"Свобода" іде!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем хозар, 12 вер 2007.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Так, на все є свій час.

На рахунок смітярки не знаю, бо кожний народ повинен шанувати своїх національних героїв, незалежно від -ізмів.

А якщо сусід не може спокійно спати, бо в когось є герой не такий, як він хоче - то хрин йому на комірець, тому сусіду, шо нє? ;)

Так що Героям Слава! :bandera::uanew:

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вибіркове шанування - відмінна риса нафталінових -ізмів. Ніхто не згадує про знищені ОУНом національно визвольні рухи. Не влаштовує гучні флеш-моби, не згадує перелічених вище Гонту, Кармелюка та тисячі інших.
    А от Бандеру, який був весільним генералом, тобто вождем , який реальної користі ні ОУН, ні УПА, ні Україні загалом не приніс, на кожному кроці.
    А це є іще одним доказом вождізму ОУН.
    І гасло Слава Україні викликає неприйняття саме через це.

3. ІгорМ

Е-е-е, нє-є-є, ви так не кажіть...
    Якщо ви досі їх не згадували, то це не значить, що їх ніхто не згадував ;)
    Так що при бажанні маєте шанс підняти з забуття ці славні сторінки українського народу. Розкажіть, якщо так хочете, хлопцям в війську про знищені ОУНом національно визвольні рухи, про Гонту, Кармелюка та тисячі інших... Довбуша тоже не забудьте ;)

Так, Бандера все більше сидів по тюрмах і жив за кордоном. І "реальної" користі ні ОУН, ні УПА, ні Україні загалом ніби і не приніс - з обрізом по лісах і горах не ходив, з ляхами-москалями-нацистами не воював і навіть в схронах не зимував.

Але ж яка енергетика і харизма у людини - вже скільки років пройшло, а його з одного боку все більше шанують, а з іншого боку все більше бояться ;)

@VasMT, ну а хто ж вам допоможе? Мусите терпіти... :)))
    Я вже казав - у вас код BIOS записаний спецами з КГБ. А вони знають. що роблять - КГБ це дуже потужна машина...

Але не переживайте - молодь вже починає сприймати слово "бандерівець" як синонім "українець". Через пару поколінь гострі кути згладяться, і все буде ОК ;)

зі

до речі, @VasMT, ви казали, що маєте так багато книжок.
    Хочу вас спитати - а яка ваша думка про Руднєва /того, що з Ковпаком гуляв по Карпатах/?

Надіюся, ви питання зрозуміли і багато говорити не будете - три речення у відповідь мені достатньо...

4. VasMT

Ми вже проходили і цей етап. Це риса всіх диктатур насаджувати якийсь один стереотип з самого малечку.
    Піонери, гітлерюгент, С14 тощо...
    Але перейматись не варто, хочаб тому, що самими гаслами ситий не будеш. Треба і історію змалечку вдовблювати, і всякі віршики-картинки і цілий ряд міропри ємств. Ви ж пам’ятаєте, як це було. Індикатором може слугувати оті фекальні ходи. З року в рік все менше і менше. Ну і пролітарії свободи теж про це свідчать .
    З часом вся оця ейфорія Бандерізма пройде, як пройшла доба Лєніна, Сталіна, Брєжнєва...
    Пройде, бо історію не перепишеш.

• Подобається Подобається x 1
  5. ІгорМ

+100500
    все пройде, і залишаться легенди ;)

ще, будь ласка, кілька слів про Руднєва...

6. VasMT

Біографію Руднєва я не вивчав, була без потреби. Але на мою думку бути комісаром загону і секретарем КПУ не кожному дано. Видно було за що. Ну і незрозуміла смерть в 43-му наводить на всякі думки.

7. ІгорМ

От якраз про це я питав
    Комісар загону, секретар КПУ і бандерівці - це вам не хухри-мухри... :)))

Ну та менше з тим... Кому воно тепер потрібно? ;)

8. VasMT

Я маю сумніви в бандерівцях. УПА тоді тільки починалась, як і загін Ковпака.
    То що вини домовлялись, чи пробували домовитись, напевно правда. А то, що Руднєва за це вбили совєти, малоймовірно. На той час УПА робила те саме, шо і Ковпак.
    Ворог мого ворога - мій друг.
    Хоча ...

9. ІгорМ

Отож-бо, "Хоча" :)))

Якщо хочете - копайте. Досить цікаво і багато несподіванок ;)

10. VasMT

Копати нема де.
    Навіть у нас архіви про оун закриті.
    Доречі і голосувалка відображає місце і роль націоналізму в Україні.

11. ІгорМ

Є праці різних авторів. Якщо побабратися в лайні з двох джерел, то можна щось і намити ;)

Голосують люди в 2019 році про події, котрі були в 1930-1950-х роках.
    Ми тоді не жили і в тамтих умовах не були. Яке ми маємо право щось категорично заявляти?

Зараз всі ситі і напоєні, 70 років працювала пропаганда СРСР, та ще тут Юрко зі своїм "Бий! Бий! Бий!", " Вий! Вий! Вий!", "Пий! Пий! Пий!", та ще й нафтовим факелом розмахує :)))
    Ну кому потрібен такий націоналізи? :)))

12. VasMT

Ви не праві.
    Назвіть хоч одну країну, де у владі націоналісти?
    Чи гадаєте тільки ми унікальні?
    Пройшов час большевізма, т.з. нацизму і інших фашизмів.
    Світ став замалий для племених устроів. І ЄС чи США тому підтвердження.
    Силове насадження націоналістичного устрою буде ворожо сприйматись як всередині, так і зовні країни.
    Щодо авторів.
    Серйозний аналіз можна робити тількі на основі фактів. Всіх фактів. А у нас ні Ющенко, ні Порошенко не відкривають архівів. Навіть в Росії не відкривають. Існує версія, що ОУН - проект НКВД.

13. ІгорМ

В чому я не правий?

14. VasMT

В тому, що ми не в праві судити події минулого століття.

15. ІгорМ

Ваше право так думати.

Але я правий ;)

Не будь володимирка, залізняка і бандери з шухевичем /я узагальнюю, тому з малої буви/ - не було би України.

16. VasMT

Дивно, чому засудили нацизм, фашизм, большевізм...
    Навіть Сталіну срок впаяли...
    А не було би голодомору, оун не знищило би Майлова.
    Все пов’язано. А от чи завдяки чи всупереч - нам важко судити.

17. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Галичанам такий моцний націоналізм потрібен,а не той Бульбо-Ковпаківський,про-російсько-совіцький,бо вийде знов Йорданьский Союз Совіцьких Республік,панове патрійоти Окраїни,які бояться факела і привикші до регулярник Голодоморів,та й з розкритими писками читаючі та й пишучі про ОУН(б)-УПА всякії гадості. Я не сторонник ваших садових трактовок! Закон природи спрацьовує завжди,лише затримуючись в часі! Галичина мусить знову бути в компанії гонорових словянських європейських держав,як Чехія,Словакія,Хорватія...без мусульман,сіоністів і всяких сапйорів-кгбістів з про-китайського Казакстану в стапах України. То Галичина тут,дзяди з голою дупою у підніжжі Карпат,що б ви і пільсудсько-поляци не говорили про подібну на Галичину й Волинь!:haha: :yes: :vinsent:

ЯЯЯ57.png 000000ccар.jpg

18. VasMT

Не вийде, діду, без мусульман.
    Ваш любимий парламент визначив статус кримських татар.
    Так що з муслімами.

19. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Крим був і буде татарською Татарією,чи як там, на пів-острові,або і острові Крим.Україна повинна погодитись,а Туреччина,ворог Росії підтримає.
    Ворог мого ворога - мій друг!
    Але то не турбота для Галичан.То шпіц-в-дупу московсько-дніпровським Хозарам,як то Хоміцер мовить Якось буде...кримські татари подібної думки.
    Нині:
    Росія видала новий підручник з фейковою історією Криму

Останнє редагування: 24 лют 2019
  20. VasMT

Так що з муслімами буде Україна.

а де твій аватар? :)