Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

Вот я, луганчанин, написал бы - "никогда не поеду в Преторию..Та м не такие, как я люди, банжитизм и преступность..." Возникает вопрос - где Луганск - а где - Претория... Ну - не едь, плакать в ЮАР не будут... :)
    К чему это? Расстояние от Лугаска до Претории - думаю - равнозначно расстоянию от призываемого Вами к толерантности пана до Луганска... :D

2. INGUL

INGUL Well-Known Member

схожими ні, але саме у галичан східняки можуть багато чому повчитися. Не матюкатися, уступати дорогу пішоходам (не тільки коли горить червоне світло, але й якщо стоїть знак пішохідного переходу.) Любити свою рідну Батьківщину, бути патріотом. Про мову нічого не скажу, галичани розмовляють рідною мовою, не піддалися росіянізації, як східняки. Тож як можна прищепити любов до рідної мови, якщо для східняків ця мова вже не їхня рідна. Те саме стосується церкви
    - треба було друзів на Літургію до УГКЦ в неділю привести, щоби вони побачили що то є таке, українська церква ! Мене раніше від церкви і попів нудило, бо де я міг на сході побачити щось інакше від МП ? А от після подорожі до Львова, після Вечірньої Служби у Соборі Св.Юра, після прийняття причастя з рук самого Владики Кир Ігоря, після Служби в Храмі Св. Андрія я відчув що це таке ! І вже у цьому році на Великдень свою дівчину, яка крім теріконів Донбасу нічого в житті більше не бачила повіз до Унева, потім до Львова, щоб побачила що є інша Україна, українська. Вона каже що як за кордоном побувала !
    Раніше багато дітей зі сходу возили у Галичину під час канікул. Діти поверталися додому щасливі з патріотичними почуттями і починали вчити українські пісні, колядки, вимагати вчитися українською мовою, вони вже відчували себе українцями після тих відвідин. Влада місцева зрозуміла що до чого, злякалися що нове покоління вже буде українцями, патріотами, та ще й націоналістами, почнуть Покрова -Свято УПА святкувати, церкви української вимагати, а згодом і цю владу антиукраїнську випхають. А їм цього не потрібно, їм яничари російськомовні потрібні і фанатики московського патріярхату. І все, за їхніми розпорядженнями максимально скоротили дитячі візити на захід. Більше того, Донецька міська рада прийняла обмежувальні закони щодо подальшої українізації шкіл (на весь понадмільонний Донецьк усього 4 українські школи). А у Луганській області довелось навіть з владою судитися, бо діти та батьки вимагали української мови навчанняhttp://www.luhansk.vosvoboda.info/dokument004452.html

Додано через 7 хвилин
    Ось гарна стаття : "ГАЛИЦЬКИЙ МІФ" РОСІЙСЬКОЇ СВІДОМОСТІ
    (тільки "російської" свідомості можна сміло замінити на "східнячої" свідомості) http://chtyvo.org.ua/authors/Losev/...omosti/Halytskyi_mif_rosiiskoi_svidomosti.txt

• Подобається Подобається x 4
  3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Вы верите всему что пишут в интернете?:cowboy:
    А тут и читать то нечего...как прочитал что автор козел Лосев....и читать то дальше не стал....
    Эти все статеечки... буничев.... белинских...лосевых

для определенного пипла....читайте сами эту муру на здоровье!!!:no:

4. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

На вкус и цвет, как говорят, товарищей нет...

• Подобається Подобається x 2
  5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

100%%%%:y::y::y:
    Хочу токо добавить..."Во вкусах нам никто не указчик!!!Один любит арбуз,другой свинной хрящик!"

Додано через 11 хвилин
    Еще о Лосеве...и о Ромко...

6. Дальневосточник

ВО "Свобода" действует в лучших традициях агитпропа - говорите правду, только никогда не говорите ВСЕЙ ПРАВДЫ
    http://www.luhansk.vosvoboda.info/dokument004460.html
    в этом "дописе" приводят примеры "притеснений", и ссылаются на статьи Конституции:
    у "дописі"
    "Згідно ст. 11 Конституції держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури." - все, КРАПКА.
    Статья Конституции - полностью:
    Стаття 11. Держава сприяє консолідації та розвиткові
    української нації, її історичної свідомості, традицій і культури,
    а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної
    самобутності всіх корінних народів і національних меншин України.

Выбросили кусок - и смысл изменился НА ПРОТИВОПОЛОЖНЫЙ.
    Из из такой недосказанности ВО "Свобода" делает совершенно противоречащие Конституции выводы...
    Не слушайте политиков.Не читайте их лживых "дописів".
    Читайте превоисточники.

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

скажіть: а "українізація", через яку такий "хай" на півдні та сході, це часом не дотримання конституції?.. [​IMG]

8. Дальневосточник

русские - национальное меньшинство...Ведь верно? :)
    И чтобы не быть поглощенным мощным и большим украинским этносом - должны отсаивать свои права - согласно Конституции...Или я не прав? И Конституция - не для всех. а для избранных? :)

• Подобається Подобається x 1
  9. duncan

я так розумію, що "меншина" -- це група людей, які не мають своєї батьківщини, за яких ніхто подбати не може...
    наприклад, гагаузи чи караїми...
    чи я помиляюся?... [​IMG]

10. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Стаття 3. До національних меншин належать групи громадян України, які не є українцями за національністю, виявляють почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою. - Закон України "Про національні меншини"

11. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Маю файних знайомих з Луганська. Так от вони повідають, що там українці "поглощєни" бідним і нещасним "притєсняємим" російським "мєньшиством"...

12. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Просто я оптиміст і не втрачаю надії.Все одно вони сумують за батьківщиною, а дехто й повертається. Українські канадці з сім”ї дружини(це 2-3- є покоління), що недавно до нас приїжджали, української вже не знають і ледве що розуміють, та й українцями себе вже не вважають, кажуть що канадці з українськими коренями... З нашими глибокими знаннями англійської без перекладача порозумітися, хоч і родина, важко...Те, що зараз відбувається в Україні, на відстані і в полоні власних стереотипів не всіми сприймається:)
    Щоб переконувати когось стати католиком, потрібно, мабуть, ним бути, а ми православні, та ще й УПЦ... Тільки не намагаємось перетворити світ „по своєму образу і подобію”, бо усвідомлюємо гріховність цього нашого „образу”... А храми Львова,незалежно від конфесії, безперечно, гарні!

• Подобається Подобається x 5
  13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вірно- національна меншість в державі Україна.Не в РОсії а в Україні.Тобто вони повинні поважати,любити і знати українську мову,не забуваючи при цьому і свою рідну мову,якою їм ніхто не забороняє спілкуватись між собою, дома з дітьми і т.д.Це вимога цілком цивілізована, яка існує у всіх державах світу.І ніде, чуєте ніде собі не позволяють так зневажливо говорити про мову держави в якій живуть.
    В США щоб стати громадянином потрібно здавати екзамен з англійської мови і історії.В Україні державною мовою є українська і всі громадяни повинні її знапти в межах необхідних для спілкування,а кому треба більше він вивчає її в більших межах-я маю на увазі представників влади і других спеціальностей.Навіть Янукович вивчив мову, а ви боїтеся що не зможете.Зможете, росто треба захотіти .

14. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

отож бо й воно.
    а кожна нова вичена мова усуває один кордон.

• Подобається Подобається x 3
  15. Дальневосточник

Я где-то позволил себе неуважиетльно сказать об украинским языке??? Знаете, почитаешь некоторые посты - и начинаешь думать, что государство Украина образовалось путем падения с Марса в 1991 году...И тут на новые земли набежали русские, крымские татары и другие национальности...Или - всетаки они жили тут - многие столетия - бок о бок с украинцами? Поднимали дикое поле, строили города и заводы...

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Скільки Вам казати?
    Тих, що тут жили (греків, татар і іжє...) вивезли нафік, до кого дотягнулися.
    Їм підібрали ще дикіше поле\тундру\степ.

17. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Таких відносно малий відсоток. Переважна більшість з"явилася з того часу відколи Сталін почав розкладати пасьянси з переселенням і пізніше.

Додано через 3 хвилини
    Багатьом запропонували дерев"яну упаковочку, а ще багатьом - просто сиру землю...

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не мав конкретно Вас на увазі, у нас і без Вас хватає "доброжелателей".Не Ви а другі харків"яни називали мене і таких як я чортом,за те що я розмовляв українською.Не Ви а другі російськомовні, ставили на мені чорну мітку і я не міг мати оцінку з суспільних наук більшу ніж-4.Мені потім признався один з викладачів,що жителям Західної України не можна ставити оцінку вище -4, з суспільних наук,бо вони "отпетіе бандеровці".

19. duncan

а кожна забута -- цей кордон ще швидше усуває...
    якщо бути точним -- зникає країна, зникає держава, зникають люди...
    майже фізично....

украинцЬІ?...
    а нєт такова народа....

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Угу... Про українців в Україні дбають...
    ЗІ: У Пупера знову новий аватар!!!:)

а де твій аватар? :)