Чим це Вас так мій земляк зацікавив? ))) Ну це кому як))) ФТОПКУ всі ці праці. Жодна праця не варта того, що розповідали мої земляки-односельці, які пережили війну. А також покоління післявоєнне, яке ще встигло щось почути від своїх батьків-дідів-родичів-сусідів, які були безпосередньо знайомі з учасниками тих подій, а деякі приймали безпосередню участь в тих подіях. Навіть передрукувати в "працю" "Лєгєндарний рєйд" щоденник того самого Руднєва виявилися неспойобні. Бо в щоденнику Руднєв дуже чітко описав ху іс Ковпак... Нєльзя портіть облік народного хєроя. Тому для всього радянського союзу, окрім Путивльського району і західних регіонів України, Ковпак звичайно херой. А для путивлян - останній алконавт.
Буде так,як народ і народності Окраїни Русскай Імпєрії виберуть...Татарлар,так Татарлар.Галичина,Волинь...значить так і буде,бо ніхто нині ніц розумного крім націоналістів і не пропонує тут,щоб бути єдиною,суверенною і незалежною Україною...Якісь Новоросії,Русь,Окраїна,Малоросія,Хазарія якась, обрізана Україна без Криму в оточенні Донбащиною,Лугандонією..."Майори" всякі з грижею в-голові понакручували вже...гольова болить! Буде так,як народ моцно ,а не брехуни і дурилки пошепки скажуть! Може ще й цього разу не дадуть народу самому вирішити...ну то єньша справа.Треба бути готовим до всякого! КРИМСЬКІ ТАТАРИ А може і так, як поділ залізничних доріг підказує... Ой,йой,йой!
Польска газета KRESY.PL пише... Ukraina: kandydat nacjonalistów będzie prowadzić kampanię prezydencką "metodą banderowską" » Kresy Руслан Кошлинський, кандидат у президенти України, висунутий "Свободою" і підтриманий іншими націоналістичними групами за межами Національного корпусу, дав інтерв'ю в якому оголосив про кампанію, що проводилася С.Бандерою В інтерв'ю Кошулинського запитали, серед іншого про те, як він хоче реалізувати точку своєї програми про звільнення Криму і Донбасу. На його думку, існує потреба в "максимально потужних" і сучасних збройних силах і програмах зміцнення військово-морського флоту. Кандидат також хоче змінити "формат Нормандії" на "Будапешт", тобто включення США та Великобританії. За словами Кошулинського, "потужна економіка" повинна заповнити державну скарбницю, яка виділить 5 відсотків на армію, ВВП України.
О,"русскія майори" вже міни по-хатах українців розносять...сволота,яка хоче вбивать,вбивать,вбивать...і перемагать,а на спустошену земю своїх людей запускати! Степана нашого,Бандери на них нема! "Міни російського виробництва розривалися в будинках українців". У штабі операції Об'єднаних сил повідомили про обстріл двох населених пунктів на Донбасі
Отож-бо і воно Сподіваюся, ви знаєте, з яких країн були задіяні юристи в Нюрнберзькому процесі і яких вони були національностей? Тим не менше, український націоналізм і українські військові формування часів Другої світової не були названі посібниками нацизму і не були звинувачені в злочинах проти людства. От і я кажу - нам важко судити. Тим більше, всі папери або під ключем, або знищені КГБ. А перекрутити факти, тупо обдурити, щось не договорити, а сказати тільке потрібне - на це здатна будь-яка пропаганда. ЗІ Скажу більше: - якщо новітня історія повернеться до України плечми, то через 50 років в українських школах можуть розказувати про теперішні події на дамбасі, використовуючи документальні матеріали про "Торнадо" і розказуючи, що це такими були всі добробати і ЗСУ. І ще будуть показувати ті кіна з Ютубу, де бійці з жовто-блакитними прапорами на камуфляжі на пошті десь в луганській чи донецькій області відправляють додому "трофеї" - від волонтерських передач, до "прихватизованих" у цивільних мотоциклів і телевізорів. І завдяки таким воякам будуть формувати громадську думку про прєвропейський вибір, про майдан і теперішню гідну владу. А ви берете і кажете...
Отожбо й воно. Але вивчаючи націоналізм я використовував виключно книги, написані саме прихильниками націоналізму і роботами Донцова, Липи, Бандери та багатьох інших. Щодо Нюрнберга, то все просто: КПСС теж не був визнаний злочинною партією, інквізицію католицької церкви не визнали, Чорних котів не визнали, режим Хірохіто... Тому що суд, Трибунал, розглядав питання виключно по Рейху. От і все. Злочинність інших організацій повинна була визначатись державами, що їх стосується. Тому ОУН і не засуджена в Нюрнберзі.
Не думал, что соглашусь, но тут всё верно сказал. Например, Филипп Петен был осуждён верховным судом Франции.
От і маємо, що ОУН і УПА в ситуації, котра склалася в 30-50-х роках, діяли єдино правильно для становлення незалежної України.
Не можу погодитись. УПА - партизанський загін. ОУН - партія, яка його організувала. Чи очолила, чи зібрала до купи. Мета ОУН - Україна під її керівництвом. Так, незалежної. А чи вільної?
Я вже Юркові казав - націоналісти в принципі не можуть керувати державою. Вони можуть тільки боротися за державу
Я не знаю, чи в природі бувають ідейні замполіти - мені такі на очі не попадали. А от з ідейними бандерівцями я був знайомий, а одного навіть досить добре знав.
Ці фанатики фанатично виконують обіцянки і програму Порошенка? Може маєте під руками приклад токого фанатика? Покажіть і нам