"Свобода" іде!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем хозар, 12 вер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, як можна виступаючи ніби за українську мову, Фаріон відмежовується від українських територій. Іншими словами - допобачення Крим і Донбас і ще....

2. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Блогхери такі блогхери! :)))
    Це є приклад злісного пересмикування та ІПСО.
    Наберіться мужності і скажіть це Ірині Дмитрівні в обличчя.
    (А ми подивимось...)

Останнє редагування: 23 чер 2024
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

4. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Мені цікаво - а Олег Тягнибок прийде на похорони Ірини Фаріон? Таке горе, таке горе...
    І ще цікаво, чи прийде на похорони той, у якого лозунг "Армія, Мова, Віра"? Адже Ірина Фаріон загинула, захищаючи мову - другий пункт лозунга, перепрошую, гасла.
    Смерть Ірини Фаріон мені нагадує смерть тієї жіночки із анекдоту "Брито-стрижено".
    https://www.youtube.com/shorts/3ju2TLSdHLo?feature=share

• Тупо Тупо x 1
  5. Після цього висеру кацалапого скажіть що це не робота рук гебні.
    Кацалапий вже танцює на кістках чергової жертви гебні

6. Ще не охололо тіло, а дехто вже визначився із злочинцями, мотивами злочину і навіть закликає "повставати". Проти чого чи кого повставати? Про це не кажуть. Аби повставати.
    Так, я не любив покійну. І вважав її публічну діяльність деструктивною, виключно шкідливою для України. Але, як казав хтось із небагатьох притомних емігрантів минулого століття (Аверченко чи Куприн, не пригадаю зараз), — якщо я ненавиджу більшовиків, це не означає, що я палаю любов'ю до есерів.

7. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

https://www.pravda.com.ua/articles/2024/07/20/7466608/

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ти дійсно дебіл.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

казав і що?
    Думаєш, якщо ти не мужній, то всі такі?

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Як мовознавця-профі та українку, мати, бабусю - її шкода.
    Але їй не треба було провокувати та розколювати суспільство, знаючи як це завжди послабляло Україну, а просто нести свої знання студентам на кафедрі мовознавства, по своєму предмету. Нащо комусь в окопі, де віддають молоді життя українські хлопці, її рекомендації по мові? Чи як дітей називати? Це не справа мовознавця, не справа депутата.
    І так більш ніж досить цинічних політиканів та депутатів, що розводять чвари та провокації під час війни...
    Додам, що я стурбована цим актом насильства, і гадаю, що без замовлення зза поребрика тут не обійшлося...Але це наслідок її деяких вчинків - чому вибрано саме її.
    Але дивимось, що буде далі.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. 1) Вбивство це завжди погано, вбивство політика - ще гірше. Бо подає погані сигнали суспільству, розхитує систему. Тому, наприклад, притомні люди в Америці, незалежно від партійної приналежності, раділи, що Трамп вижив.

2) Якщо десятиліттями сіяти ненависть, то є великий шанс цю ненависть пожати. Особливо, якщо ти політик.

Я за швидке і результативне розслідування.

Але політикам, і взагалі людям з великим медіа покриттям (і не тільки їм), потрібно думати, що вони сіють, відкриваючи рота.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. medwedo berlogsoni

Прізвище у неї дивне.

Фаріон — українське прізвище. Згідно зі словником Грінченка, слово «фаріо́н» означало «інтриган». Прізвище Фаріон (або Фарйон) зустрічається у церковних метриках кінця 18 сторіччя

Інтригани - це ті, що вносять розколи.

13. ashim

ashim Well-Known Member

Не згоден. Рашка повинна їй дати Героя. Посмертно, тепер можна.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Зеленського теж дивне ім'я, як для єврея.

Йому б пасувало Зельцман, наприклад.

15. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

А ще вона на Зелупу батон кришила:

View: https://www.youtube.com/watch?v=2EKB9v6J-II

Тож ясно- Зелупа її і вбив. І свого брата- також вбив.

16. Gyppsy

Gyppsy :hi:

https://www.facebook.com/share/p/SN97VgCaMNYTUF3J/

Про Мову 2 частина

"Фаріонові страсті"

Після мого посту з роздумами стосовно крайнього скандалу з Фаріон я просто офігів від тої кількості лайків коментарів та репостів. Прям блогером себе відчув)))

Цікавий момент, що я своїм постом не задовільнив ні радикальних українізаторів що плюються ядом на російськомовних військових, ні захисників російськомовності в Україні, що відкидають будь-які аргументи чому російська це не ок.

Але особливу увагу я звернув на коментарі "подивіться повне відео, а не нарізку". І я подивився! З подивом для себе я погодився практично з усіма тезами. Нарізка не відповідає повному відео! Пишу і сам собі дивуююсь, бо Фаріон ніколи мені осоливо не подобалась.

Фаріон веде досить логічний ряд і нікого не ображає, не дивлячись на агресивно-істеричну манеру спілкування. Вона говорить про речі, які гризли мене самого, коли я ще був російськомовний.

Я не міг собі відповісти на питання - чому я весь такий проукраїнський, що вважає себе українцем, має українське коріння спілкуюсь на російській? Невже просто звичка перемагає КУПУ дійсно важливих причин. Адже на той момент я вже чудово знав про сотні років систематичної роботи рашки над знищенням нашої мови, культури, ідентичності. Це заборони, голодомори, розстріли, катування, висилки, різноманітні звірства. Це була робота над знищенням НАС, як українців. Московити завжди давали нам тільки два вибори - або ставайте "рускімі" або помріть....

Що таке "ставати рускім?" - це в першу чергу говорити російською. А це веде до спільного культурного простору і поглинання, розчинення нас в цьому болоті...

І до чого я дійшов з цими всіма роздумами і картаннями? Що іншого варіанту немає - усвідомлюючи все це вище написане, будучи УКРАЇНЦЕМ - немає іншого виходу, як зробити один з чи не найважливіших кроків до недосяжного ідеалу УКРАЇНЦІВ, якими ми МОГЛИ БИ БУТИ, якби відстояли свою державу в давнину і не мали тих комплексів меншовартості поневолених народів.

Цей ідеал недосяжний (як і будь який ідеал), проте до нього варто прагнути. Сильний і гордий нарід. Для якого слово "громадянин" не пустий звук. Який не голосує по приколу. Який ніколи би не вибирав зрадників, популістів, пофігістів і по красивій обгортці. Нарід не з короткою пам'яттю - який би шанував і пам'ятав своїх героїв. І мав би здоровий імунітет від загарбників, які в різних формах намагаються нав'язати своє - своїх героїв, мову, культуру, "братство". Який би був згуртований...

Будь хто з такого народу не зрозумів би що таке "російськомовний українець", це для нього був би "ерор" =) Я, як людина, що говорила російською більшу частину свого життя НЕ РОЗУМІЮ в чому обурення російськомовних, що ЗА УКРАЇНУ (бо є ще російськомовна вата - то її думка зрозуміла, вони вороги). Якщо ви ЗА Україну - то ви підтримуєте українізацію, розуміючи все вищенаписане про мову ворога, але ви хочете не так швидко, без примусу і т.д.

То якщо ви то все підтримуєте, то ви ОДНОДУМЦІ з радикальними українізаторами в усьому, крім ШВИДКОСТІ. Тобто до чого обурення? Ви просто відстаєте в задачі забігу до ідеалу ніколи не колонізованого УКРАЇНЦЯ, ГОСПОДАРЯ НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ. Якщо ви не згодні зі швидкістю, то ок - але усвідомте що ви на одній стороні.

В коментах першого посту мій російськомовний побратим запитав, чи вважаю я його українцем чи ні. Це складне питання і на нього немає простої відповіді. Якщо ти, брате мій відкидаєш і не хочеш всього цього зрозуміти мною понаписуваного, все це для тебе пустий звук і твій аргумент "ну і что, я всє равно хачу па-рускі, я так прівик", то звісно ти громадянин України, але подумай сам - як ти можеш називати себе українцем не прагнучи до того ідеалу ГОСПОДАРЯ В СВОЇЙ ХАТІ.

Чого залупатись, брати мої? Чого навіть не пробувати? Опанувати елементарні речі, чути короткі фрази по радіозв'язку українською, а не мовою ворога, гвалтівника. Що нам заважає? Що нам заважає не тільки воювати, вбивати, вмирати за Україну, а і пришвидшити той забіг до ідеалу, яким ми могли би бути, якби не чуже ярмо і наше чублення між собою?

Весь ПРОУКРАЇНСЬКИЙ ЛЮД, що говорить російською. Вам нема про що воювати з українізаторами, ви на їхній стороні. Просто усвідомте, що російська вам НАФІГ НЕ ПОТРІБНА =)

П.С. російськомовний побратим в мільйон разів мені цінніший, ніж україномовний хлоп десь в ТРО "Мюнхен" (хто знає про що я))). Він просто має зрозуміти, що його російськомовність - це результат того, що з нами зробили... Нас скалічили! Нас понівечили! Але ми вижили і ми зараз шаленими темпами лікуємося від чужих вірусів в наших головах. Не тормозіть цей процес, пришвідшіть його. МИ НА ОДНІЙ СТОРОНІ.

#мова #укрїнськамова #фаріон #українська #ЗСУ

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А це як коли. Інколи кришила, інколи хвалила. В залежності від ситуації і потреби.

18. medwedo berlogsoni

Дивився тиждень чи більше тому один ролик, точніше - відео з дрона, який вражає якийсь дуже цінний ворожий комплекс (чи то солнцепьок, чи ще яку заразу). Оператор дрона вцілив і на радощах викрикнув "Єсть!" Уявляю собі, що до нього підходить командир і починає дорікати за те, що мови не знає, що треба було "Є!", а не "Єсть!" сказати.
    На захисті мови стоїть Дмитро Корчинський, який колись разом з Дугіним давав прес-конференцію, солідаризувався з Наталею Вітренко проти вступу України до НАТО.
    Олег Тягнибок такий українець був, такий патріот, а зараз його не видно і не чути. А от російськомовні луганчани, які розмовляють російською все життя (бо виросли в російськомовному середовищі), захищають Україну і гинуть за неї.
    Мені здається, що зараз не на часі піднімати мовне питання. Бо саме на розкол по мовному питанню в Москві тільки й чекають.
    Одних із Москви фінансують (завербованих і зашантажованих), щоб ті кричали "москаляку на гиляку", інших - щоб кляли бєндєровцев.
    Не слід було Ірині Фаріон, колишьньму члену КПРС, так педалювати мовне питання саме зараз, після війни.

19. medwedo berlogsoni

Ще один момент: Хомутиннік прекрасно вивчив українську мову і розмовляє нею без акценту. Покійна Інина Фаріон не гидувалася би стояти поруч із Хомутинником - адже у нього така чудова українська!
    Але чи слід ділити громадян України за ознакою: вивчив українську - не вивчив українську?
    До речі, Дмитро Табачник також чудово українською розмовляє.

View: https://youtu.be/JdZLCnKIPSE?t=30

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мама підозрілого у вбивстві викликає духи померлих:

Відео | Facebook

а де твій аватар? :)