Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

[​IMG] щось я не зрозумів.........
    питання погано сформульовано?...

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Писатель- как зеркало, отражает действительность.Особенно - хороший писатель.Любко Дереш - хороший.Так вот - какое мнение можно составить о молодежи Западной Украины по его повести? Так это - писатель...А если пан пишет в форуме - все на Востоке Украины быдляки и бандюки - просто так, "у него такое мнение", а другой пан интересуется - не тем, с чего это он такое написал - а "что он тут не правдивого написал?" - о каком диалоге Востока и Запада идет речь? Если мы - схiдняки - быдло и бандиты - зачем писать в этой ветке? Я думаю, что тут лучше общаться тем, кто ищет точки соприкосновения, а не отталкивания....

3. INGUL

INGUL Well-Known Member

- саме так ! Більше того вони вас ненавидять і прирівнюють до іноземців, мадяр, румун, поляків (звісно не всі, але переважна більшість).
    Всі хто емігрує зі сходу України до США, Канади Євросоюзу, не шукають там української діяспори, але тримаються разом, шукають друзів та спілкуються саме з російськими емігрантами, а не з вихідцями з зах. України.

• Подобається Подобається x 3
  4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Якщо ви так ставитесь до людей, то можливо зрозуміти, чому вони вам відповідають «"па укрАінскі нє панімаєм". До речі я звертався української і у Харкові і у Севастополі і ніхто не згадував «бендерштадт».

• Подобається Подобається x 1
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Інгуле!
    Відкладіть мікрофон, заспокійтеся.
    Ви не на мітингу, де кидають глупі горлопанські гасла, а на Львіському Форумі.
    Випийте кави... :)
    Якщо ТАК душить ненависть, луччє до людей не підходити.

Ви нам тут всю каву розхляпаєте...

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

1, дереш -- г***о на паличці, він мені абсолютно не подобається (спочатку викликав здивування, згодом я і це переосмислив -- не подобається);
    2, щодо сходу, то зрозуміло, що узагальнення непотрібні, але з іншого боку -- такі прецеденти є, і вони трапляються часто....
    і саме за такими випадками і складається загальне враження за регіон... [​IMG]

7. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

показушник малий.
    +1

а я хотіла поділитись своєю радістю з того, що все більше з"являється у мене друзів зі Сходу, які люблять Україну і це відчувається. цікавляться історією, традиціями, говорять українською, займаються громадською діяльністю.

тому будь-які узагальнення є абсолютно неможливими!:)

• Подобається Подобається x 5
  8. Дальневосточник

Ну никак не достигнуть взаимопонимания.... :D
    А мне понравилось - я даже специально ходил на встречу с Андруховичем,Жаданом и Дерешом...Имею книгу с их автографами... Я часто читаю на форуме - зарусификовали, москали мешают...А люди не кликушествуют - а делают дело, пропагандируют не ненависть - а живое украинское слово. И делают это так, что хочется их читать...
    Дочь писала в университете диплом о творчестве Андруховича...Я - за такую "украинизацию" :)
    Я уже писал, что по сравнению с Востоком Львов - прям Чикаго 20-х годов...Заказуха за заказухой...
    - вот именно... :D

9. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

угу, був у них такий тур.
    Дереш хороший хіба що тим, що змушує молодь свого ж віку читати. я перечитала всі його книги. але тепер розумію, що вони мало що залишили в моїй душі. так, як ЧТИВО, вони цікаві, захоплюючі, він пише про те, що мені зрозуміле, але назвати це Літературою...ну не знаю, якось я тепер інакше дивлюсь на творчість Дереша.хай молоді люди починають хоча б з Дереша, а там,дивіться, і до Андруховича(якого я особисто дуже поважаю) доростуть, і до Прохаська, і до Матіос.
    і я:)

• Подобається Подобається x 3
  10. duncan

все правильно, схід вже цим "перехворів"....

11. INGUL

INGUL Well-Known Member

"Алексий II поблагодарил жителей Донбасса за противостояние расколу" - http://korrespondent.net/ukraine/events/538731 ну так з ким схід разом ? мабуть із заходом але не України а росії

• Подобається Подобається x 4
  12. Дальневосточник

точно - не с Папой Римским... :)

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

а хіба він не достойний чоловік?

14. Дальневосточник

Если бы я считал его недостойным - написал бы с маленькой буквы - как некоторые пишут "россия".....

• Подобається Подобається x 5
  15. zenyk

zenyk Well-Known Member

камінь в мій город зараховано по справедливості....
    ...приймається!...
    +1

16. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Є ВІРА, а є церква і релігія. Віра - від бога, церква і релігія - творіння рук людських для управління тими-ж людьми. Церква завжди проголошувала свою незалежність від держави і невтручання у справи мирські (православна). Але будь-яка розумна людина бачить неможливість цього. Існуючи у соціумі неможливо бути відірваним від загальних питань цього соціуму, а він пов"язаний з державою. Церква, що не підтримує свою державу занепадатиме. Але пропагувати СВОЮ державу на теренах ІЕШОЇ і обмальовувати це бородьбою із расколом...
    Коли "на щит" підняли Мазепу, московська церква одразу згадала про анафему.А чому вона не загадує про це, коли мова іде про Лева Толстого?...

17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

И он?????Лев Толстой..... тоже украинец был??????:8::8::8:

18. Onewinged

Onewinged миється в бані

Шановний, це схоже на паранойю. Щодо Росії / України та того, хто кого підтримує - так це особиста справа кожного. Коли зі Сходу України їдуть за кордон, то шукають не тих людей, які віїхали з тієї самої держави, а тих, хто розмовляє тією ж самою мовою. Окрім того, ті україномовні українці, що виїжджають за кордон неадекватно ставляться до російськомовних. Раджу подивитись тут.
    http://public.fotki.com/kvv515kvv/fo.../snc00024.html
    http://public.fotki.com/kvv515kvv/fo.../snc00023.html

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Лінки биті. Чи взагалі не існували?

20. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Але це - Україна, і такі ми вже є... Може, це не відповідає вашим уявленням про українців, але це тільки тому що Україна не мала державності, ми мало і упереджено спілкувалися, ваше уявлення, що всі українці повинні бути подібні до галичан, неправильне... З часом ця нетерпимість один до одного відійде, відмінності знівелюються... Але для мене західні українці ніколи не були чужими, і в дитинстві, і потім, коли ми жили в Запоріжжі, Донецьку... Тепер дружина – галичанка, і живу на Західній... А Паша і Серьожа, друзі із Запоріжжя люблять зїжджати до нас в гості, і що з того, що спілкуємося суржиком, чи то діалектом, чи то російською? Все одно ми – українці... Ще для себе недавно відкрив, що і ОУН діяла в наших запорізьких краях, може їх не було так багато, як у західних областях, але, все-таки(вибачте за довгу цитату):
    Якщо ви не відчуватимете себе чужим в Донецьку чи Луганську, то і для них ви не будете чужим... Намагайтесь бачити, помічати позитивне, а не прояви звичайної невихованості чи нетерпимості, і ви відкриєте для себе багато нового і світлого, іншу частину вашої національної ідентичності, яка безперечно є в генах, в крові :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)