Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

Із зауваженням, що далеко не з усім у цій левацькій статті (http://vlasti.net/index.php?Screen=news&id=252671) згодний, згодний з заголовком "Федерализация Украины — начало конца" і деякими напрочуд тверезими думками:

"...клич «За федеративное устройство Украины» со времен «Северодонецка» пошел было на спад. Казалось — поговорили и забыли. Оказывается, нет. Вновь слышны голоса все того же лагеря и с тем же лозунгом. А между тем вопрос о федеративном устройстве не просто серьезный, а серьезнейший. Ведь именно от того, будет Украина федерацией или останется унитарной державой, зависит, будет ли вообще на карте мира такая страна."

"История на этих примерах преподает урок — федерации жизнеспособны лишь в условиях стабильного государственного устройства, сытого общества и определенного доминирующего влияния центра."

"Стоило ПР получить вожделенную победу, как все вопросы, касающиеся союза с Россией, русского языка, были отложены и забыты."

"А люди, к большому сожалению, с удовольствием захватывают наживку, брошенную их кумирами. Захватывают, даже не удосужившись задуматься над произнесенными лозунгами и призывами. Захватывают, надеясь, что нас спасет очередной «мессия» в виде отдельно взятой партии или отдельно взятого лидера и не надо ничего делать, лишь довериться ему."

• Подобається Подобається x 3
  2. Дуд@риК

Дуд@риК Well-Known Member

Впевнений, що такий "месiя" таки прийде. I я бачу його у виглядi спiлки людей об`еднаних спiльним свiтоглядом i спiльною iдеею. Впевнений, що навколо цього месii` згуртуеться увесь втомлений вiд пустих балачок, солодких i пустих обiцянок люд. Згуртуеться не для того щоб "ничего не делать", а щоб гуртом, власними силами, пiд проводом "месii`" будувати свою краi`ну, свое життя.
    /Вибачте за помилки - нема укр. шрифту/

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А зараз Вам що заважає "будувати свою країну, своє життя"?

4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Москали!!!!!!!!:shutup:

• Подобається Подобається x 1
  5. Дуд@риК

Що заважає? Мабуть брак однодумців. Один в полі не воїн.

• Подобається Подобається x 2
  6. levandivka

А Ви у полі будувати збираєтеся?
    Ближче не знаходите справи?

7. Дуд@риК

Якщо пожартувати, то так, і в полі теж. Наше сільське господарство теж тре рятувати.

8. levandivka

То що? Візьметеся за цю ділянку?

9. Дуд@риК

Обов`язково! І за цю теж. Про селян не забудемо.
    А Ви не допоможете, замість того щоб жартувати і кепкувати?

10. levandivka

Попможем, чим зможем...
    Я от намагаюся Вас підвести до думки, що Патріотизм і Націоналізм полягає не у постах з гаслами в кожну гілку, а у конкретній справі.
    Пропоную її (справу) почати, а передруки гасел - припинити.

• Подобається Подобається x 3
  11. zuza

zuza New Member

Відповідь: УПА

А вот не с росийского форума, а из украинских газет на Донбассе. Есть такой город Славянск и газета "Совет", которая издается при поддержке городского совета. Почитайте другие мнения "других" украинцев ;)
    http://s.dn.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1424
    или там же
    http://s.dn.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=692

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Може в Славянскє і живуть якісь "другія" украинци.
    А ось щодо наявності там українців щось не віриться. По крайній мірі з поданих газет.

13. Полковник

Полковник миється в бані

А Вы, Уважаемый, считаете, что Украинец и Бандеровец - это синонимы?:cowboy:

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну шо ж Ви хочете! "Найспражніші, рафіновані, автентичні" і прочая і прочая українці за "бугром"! ;) А ті, хто живе в Україні, то які вони українці? ДіЯспору слухати не хочуть, хочуть жити так, як самі вважають за потрібне. АбАрзели! Правда, це ЇХНЯ країна... Та то нічо.

15. zuza

zuza New Member

Вы о национальности или о гражданстве? Вы о родном языке или государственном? Вы об отношении к истории или об истории? Вы о людях или об "иноверцах"? О чем вы хотели сказать?
    В той же газете пишут про такое, например: http://s.dn.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1498
    Ну и что за проблемы? Никто не сомневается, что автор не наш, не Славянский. Все его знают, уважают его позицию, хотя большинство, возможно, не соглашаются.
    Мне, например, кажется, что УПА была "на грани", за которой обыкновенный фашизм.

16. levandivka

Зустрічна пропозиція - почитайте правила Форуму. Щоб потім не скаржитися на "політичні" утиски. :cowboy:

Додано через 3 хвилини
    Чесно?
    -сМутно...
    Не "мій" період історії. Там "чорт ногу зломить", а на лаври історика всєх врємьон і народов не претендую.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, Ви мені нагадали розмову з одним росіянином за деякий час до моєї еміграції. Він мене почав вчити савєтскава патріатізма. Мов як ти можеш їхати за кордон, де живуть чужі люди, панує інша мова, інші звичаї.
    Я йому відповів, що ось росіяни живуть в Львові, Душанбе, Ашхабаді...
    На що він мені відповів - а ти єта нє путай, єта всьо нашє!
    Ось і я покинув цю країну - СССР і багато таких як я, бо це все було ВАШЕ. Але я надіюсь, що Україна в кінці-кінців стане НАША. З нашою мовою, культурою, історією, героями. Ви розумієте, в цій країні жили мої предки сотнями поколінь і зробити це все ВАШЕ - то буде для нас великий гріх.

• Подобається Подобається x 6
  18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Справу почати - то добре, але припиняти з гаслами (непустими, бо я й сам проти пустих обицянок) не треба. Хоча б тому щоби люди чули. Тим більш що щось замало лідерів, яки хоча б менше думали за власну кишеню ніж за суспільну справу.

19. levandivka

А Ви ТАКих зустрічали в природі? :scare:
    Чи тільки в зоопарку?

20. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

і щоб формувалась та свідомість народу, яка в багатьох відсутня.
    щоби ставити цілі і знаходити шляхи їх реалізації.

а де твій аватар? :)