Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

Ето на какой такой работе????
    Кто то мне будет указывать на каком языке мне с моими работягами разговаривать?:cowboy:
    Не знает русского языка,языка Хозяина ,который дает ему возможность на
    кусок хлеба заработать?:ireful1:
    "Пошел вон " - и весь разговор!Других найду!!!

• Подобається Подобається x 3
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хазяїн має фірму,яка є на території держава Україна.Де існує Конституція.В якій написано
    і ще
    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
    А то дійсно можуть і хазяїну сказати

3. Mathematician

Mathematician Member

От обговорюється проблема єдності Сходу та Заходу. У мене в зв"язку з цим питання (чи то міркування скоріше) (не ставтесь будь ласка до нього дуже категорично, просто скажіть хто як думає, я сама хочу розібратись).

В чому суть? У відмінностях між тими що мешкають на заході і сході. Люди різні, звичаї, релігія, мова. Чому? На різних територіях України в різні періоди панували різні держави. Ми кажемо про Схід, що там усі розмовляють російською мовою, навіть в державних установах і т.п. Але чи не було певні східні території приєднано до України за часів більшовиків? Тоді виникає питання: то чого ж ми хочемо від людей, які живуть на сході, якщо їхнє приєднання до нас не було виявленням їх волі. Так само Крим. Ну то вже точно не Українська територія. Крим до України приєднав Хрущов. То що ж ми хочемо від мешканців Криму? Чи може віддамо Крим назад?:moskali: Може ми все починаємо не з того боку?

4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Экспроприация????
    Или просто пойдут к другому Хозяину?

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Во как! Вони Хазяін...
    Педро, ваші сестрички в "праксісі" всі українською говорять?
    А винуваті наша псевдодержавна влада і ми самі... Перші допускають подібні маразми, а серед других переважають волові погляди, і нема кому хазяйску мануфактуру за димом пустити...
    А то привикли століттями по-хазяйскі...

6. demetris

demetris Well-Known Member

Точно не з того боку. Ви про що?
    Слобожанщина (Харківщина) це - сковорода і "розстріляне відродження". Саме тому там і ситуація така, що їх винищили. а з кримом згоден - тільки він не російський, а татарський.

• Подобається Подобається x 2
  7. Mathematician

Mathematician Member

Та я розумію що він не був російський, але ж потім по суті став, і вже потім його до нас приєднали. Стосовно "не з того боку" хочу сказати що ми, здається, підходимо до до того, щоб ставитись до інших національностей, які проживають на території сучасної України, напевне так само, як в минулому ставилися до нас. Помста? Чому це питання всеж ставиться саме так, дуже гостро?

• Подобається Подобається x 1
  8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Разруха - как всегда - в головах. Когда создавалась наша страна - а ведь это произошло совершенно недавно - за ее независимость голосовали вне зависимости от национальностей, веры и пр. Но - об этом быстро забыли. Вперед вылезли горлопаны под девизом - нас угнетали - теперь мы отыграемся... Я думаю - эта пена сойдет (нанеся положенный ущерб (с) Законы Мэрфи) - и Украина выйдет на путь, уже пройденый Европейскими странами....

9. Mathematician

Mathematician Member

Будемо сподіватись, що так і буде. Якщо, звісно, наші керманичі ще навчаться не спекулювати на питаннях типу цього. Це коли-небудь станеться?

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

уточнення - з обох сторін.
    Тобто якщо одні замовкають - тут же піднімають шум інші - "вон по словам тех, которьіх угнетали - они утверждают, что отьіграюццо... Нидапустим! Крьім исконно русский!"
    ну і т.д. - хоча б з самоповаги - навчіться засвистувати закордонне .... що лізе зі своїми порадами?
    нехай ви навчилися засвистувати зваричоподібне - але навчіться ще й Лужкову кепку на вуха насовувати?

11. Дальневосточник

Вот смотрите: решение Луганского облслвета о введении регионального языка на территории области - на основании Европейской хартии - отменено Президентом. Основание - отсутствие правоприменительного Закона Украины. При этом ратифицированная ВР Хартия обязательна к применению на территории Украины... О чем это говорит? А говорит это о том, что введение регионального языка удовлетворило бы желание местного населения Луганщины - и прекратило бы спекуляции на эту тему.Но сие не выгодно ни одной из частей нашего политикума - одна часть попыталась ввести (зная, что другая часть отменит) - и потом спокойно затаилась - мол смотрите - мы хотели, а нам не дали...
    Вывод - нас "разводят" и "стравливают" СПЕЦИАЛЬНО - причем согласовано и сторонники pro- и сторонники contra-....
    В ветке о Крыме - я вполне определенно высказался об этх "визитерах"... Интересно - прочитаете. А что до "закордонних" - представим, что Дума проголосовала - и выделила денежки скажем на присодениение нас к ШОС... :) То-то было бы громов-молний... А вот о "вмешательстве гамериканцев" шо-то от любителей "самоповаги" не слышал... :)

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

посміялись би... звідки у їхньої Думи гроші?
    та й місцеве населення стало би на диби - "чіво? хахлам? да ... им!"
    причому - зауважте - у цій фразі сконцетрована вся зневага до "хахлов" - тобто тільки частини України. Бо інша частина називається з ненавистю та повагою (бояццо? значит уважают!) - бандерівцями...

13. Полковник

Полковник миється в бані

Эхха!
    Всегда приятно с фахивцями беседовать!!!!:cowboy:

Послушайте, а вот ЗАКАРПАТЬЕ....
    ОНО чейное?:shutup:

14. Оля

Оля Старожилка форуму

ВАВ! А Ви, Читатель, виявляється, "Хозяином" себе з великої букви вважаєте??? Це щось з мафіозного жаргону...;)
    І що, як робітник до Вас буде говорити українською, то Ви йому

СКАЖЕТЕ? ;););) А не боїтеся, що самі скоро залишитеся з таким підходом? Тепер тільки людей керувати легко знайти. А роботяг все важче і важче стає....;) І роботяги, в основному, українські у вас там. Рускі, якщо є, то поспивалися, або "пальци вєєром". "Хазяєвамі" поставали.

А до клієнтів теж такий підхід? ;) Чи в дупу без мила? І лиш би їх не втратити, то вже і сам помаленько на державну переходиш?:cowboy:

• Подобається Подобається x 4
  15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дурниці.
    Державна мова - один з атрибутів державності.
    Як прапор, герб, гімн.

Коли створювали державу Ізраїль, навмисне відродили священну мову Іврит - чужу для всіх.
    Але саме наявність історичної державної мови зіграла об"єднуючу роль для громадян, незалежно від походження.

І тільки від євреїв з Росії там можна почути "А на кой черт мне этот верблюжий язык!"

• Подобається Подобається x 2
  16. Дальневосточник

Современная Украина - не возникла на пустыре. Тут уже жили разные народы, и говорили - на разных языках. Австралия создавалась выходцами из Великобритании (при имеющихся коренных жителях!).Если подходить с украинскими мерками к Австралии - все там должны говорить на языке АБОРИГЕНОВ - а вот свой окупационный английский - забыть побыстрее...
    Прошу пана, как грится, до гiлляки.... :D
    Тогда поговорим о любимой мной Канадщине.... :)
    Так как там с ДЕРЖАВНОЙ мовой? :)
    Та Вы шо!!!!ДВЕ??????????
    ЖАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
    Прекрасная идея - все переходим на возражденный древнеславянский язык. Вот тут уже не у кого не будет мыслей - кто "раньше", кто "старше"!
    Браво, Борис!
    +10000! :)
    Откуда инфа? А то я живу в русском окружении - и не ведаю... :)
    Кто тут на заводах работает, кто уголек копает.... Спились, говорите? ну-ну...На шахтах сейчас перед сменой проверки - как в авиации - чуть признаки "вчерашнего" - и вылетел с работы...
    Это не на телеге по селу рассекать... :)

17. Boris_Kiev

Розмовна давньослов"янська - це і є українська.
    Письмова "церковнослов"янська" - це македонський діалект староболгарської мови.
    Іхня суміш (суржик, можна сказати) - то і є слов"янська основа російської мови. А зверху - угрофінський і татарський пласти.

Мені не треба переходити - я розмовляю й пишу сучасним полтавсько-київським діалектом розмовної старо-східно-слов"янської мови.

Хто приєднується до такого "переходу" ?

18. Дальневосточник

Боюсь, это слишком СМЕЛОЕ допущение. У меня на даче лежит подшивка журналов Литературная учеба - с курсом древнесловянского языка...Я как-то со скуки читал...Вернее - пробовал читать - и понять...
    Если интересно - в ближайшую поездку захвачу что-нибудь для примера :)
    Примера - насколько тот язык отличается от украинского и русского...И насколько там много общего с ними.

19. Boris_Kiev

То і була "церковно-слов"янська".
    А мені довелося попрацювати більше року в "секції суспільних наук" АН УССР - там розумні люди багато цікавих речей розповідали. Того, що в ті роки не можна було опублікувати.
    Але поки що відкладемо цю "підтему", мені треба в реалі попрацювати.

Головний доказ, який прийняли славісти різних країн - "аналіз систематичних помилок" давніх писарів.
    Тобто людина, яка закінчила 2-4 класи тодішньої ЦПШ (навчання ц/с мовою), в помилках трохи "розкриває" свою рідну - усну - мову.
    І та усна мова (періоду Володимира-Хрестителя) була ближче до сучасної української, ніж до інших. Як Ви розумієте, російської тоді просто не існувало.

20. Дальневосточник

Я - не лингвист...Я - читатель.
    Почитаем? Без тонких намеков на толстые обстоятельства :)
    "Не лепо ли ны бяшетъ, братие,
    начяти старыми словесы
    трудныхъ повестий о пълку Игореве,
    Игоря Святъславлича?
    Начати же ся тъй песни
    по былинамь сего времени,
    а не по замышлению Бояню!
    Боянъ бо вещий,
    аще кому хотяше песнь творити,
    то растекашется мыслию по древу..."
    P.S. А что до "специалистов по общественным наукам" - то я на форуме уже давал ссылку, согласно которой доказывают, что у древних шумеров князья были с Лугани - протоукраинцы.... :)
    А Троянцы - так это протозапорожцы... :)

а де твій аватар? :)