Схід і Захід України разом чи ні?

Discussion in 'Політика і політики' started by шахрай, Sep 5, 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

Панове, що налетіли? Найбільша ріка починається зі струмочка. Це добре, що початок вже є.

Додано через 4 хвилини
    Чи не бажає пані порозмовляти українською перед розлюченим митингом у минулорічній Феодосії? Як на мене, ще не час говорити в Криму українською з незнайомими. І навіть зі знайомими що не взмозі опанувати мову.

2. kYula

kYula Well-Known Member

Я не знаю що таке розлючена Фіодосія, але
    це інше!

3. аксакал

Невже дійсно не в курсі?

4. kYula

kYula Well-Known Member

Скажіть, у Вас друзі - це теж розлючена Феодосія?
    А може це дружина така Феодосія?
    Або на роботі таке?
    У Вас щоденне життя на розлюченій Феодосії?
    Розлючений мітинг - це корінь спілкування російською завжди і всюди?

Не в курсі. Розкажіть про це.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ebola

Ebola Member

Прикро, проте не вважаю, що разом.
    Дуже різні в нас менталітети. :sad:

В родині - я зі Львова, дружина з сходу. З дружиною спілкуюсь російською, з дочкою коли як - дві мови знати не завадить.

На роботі лише українською. Коли вже бачу що зовсім е розуміють що кажу, то тоді перехожу на російську.

• Подобається Подобається x 3
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Якщо він це говорить без примусу, за власним бажанням - значить, він мислить на перспективу.
    А, скажімо, якщо таке говорить єврей або татарин - їм треба у вічі сказати "Брешете" ?

Це означає тільки те, що людина знає, поважає українську мову. І байдуже, якою мовою він розмовляє в ліжку.

7. Sandy

Sandy GRAND

Коли людина володіє українською, тоді, мабуть, майже неможливо довести, що її рідна мова не українська, тому що цілком можливо, що вона українською розмовляла з дитинства, вчилася розмовляти саме українською, а не якоюсь іншою, а всі інші мови (російську, англійську, іврит тощо) вивчала. Коли ж людина говорить, що її рідна мова українська, а сама українською не може ні "бе", ні "ме", то це вже тоді манкуртизм, пробачте, якийсь - виходить, що насправді в цьому випадку свою рідну мову (російську, угорську, кримськотатарську тощо) вона елементарно зраджує.

Ні, нехай це на їх совісті залишається, не треба нічого у вічі говорити. Але свій висновок я для себе зроблю й саме так і подумаю: "Бреше!".

Повага до української мови не повинна зачіпати повагу до рідної (якщо рідною є інша). Назвати українську рідною, не вміючи нею спілкуватися - це Ви називаєте повагою? Вважаю, що я, громадянин України російського походження, не відмовляючись від того, що моя рідна мова російська і знаючи українську, поважаю українську набагато більше.

• Подобається Подобається x 2
  8. аксакал

Охолоньте, пані. Друзів і добрих знайомих маю багато де. Я не з Феодосії, хоча знаю місто. Головне - Дударика з"їсти не дам.

О-па! Пані прогавила події, коли червоно-біло-голубі зірвали спільні з НАТО навчання? Може, в Києві телецентр відключили, і газети не продають?

9. Ebola

Ebola Member

Все продавали і все працювало. Ці події були дуже добре освітлені.

Проблема просто в однобокому сприйнятті реальності і нездатності подивитись на питання під різними кутами.

10. Danilo

Danilo Well-Known Member

А мені здавалося, що тим передплаченим "натаненавистникам", все рівно якою мовою, будь хто до них там, тоді звертався. Їм аби гроші отримати, "язик нє вліяєт" "нам за етот вопрос нє платят".

11. kYula

kYula Well-Known Member

Шановний асакале, в мене нормальна температура тіла (якщо вона понизиться, буде зле) ;)

Я знаю про події феодосіївські антиНАТО у 2006му (хоч тоді була в Німеччині)...
    Отже, виявилось, що розлючена Фіодосія - це НАТО!) Тільки от прям-таки то була ціла Феодосія... У триколорних і не вистачило б коштів влаштувати таку масштабну акцію.
    Мені також відомо, що основним гаслом цієї акції було "НАТО-нет!", а не ...

Так а Дударика хтось планує з"їсти? :)

В мене вистачає причин, щоб поважати Дударика!...
    Але його допис мене насправді здивував - чи це гріх?

В Сімферополі маю кілька знайомих, які повсякденно спілкуються українською мовою (в т.ч. на "страші" іноді мітинги ходять, де не зраджують мові - досі живі і не покалічені)...

...Ви б ще й одеську Катерину згадали!
    Напевно, то є різне ставлення до мови.
    Для мене - це скарб, який треба берегти.
    Для Вас - це "НАТО"...

• Подобається Подобається x 4
  12. Дуд@риК

Дуд@риК Well-Known Member

Не дивуйтеся моїм дописам. Я однаково спілкуюся і російською і українською (дякувати Криму). Але я українець і мене турбує доля України.

Додано через 5 хвилин
    kYula, як буде змога зателефонуй, я передзвоню.

13. аксакал

Дякувати Богові, до Вашого тіла відношення не маю. Йшлося про розум.

От і добре.

14. Sandy

Sandy GRAND

Жінці, щоб не образити, слід казати не "дякувати Богові", а "нажаль"...

15. Дуд@риК

Дуд@риК Well-Known Member

Думаю що kYula теж за це може Богові подякувати :)

16. Войцек

Войцек Well-Known Member

Нажаль, є багато прикладів українців, що зраджували Україну. Тож так, вони начебто українці, але насправді вони зрадники, а це набато гірше ніж енкаведешні жидо-москалі. :moskali:
    Наші дії роблять нас українцями. :naci:

17. kYula

kYula Well-Known Member

не розумію...Це що ЛФ перетворюється на лавпленет? )

Дякувати Богові, що й до мого розуму Ви не маєте жодного відношення.
    Слідкуйте краще за дописами ;)

18. Tah

Tah New Member

Ну если так то я как жытель Оессы скажу, что я толька ЗА то, чтоб мы вместе были.

19. Полковник

Полковник миється в бані

Запятые правильно расставили?
    Нет, нет, без подколок.
    Если ПРАВИЛЬНО, то так тому и быть!

П.С. жЫтель - понравилось ОСОБЕННО!
    ЭТО Класс, жЫтель!!!

20. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Даремно. Слід бупи принциповішим. Я у відрядженнях ( а моя робота зв"язана з металургій1ними підприємствами, то ж і відрядження-Донецьк, Макіївка, Алчевськ, Маріуполь, Запоріжжа, Кривий Ріг) розмовляю виключно українською, і ще жодного разу проблем не виникало.

Додано через 14 хвилин
    А що до "роззлючених мітингів в Криму", згадайте 1993 рік, комуністичні шабаші в Сімферополі та Севастополі, навколо ЧФ, принаймні як це показувало TV " Останкіно", яке тоді ще транслювалось в нас. Так от ми, тоді ще студенти, їхали на змагання з техніки гірського туризму в Бахчисарай, ми з ще одним товаришем позичили у знайомих УНСОвців форму, наші друзі наівіть влаштовували тоталізатор з приводу- побьють нам пики прямо на вокзалі чи встигнемо кудись відійти. Насправді ж проплачені мітингувальники біля Верховної Ради криму зустріли нас повною байдужістю, ми спокійно пройшли через досит рідкий натовп "роззлючених пенсіонерів" з червоними прапорами сфотографувалися біля таблички "Верловна Рада Республіки Крим" і так же спокійно пішли геть, лише міліція дещо здивовано поглядала :)

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)