Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

а по подробней с этого места, мне аж интересно стало, а то знакомая со Львова приехала (тоже здесь какое-то время жила) такие ужасы рассказывала [​IMG], что я одно время думала или ехать мне во Львов в гости [​IMG], а приехавши и по сей день... так ничего и не увидела [​IMG]

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Да! Європєйци ми... (перефразовано) :mocking::mocking::mocking:

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну да. А от ми як в оригіналі, виходить. І шо робить?

4. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Да в принципе ничего плохого в Львове я тоже не увидел. Просто люди говорят совсем по-другому. Это не украинский язык, а какой-то диалект. Хотя не все. Ещё люди у них не очень приветливые, но возможно я ошибаюсь.;)

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Добродію, не оффтопте! Діалектам присвячена окрема гілка.
    Азіати..?
    Пропонується 2 варіанти поведінки:
    1. Не зловживати гостинністю.
    2. Бронювати квитки в Азію.

6. Степаныч

Нє, ну ми ж не звєрі, вас(мн.) в Азію висилати. Ну на крайняк в Сибір. Якщо й надалі будете "зловживати".

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

А якщо нікого і нікуди не висилати а попробувати порозумітися.А для того щоб порозумітися,потрібно спочатку навчитися поважати один одного.
    І найголовніше,для росіян позбутися комплексу старшого брата.

8. Степаныч

Сміте,
    Ви ж знаєте - я тільки ЗА. То з Левандівкою легка пікіровка.;)

А от з приводу росіян (якщо Ви маєте на увазі росіян українських), то тут справа складніше. По відношенню до них як раз "щирі українці" (чи "свідомі", як завгодно) намагаються панувати. Починаючи з мови. Недавно натрапив на думку професора Гарвардського университету США етнічного українця Романа Шпорлюка: (російською, ліньки перекладати) «Миллионы людей, которые считают родным русский язык, 1 декабря 1991 г. проголосовали за независимость. Исходя из этого граждане, для которых украинский язык - родной, имеют перед ними определенные политические и моральные обязательства. Если мы не будем с этим считаться, если будем делить население на «основное» и «национальные меньшинства», то очень скоро столкнемся с перспективой территориального и этнического распада Украины... Таким образом, строя государство, необходимо принимать во внимание тот факт, что народ Украины, по сути, двуязычен... Легчайший способ уничтожить Украину - это начать украинизировать неукраинцев. Наибольшую опасность для независимой Украины представляют языковые фанатики»

9. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

ой, та ну... то вы ещё диалект не слышали [​IMG], а по поводу "не очень приветливые" вам нужно в Москву съездить на украинских номерах [​IMG], хотя попадались очень приятные исключения [​IMG]

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Очень интересное суждение! Что именно понимать под "комплексом старшего брата"? Делай только то, что я тебе указую? Правильное только то, что правильным считаю я (старший брат) - а ты (младший брат) должен безоговорочно соглашаться? Если это - то сейчас у нас место "старшего брата" прочно заняли совсем не русские - это я Вам как русский скажу. И пока эти "комплексы" у "нового старшего брата" не пройдут - включая навязшее в зубах
    странно ожидать порозумiння...
    P.S.У нас, на луганщине, смереки не ростут.Только березы. :)
    Это к
    :)

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якраз спілкуючись з етнічними росіянами з Росії,я скоріше знайду спільну мову,ніж з українськими росіянами.Чого? Напевне через те що політику українізації роблять ті самі,котрі робили русифікацію.Вони інакше не вміють,тільки указами і циркулярами.Я вважаю,що мовна політика,то дуже тонка справа і її потрібно робити стерильними руками,і тверезою,розумною головою, нераз методом пряника і аж ніяк не батога.
    А взагалі поменше указів,циркулярів треба просто хороших спеців.І ще мені здається,що якби ми(середнє і старше покоління) не вмішувалось і не перетворювало це в політику,то молодь без великих проблем вирішила б ці питання сама.Дивлячись телевізор,інколи дивуєшся молодь півдня і сходу України співає українською мовою пісні,коли з ними говорять українською переходять теж на українську.Потихеньку діло йде,не треба його штурмувати,а робити по принципу вода камінь точить.
    Як на мене то я б відновив в школах вивчення російської мови,наші діти від цього б тільки були розумнішими,взагалі в школах можна ввести крім англійської і німецьку,французську.Колись гімназіях вчили по 7-8 мов,і нічого не вмирали.
    А наші чиновники роблять для звіту а не для мети.Незнаю наскільки це правда, але на одному з форумів дописувачка сказала,що її донька на роботі мала збори,на яких зачитували депешу з Києва,в якій говорилося,що забороняється вїхній організації спілкування між собою російською мовою,бо це буде каратися штрафом.Я особисто в це не вірю,але казав їй щоб відсканувала і виклала на форумі.Тоді я покажу тут на форумі це.

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

так что опять звать немца или шведа?
    ну или голандца

13. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Насчет уважения полностью с Вами согласен. Но тут же Вы начинаете приписовать нам какие то комплексы. Может стоит самому начать

14. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Моя мама в школі англійську викладає, за її словами та за словами її колег, молодь рідної мови незнає!!
    Розмовляють на суржику, про грамотність письма соромно гворити, твір в стані написати 2-3 учня з класу.
    В такій інтелектуальній та фінансовій ситуації говорити про вивчення більшої кількості мов неможливо навіть мріяти.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

У нас дуже талановита молодь.Можна набрати спеціальну групу,намітити напрямки і розробити програму відродження української мови(українізація це як русифікація якось так негарно звучить) на найближчі 20 років,і найосновніше довести фінансування.
    Можна провести конкурс серед молодих вчених на кращу програму відродження української мови.
    Саме основне нічого не забороняти,а тільки стимулювати.
    Стимулювати зйомку фільмів українською мовою,оголосити конкурс на кращий підручник для студентів виданий українською мовою(у різних галузях науки).І головне нічого не робити нахрапом,а спокійно,щоб це не викликало суперечок на міжетнічній основі.А саме основне це високий рівень життя-це самий великий стимул для всіх українців,якої б національності вони не були.

Це Ви про що?Я незрозумів.

Тому що у нас і далі йде зрівнялівка.Скажімо після 3 класу випускнику початкової школи роблять тестовий державний екзамен.Хто здав той йде скажімо в середню школу з вивченням мов і всіх основних предметів,хто не здав-в систему профтехосвіти.

Останнє редагування модератором: 11 чер 2009
  16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

повернемо три кляси (два коридори) церковно-прихідської?
    а хто не подужає "а-ба-ба-га-ла-ма-га" - бичкам хвости крутити?

17. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да очень просто. Почему то , та часть так называемых свидомых украинцев указывает, как жить гражданам Украины

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Одна частина, minукраинці, бюджет наповняють, а інша, maxУКРАЇНЦІВ, сидячи на державних дотаціях, вказує і повчає!
    - А мій тато багатий!
    - А мій розумний!
    - А мій твому сто гривень позичив!
    - А мій твому не віддасть!

http://www.youtube.com/watch?v=DwQE9yc7Lhk

Останнє редагування: 11 чер 2009
  19. Hitiky

Hitiky Well-Known Member

Це не вказування як Вам жити.
    Спілкування в подібних темах це прихована спроба навязати іншим свою волю.
    Ніякого навязування не відбудеться, кожен слухає тільки себе, зато виговоритись можна.

Самодури можуть вважати, що вони своїми аргументами когось змінять.

Не хвилюйтесь, пишіть щось своє а ми почитаемо і своє напишемо :)

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не вказую,я висловлюю пропозиції.У нас діалог,я висловлюю якусь пропозицію,ви висловлюєте якусь пропозицію і разом досягаємо якогось консенсусу.
    Ну це дуже примітивно але щось в цьому є.Між іншим розвинуті країни цією системою не гребують.Ну скажіть,для чого дитині мучитись з інтегралами і диференціалами,з фізикою і хімією на рівні ВУЗу,якщо він мріє стати просто шофером,або столяром,або робити модні зараз євроремонти,або буде стояти на базарі.Я розумію що в кінці третього класу ще важко розпізнати буде дитина вчитись чи ні,але це лише пропозиція людини за професією лікар,а у нас є купа професури з педагогіки,нехай продумають цей процес і роблять реформу освіти.Для чого дійсно витрачати величезні кошти на середню освіту і мучити дітей вивченням непотрібних їм предметів.За ті гроші краще б налагодили систему профтехосвіти.Вірніше відродили її.

а де твій аватар? :)