Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

Не вдаючися у суперечку про засновників, прошу не перевертати з ніг на голову:
    1.пам'ятник Міцкевичу стояв і стоїть! Питання в Одесі - про встановлення.
    Не факт, що сьогодні львів'яни стали б відновлювати пам'ятник Міцкевичу, якби його не було.
    2. Ще парочку ТАКих референдумів, і Одесу перейменують у Ківалов (хоч і не засновник фальсифікацій, але...) :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Какие они бы не были - это ответ местного населения на вопросы, касающиеся их жизни. Все партии на выборах заявляли - больше власти местному самоуправлению....А в результате - у нас в Луганске митингуют против памятника Бандере во Львове (!!!!)...Во Львове - митингуют против памятника Екатерине в Одессе (!!!!)....
    Я думаю так - провели местный референдум - решили, что будет у нас так - и если это не противоречит Закону Украины - сделали.
    Теперь - о Законе Украины. Давайте тогда примем Закон, в которм прямо укажем - запрещено установка памятников. мемориальных табличек и пр. и пр. всем деятелям СССР, России, Австро-Венгрии, Польши живших до 1991 года...А если и ставить - то такое решение принимать конституционным большинством... Хай в ВР хоть чем нибудь нужным займутся..

• Подобається Подобається x 1
  3. zenyk

zenyk Well-Known Member

достойна ідея, але нажаль - від нас з Вами не залежить....

4. шахрай

шахрай Well-Known Member

Мешканці Одеси завжди вирізнялись спецефічним почуттям гумору.
    Певно,це і стосується і пам"тника Катерині II в Одесі.
    Шо цікавого-1 з ніціаторів такої ганьби Е.Гурвіц,відомий нашоукраїнець:naci: ?...

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну....в члени Нашої України приймали не за ідеологічним принципом, а брали всіх впливових і грошовитих людей, які були не проти....їх же ніхто не запитував, як Остап Бендер: "Ваше палітіческає кредо?!!" (С)

6. vasili

vasili Well-Known Member

Чи не значить це, що "Одна паршивая овца всё стадо попортит"?

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

це значить, що "паршива вівця" в тому "стаді" не одна....
    ...взяти до прикладу - Буняка....та Ви його напевно не знаєте....

8. vasili

vasili Well-Known Member

...трошічки чув за нього, що йому 77 життів з Скнилівської йсторії приписують і потім ше декілька дрібних епізодів, у Газеті вашій писало, то у падолисті, 2006 Р.Х.

9. Дальневосточник

шото в НУ их многовато...Черновецкий - его не забыли? Тут уже не об исключениях надо думать - а о правиле.... :)

10. Ома

Ома Дуже важлива персона

Одесса была основана по указу Екатерины.

11. vasili

vasili Well-Known Member

чем собственно вам Леонид не нравиться, вполне приличный политик.
    Я как бывший киевлянин возмущен вашей реакцией.
    ЗЫ : или вам он, как еврей из Черновиц, чем то на солил?

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

По указу Катерини був заснований військовий порт.:"Рескрипт Екатерины II об основании на месте Хаджибея нового портового города подписан 27 мая 1794 года: «Уважая выгодное положение Гаджибея при Черном море и сопряженные с оным многая пользы, повелеваем мы нужным устроить тамо военную гавань купно с пристанью для купеческих судов... Повелеваем открыть свободный вход в Хаджибеевскую гавань купеческим судам как наших подданных, так и чужестранных держав...»
    а там була не пустиня і не болота...
    http://zexe.de/modules.php?name=Pages&pa=showpage&pid=245

13. Дальневосточник

Я понятия не имею о его происхождении....И Совершенно не об этом писал - а о реакции на него в его партии....А нравиться он киевлянам - или нет - раз избрали - значит избрали. Прийдет время - новые выборы - вто там и узнаем, нравиться ли он киевлянам.....

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

15. Дальневосточник

Ну я и не знаю, что Вам сказать...Если все руководство НСНУ чуть не каждый день вещает с экранов - "...немедленно переизбрать мэра Киева!" - то я не думаю, что это является поддержкой Черновецкому от однопартийцев....Я ошибаюсь?

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

На месте Хаджибея была основана Одесса по указу Екатерины, что не так?

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Невже не зрозуміли? Не грайте вар'ята. НЕ заснувала місто, а нахабно загарбала те що було. І за це їй пам'ятник хочуть ті бідолашні, скаженині русофіли встановити.
    :D

Додано через 3 хвилини
    Здається він у іншій партії, щось там христіянських демократів, чи що? Може вона тепер вже і входить до НУНС, так то ж тепер.:)

Додано через 9 хвилин
    Не треба утрирувати. Вам відомо що у Румунії, наприклад встановлено пам'ятник Мазепі? На відміну від Київа.;)

18. kYula

kYula Well-Known Member

в Одесі поставили "Катерину"

Довго думала куди свій допис помістити (дуже прошу модератора в разі чого перемістити в належне місце), але не знайшла іншого варіанту, як створити нову тему.
    Мова піде про Катерину ІІ, тобто про її пам"ятник в Одесі та скандали, які точаться навкруги Катерини...

Отже, відомо, що все-таки це сталось. Пам"ятник поставили. Патріоти України були проти такої дії одеської влади, бо "Катя-це ворог України, яка руйнувала все українське, яка вбивала козацтво . . . Хіба ставлять пам"ятники ворогам?!" Але ж ми особлива країна, в нас багато чого не так як має бути.
    З іншого боку, Катерина є засновницею Одеси - і це факт. Тобто, їй поставили пам"ятник як засновниці, а не вбивці українського.

Ще один бік. На цьому пам"ятнику більше спекулюють. Здавалось би, ну яка мені, киянці, різниця, що в Одесі поставили той пам"ятник, коли буваю там ду-уже рідко? То вже б провели опитування серед одеських громадян... Але. Одеса - частина Україна. Я живу в Україні....
    Ні, шкода, але не можу схилитись до якоїсь конкретної позиції.

І все-таки пам"ятник стоїть. І це б незалежило від моєї позиції (коли б її мала).
    Того дня, коли встановлювали пам"ятник трапилось те, на що не можна дивитись байдужим поглядом.
    Попри прибічників Катерини, на площі зібрались патріоти, які були проти того встановлення, зокрема свободівці, тризубівці та інші... Дивує поведінка міліціянтів до протестувальників.

Відомо, що міліціянти захищали пам"ятник - на відмінно, але так і не виконали функцію не допуску масових зіткнень. Міліціянти своє життя зробили легшим, коли відтіснили проукраїнські організації з площі, а проросійських лишили на місці.

...В продовж доби родичі намагалися знайти 19-річного Ігора - журналіста "Полтавської громади" та активіста організації "Тризуб". В Одесу він приїхав для виконання своїх журналістських обов"язків та взяти участь в "опозиції" до Катерини.

З Ігорем трапилось ось що. За словами його подружки, вони з журналістом були в центрі зіткнень двух невеликих груп. Невідомі намагалися вирвати з рук "тризубівців" національну символіку. Міліціянти, що встряли в підтасування, заломили Ігореві руки, ударили головою об огороду і відвезли у відділок. Після цього батьки Ігора шукали в різних РОВД, лікарнях, моргах, а у відділку МВД повідомляли, що всіх, тих кого того вечора затримували, невдовзі відпускали на волю, тобто людина, котру на очах у всіх забирали в міліцію, просто зникла. Хвилюванню не було меж.
    ..Знайшли в відділку, що на околиці міста, хоча мали в центральне (якщо за логікою).

Міліція не є з народом. Міліція або з одними або з іншими, але мають знаходитись посеред сил, мають захищати народ, а не робити протилежне...

19. Дальневосточник

Видите, Danilo, Вы знаете о Румынии, но не знаете о НУ....Или - не хотите знать? :)
    "29 номер в списке НУ на выборах 2006 года - ЧерновецькийЛеонід Михайлович 1951 року народження, безпартійний , освіта вища, народний депутат України IV скликання, проживає в місті Києві"
    Я - не утрирую, я совершенно серьезно. Ни одного памятника, установка которого будет неоднозначно воспринята в Украине - при таком законе не установить.

20. Ома

Ома Дуже важлива персона

Відповідь: в Одесі поставили "Катерину"

Вы знаете, да с одной стороны так, с другой совершенно по-другому. Трудно сказать однозначно. Одесса - очень самобытное место. Там даже криминал - это история. Сейчас по Интеру идет фильм "Ликвидация" про Одессу в послевоенные годы, рекомендую.

а де твій аватар? :)