що він мій син,а не за те якою мовою він говорить.Може говорити хоч китайською.Чи ви хочете сказати,що якби не дай Бог Ваша дитина оступилася і попала в тюрму Ви б перестали її любити?
    А в глобальні проблеми я не лізу а про них дискутую.Лізуть п"яні на чотирьох,типу..... .В мене чудово вихований син,і при деяких недоліках,котрі присутні кожній людині, в нього є великий плюс-людська доброта.І це достоїнство перекриває його дрібні недоліки.
    А Ви прочитайте ще раз уважно мій допис і скажіть де я і кого повчав.Я виклав своє бачення проблеми і на осуд форумчан виклав свій план дій.Ще й в кінці запитав,яка думка у тих хто прочитав це.
    Повчати привикли Ви,тільки вся біда в тому що Вас обкомівців ніхто не слухає.Ваш духовний лідер тепер з дружиною розводиться,то вона каже ,що він продав ідеї марксизму-ленінізму.Ви з ним чи з нею?:ireful1:

13. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

"Возлюби врага своего как ближнего своего" Уж не говоря о соотечественниках.

14. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Схема хорошая, только нормально должны тогда все языки преподаваться! А сына имхо зря ругаете, лишняя практика в русском не помешает, ну а родной языкимхо забыть невозможно! :give_rose:

15. premium

premium Well-Known Member

Саме так!!! Інакше - :rus::moskali:

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я його не сварю за те що він знає російську,а за категоричність.Він непогано знав і англійську,але у ВУЗі його прогнали з занять з англійської,щоб не заважав вчити другим алфавіт(уявляєте рівень навчання).Замість того,щоб зібрати одну групу з цілого курсу тих хто добре знає англійську і давати їм більші нагрузки,щоб вони удосконалювали своє знання мови,їх повиганяли з занять і вони забули те що знали.От така в нас вища освіта.А знання російської як і других мов,аж ніяк йому не помішає,а тільки добавить.:good:

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

мда .... ребята и девчата а не кажется что ВСЕ садики от еврейского до арабского на Украине должны быть хорошими? мнение складывается ... русский садик - детки спим без одеялок, одеялки только в украинском .... ужас ... это даже не смешно ....

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ні Ви мене неправильно зрозуміли.Мова про те що на даний період.коли дежава заінтересована в відродженні своєї мови,вона методом заохочень а не методом палки повинна це робити.Ніхто не каже ,що з російськомовног треба забрати,а в україномовний дати.Мова про те ,що в місцях,де їх(україномовних садиків) мало або взагалі немає,будувати нові і "престижні" садики.Це світова практика,і я не відкрив Америки.

19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

наверно вы всетаки не правильно (на мой взгляд) выразились, а вот насчет "палки" тут я с вами согласен ....

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Схід і Захід України разом чи ні ?

Разом, разом!

Ось отримав з Маріуполя робочу заявку (українською мовою!) -
    "Просимо організувати канал зв"язку 2 Мб/сек:
    Маріуполь, вул. Леніна - Київ, вул. Гончара (колишня Чкалова) - Івано-Франківськ, вул. Степана Бандери".

Організуємо, коли просять державною мовою. :)

а де твій аватар? :)