Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

:clapping:

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

п. Степанич, для того щоб з'ясувати чи є спільна мета, треба спочатку з'ясувати яка мета в кожного окремо.

У Вас яка мета (якщо не секрет)?

п.с. Як запитував Остап Бендер: "Ваше жижнєнає кредо???!!!" (С)

3. Степаныч

Та я ще раніше хотів таке питання задати після Вашого посту, та чогось випустив з уваги.:)

Думаю, як і у Вас, як у кожного. Щоб мої діти, онуки, правнуки мали можливість реалізувати себе в Україні, щоб не було потребі виїжджати "за бугор" в пошуках кращого життя, щоб держава створила для моєї сім"ї комфортні умови проживання (маю на увазі охорона здоров"я, освіта, громадський порядок тощо). Щоб ми з дружиною мали забезпечену старість і можливість "поїздити по європам". Щоб мене не дуже цікавило, хто персонально стане Президентом, Прем"єром... Щоб вибори в ВР, Президента були не війною, а шоу... Це так, навскидку.;)

• Подобається Подобається x 7
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І, щоб люди з мечами ходили тільки на карнавалі.
    Нє? :)

• Подобається Подобається x 1
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

:y:

п. Степанич! ;)
    значить спільна мета таки є! ;)

я так розумію що розбіжності є тільки в способах досягення цієї мети!

я чось притримуюсь думки, яка дуже близька до лікарської-психіатричної: щоб людині видужати - людині необхідно якумога далі триматись від божевільних, і якумога частіше і ближче спілкуватись зі здоровими людьми. Тому я, як і багато інших українців, обираємо європейський вектор розвитку!

• Подобається Подобається x 3
  6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тут недавно напоминали пану Ромке о теме ветки...Но я не удержусь от солидарности с ним - особенно после последних событий...Как у кого - а от моего дома по прямой 18 километров до границы...И это совершенно не греет...Как тут "далі триматись"....

7. Степаныч

Спочатку щодо способів досягнення мети. Словосполучення "європейський вектор розвитку" звучить гарно, але це термін, скажімо так, образний. Зрозуміло, що Європа, у якій суспільства розвивалися природньо і яких минула лиха доля експерименту більшовиків 1917 року, напрацювала більше ефективних механізмів функціонування державної машини, відносин держава-громадянин, функціонування економіки, соціальних інститутів та ін. Це очевидно. А от державам бувшого СРСР доводиться терміново наздоганяти. Я не розумію, чому при цьому потрібно репетувати, вчиняті реальні дії В ПІКУ однієї з таких держав - Росії??? Відповідь єдина: це робиться в угоду третій стороні. Перш за все - США.

І головне. У нас з Вами і у абсолютної більшості "пересічних" українців дійсно мета одна. Але! Є й інша мета в країні, а саме - Україна для українців, для української нації. От тут зразу і виникають суперечки, непорозуміння. Це не на користь ДЕРЖАВНОСТІ України. Замість того, щоб будувати Українську державу, зараз невміло, поспіхом, штучно, проблемно СТВОРЮЄТЬСЯ українська нація. От тут головна помилка влади, ІМХО. До речі, це ще й ТУПО. Адже УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ уже є. Давно. Була, є і буде, зважаючи на те, що вона подолала і збереглася як нація. Навіщо намагатися УВЕСЬ народ України перетворити на УКРАЇНСЬКУ НАЦІЮ???

8. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Ой... Вам не надоело гавкаться? Ау! Люди!!! Лето заканчивается, а вы все Украину не поделите :) Как показывает история - сколько не делили, все равно все вместе :) Лучше сделайте завтра с утра что-нибуть доброе, светлое и полезное :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Степаныч

А шо робыть? Скучно ж не гавкатысь!:)

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

ох,як скучно...

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

а Ви бачили, як вчора, в "...угоду США..." Київське Динамо настукало голів Московському Спартаку? :D

не говоріть дурниць! Нічо навмисне проти РФ Україна не робила і не робить!
    Ми ж не піднімаєм питання про необхідність повернення Курильських островів Японії, чи про визнання прав автономії Китаю в Сибіру з метою захисту "китайськомовних" громадян Китаю, що проживають в Сибіру!

всі наші вимоги до РФ стосуються виключно необхідності поважати політичні права України і її територіальної цілісності. Ну якщо при цьому страждають імперські амбіції РФ - то нема на то ради! ми потокати їх імперській жадобі, а тим більше за рахунок інтересів України - жодного наміру немаємо!

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Хотел бы с Вами согласиться - но не получается...По моему мнению - только две страны по результатам Кавказской войны предприняли какие-то конкретные действия против России - мы и Грузия. Остальные страны ограничиваються "призывами" и "высказывают озабоченность"....

13. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Можна спитати, які саме конкретні дії ПРОТИ Росії?

14. Степаныч

"По Сеньке шапка"(с). Це по-перше. А по-друге: ми зараз "не піднімаємо питання" Росія - Грузія???
    А РФ хоче, щоб поважали її права. І хто переможе?
    От! Прекрасна гра нашої команди. Загалом8:2. А що кричали наші фанати? Не нагадаєте?
    Навіть немає бажання сперечатись. Україна РОБИТЬ УСЕ від неї залежне, у міру своїх можливостей, щоб посваритися з Росією.

15. І.Павлович

Мені пригадався анегдот часів СРСР:"Яка країна найагресивніша в світі? Звісно, Америка! Бо пхне свого носа у справи СРСР В УСЬОМУ СВІТІ!!!"
    Демонстративно не хоче подовжувжувати термін перебування РФ у Севастополі, та ще й перевіряє: а чи не займаються морячки сусідньої держави забороненим бізнесом (субаренда території); оголошує персонами нон-грата політиків, що відкрито пропагандують в Україні антиукраїнські ідеї; виявляє бажання увійти до НАТО, яке, виявляється, є ворогом Росії як правонаступника СРСР; підіймає питання голодомору і звинувачує у ньому каральну систему СРСР, а Росія (зновуж таки, як його правонаступник) сприймає це , як особисту образу; УПА...; ОУН...; ...що я ще пропустив?

16. Степаныч

Багато чого. Звинувачення в окупації, Голодоморі, русифікації, ... А з історії сивини далекої: Мазепа, Батурин, Виговський, Конотопська битва, Крути... І Ви вважаєте, що постійно звинувачуючи сусіда у своїх бідах і трагедіях можна налагодити нормальні (бодай нормальні, не кажучи про дружні) стосунки з ним? У росіян є прислів"я: "Нечо на зеркало пенять, коли рожа кривая".

17. Salata

Salata Well-Known Member

С выводами не спорю. Китай вон вообще всех обогнал со своим социализмом :) каждому - свое.
    Напомню лишь, что в "цивилизованных" странах никогда не стеснялись заморить человека ради выгоды. История эмиграции ирландцев в США - самый яркий пример. Можно еще выписать в тетрадку расчеты из Оливера Твиста, это если статистике не доверять. Еще хуже приходилось населению их обширнейших колоний. Колонии обеспечили наш сегодняшний "Золотой миллиард" надолго вперед. А вот его "человеческое лицо", вполне возможно, - заслуга СССР. Призрак коммунизма - серьезный аргумент слегка поделиться доходами со своей "рабочей силой". :)
    Посему, европейский вектор развития нам не светит. Нам даже "план Маршалла" никто не предложил, видимо лицом не вышли...

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не можу погодитись.
    Для Росії всі,хто хоч трохи демонструє небажання поцілувати кремлядям д... - вороги.

19. І.Павлович

І перше, і третє (про друге я вже згадував),мало відношення до РАДЯНСЬКОЇ Росії і про це неодноразово наголошувалося. Звинувачення висувалися у більшості до КОМУНІСТІВ І КАРАЛЬНИХ ОРГАНІВ, а не до сучасної Росії. Святкування перемог у Другій світовій ,скажімо, Росією це що, висунення претензій чи недружні дії відносно сучасної Німеччини? Це констатація історичних фактів. Піднімаючи на щит особистість Чінгіз-хана як людини, що змогла обєднати середньовічну Монголію сучасна Монголія робить недружні дії проти Росії, України, Білорусі, Китаю? Маючи бажання (а в мене склалася думка, що воно є) Росія може будь-які дії керівництва України подати як недружні.

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

п. Степанич! Ви ж поважний чоловік! навіщо Ви пишете таку провокаційну нісенітницю?... РФ чітко дало відповідь, що не причетне ні до окупації ні до Голодомору, так як це все робили більшовики, які мали свою країну ссср!
    росіяни цього всього не робили. Вони тільки, перемогли фашистів, розбудували українську індустрію і ще масу героїчних вчинків здійснили :D
    а всі ганебні вчинки - комуністи всіх національностей!... :D

а де твій аватар? :)