- Якщо російськомовний українец не відчуває ніякої внутрішньої власної потреби вивчити рідну мову і спілкуватися нею з найближчими людьми - то він не буде готовий "віддати життя", він не буде тим "які готові життя віддати за Україну". І взагалі, Тимошенко цих східняків вже й так цілувала в дупу, і мова ім російська - будь ласка, і заощадження радянські їм видавати, і пенсії підняли і... але вони її ненавидять... Нічого з невігласами цацкатися - бидло є бидло. Тепер східнякі російськомовні отримали те, що їм пасує. Це справедливо. ПР - це теж механізм, до того набагато ефективніше вплинув на східняків, ніж Свобода. Чітко і ефективно - нехай бидло знає своє місце. Це реальний факт.
А в вашу вельми розумну голову не приходила думка, що мова, якою навчилася говорити людина і є рідною... Чи то якось не вписується у цю струнку систему про віддачу життя? А так, на вскидку... Щоби хоч бандана рухнулась. Хто такий Мішель Градельоно?
А ви це розкажіть євреям і валлійцям, які вклали роки каторжної праці, аби повернути свої мертві мови до життя...
- Ну так і я з під Харкова, в мене також заздалегіть , починаючи з моїх прабатьків...батьків відібрали справжню, корінну рідну мову і симолиць, скориставшись слабодухістю, байдужістю та невіглаством прадідів, батьків, змусили перейти на іншу мову. Звичайно, що і діти соромилися мови дідів, забували, оскількі державна мова була введена російська. Всі інстітути, держустанови і т.п. - все це викорінювало вже далеку, рідну мову батьків для пересічного громадянина. Моя так звана "рідна" мова теж російська, але вона мені така рідна - як наприклад мають бути рідні кайдани, котрі наділи на людину від самого народження. Спочатку людина думає, що кайдани - то теж рідна та мила річ, оскількі не знала що просто вільні руки і діють і виглядають краще, мають кращі можливості, і не треба прикрашати руки кайданами, аби вони гарніше виглядали, подобнє як жінки прикрашають шию ошийником-намистом... - В кругу найблизчих мені людей, там, де я не змушений спілкуватися російською - я розмовляю українською, вивчив її десь за півроку, і повернув собі те, чого мене було нахабно позбавлено ще до мого народження. П.С. - Ми унаследовали от предков пару костылей и потеряли веру в собстенные ноги. Подробней http://satkur.blogspot.com
По суті ідея нормальна, але без зайвого пафосу це б звучало значно більш природно. Кидатися пафосними епітетеами направо та наліво - це до речі, чисто російська традиція, українці в цьому плані були значно більш витримані.
Я теж пів життя думав, що слово "да" це моя рідна мова Дехто до сих пір в це вірить в Стрию ---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ---------- Може пора позбутися одного і другого? Але як позбудешся першого не скориставшись другим?
Одне одного не виключає. Вчора транслювали новини із Ізраілю, так давали інтерв"ю євреї, бачили? Не можете зльоту визначити яка з мов для них рідна? Правильно - російська. І що, це якось поменшує їхнє єврейство? Ні! От і нєфіг натягати свій націоналізм на всяку дірку... ---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ---------- Невже вас відстрілюють за застосування української ? Не потрібно лялякати. Був я в Вашому ХарькОві. Половина говорить українською і нічого... А "пара костылей" у Вас в мізках. ---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ---------- І що? Як гуглянулось? ---------- Додано в 21:00 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ---------- Маєте родину?
Не ошибаетесь? Точно - помер? А то ведь в какую тему не заглянешь - везде национально-озабоченные причитают "сталин-сталин виноват!"... Хотя, конечно. допускаю, что они - не в курсе, что помер.... С ними такое бывает...
- Тоді послухайте от це, ще раз: http://www.youtube.com/watch?v=BRtSTjgvIcE Хіт харківського ефіру 145 Мгц "Злістний шовінізм харківського аматора в ехолінку на 145.400 " - повна збірка онлайн: 2 частини 2010 р. та 2011 р. -- де у флеш вставлено аудіо першої частини від 13.02.2010 р. а також друга частина 2011 року (починаючи з 28 хвилини запису онлайн плеєра) - "продовження брутальної поведінки та антиукраїнських проявів харківського аматора
Определенно помер. Но труп воняет до сих пор. Архетипы очень живучи и искусственный отбор, который он провел, будет еще отрыгиваться не одно поколение.
У нас что - мало больных на голову? Так это - любитель (подчеркну!)... А как быть с шовинистской фарион - и ее вождем тягнибоком? Они что - тоже любители? Не надо подходить с двойными мерками к гражданам Украины.
Єто далёко не один любитель! Если интересно это таких там целая куча. Вот можете убедиться: 15.01.10 - UT6LB не витримав психологічного навантаження в конференції коли відвідав блог -14 Мб 29.12.09 - Конференція Україна та Харківські аматори в лінку 145.400 29.12.09 - Харківські аматори лаються в українській конференції
А мне в этом плане достаточно близки слова Довлатова: "я не воюю с покойниками". Хотя бед от этого покойничка действительно осталось немало.