Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От... нєскладьошніки-телесики...
    А читати і думати не пробували?

Усьому - свій час.

2. Sandy

Sandy GRAND

Я б не став так категорично поділяти на чорне та біле, пане модераторе! Вас послухати - так всі, хто не сприймає той самий Указ Президента, є совки. Можливо, це не совки, а просто нормальні люди, яким не байдуже, кого назвуть героєм їх країни - визволителя, провідника чи ката та вбивцю?

100-річчя від дня народження Степана Бандери вже минуло (1 січня). Де Указ? А може, його таки не буде?

Останнє редагування модератором: 25 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. levandivka

Якщо ці "небайдужі" стверджують, що "ката-вбивцю" - неможливо. І висновок напрошується простий: Або совки, або ненормальні.
    І справа не в Указі, а в трактуванні УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРІЇ (совкове, ненормальне для України)

Останнє редагування: 25 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  4. Sandy

Sandy GRAND

Дякую!

Третього не дано? Але ж буває ще просто критичне ставлення до речей та людей - про це не спробували подумати?

5. levandivka

А шо тут думать!?
    Киньте лінком на Ваш перелік злочинів Шухевича. на форумі - не бачив. То й оцюнюю як "безпідставне, без критики".

6. Sandy

Sandy GRAND

Цікавтеся, гугліть, читайте... Можливо, й про море там щось знайдете ;)

7. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ось так завжди... Я щось знаю, а от що? Шукайте це самі...
    Як мовиться : "Слив засчитан".

• Подобається Подобається x 4
  8. Sandy

Sandy GRAND

Нестача Вашої інформованості - не моя проблема. Пробачте!

• Подобається Подобається x 1
  9. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

А безпідставне базікання - це флуд ;) Стверджуєте щось - майте доказову базу, лінки, статті, документальні матеріали... А так я Ви відповідаєте, то те просто пусте базікання і зневага до апонентів.

• Подобається Подобається x 8
  10. smeet

smeet просто спілкуюсь

А звідки їм знати.Я вивчав історію України в 9 класі в 1975році-тоненька книжечка,в якій доволі туманно була описана історія України від часів кам"яного віку до визвольних воєн доби козаччини і то цього було дуже мало.Тобто складалося враження,що в Українській історії від 1700 року до 1917 був провал.ЇЇ не було.Так що звідки люди зі Східної України можуть знати хто такий Шухевич.Їм 62 роки говорили(зомбували)що це поганий чоловік,фашист,націоналіст і т.д.Що інше вони могли знати?
    Якщо людині все життя говорити що це біле а це чорне,то дуже важко потім доказати зворотнє.Згадайте анекдот про двох євреїв на ринку,коли один крикнув на повний голос Що у Абрама жінка і дочки гулящі.В мене ж немає дочок.Та ти піди тепер всім поясни.
    Не можна за рік виростити до зрілості людину.Не можна за 10 років перевернути людську пам"ять,це трохи довший процес,і робити це треба розумно і хорошим спеціалістам.Створювати фільми,як документальні так художні.Писати книги.Народ повинен полюбити героя.І тільки тоді він зрозуміє високі державні нагороди.Я про Шухевича знав від батька ще в шестирічному віці.Я знав що він герой,що він боровся за волю України.Вечерами з закритими вікнами ми читали заборонені книги,про героїв,які віддали життя за незалежність України.Але в цей же час якомусь Петрикові на Харківщині говорили все навпаки.І важко йому повірити,що його батько або вчитель йому казав неправду.Адже через цих людей він пізнавав світ.
    Мені здається,що людей потрібно спочатку навчити любити Україну,а потім поважати її героїв.Якщо на форумі є психологи скажіть правий я чи ні.

• Подобається Подобається x 6
  11. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

если бы зомбировали - знали бы все, Гитлера знают, насчет какой он человек - не знаю, не знаком, насчет - националист, таки да, насчет - фашист, то если корректно один из ставленников абвера. подготовленный к ведению боевых действий немецко-фашистской организацией (так несколько напыщено получилось) но для многих это синоним - фашист,

и вы правы, но зачем это транслировать на всю страну, он не боролся за свободный Донецк, Луганск, Харьков, Одессу, Николаев, и т.д. а если и боролся то только в своих целях без поддержки вышеперечисленных городов, областей и их жителей, по этому для них он не тот герой что для Вас и это очевидно ....

как вы не можете понять что для когото Украина - это карпатские горы, Львовские замки, для когото море, степь, терриконы, у каждого своя Украина , и ни одна не лучше другой, для тех кто на ней живет, не надо никого учить ее любить, и так любят, но какие претензии к луганчанину что у него не наворачиваются слезы от смереки над горным ручейком и ревом трембиты? ...
    Так и герои у каждого свои, для когото они по лесам партизанили, для кого-то Днепр форсировали, обороняли Севастополь, подпольничали в Одесских катакомбах, нельзя все под одну гребенку грести ...

Останнє редагування: 25 січ 2009
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Коли я це писав...а знов згадалось...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=142639&postcount=141

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви не зрозуміли мене, а я вам руку подавав. Про зомбування я мав на увазі взагалі, а не конкретно.На Східній Україні про рух опору знали лише як про бандерівців,і з націоналістів знали лише одного Бандеру.Та й то в уявлені людей він був мало не Франкінштейном.А про Шухевича,Коновальця,Мельника і других ватажків руху 98 відсотків населення і уявлення не має.А про те що і вони були різні,і про методи ведення боротьби в них були різні уявлення,про це взагалі мало хто знає.Про те що одні виступали за союз з німцями,а другі проти теж мало хто чув.Якщо Шухевич "подготовленный к ведению боевых действий немецко-фашистской организацией" використовував ці знання для визволення України від окупантів різного рівня-це погано, а те що тисячі офіцерів вермахту були вивчені військовою машиною СРСР і потім з цими знаннями вбивали жителів цієї самої СРСР,то це добре по Вашому. Добре подумайте-щось не клеїться.Не малюйте світ в чорно-білих кольорах.Світ кольоровий,і крім правди і брехні є напівправда і напівбрехня.Я назву героєм простого хлопця з Харківщини,який бився з фашистами в Бродівському котлі,але я не назву героєм Івана з Києва який в КДБешних застінках розстрілював з пістолета в голову Василя з Коломиї і Володю з Луганська(оббріханими недоброзичливицями).
    Відкрию для Вас велику таємницю,він і його побратими боролися за незалежність Львова,Тернополя,Станіслава і "за свободный Донецк, Луганск, Харьков, Одессу, Николаев, и т.д."А тепер запитайте у жителів Східних областей хто для них Махно?Невже не було громадянської війни на Великій Україні?Чи Ви про неї забули? Так от щоб Ви знали,що події на Зхідній Україні в 1939-1945 роках,це ті самі події на Сході України 1918-1924 рр.Просто вони відстали в часі рівно настільки наскільки пізніше прийшла Радянська влада на терени ЗУ.Якби вони(борці за незалежну Україну )хотіли б здобути свободу для ЗУ то вони могли зробити це набагато простіше(методом політичного торгу і іншими методами).
    Знову не погоджуся з Вами.Географію ми знаємо.Ми любимо всю Україну,і Карпатські гори,і Таврійські степи,Чернігівські ліси,і Чорне і Азовське море.Коли мені було 20 і я приїхав в Запоріжжя і попав на о.Хортицю то мені якраз наверталися сльози,коли я відчув,що це земля моїх могутніх і славних предків.Я впав на пісок і лежав там десь коло двох годин і мені не вірилося,що моя дитяча мрія здійснилась.В дитинстві я дуже багато читав історичних книг і про Запорізьких козаків в тому числі.Будучи студентом,я спеціально просився на практику в різні обласні центри.щоб побувати у всіх куточках України.І повірте.я всюди зустрічав добрих і рідних людей.Так це було в основному в селах,в містах люди трохи інакші,але це стиль життя,а в українському селі людська душа на долоні чиста і відкрита,добра і рідна.І від мене Ви ніколи не почуєте,що ті хто форсував Дніпро то не герої.Я вважаю,якщо людина свідомо йшла під кулі загарбників,не залежно від національності,чи це були загарбники з Німеччини чи загарбники з Росії(не росіяни,а загарбники з Росії,бо росіяни сиділи дома,а джентельмени удачі шукали щастя у чужій сторонці),то вона вже герой,бо вона захищала свою Батьківщину від ворогів.Тепер скажіть де я неправий?Якщо Ви справедлива людина.;)

• Подобається Подобається x 8
  14. artobstrel

открою и вам совсем не тайну, не сражались они за "і" - не сражались .....

о господиии! да я об этом кричу просто не слышит никто!!!!

этого я тоже не понял, в каком смысле?

я такого не говорил и не думал даже, почему погано?

тут наверно обобщать для всех нельзя, уверен что Львов львовянин любит сильнее чем Донецк, почему-то 100% я уверенность .....

я вас в этом и не упрекал, но те герои которые умирали на Днепре а потом били УПАшевцев это одни и теже люди, как быть? мне они героистее чем УПА кому то нет - каждому свое ...
    извиняюсь, но я опять за старое кто искал счастья в Донецке, Харькове, Николаеве, и т.д. ??? за свой город буду говорить. он основан Потемкиным и долгое время был основной военной базой Росийского флота, так кто его захватил? Русские или те кто сейчас говорят русские захватчики? и от кого Николаев освобождал Шухевич? если не от кого, то он для меня не то что не герой, а не мой герой ... и я отнюдь не умалаяю его вклад в независимость ЗУ но для нас теперь дико слышать что он героистее чем Костя Ольшанский сутки удерживавший порт от превосходящих сил немцев .
    - не скажу -
    вот эт точно + 100

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якщо Луганчанин загинув під Львовом то він воював тільки за Львів.Якщо український дисидент помер в Сибіру(Стус),то Ви не скажете що він помер в боротьбі за незалежність Сибіру,також донеччанин котрий загинув в Берліні не буде посмертно діставати героя Німеччини.Отож якщо їх всіх нагороджувати,то можна сказати що вони всі боролися проти поневолювачів і всі заслуговують бути відзначені державними нагородами,незалежно хто де воював, з ким воював і хто де загинув.Ворог він є ворог,незалежно на якій він мові говорить,і звідки він прийшов.
    В "смысле" неготовності сприйняти другою частиною України героїв ЗУ.

Ви про це говорили в негативному тоні.

Ви неправильно порівнюєте,Львів він любить більше як рідне місто а Донецьк більше Будапешта і Пітера бо Донецьк в Україні,а Україна це його Батьківщина.

Ті хто загинув на Дніпрі не могли бити,чи то пак воювати з військами УПА бо вони вже загинули на Дніпрі.І скажу Вам,щоб Ви знали,що з військами УПА воювали не регулярні війська Червоної армії а спецвійська НКВС.яких називали ястребками.А героїзм він одинаковий,як з однієї так і з другої сторони людина йде під кулі це вже героїзм.Героїзм це поняття наднаціональне.Це в СРСР герої це тільки ті,що воювали на боці СРСР.Всі інші боягузи.В любій війні є герої,а є боягузи-незалежно від національності і політичної системи в цій країні.
    Це Ви хочете сказати,що в такому то році приїхав Потьомкін і привіз з собою 2000 росіян і заклав місто?Росія в ті часи вела завойовницькі війни,в результаті війн з Туреччиною вона завоювала південні причорноморські області.Так основувалося містом Потьомкіним і російськими військовими, але волею Бога і історичними подіями Миколаїв став українським містом.
    Национальный состав Одесской области по сравнению с другими регионами Украины весьма разнообразен. Доля украинцев здесь довольно мала (около 55), а русских, наоборот, повышена (около 25), среди других национальностей следует отметить довольно большое число болгар и молдаван, а также гагаузов. Кроме этого, на территории области проживают поляки, чехи, албанцы, греки и др. Наиболее разнообразен национальный состав в юго-западной части области (междуречье Днестра и Дуная), а в северных и центральных районах население мононационально и состоит в основном из украинцев.
    http://www.ua.all-biz.info/regions/?fuseaction=adm_oda.showSection&rgn_id=13&sc_id=8
    Так от Шухевич дійсно Миколаєва не звільняв,Шухевич боровся на теренах ЗУ.Але Шухевич боровся за незалежну українську державу,на території якої знаходиться м.Миколаїв.Так що теоретично Шухевич і другі герої такі як Іван Кожедуб є героями цілої України а не якоїсь області.Так само,як і Костя Ольшанский.Народ повинен знати своїх героїв.

Останнє редагування: 26 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Исходя из этой логики, если большевики боролись или провозглашали борьбу за мир во всем мире, то там где есть мир - это заслуга большевиков.

И вроде за Крым он не боролся, исходя из того что Крым был в пределах РСФСР. А если бы там был Краснодар и Ставрополь то он бы и за них боролся. А так только до хутора МИхайловского. И ни метра дальше.

К тому же вы обедняете историю. Интересно ведь даже как формировались границы современной Украины. Как принимались решения в Москве и там тоже творцы Украины.
    И второе, Шухевич ведь непонятно за что боролся, за какое государственное устройство ? Оно осталось от большевмков, Советское (Рада), законы, границы, имущество, Заводы и производство, которое можно дерибанить.
    Он в истории Украины действительно как Махно. И у Махно армия была больше чем в два раза больше чем УПА (80 тысяч против 30 тыс). Когда на освобожденных от белых территориях большевики стали вводить продразверстку, а конфискованные земли использовать для организации колхозов, Махно в февр. 1919 заявил: "Если товарищи большевики идут из Великороссии на Украину помочь нам в тяжелой борьбе с контрреволюцией, мы должны сказать им: "Добро пожаловать, дорогие друзья!" Если они идут сюда с целью монополизировать Украину, мы скажем им: "Руки прочь".

И еще. Это ИМХО разница в менталитете. Простой материализм против наивного идеализма. Что оставили большевики можно пощупать, пройти по границе, посмотреть пограничные столбы, увидеть заводы и фабрики, новые здания и университеты с институтами, почитать законы, можно увидеть и лагеря заключенных. Но они что-то оставили и оставили материальное. Хорошее или плохое - это второй вопрос.

От Шухевича и Бандеры и их всех остались идеи. Ну схроны можно посмотреть, книги почитать. А что ими было построено ? И как после этого растягивать идею, не имея ничего материального на всю Украину ? ПОэтому и не тянется на всю. Но, конечно они тоже часть истории.

PS. По поводу Кожедуба ИМХО. У него не было в голове границы у хутора Михайловского. В этом и разница.

17. artobstrel

почему не готовность? признание поступков - геройскими это одно, а признание человека своим героем это другое ....

очень спорный вопрос, наверно тут вы можете подобное говорить только от своего имени ибо даже на ЛФ восточную Украину как только не "полюбили" ...

это не я хочу сказать, это история так говорит, даже не 2000 - 200000 до этого на этом месте только татары тусовали без постоянного города ...

ага с 1991 года.

не совсем так, Шухевич кром всего прочего воевал с советской властью которая на территорию восточной Украины пришла не извне, а изнутри и не была таким "страшилищем" как для ЗУ. Кожедуб воевал с немецко-фашистскими захватчиками которые захватили европу, и пол союза, по этому тот кто считает фашизм злом вполне может считать Кожедуба своим героем ...

подловили ;) глупость сморозил ....

мне кажется вы немного ошибаетесь, вика -
    руководство осуществлялось НКВД а вот воевать мог кто угодно из рядов красной армии ...

18. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Ну Вы сравнили... А им дали это сделать? Вы вспомните, при союзе кто думал иначе, чем все, моментально исчезал. Если бы они могли свободно излагать свои идеи, то после них остались бы не только схроны... Вы сравнили несравнимое... И почему Вы опускаете тот факт, что Западную Украину почти силком втянули в Советский Союз. А если копнуть настоящую историю, то и Центральная и Восточная Украина тоже не совсем ЗА была.
    Ладно... я бы больше написала, но на работу надо собираться, будет время, я более развернуто обьясню свою мысль

19. artobstrel

их никто не обвиняет в том что не успели, просто рассматривается вопрос как о всеобщей ценности ....

20. levandivka

1. Хто сказав?
    2. В коких "своїх целях"? Заводик прикупив?
    3. Без підтримки загиблих у Голодомор, замордованих Вінниці, Биківні, Рудченкового поля, Сучої Балки і Бєломор-Каналу..?

а де твій аватар? :)