Свобода чи диктатура?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Arthur, 11 гру 2009.

1. Arthur

Arthur Well-Known Member

Так, старі „герої” виявились катами. Я ж кажу, всьому свій час, колись і справжніх герої визнають Героями.
    Потрібно
    „Забути минуле – значить примиритись з його поверненням”. В. Черчиль
    Так зникла

• Подобається Подобається x 1
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Погоджусь з Вами,але з другої сторони,псевдосвобода,яка є зараз це теж не свобода.Кажуть,що у нас тепер багато свободи-я не погоджусь.Чому?Та тому що останній мітинг проти влади був на майдані,та й то не такий радикальний,як це було в акціїї "Україна проти Кучми".Мітинги на майдані скоріше скидалися на один великий концерт під відкритим небом.Складалось враження,що зверху це добре режисирувалось,адже ніде по Києву не сталося ні одної провокації,ніде не спалили ні одну машину,не розбомбили ні одного магазину.Та й після майдану,всі мітинги.які відбувались в Україні були "за гроші".Тобто наймались люди,яким платилось за цей день,вони їхали в Київ і в кінці мітингу роздавались "зароблені"гроші.
    Питання-ці мітинги-це прояви свободи чи чого?
    Тепер друга сторона.
    Свобода в діях чиновників(безкарна корупція і хабарництво),свобода в діях судової системи (безкарна корупція і хабарництво),свобода в діях правоохоронної системи (безкарна корупція і хабарництво),свобода ,свобюода,свобода-свободи багато,але чомусь із нею що день і стає все важче жити.
    Ніхто не задумується,а може нам спеціально насаджують поняття якоїсь нетакої свободи,щоб нас тим самим робити лохами і на цьому наживатись.Недавно показували якийсь ролик по ТБ,де казали,що якийсь український прокурор купив маєток в Європі.Так ось,якби правоохоронні органи арештували цього прокурора.то він би кричав що в Україні затискують свободу? Чи може будемо кричати,що порушили свободу і арештували Зварича?
    Людство повинне з"ясувати для себе,що таке вільне суспільство і чи воно існує десь апріорі.Назвіть мені хоч одну країну світу де є повна свобода-і я скажу що це неправда.Свободи немає ніде,просто одні країни весь час про це говорять і цим хваляться,а другі мовчать.Яка різниця між Брєжнєвом(коли він посилав війська в Афганістан) і Бушем-котрий посилав війська в Ірак.Обидвоє робили це так,бо це було вигідно політичному керівництву країни і ВПК.І аж ніяк не вигідно тим простим солдатам ,котрих посилали на вірну смерть і їхнім батькам ,дітей котрих присилали в цинкових гробах.Чи мали в даному випадку ці діти свободу вибору?По любому немали.
    Свободи в чистому виді в природі ніде ніколи не було.Якщо мені захотілося когось стукнути в мордяку і я це зробив,то я в даному випадку мав свободу а той хто дістав її втратив,бо я скажімо сильніший а той що дістав слабший,а потім через п"ять хвилин прийшов сильніший за мене і стукнув мене,поправши таким чином мою свободу.Таким чином,створюючи державу,всі люди свідомо поступаються частиною своєї свободи щоб можна було нормально співіснувати в суспільстві.Чи апотрібно припинити ганебні явища і дати відпір Зваричам і таким як він.Чи ми далі будемо на кожному кроці платити хабарі всім чиновникам знизу і доверху,а вони нас будуть зомбувати що ТАК і виглядає свобода-адже їм це вигідно.
    Далі буде.

• Подобається Подобається x 5
  3. iso

iso Well-Known Member

По моєму, з того, що Ви виклали – вийшла «каша». Щоб пояснити, що таке слон, Ви намагаєтеся розказати про його хвіст або хобот, а ще про коня.
    Не вдаючись до глибокої філософії, поняття свободи можна окреслити простіше, хай не науково, але як робоча гіпотеза може влаштувати.
    Об’єктивна свобода- можливість вибору поведінки в межах чинного законодавства.(Я маю право)
    Реальна свобода- реальна можливість вибору поведінки в межах чинного законодавства (Я можу)
    Протиріччя між Я маю право і Я можу і є одна з характеристик свобідності конкретного суспільства.
    Другою характеристикою свобідності конкретного суспільства є протиріччя законодавства конкретного суспільства із загально прийнятим законодасвтом стосовно прав людини. (Загально прийнятим, скажімо, в християнському світі)
    Ще одна характеристика свобідності суспільства – протиріччя між Я можу тут і Вони можуть там.
    Усвідомлений вибір я опускаю як очевидне.

• Подобається Подобається x 3
  4. Ома

Ома Дуже важлива персона

Що це?
    Свободі слова гаплик?

• Подобається Подобається x 2
  5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А як це відбувалося? Якісь подробиці? Зайшли міліціянти зі списком: "Такий-то є?" - "На вихід з речами!" "Такий-то?" - "Є!" - "На вихід з речами!"... Так, чи що?

Чекаємо подробиць. Висновки передчасні. З цієї інформації не зрозуміти.

6. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ви праві:
    http://obozrevatel.com/news/2010/4/8/360997.htm

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

То інша справа. Якщо там були оригінали документів, які намагались ДЛЯ ЧОГОСЬ знищити - то повинна бути кримінальна справа.

8. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ось версія з іншого боку:

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Має бути відео і кримінальна справа. З іншої сторони, проводити мирні заходи - виставки, обговорення тощо - в державі ніхто нікому заборонити не може. Це суперечить Основному Закону - Конституції України.

Не подобається? Орендуйте "Український Дім" через три дні і проведіть свою конференцію "Сучасний стан України - результат польского та еврейського підступу". Чи щось подібне.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Колєсніков сказав ментам:
    - Непокірним - на вихід!
    Подивіться, як їх ніжно попросили (вирішив глянути в новинах)
    - і почитайте ще раз пост 64# ...

---------- Додано в 20:16 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

Вже не суперечить...:bazar:

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

Український дім належить адміністрації президента - можуть і не дозволити...
    (та й грошей може бракнути для правди - і виявиться, що знімати в цьому приміщені щось на відео просто заборонено :) )

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якщо "Свободу" годують з руки Російськи бонзи, то не зрозуміла реакція шановних львівян... З іншого боку всі пузлі складаються: щоби ВСІ помітили проведення цієї акції "запросили" Свободу... Я, наприклад, не знав про проведення цієї виставки... Тепер знаю , і уважно перегляну матеріали ;)

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ну попід руки не тільки свободівців виводили :blush:

P.S. Хоч доля саме свободівців мене взагалі не цікавить...:)

13. VasMT

Та невже? о_О ! А ще кого? Може законослухняних громадян?

14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

То за що ви мені змінусували? Мені по барабану, але все ж таки? За те, що я прочитав абзац якого повідомлення і сказав, що треба мати більше інформації, щоб зробити висновки? Вам особисто це не сподобалося?

Щодо Колеснікова - я не є його фаном. Навіть прихильником. Навіть сторонником. Але такої фрази я не чув. Я дивився телерепортаж по 1+1, і бачив, що там відбувалося. Я бачив, як група людей заважала політичн-спекулятивному заходу. Але такі заходи - не заборонені Конституцією!

Щодо суті польсько-українських відносин. Я засуджую кожного, хто вбивав невинних. Яне маю відношення до убивць з української сторони, бо я поляк. Я не маю відношення до польської сторони, бо навіть якби хтось з мойого роду і приймав в цьому участь, я не маю до цього відношення. Так само, як моя дружина-українка не має відношення до якогось серійного-вбивці-українця, наприклад, Онопрієнка.

Я особисто вважаю, що Ющенкові треба було разом з Президентом Польщі стати на коліна один перед одним, обнятися і попросити пробачення від імені обох народів, скільки б убитих не було с тієї чи іншої сторони. І забути назавжди важке історичне минуле. Вірніше, не забути. Просто залишити. А самим - будувати майбутнє. Як це зробили німці і поляки, після подій 1939-1945 року, після Освенціма...
    Ющенко ж постійно некрофілійно бабрався в минулому. Бо це так просто! Бери це минуле, чіпляй на прапор і махай ним!
    А ось майбутнє... Ющенко виявися нездатним об"єднати народ і вести до нього. Він також не дав зробити це Тимошенко. Вона зовсім не ідеальна, але це було б краще для України.
    Я надзвичайно розчарований і обурений ним та його найближчим оточенням, яке колисало його кілька років...
    Приймаючи участь в подіях на Майдані, чим я дуже горжусь і гордитимусь, я був тоді впевнений, що в нас стрілятимуть. І я знаю, що так думало багато людей. Але вони відстоювали свободу, вести до якої доручили Ющенку. Бо правда - то є найвища мета життя нормальної людини!
    Він же цю свободу і демократію просто СВІДОМО і МСТИВО завів у хащі і болото. Мовляв - ось вам! Ви так!? То спробуйте, як вам без мене, з тим, від кого я вас врятував!
    Не знаю, чи вдасться Україні швидко вийти з цього болота, чи хватить терпіння, сили, волі і мудрості.., бо я бачу, як миттєво воно засмоктує...

15. coolzak

coolzak Well-Known Member

Якщо і будудь зміни на краще то тільки через новий майдан на якому БУДУТЬ стріляти.Тому фізо.тир і надання першої допомоги повинні бути улюбленим хобі на найближчі 2-3 роки

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

На момент мінусування мав більше інформації і мені дуже несподобалося реальність слів

Бо щось подібне почало відбуватись. Зауважте люди в штатському!

З поваги до Вас, з Вибаченнями забираю своє Фе, бо Ви не були в курсі.

Це швидше було - "фас" з ухмилкою.

Тема вітки - "свобода чи диктатура". Те що відбувається - це вже не квітки, це вже ягідки. Коли рішення конституційного суду (яке є останньою інстанцією в питаннях конституції) відміняє цей же суд ??? мені дурно робиться.

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

Я дуже надіюся, що народ їм наступного разу вжецього не подарує і від "кремлівських" дач нічого не залишиться...

17. VasMT

Шановному в лісах Канади свербить в дупі від нудьги? Ще є час в Афганістан потрапити, пишіть заяву...

Дарував, дарує і буде дарувати...

18. coolzak

coolzak Well-Known Member

Коротко по суті справи. Як ми знаємо, за останній місяць Україною прокотилася низка мітингів, акцій протесту проти новопризначеного міністра освіти і науки Дмитра Табачника. 31 березня студенти (і не тільки студенти) вузів міста Києва виставляли оцінки до заліковки міністру (до цього заліковка побувала і в інших містах України) за такі предмети як основи казнокрадства, політична клоунада, історична містифікація, українофобство та інші. Передбачалося, що фіналом стане передача заліковки Табачнику, але сам політик не вийшов до протестуючих. Замість нього "порадував" усіх своєю присутністю заступник міністра освіти і науки Петро Куліков. Ось тут і все починається. Журналісти київського телеканалу "СІТІ" запитали заступника міністра про його ставлення до даних акції протесту… На що він відповів: " Студент… він повинен сидіти в аудиторії – ось це студент… А це … а це все БИДЛО!" (копіпаст)
    А тепер скажіть хто хоче крові чи війни-я чи міністер який так говорить-але може він і правий і всі дальше будуть тупо в стойлі жувати а "пастухи бидла" по пацанськи діла рішати.Не хочу каркати але москалі після закінчення північного потоку в 2011(перша черга) чи 2012 проведуть спробу підімняти Україну чи по доброму чи по силовому-а завдання Януковича просто довести радикалів з обох сторін до зіткнення в відповідний момент що все виглядало по культурному(москалі будуть миротворцями асвабадітелями)

19. Nina

Nina Well-Known Member

В українському стойлі і канадському стойлі

20. Ома

Ома Дуже важлива персона

От натрапила на статтю про Білорусь.
    http://donbass.ua/news/world/2010/0...vka-ili-socializm-s-chelovecheskim-licom.html
    Якщо коротко, то інфраструктура набагато краще від нашої. Олігархів нема. Але все приблизно як при союзі. І робиться такий висновок:
    Що ви думаєте?

а де твій аватар? :)