Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Ну чого ж, dum spiro spero! )))))))) Я бачу багато людей сподіваються на остаточну перемогу української мови на всій теріторії України, чому б тоді і не сподіватися, що обидві мови будуть продовжувати мирно співіснувати? ))))

• Подобається Подобається x 1
  2. Auditor

Auditor Well-Known Member

мрием, забрасывая ноги за уши :)

Давайте дружить домами. Вы будете ходить к нам на именины, а мы к вам на похороны :)

3. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Та ну, Дядька, лучше друг к другу исключительно по радостным поводам!

• Подобається Подобається x 3
  4. Auditor

Auditor Well-Known Member

я ж про похороны языка :)

у меня тут стоко щастья после переходов на личности как балконом по темени :)

сначала просят сказать где ущемляют и насилуют - приводишь, говорят что это еще не насильство, а после имеют за идиота :sad:

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Мова, мова.... В 1997 році я привіз з Херсона призивників, для служби в Стрию. У батьків було лише одне питання:- а як до наших дітей будуть ставитись западенці. Звичайно, моїм переконанням мало хто з батьків повірив. Дітям же я надав практичний урок. До електрички було ще десь години дві, і я повів їх подивитись місто. Так ось, щоб переконати їх, що за російську мову у столиці Галичини зі "шмайсера" не стріляють, декілька разів у перехожих на російській мові запитував щось на кшалт "Как пройти к оперному театру?" або "Каким трамваем быстрее доехать к вокзалу". Після змістовних і вичерпних відповідей львівян, пацани заспокоїлись. Доречі, у 2003 році я на запрошення батьків трьох із них, відпочивав на Херсонщині. Під кінець служби солдати вже досить не погано розмовляли українською з Галицькою вимовою :good:

• Подобається Подобається x 5
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Допис від Auditor Переглянути допис
    ой не зарекайтесь, а то вдруг и в Стрые или еще где на Западной Украине москали жить не дадут со своей мовой

уж лучше мы к вам

може дядько некрофіл

Останнє редагування модератором: 9 лют 2009
  7. Веда

Веда Well-Known Member

А мои студенты в середине 90-х тоже служили на западной Украине (погранвойска). Родители были в ужасе, но, как потом оказалось, ребятам повезло: и без дедовщины, и селяне подкармливали, и природа чудная, и люди хорошие, и украинский усовершенствовали, что им после армии очень помогло - трое из них юристы.

• Подобається Подобається x 6
  8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну чтож. Видимо я вас не понял. Или вы меня или Торка. С другой стороны вписывать украинских писателей в русскую культуру не совсем корректно, хотя они и возможно обогащают русскую культуру.
    Тем не менее, возвращаясь к терминологии. Термин - русскоязычная культура, если прогуглите, уже давно используется. Тем более для понимания его диссертаций не требуется.
    В приложении к Украине, если вам определение непонятно изложу его более подробно для вас, дело ведь не в термине, а в его определении. Итак:
    Украинская русскоязычная культура, означает произведения устного и письменного творчества, созданная украинскими гражданами или проживающими на Украине на русском языке. И это не русская культура но может ее дополнить. Вообще национальные опрделения по отношению к культуре, это ведь на основе этничности или языка, а по стране или государству.
    Можете покритиковать или дополнить. На ваше усмотрение.

Вообще, как вы могли бы заметить, если элементы культуры не привязаны к языку, то иногда вообще не поймешь откуда это. Культура - вещь open-ended, т.е. часть мировой культуры. Кстати безкультурье, тоже элемент и часть культуры.

И о Хартии. Если она ратифицирована ( а она ратифицирована) и имеет Статус Международного договора (этого я не знаю), то положения Международного договора превалируют над национальным законодательством. Крапка.

9. iso

iso Well-Known Member

А Ви почитайте ще раз положення Хартії, і подумайте як їх виконати без додаткового державного законодавства. Коли для виконання одного положення пропонується 4 варіанти. Про це і писалося, що Хартія не є "незіблемім законом".
    Просто Аудитор дуже вже любить наущати, фах такий.:)

Треба віддати належне радянській пропаганді.
    Але це вже в минулому (хіба що легенди стосовно Криму). Сьогодні інший міф роздутий - Галичина рулит усією Україною:)

Останнє редагування модератором: 9 лют 2009
    • Подобається Подобається x 4
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не зовсім так. Україною намагаються рулити виходячи із галицьких уявлень. Але це не міф.

11. VasMT

Якщо "радянська" - похідне від ВРУ, то якось натягнути ще можна. А якщо від "совтская"...... Що, многабукаф? Для тих, хто на бронепоїзді, у 1997 і в середині 90-х Україна була НЕЗАЛЕЖНОЮ!

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Невже стрийським сапйорам тре пояснювати, що пропаганда в багатьох регіонах совковою і залишилася.

13. VasMT

А моливо Ви мали на увазі, що радянська пропаганда так вплинула на бойків та лемків, що ними дотепер лякають неслухняних дітей?

Для тих, хто на бронепоїзді -

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Йой, не знав що неуставне слово "совкова" і уставне "радянська" ТАК конфліктуватимуть у Вашому сприйнятті. Даруйте...

15. VasMT

Я по понеділкам не подаю.

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

І не тільки пропаганда.

17. iso

iso Well-Known Member

Для тих, хто дуууже глибоко в бронепоїзді. Насаджені на сході стереотипи західняків, як лютих бандерівців до сьогодні не вмерли.:sad:

• Подобається Подобається x 2
  18. VasMT

Вони вмруть разом :
    а) зі східняками;
    б) зі західняками.

Виберіть кращий варіант.

• Подобається Подобається x 2
  19. Веда

Веда Well-Known Member

Якщо у країні і надалі буде безлад, і складні сторінки історіїї будуть використовувати політики у своїх цілях, як це роблять зараз, якщо вони і надалі будуть роздирати Україну, а не об'єднивати.
    Інформація, робота на порозуміння, віткритий діалог між громадянами. Діалог з бажанням зрозуміти, діалог з віткритим серцем і добром. Але...
    Добро уныло и занудливо,
    И постный вид, и ходит боком,
    А зло обильно и причудливо,
    Со вкусом, запахом и соком.

Игорь Губерман
    Тому державні люди не добро засівали, а поспіхом голоси заробляли...

Останнє редагування: 9 лют 2009
    • Подобається Подобається x 6
  20. VasMT

Він теж мені подобається, як автор.

а де твій аватар? :)