Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

...."...ні родіни ні флаґа..." (С)

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Видимо, не стоит оценивать подобное - ведь сказано:

3. INGUL

INGUL Well-Known Member

- це як разстосується більшости східняків. Подивіться кого вони обирають до парляменту. Московських опричників, яничарів і ворогів української державности, української мови, української культури - ПСПУ, рєгіАналов, і тому подібне. Тож і лякають східняків Америкою, НАТО, єзуїтами-католиками, "бендерамі" та ще холєра зна чим, аби тільки до московії схід\південь приєднати. Тому й вимагають другої держаної для рос. мови, зневажають і не визнають весь український національний визвольний рух 40-50 х років (колаборціоністи фашисти прєдатєлі), брешуть що Шухевич отримував нацистські нагороди, люто ненавидять Українську Греко-Католицьку Церкву і чинять опір і спротив будівництву храмів УГКЦ на сході. Це все сплановане методичне винищення залишків чогось українського на сході. Це винищення української нації і перетворення їх на хохлобидло накшталт вітренко.
    Східняки якби не порушували заповіту Т.Г. Шевченка "Кохайтеся чорноброві, та не з москалями", (а М.Міхновський розтлумачив : "не бери собі дружини серед інших народів окрім українського, бо твої діти будуть тобі ворогами"), то не було б того що діється на сході зараз. Було би все як на зах. Україні. Українці - окремо, росіяни окремо. І у Харкові було би не 33 московських церкви з 34-х усього, а одна, як і у Львові. І розмовляли би на сході українською не одиниці - а більшість. Бо більшість на сході - українці, які соромляться своєї нації і своєї мови,денаціялізовані зрадники, пристосуванці, які до сих пір прислужують москві.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нагадаю Вам ще один Заповіт: "Не суди!..."

Доречі, Ви не боїтеся, що вишиванок в Україні забракне?
    ТАК активно дерти їх на грудях...?

• Подобається Подобається x 4
  5. INGUL

INGUL Well-Known Member

щодо вишиванок. Ось у Львові багато людей ходять у вишиванках, а на Великдень - майже усе місто. А якщо ви на сході будете у вишиванці по вулицях ходити, то скажуть "сматрі, свідомий пашол", "націаналіст", "бендєровєц", "он на голову бальной"

• Подобається Подобається x 1
  6. bayard

bayard Дуже важлива персона

Ха. Я не про это говорил:) Вы меня не поняли:). Я крайне осторожно отношусь к вопросам которыми должны заниматься не политики, а например историки (как в случае ОУН-УПА). Поэтому глубоко убежден в том, что количество церквей в Харькове никак не связано с либеральным развитием экономики в стране.:)
    Разве я говорил что мне все равно? Найдите мне это место. Церковь здесь ни при чем. Разве Бог видит разницу между прихожанином в Москве и прихожанином в Киеве? Если да, то поясните мне ее.
    Национальноя гордость основывается на реальных делах цель которых - благосостояние народа, его жизненный уровень, формирование среднего класса, а не страстная ненависть к москалям.
    И что из этого? В старых кадрах довольно много толковых людей понимающих суть современных процессов.
    Даже и сравнивать не буду. Вы бы прежде чем писать это посмотрели бы ну скажем, на 3 фактора: промышленный потенциал, количество населения, территорию, не говоря уже об исторических моментах.
    А придут истинные патриоты и сделают все по-своему:clapping:
    Вам это ничего не напоминает? Мы старый мир разрушим, кто был никем.....ну дальше вы знаете. Чем ваши методы "выгнать всех" отличаются от сталинских чисток?
    Да-да. "А вот в наше время.....":sad:
    Убираем памятники, переименовываем улицы - автоматически чиновники перестают брать взятки, а ваша з/п взлетает на уровень европейской:). Я вас правильно понял?:cowboy:
    И что в этом плохого? От этого зависит как именно будет складываться жизнь у новобрачных? Или вы сделали что-то для того чтобы брачующиеся ходили в иное место, определенное вами?
    Опять же. Если даст разрешение (хотя я сильно сомневаюсь, потому как при наличие польского костела, католиков в городе оказалось 1,5 человека), то это как изменит вашу зарплату к лучшему?
    Напомню что кроме греко-католиков, в Украине есть масса православных:), и Русь крестилась в эту единую веру.
    Спасибо за совет, но последние 3 года я только туда и езжу. Будущий н/г собираюсь встретить в с. Прокурава (видел потрясающий репортаж о нем). И в соборе Св. Юра, в 2006г. посчастливилось перекинуться парой слов с кардиналом Гузаром:), а знакомый преподаватель теормеха из дублянского с/х института, в котором учился Бандера, мой хороший знакомый.

• Подобається Подобається x 2
  7. zenyk

zenyk Well-Known Member

скажу більше: для Бога немає різниці також чи ця віруюча людина в Римі чи в Делі чи в Пекіні! але ж людям важливим є шанувати власні традиції і важливим є власною мовою молитись! тією мовою, якою людина просила в дитинстві в мами їсти і пити, чи пробачення за нечемну поведінку! саме цими словами людина може щиро молитись!

Додано через 3 хвилини
    національна гордість??!!...
    ...ні це Ви не про національну гордість написали, а про економічне благополуччя. А національна гордість має зовсім інші прояви, як то: перемога збірної по футболу на Чемпіонаті світу; наукові здобутки і відкриття; видатні вчені, актори, поети і письменники; відстояння національних інтересів в суперечках з іншими країнами врешті решт.....а життєвий рівень і т.д. - то інтереси кошельково-шлункові і плутати їх з національними не можна!

п.с. економічне благополуччя в період окупації українських земель фашистами було значно вищим ніж до того в період окупації совєтами і тим більше воно було вищим ніж після повторної окупації України совєтами після фашистів....однак люди ніяк не погодились на таке "благополуччя" і ставали до зброї незважаючи на те, що продовження війни заробітків і благополуччя їм не принесе. Їх ціль була зовсім інша ніж та меркантильна, яку Ви пропагуєте: ВОЛЯ! саме це слово уособлює\зображає наш Національний Герб!

8. INGUL

INGUL Well-Known Member

знов все зводиться до шлунку, до з/п. Повстанці, які за волю України йшли на смерть про з/п якось не думали. Хіба за таку Україну вони гинули, де скрізь пам'тники совєцьким катам і окупантам стоять.

по-перше греко-католицька громада у Харкові не 1,5 "чєлавєка" а вже більше сотні набереться, (а взагалі по місті багато зах. українців не знають що діє ГК парафія) і вони мають право мати свою церкву.
    по-друге, звідки інфа про 1,5 римо-католиків ? Це є неправда. У Харкові окрім костьолу на Гоголя 4 вже відкрито костьол і монастир на Олексіївці, будується костьол на Клочківській, та на Салтівці. У Харкові п'ять римо-католицьких парафій. Ось хресний хід римо-католиків Харкова http://www.youtube.com/watch?v=2mu9qL3ksCs ЦЕ 1,5 чєлавєка ?

- у яку це "єдіную вєру" Русь хрестилась ? У православну московського патріярхату ? З метою відокремитися від справжніх християн,які нікуди з Русі не зникали після розколу церков у 1054р., та не зреклися верховенства Папи Римського, не змігши досконало перекласти термін "orthodox",який власне більше відображає обряд,ніж віровчення, саму назву "православ'я" було вкрадено у поганців, які славили "правь". Неоязичники й зараз називають себе "православними". УГКЦ виникла не на православному ґрунті, а на візантійському обряді. УГКЦ є спадкоємицею тієї самої церкви,та сповідує ту саму віру, яку наші предки прийняли за Св. Володимира у Києві - Християнську Віру у Візантійському Обряді,у тоді Єдиній Святій Апостольській Церкві,(яка мала два рівнозначимих обряди,латинський та візантійський), у єдності з Апостольським Престолом, з Римським Папою на її чолі. Пізніше грецькі патріархи зреклися Папи,щоби служити своєму царю, за що й були покарані турецькою навалою! Грецькі митрополити у Києві постійно втягували у схизму русинів. Але Київ не припиняв зв'язок з Апостольською столицею,що й було підтверджено Берестейським собором,у 1596 р.,на якому було укладено Святу Унію,яку підписав митрополит М.Рогоза та майже всі українські владики. Вірність Католицькій церкві засвідчили українські святі й блаженні мученики: Св.Йосафат,якого жорстоко вбили у Вітебську православні за вказівкою з москви, Бл.Зиновій Ковалик, якого катами НКВД було розп'ято,розпорото живіт,куди вони засунули мертву недоношену дитину, Бл. Отець Яким Сеньківський, який був зварений у казані в Дрогобицькій тюрмі. Блаженні : Отець Северіян Бараник,Отець Віталій Байрак,Єпископ Григорій Хомишин,Єпископ Николай Чарнецький,Климентій Шептицький,Микола Конрад,Іван Слезюк,Єпископ Симеон Лукач,Єпископ Теодор Ромжа та тисячі священників не перейшли у православ'я, але терпіли пекльні муки,тортури,знущання,віддали своє життя за вірність Католицькій церкві!

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Чудово! Ну просто тема для великого герба, що (як одностайна Україна) тільки у майбутті. За це +1. (Шкода нема можливості оцінювати частину посту.)

Додано через 7 хвилин
    Щось забагато негативу, щоби було реальністю. Не все так погано, і не походження тут головне. Риба з голови псується. І коли тільки Боже допустить забрати "злому" Януковича з Балогою (і далі по списку) і в один казан в аду вкинути!

Додано через 20 хвилин
    Дякую за лінк!

10. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Шановний на сході не так вже з цим і погано, принаймні в моєму місті. На Донбасі ще залишилися люди :) . От хіба що традиції вишивати саме національний одяг не набули масовості :shy: .
    Це донечка , я їй вишиванку вишила власноруч цього року. Друга вишиванка дісталася їй у спадщину від двоюрідної сестри , її привезли зі Львову років 20 тому. Чоловікові оздобила вишивкою готову сорочку. На цьому спинятися не збираюся, тому що вони з радістю, а донька ще і згордістю, "вишивають" по вулицях міста.
    А оточуючі... може саме так і думають, думки не читаю, але шоковані очі :eek: повні здивування, заздрощів та зацікавленості. Може деякі згодом стануть не такими злими, подобрішають до Українського :naci: . Будемо працювати :download: .

• Подобається Подобається x 4
  11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Почитав Ваші дописи. От такі, як Ви, і є загроза Україні.

12. Patrick

Patrick Well-Known Member

...я абсолютно переконаний , що добровільно з власного бажання ні в Данєцк , Луганск , Крим - туди я ніколи не поїду.
    І якийсь Льоха , чи Сєрьожа с Пєрвомайска для мене не є ніякі земляки.Чужі мені ці люди і я для них теж є чужий.

13. INGUL

INGUL Well-Known Member

звісно чужі. Ви ж на різних мовах говорите.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Что тут можно сказать? Есть прекрасная украинская поговорка - по такому именно случаю:
    "Сiм лiт мак не родив - i голоду не робив!" :D

15. Ykr@inochk@

А я зі своєю родиною дуже хочу побувати в західних областях, поспілкуватися з щірими українцями ( в хорошому значенні цього словосполучення ).
    Що до якихось Льох , чи Сєрьож, я з вами десь згодна, культура поведінки деяких змушує замислитись чи з цієї ми планети :sad:

Чому ж на різних?
    Що стосується мов, так побувати у інших слов'яномовних, франкомовних, англомовних попри всі незбігання мов теж хочеться, але не запрошують :shy: .

16. lemberger

lemberger Well-Known Member

Колись, ще у 80 році приїхала моя далека родичка з Білої Церкви з подружкою.Слово за слово і зайшла розмова за незалежну Україну.Вона тоді сказала "восточная Украина вас никогда не поддержит".Через 10 років був референдум і народ підтримав.На початку незалежності всі пам’я тають як голосували люди по Україні.Схід в основному за комуністів захід за Рух.Зараз половина або більшість за демократичні проукраїнські сили(якої якості ці сили то окреме питання).Так що зміни ідуть, можливо не так швидко як нам хочеться, але ідуть.Звичайно захід України сильно відрізняється від інших частин України.Ми не так давно стали частиною союзу і ми виховувалися нашими батьками і дідами які бачили прихід союзу на наші землі своїми очима, вони нам багато розповіли.Згадайте яке популярне було у нас польське радіо і телебачення, ми фактично нарівні з європейцями могли дивитися хороші фільми і слухати музику.У нас було багато іноземців, як поляків так і наших родичів з Канади і США які розповідали як живе світ за межами союзу.Ми перші почали масово виїжджати за кордон , до родини, потрогувати чи заробити грошей і на свої очі бачили життя там і могли порівняти з нашим. У східняків такої можливості не було.ті хто памятав прихід радянської влади давно померли або були так залякані що боялися про це розповідати, більше того вони боялися розмовляти українською бо їх могли зарахувати до націоналістів.На них сильно давила пропаганда якою були просякнута вся освіта , преса, телебачення, все їх життя.Тому й така різниця.Але ми все таки один народ і ця різниця потрохи зникає, особливо по мірі того як підростають нові покоління, які виросли в наш час.У них менше стереотипів і комплексів які присутні у нас, вони значно легше знаходять спільну мову між собою.Все буде добре.

• Подобається Подобається x 5
  17. Ykr@inochk@

lemberger

Щось не бачу як підтримати ваш допис, та хоч так
    +100

18. bayard

Во Львове одна церковь??? У вас что-то с математикой:)

Додано через 29 хвилин
    Согласен. Поэтому будучи в с. Ясиня в грекокатолической церкви, был удивлен ведением службы на украинском:)
    Что поделаешь, я - практик:). Частично согласен. Но... В сфере национальных интересов любой страны находится прежде всего благосостояние граждан, средний класс которой, всегда является стержнем экономики. Именно по уровню и существованию вообще среднего класса, судят о стране как таковой, о ее руководителях, о их способности к руководству, а сюда включаются в свою очередь и такие факторы как социально-духовное воспитание. Одно другого не исключает. Вы же согласитесь со мной, что очень трудно человеку получающему з/п на уровне прожиточного минимума обьяснить, что нужно дома учить украинский и ценить все украинское. Это прежде всего должны демонстрировать наши политики в принятии соответствующих законов. Вот когда они там наверху договорятся, сделают сильной экономику, ввведут Украину в число стран с положительным внешнеэкономическим балансом, вот тогда и народ подумает: вот молодцы - настоящие украинцы, заботятся о стране. А пока я лично не вижу, чтобы кто-то с кем-то мог договорится. Вспомнилась фраза, из интервью О. Субтельного 4-летней давности, о гетьманах: во все времена гетьманы и удельные князья страдали патологическим неумением договариваться...
    А каким, по-вашему способом это должно происходить?
    На данном этапе мы имеем кучу стран вообщем неплохо себя чувствующих, с консервативным управлением экономикой (и это-то в эпоху глобализации, какой-то ужас!), но любая страна, как экономическое целое, имеет свои ниши на мировом рынке. Так вот без политической воли (грубо говоря, чтоб не остаться на задворках), лидеров страны невозможно в принципе, создать нормально действующую экономику в современном государстве. Категория свободных работников и собственников не может появится из ниоткуда. Она появляется если в стране есть такие принципы как конкуренция, свободный рынок, инвестиции. А это, в свою очередь обеспечивает конкретная политэлита конкретной страны.
    Никакая экономика не спасет, если не будет политической воли высших слоев государственных руководителей, на создание, "украинского экономического чуда". Первична всегда была и есть идея государства. И лишь затем она трансформируется в идею экономического развития в пределах четких географичесикх границ. Когда формируется государство, в первую очередь что должны сделать керманичи - сформировать эффективную экономическую модель функционирования государства. Но это просто невозможно сделать без политически оформленной всеобщей идеи. Потому как в первопричиной нормального функционирования государственной машины (как в определенном смысле экономически замкнутой системы) я считал и буду считать, именно политические реформы. Экономические формируются на их основе. Именно поэтому я стал сторонником политического либерализма, как основы экономического развития.

19. Onewinged

Onewinged миється в бані

По-перше, щодо "Заповіту". Звісно, Шевченко - видатна постать в українській культурі, проте це "розтлумачення" тхне нацизмом. Наскільки я пам'ятаю, москалями в той час називали вояків. "голили в москалі" - тобто голили голову перед армією. Таким чином, я в "Заповіті" Шевченка вбачаю наступний зміст: "Не беріть в чоловіки солдата, бо будете сльозами гіркими ридати поки він буде чверть століття проливати свою кров та ще не факт, що потім повернеться" (якщо моя пам"ять мені не зраджує, забирали саме на 25 років).

По-друге, щодо "шлунку" і "з/п". Це нормально, коли людина в першу чергу турбується про свій добробут, безпеку, захищеність. Можете пошукати про такого персонажа, як Маслоу та його піраміду. Не можна звинувачувати людей в тому, що вони турбуються про себе та свою родину. Особисто мені набагато важливіше бути соціально та матеріально захищеним, ніж голий-босий, але патріот-герой. Я про родину думаю. Мені вони важливіші. І ніхто не має морального права вимагати а мене чогось заради держави допоки сама держава нічого заради мене не робить.

20. bayard

Вы внимательно читаете мои посты?:). Я пишу про взятки, про беспредел чиновников, про то что перед ним абсолютно равны как донетчанин, так и львовянин, как они оба в пенсионном возрасте не могут платить за квартиру, как выстаивают многочасовые очереди в попытке получить несчтастные потерянные деньги на сберкнижке, про то что они оба оформляют субсидию на квартиру надеясь сэкономить на лишний батон хлеба, а вы мне про церкви, про московский патриархат. Вы ответьте мне на вопрос (впрочем как и на все остальные, что я задавал в предыдущих постах), если бы наши православные церкви принадлежали к Эфиопской православной епархии, это изменило бы ваше отношение с к ним? Что-то мне подсказывает, что нет:)
    Вы не путайте войну, с мирным временем. Не нужно ни с кем воевать, пора бы что-то и построить:). Впрочем если вы хотите поговорить о войне и героях, как понятиях - создавайте темку, с удовольствием пообщаюсь:)
    Ну конечно... Опять москали виноваты? Я угадал?:)
    Я писал про католиков вообще, а не о греко-католиках в частности.
    Замечательно:). Просто прекрасно. А еще есть армянская церковь, и слыхал что буддиский храм будет. Так что вас не устраивает? По-моему достаточное количество конфессий:)
    Да хоть 10:). Я только ЗА. Чем больше тем лучше. Но все-таки остаюсь православным:). С вашего позволения. Да и князья Романовичи крестились в православие:)

а де твій аватар? :)