Схід і Захід України разом чи ні?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем шахрай, 5 вер 2007.

1. premium

premium Well-Known Member

З ваших рук народна мудрость звучить як народна дурість.

2. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Ага, от кто будет выступать у нас в Одессе громче всех, того и прозовем акупантом! )))))) Кто к нам с чем нехорошим придет, тот от того и погибнет! ))))))

• Подобається Подобається x 2
  3. premium

premium Well-Known Member

А Ви як думали? Повертати народу рідну мову - свята справа. :)
    Тернопіль вже виправив.
    Одеса ще молоде місто, в нього ще все попереду. ;)

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Есть люди: величава и чиста
    их личность, когда немы их уста;
    но только растворят они уста
    на ум приходят срамные места....
    И. Губерман
    :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  5. Hightower

Да, Вы правы! :good: Долог путь по становлению сильного европейского государства Украина, с равными правами для всех граждан, независимо от языка или прочей белиберды! Нам молодым и карты в руки, вразумлять и приобщать к европейским ценностям старые города! :tongue: :)))

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Hightower.Ви дійсно не розумієте,чи знущаєтесь.Перед Вами той,кому не дали вивчити свою дитину рідною мовою.Мого сина шість років вчили медицині російською мовою.Як на те повпливав надуманий Володимир.Та дуже просто.Такі Володимири сидять в Києві в міністерствах,сидять у ВУЗах,дістають гроші від держави Україна і не бажають вчити українців українською мовою.Які ще Вам потрібно аргументи.А коли я починаю обурюватися тоді Ви кажете що я хочу насильницьку українізацію.Куди мені іти?Чи може мені піти в ООН і поскаржитися,що я не можу в Україні вивчити українською свою дитину,бо є такі нехороші російськомовні які вперто не бажають в державних закладах працювати на державу Україна а далі продовжують і притому вперто впроваджувати свою російську мову,і звужувати сферу вживання української.
    Вони (в ООН) мене просто не зрозуміють і скажуть-де ще є така дурна держава.яка платить своїм викладачам щоб вони своїх громадян вчили на мові сусідньої країни.

• Подобається Подобається x 1
  7. Hightower

І що, не має можливості вивчити медіка на українській мові? О_о Щось не віриться, вибачте! Чому я вчився на юриста на українській здебільшого? Ваш син коли закінчував ВУЗ і де це було?

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

В минулому році,в самому центрі України.

9. Hightower

Центр України - Київ тобто (а то Преміум запутав мене, може Ви там теж в сердці чого відчуваєте про столицю?)))))))) Так може Вам є до кого конкретно свої претензії адресувати, а не до абстрактного Володимира з Криму? ((

Останнє редагування: 8 лют 2009
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А Ваш син теж такої думки? В нього би спитатись.

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Починав у Києві,але закінчував в обласному центрі центру України.До кого конкретно претензії?До всього професорсько-викладацького складу,а вірніше не до них,бо вони самі заложники тієї системи,коли ні одного підручника по медицині українською мовою не було.Та й немає до цих пір.Чи Ви думаєте,що є у Львові чи в Івано-Франківську.Викладачі читають лекції українською(самі навчилися бо хотіли),студенти читають по лекції на українській,кому не хватає,той бере книгу але вона російською,читає російською,собі в голові переводить на українську,і відповідає українською-як Вам?Як в фільмі жахів.Але це так тільки на Заході.В Центрі і на Сході не переймаються і просто не переходять на українську-все ще надіються,що Україна пропаде і не треба буде переходити на укр.мову.

А в нього був вибір? VasMT мені чомусь здається,що Ви з такого Стрия,як я з Каліфорнії?:good:;)Чи може Ви не з самого Стрия а з сусіднього села, з Гребенова?

Останнє редагування модератором: 8 лют 2009
  12. VasMT

Те що Ви не зі Стрия, це видно. До Гребенова валити і валити.А найближче село до Стрия Дуліби, бисти знали! А ось Ви звідки? Де той самий центр України?

Повторюсь! В 10 школі м.Стрия, де я вчився, навчання було українською з обов"язковим вивченням російської. Вчителька російської мови Степаніда Василівна навчила нас так, що переважна більшість випускників, корінні стрияни в декількох поколіннях, дотепер вільно користуються знанням російської мови як в роботі, так і в спілкуванні з іншими людьми. Я не виняток. Хочете, буду писати російською. Дотепер користуюсь російською спеціальною літературою і інтернет ресурсами. Пшістко єдно! Буде толковий матеріал українською, буду читати українською. А якщо комусь чогось бракує, щоб вчитись на російських підручниках, будьласка - Львівський медінститут. Але думаю Вам "дєньог" бракне.

Не втримався. Мої діти, син та донька, вільно володіють обома мовами. І це не завдяки і не всупереч тому, що навчались в школі з викладанням українською. Стрий всеж таки, не хухри-мухри, щоб на поганській мові дітиска вчити!

13. Hightower

Аналогічно на Донбасі з другого класу вивчав українську, здається знаю непогано :blush: По роботі цілком вистачає! Все залежить від вчителів, а справа Держави забезпечити нормальну кількість годин для навчання та умови для праці викладачів!

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Тепер бачу що Ви з Стрия,а то грішним ділом подумав,що просто на карті місто найшли.Просто нераз не розумію Вашої позиції,щось Ви на мене дуже любите наїжджати,неначе я Вам дорогу перейшов.І мої діти вільно володіють обома мовами,ще й третьою англійською.Моя дочка читає двогодинний тренінг англійською.Син теж непогано знає англійську-в інституті його вигнали з занять,щоб не мішав тим,хто вчив алфавіт-ось така в нас вища освіта.
    А я народився і виріс в Каштанограді.якщо знаєте такий.:)Нас теж вчили російської.і я теж прекрасно можу володіти нею.
    А живу я не в центрі а на далекому Заході,майже коло кордону,а в центрі вчився сам і перевів з Києва туди сина,бо вважаю що там були ліпші знання.Хоча тепер уже шкодую,бо тепер всяди одинаково невчать.За Львівський мед скажу тільки так-не варта він тих грошей,що за нього платять.Подивіться рейтинги вузів України і яке місце там займає Львівський мед.

15. VasMT

Повний алєс :flag_of_truce: здаюсь, нічого не зрозумів... Бьюсяопстіну! :shutup:

Якаж тоді для Вас РІДНА мова? А для Ваших дітей?

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

А яка може бути рідна мова у людини яка народилась і виросла в Сколівському районі?Хіба є варіанти?

17. Hightower

Да, важко Вам, то пишаєтесь, що діти декілька мов знають, то скаржитеся, що примушували вивчати! ))) Ви вже визначтесь, як воно краще )))))

18. VasMT

Бойківська? Синевидська? А хто знає, які перші слова вимовляє немовля з Бойківщини?
    Все одно не вгадаєте! "ХОЧУ В СТРИЙ!"

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ну як Ви не розумієте?Так пишаюсь,що знають декілька мов.Але здається знати мову і вивчати спеціальність рідною,а не чужою-то повне право громадянина України,так як і громадянина любої другої держави.Чи ще Вам неясно?Якби я хотів,щоб моя дитина вчилася спеціальності в Росії,або в Чехії, то я б не дивувався,що там її вчать російською,або чеською мовами.Я дивуюся з того,що на Україні її вчать російською мовою.Кожного року до нас на Україну приїжджають сотні іноземців,щоб вчитися в різних ВУЗах України.Перед основним навчанням,вони перший рік вивчають мову,щлб потім вчитися в різних вузах.Вгадайте з трьох раз,яку вони мову вчать в Києві в перший рік перебування на Україні.Що вони скажуть дома про Україну?Що це несерйозна держава.якщо навіть їх готували для навчання не державною мовою.а мовою сусідньої держави.

Нє я так не казав,ми казали хочу до Львова.А їхали і так в Стрий.:);)
    Нікде не забуду кілометрові черги в м"ясному магазині де продавали м"ясо по 1р90 коп за кг.Їхали зрана електричков,там займали чергу і довго чекали.А ще пам"ятаю Стрийський базар,і дуже смачні чебуреки і шашлики,які пекли на дерев"яних патичках в бритванках.А чебуреки були з зеленою петрушкою всередині і м"ясо було до самого заліпленого.Класні були.І перші джинси з Америки бабки продавали,хто посилки діставав-найдешевші тоді були.Це було десь в 1967 році.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

"В Стрий", чи в "стрОй"?

А в китайському виконанні як звучить?
    (нема в українській слова "дурак", а на ЛФ, вупше...)

Ой, не раджу! :nea:

От, кляті москалі! знущалися зі всіх! І з українців, і з одеситів....

а де твій аватар? :)