Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Воно набагато яскравіше! Бо "інша людина" - зовсім інша: з іншого світу, іншої культури (часто не розуміє банальної неприпустимості своєї поведінки). Чужий. В чужому селі. Раз "настукав" - загинув.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Видать я еще не совсем проснулся, соображаю туго... Мне казалось, я ясно писал про Украину и переодевания нквэдистов.А Вы мне тут про вашу не вашу истории. Может Вы то же недавно проснулись?
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Я в отпуске. А написал к тому, что каждый видит историю по-своему. В одном случае - как общие трагедии, так и общее положительное. В другом - в трагедиях обвиняют других, а сами только пострадавшие.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Про глумління (перевертання з ніг на голову) і говорить "хід Вашої думки". Дорослих сформованих западенців (які могли б щось "популяризувати") відправляли на воркутинські шахти. А в донецькі ФЗУ відправляли пацанів (ламатися, перековуватися). Натомість в ЗУ відправляли комсомолійських ватажків (а чо', нових накують...) зі Сходу і Росії. І зброєю укомплектовували тих секретарів ЛКСМ.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Я же Вам написал конкретно, про конкретные действия НКВД, которые убивали людей, приписывая это УПА. При чем тут вИдение истории. Или Вы так шутите?
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Ход моей мысли - уничтожение интеллигенции на Западной Украине - ПРЕСТУПЛЕНИЕ. Убийство присланного - пусть из России - школьного учителя - ПРЕСТУПЛЕНИЕ. И преступники должны отвечать перед судом истории на равных. А то ведь оправдывая убийство "великой целью" мы становимся на одну ступень со сталиниствами - там была тоже "великая цель".... Выселяли семьями, целыми селами...так тут и селили - целыми улицами...бендеровки - так называли эти районы...Женщины, дети, мужчины...Не передргивайте, пожалуйста...
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Не оправдывая ни в коей мере такие "конкретные действия", хотелось бы услышать: а УПА в белых перчатках воевала? Или бандитизм одних оправдывает бандитизм других?
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Добре,добре,Степаничу.Я Вас зрозумів.УПА були загарбниками.ворни загарбали землю,до якої не мали жодного стосунку - ЗУ.Вони підло "звєрствовалі",зрадивши найсвятіше,що жило в серцю кожного "совєцького чєловєка"- совєцьку владу,з батьком сталіном на чолі.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? :agree: Не пересмикуйте! Впевнений, Ви прекрасно розумієте, про що мова.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Степаничу.Якщо я зараз почну цитувати САМОГО ШЕВЧЕНКА,мене ще забанять.За розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Спасибо, я ответ наконец получил. Хочу напомнить, что я комментировал Ваше "1)радянські війська не були окупантами для тодішнього СРСР і, відповідно, УРСР. Вони були "наші". И сходу сказал то, что сейчас стало явным официально, хоть и было известно давно. Так что давайте вот на это "наши" не акцентировать.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Ви знову "забуваєте" про війну, криваву війну, що точилася на НАШИХ теренах. Не ЗУ "приєднала" СРСР. А на війні снайперам дають нагороди, а не вироки. Додано через 2 хвилини Кого? Сім'ї провідників УПА? То й не передьоргуйте...
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? "А Вас за шо?"(с). Процитуйте (тільки не треба про Хмельницького-нерозумного сина). Додано через 4 хвилини Пожалуйста. Вот только акцентировать нужно. Довольно много лет я общался с большим количеством ветеранов ВОВ. Настоящих. Очень нелестно отзывались о тех же заградотрядах, а "особистов" вообще ненавидели. Так что беды были общие. Тогда. А сейчас есть желание одних сделать поголовно бандитами, других поголовно героями.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Должно пройти еще 20 лет, чтобы народ воспринял и понял концепции и результаты распада СССР, его историю. жителю Востока трудно объяснить, что УПА боролась за независимость Украины еще с 30 годов ХХ ст., а присоединение ЗУ это был захват земель. жителю Запада Украины трудно объяснить, что были плюсы и в СССР - разве забыли? Да не было свободы слова и упекали в тюрьмы. Но это история. Наша история. Да нужно осудить КПСС. Да нельзя допустить что Россия лезла в наши дела. Кстати заходите на http://www.smru.com.ua Я один там отбиваюсь от приверженцев ПР.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Може, Москва випила (Україну) І Дніпро спустила В синє море, розкопала Високі могили — Нашу славу. А межи ними і землячки Де-де проглядають. По-московськи так і ріжуть, Сміються та лають Батьків своїх, що змалечку Цвенькать не навчили По-німецьки, — а то тепер І кисни в чорнилах! П’явки! П’явки! Може, батько Останню корову Жидам продав, доки вивчив Московської мови. Україно! Україно! Оце твої діти, Твої квіти молодії, Чорнилом политі, Московською блекотою В німецьких теплицях Заглушені! Плач Україно! Бездітна вдовице! По-московськи лає… У московській бані… Так малий льох в Суботові Москва розкопала… І могили мої милі Москаль розриває... Нехай риє, розкопує, Не своє шукає, А тим часом перевертні Нехай підростають Та поможуть москалеві Господарювати, Та з матері полатану Сорочку знімати. Помагайте, недолюдки, Матір катувати». Як Січ руйнували, Як москалі серебро, злато І свічі забирали з Покрови… Ляхи були — усе взяли. Кров повипивали! А москалі і світ Божий В пута закували…
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? БРЕХНЯ була,коли всіма засобами комуністичний режим намагався обплювати УПА,виливаючи на них тонни помиїв,фальсифікуючи документи,знищуючи могили,намагаючись вбити саму пам’ять про них.
Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні? Я-то помню. И в моих словах нет - и не надо искать - оправданий НКВД или партийным фунционерам. Но я не приемлю оправдания убийства учители или врача заявлением - а наш учитель\врачь сгинул в ГУЛАГе... Выселяли на Донбасс людей не винных, оказавшихся по мнению "усатого отца народов" не в том месте не в то время...