Схід і Захід України разом чи ні?

Discussion in 'Політика і політики' started by шахрай, Sep 5, 2007.

1. староста

староста миється в бані

колись зустрічався з дівчиною з Слов'янська. Сам туди їздив неодноразово. Так ось, коли ми дивилися ТВ вона у мене запитувала елементарні українські слова. А її мати, (викладач у Слов'янському університеті) родом з Дебальцева, розповідала що колись вона поступала у якийсь львівський виш, і її там завалили,бо не змогла сдати химію на українській мові, хоча самим предметом володіла досконально. В мого друга дружина зі Сніжного, коли він її повіз до себе у Гадяч на Полтавщині, вона не розуміла його родичів, він мусив їй перекладати.
    а чому і за що не скажите ? Не тому що вони - нащадки завезених з Росії совєцькою владою після Голодомору, а також манкрути українського походження типу Симоненка. Чоловік моєї цьоці з діда прадіда з села під Дружковкою. Він розмовляє українською мовою. В хаті його нині покійних батьків були рушники, а на свята вони одягали вишивані сорочки.
    якщо людина не любить українську мову, як правило так само вона не любить українців, а також саму державність України. Василя Стуса замордували до смерти в камері СІЗО саме за те що він чинив опір примусовій русифікації Донбасу. Міністра освіти УРСР Скрипника родом з Донбасу довели до самогубства, так само через його незгоду з русифікацією.
    - а у вас розплвідають побрехеньки що Донбас годує західну Україну, що Роман Шухевич був офіцером СС і отримував нагороди з рук Гітлера, а також що вояки ОУН-УПА - поліцаї і ніцмецькі коляборанти.

У Харкові влада міста закриває єдиний на лівобережній Україні Український Культурний Центр. Я почав обговорювати цю тему на нашому місцевому форумі і ось що мені почали писати пересічні харків'яни
    Нах, нах это "україномовного середовища". Я и абсолютное большинство моих знакомых смотрим все исключительно на русском или английском. И нас - большинство. Насадить свою "мову" у вас не выйдет. Укронацики не пройдут...вали себе во Львов, деревенская биомасса! И ходи там в вышиванке и доказывай всем, что борщ - это не суп, а Крым исконно украинский! ...сидите себе тихонько дома и дрочите на вышиванки.
    На днях їхав у зранку у трамваї, дві бабусі теревеняли : "Праклятиє бандери, вот затапіло іх, так ім і надо ! Тєпєрь єщо наши дєньги правітєльство туда направіт. Я б ім і капєкі нє дала...! галадамор какой-та прідумалі, памятнік аткрилі, лучше б пєнсію дабавілі"

Last edited by a moderator: Jan 2, 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. Вот если бы тех, кто такие гадости рассказывает, хорошенько затопило! :ireful1:

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Так это читать надо...Большинство не доходит дальше двух последних строчек из этого отрывка:

4. tabby

tabby New Member

Лично я не знаю ни одного человека, который бы не понимал украинского языка. Где вы таких уникумов взяли? А то, что ваша знакомая завалила химию, свидетельствует скорее о незнании специфической терминологии на украинском,
    а не о незнании языка. Мой племянник,например, учится в украинской школе. Если он попадет в русскую школу, думаю, ему придется сложно, хотя русский его родной язык.

Абсолютно нет. Я живу в многонациональном Мариуполе, у нас ко всем относятся толерантно - к русским, украинцам, грекам и др. У нас в городе есть украиноязычные люди, один из них мой приятель.

я уже написала, за что. Дело не в нелюбви к украинскому языку, а к навязыванию его.

Я не знаю, в чем именно состояло притеснение украинского языка в Донбассе. Книжные магазины были завалены книгами на украинском, иностранная литература зачастую была в украинском переводе. У меня дома полно книг на украинском языке.

Сейчас заводы остановились почти. Последствия не заставят себя долго ждать. Посмотрим, что будет...

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

а в нас є один індіанець...
    я навіть його видів...:sorry:

Last edited: Dec 16, 2008
    • Подобається Подобається x 5
  6. tabby

tabby New Member

Рада за вас. А у нас в городе было два индейца из Южной Америки.
    По теме есть что сказать?

7. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

А що не ясно? Шевченко-ж.Наш Український Патріарх в поезії.
    Невже щось інше і злобливіше він мав на увазі?
    Не думаю і не гадаю!Попробуйте не згодитися?Не раджу і не рекомендую шось підміняти,без потреби і не підсмішкувати з Шевченкових підсмішкувань.
    Поет завжди правий!

8. Дальневосточник

Мне? Прошу пана - прочтите немного выше. Я как раз читал и читаю все, что написал Тарас Григорьевич - и по украински, и по русски - чего и другим желаю.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Асоціація виникла.Пряма.
    З вашим дописом.

• Подобається Подобається x 2
  10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

в тему ...
    разом ми чи ні, вирішувати лише нам, якщо хочаб форумчани зможуть визнати право на співіснування і співпрацю в однієї державі, тих хто не хоче визнавати Бендеру своїм героєм, з тими хто не вважає радянського солдата - визволітелем, тих хто хоче розмовляти російською мовою з тими хто хоче щоб усе було українськю .... лише тоді коли визнається право кожного регіону жити за власною культурною традицією в багатонаціональній Україні - ми почнемо будувати державу, згадаємо штати, скількі крові пролито було доки шотландці, ірландці, французи, південь та північ нарешті сказали - стоп, ми одна нація - гамериканці, і почали розбудовувати державу .... а якщо буде як зараз коли одни кажуть іншим, як жити не питая як вони бажають - буде лише конфронтація та заклики до сепаратизму .. . ІМХО

11. Бендер

Бендер Active Member

Це мабуть погроза, бо що ж ми будемо їсти як не донецьке вугілля?

На східній Україні більше рабських настроїв і знають тільки одного гаспадіна, а західна має колоритнішу історію і знає як жити в Європі і мислити по-європейському. А наших східних братів завжди москалі дурили та й зараз інформаційний гніт (південь і схід) такий, що коли дивишся телевізор то тобі кажуть: " Ти ніхто і ніщо,без росії України немає, а на заході вже поставили томагавки і націлили їх на Луганськ". таке у мене склалось враження після тижневого відпочинку у Коблево...

12. Дальневосточник

Минздрав-же предупреждал: поменьше коблевских вин... :)
    Тогда и "казаться" ничего не будет....:mocking:

13. artobstrel

следите за выражениями, антиукраинские высказывания еще никто не отменял, не нравится восток - гоу хом ... рабов нашел, такой же бред как и то когда на запад говорят американские прихвостни ... прав утверждавший что дурость явление межнациональное ....

QUOTE='Бендер;436540']Допис від tabby Переглянути допис
    Сейчас заводы остановились почти. Последствия не заставят себя долго ждать. Посмотрим, что будет.[/QUOTE]

это нормальное высказывание основанное на анализе составляющих показателей экономического благосостояния государства, если хотите возразить - возражайте обосновывая ... есть другие примеры бюджетно образующих отраслей??? или будете как некоторые здесь предлагали на канадских баржах деньги получать???

14. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Згоден майже на 100%. У мене дуже багато знайомих в Україні, в будь якій її частини. І дуже обширне листування как рускім язиком, так і українськой. Невеликий уривок з листування (листування моє, тому маю право розміщувати):

"Что касается западной Украины....ну как тебе сказать.....мне мама с детства вбивала мол "Ира, соглашусь с любым избраником кроме арабов и западенцев"))))) и об этом я не забываю))))Знаешь как по мне, у нас действительно в Укр есть негласный раскол....менталитет, традиции отличаються и оч.......Я вот только год назад поехала на день во Львов (а так мама не пускала) - это единственное моё путешествие в Западную Укр. Наслышала конечно о ней не оч....... но немного была приятно удивлена. Я разговариваю на русском языке и считаю его родным!А на Западной Украине...там в большенстве на укр.....и я удивилась...когда я на полуломаном укр с волнением в голосе...пыталась заделаться под месную и спросить как мне куда-то пройти.....и мне улыбнулись))) (выкупили видать) и ответили!!!!!Наверное за того, что во Львове много туристов рускоговорящих приежает). Забавно как-то получается: я украинка, коренная киевлянка, а эту страну не считаю своим домом (при этом политическом режиме), мне Россия ближе.........а ты наоборот)))да...."

І ще:

"что касается языка...то я его знаю....но это принципиально "чем больше меня заставляют...тем больше я упераюсь" ...тем более в семье мы говорим на русском, с друзьями тоже, в русскоязычной школе училась....но первое слово, которое скажет мой ребёнок (когда он будет в планах))))) - оно будет на русском языке....и пошли все в баню со своей украинезацией блин!"

В той же час листуваюсь с дівчиной з Тернопіля, а у неї українськіх коринній ще меньше ніж у мене - листуваемся українськой. І їй так простіше (сама запронувала), і мені мовна практика тільки в плюс:)

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Всі можуть помилятися... [​IMG]

Сумнівно. Упйорта - 100%

Last edited: Jan 2, 2009
  16. Letot_Nsk

Так в оригінілі було ...

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК і я про те ж: оригінальна панна то пЕсала.

18. Letot_Nsk

Просто дівчина молода ще, ось і зайве категорична:) Але з нею цікаве спілкуватися - іноді таке "перли" видає:)

19. Бендер

Бендер Active Member

Дякую, але я не страждаю...

это нормальное высказывание основанное на анализе составляющих показателей экономического благосостояния государства, если хотите возразить - возражайте обосновывая ... есть другие примеры бюджетно образующих отраслей??? или будете как некоторые здесь предлагали на канадских баржах деньги получать???[/quote]
    Не потрібно перебільшувати роль донбасу в Україні, це за вас зробили певні політики є багато прикладів коли країна без Таких (у яких ККД як у кам"яної сокири) заводів і живе, навіть краще ніж наш сусід на якого багато хто з ваших земляків рівняється і проситься туди. Це їм вигідно казати, що Україна тільки живе з важкої промисловості (воно то так, частково), але перш за все їм вигідно під новий рік краник нам крутить і шантажувати нас всіх, їм не вигідно щоб ми вставали на ноги і розвивали менш матеріалоємні підприємства і освоювали енергозберігаючі виробництва. В цьому величезна заслуга і місцевого керівництва, яке за крихти з панського столу готові бути як Павлік Морозов- епічний герой млін... А ще багато у вас народу який не любить своєї Батьківщини, навіть не знаючи за що, на західній Україні таких дуже мало...
    Ось вам і різниця і гордість і слава... Я не маю на меті когось образити, але так я бачу наші реалії.

20. artobstrel

согласен, добавте сюда Одессу, Херсон, Харьков, Днепропетровск, Кривой рог, Кировоград, Николаев, Запорожье так будет лучше?
    абсолютно точно, "сувенирные страны" люксембург, мальта, прибалтика и т.д. размером с Украину нет таких стран

частка наверное 90 %

не уверен, формулировка была: заплатите - получите, по-моему очень честно, разве нет?

это еще для всего мира проблема, а для нас на нынешнем этапе развития - практически утопия

политики - сволочи и Львовские и Донецкие

такой вывод права делать не имеете, для Вас родина - Бендера, католицизм, Львов (простите за примитивизм) для Николаева - Потемкин Таврический, Российское Адмиралтейство, православие и свою землю у нас любят не меньше Вашего, только очень расстраиваются когда от Вас исходит то, о чем говорите, что мы меньше любим нашу родину... отсюда и корни сепаратизма, по культуре, языку нам Россия ближе чем ЗУ, и когда идут обвинения и навязывание только пропасть увеличивается ...

а за это спасибо, наконец то нормальный разговор а не горлопанство ...

с уважением

а чья если у меня в ней служили оба деда? если они сражались за мою родину против фашистов, умирали на своей земле за свою землю, почему мне теперь от них отрекаться?

а де твій аватар? :)