Святість. Чи можливо сьогодні бути святим, праведним...??

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 27 січ 2010.

?

Чи можливо сьогодні бути святим, праведним...??

1. Можливо

56,7%
  2. Неможливо

23,3%
  3. Не впевнений

16,7%
  4. Не знаю про що мова

3,3%
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не знаєм.:dntknw:
    І.ізагалі,як мені сказала нині одна людина,підкована в теології,то всьо,що про него кажут там кубіт любив обільно...людисків вбивав... - чорний піар.:sorry:
    І ніпопрьош...:nea:

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я ж кажу, зі свічкою не стояв.... Бог розсудить.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Та я ніби уже давно ходжу до церкви....
    п.Олено, дякую за запрошення, звичайно...!!
    Хоча навіть не знаю як його сприймати? Запросили, а адресу не вказали...:):)))

А якщо серйозно, то я трохи не зрозумів як Ваш допис стосується теми про святість?

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

Миху, я так зрозумів, що слова ап. Павла Вас так розсмішили. Бо я привів тільки цитату з Римлян, про те що віра від слухання, а слухання через слово Христове...?

4. Sopilkarka

Sopilkarka Active Member

Шановний пан Левко, навіщо ця тема, коли ви і так знаєте, як досягнути святості!
    Я вам по-білому заздрю, мені би хотілося так як ви вірити, чисто і без питань

• Подобається Подобається x 2
  5. poetka

poetka Дуже важлива персона

І я кажу: Не в людській комперенції робити з людей святих.
    Праведних так а от святих ні!

6. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Може хтось відповісти на питання нащо святих?

7. Levko

Levko Well-Known Member

Тобто???
    Що Ви маєте на увазі?

8. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

навіщо люде канонізують

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Адреса: Царство Небесне, до запитання. :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святі потрібні для того, щоб вони світили людям у житті, щоб люди мали приклад святого життя.

Друге, люди не роблять інших людей святими. Святих визначає Церква, а Церква - то лише люди.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Мені подобається як ап. Павло з легкістю і невимушеністю звертається у своїх посланнях до людей, котрі ввірували в Ісуса Христа, називаючи їх святими...

От візьмемо Вас, пане Миху. Я знаю, що Ви щиро вірите в Ісуса Христа, в те що Він вмер за Ваші гріхи. Отже, чи можна про Вас сказати, що Ви є святий?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Відкрив цю гілку не для того, щоб посперечатися, чи доводити, хто правий, а хто ні.

Мене найменше цікавить як відноситься до цього питання та чи інша конфесія- одні канонізують, інші не канонізують... Мені від цього ні холодно ні тепло...

Найбільше мене цікавить, що Бог має на увазі, коли говорить:
    "Будьте святі,
    Я бо святий!"
    1Петр.1:16 ???

Багато можна почути висловлювань типу: "Я стараюся поводитися свято, але не завжди виходить..", або "я ще не настільки святий і безгрішний, щоб бути впевненим у тому, що я піду в рай..." і т. п.
    Відразу видно, що люди стараються своїми особистими заслугами заробити ту заповітну святість.
    Але я переконаний, і Біблія про це говорить, що своїми заслугами це є н е р е а л ь н о!

В Біблії є яскравий епізод щодо цього.
    Одного разу до ніг Ісуса Христа припала жінка, про яку написано, що то була "грішниця і блудниця".
    Вона мила Йому ноги своїми слізьми і обтирала їх своїм волоссям..
    Після чого Ісус сказав їй: "Прощаються тобі гріхи!... Твоя віра спасла тебе, іди з миром собі!"Лук.7:48,50

Якщо Ісус простив їй гріхи, значить в той момент вона стала святою і праведною перед Богом, бо хто не має гріха- той є святим. А також моментально отримала спасіння...

Отже, це і є та святість від віри, котру ми отримуємо, коли приходимо до Бога і каємося у своїх гріхах, Він нам в той момент також, як тій блудниці, прощає гріхи і робить святими і праведними.
    Але потім до кінця життя уже від нас залежить, чи ми залишимося такими чистимим і безгрішними перед Ним.
    Тоді уже на нас лежить відповідальність "ПИЛЬНУВАТИ ПРО ТУ СВЯТІСТЬ" котру ми отримали від Бога даром!!!!
    Адже можна її, нажаль, і втратити, якщо перебувати в гріхах...:sad:

• Подобається Подобається x 5
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаве запитання, нє?

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ше не святий....:nea:
    От,коли позбудешся єдного смертного гріха...то,може й канонізуют....:scratch_one-s_head:

15. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Святих в розумінні безгрішних, досконалих людей не існує. Тому що ми всі грішні бо народжені від не досконалого Адама. Ми всі окутані гріхом, в більшій чи меншій мірі.
    Праведні це ті мало грішили. Досягнути праведності можна треба тільки читати і головне виконувати все те що заповів нам Господь - Біблію.

16. Trooper

Trooper Well-Known Member

Учитывая насколько быстро человечество превращается в стадо баранов, учитывая количество войн, невежество, озабоченность материальной наживой и безпринципностть современного человека, я думаю для святости самое время.

---------- Додано в 08:19 ---------- Попередній допис був написаний в 08:09 ----------

Недавно люди активно пересылали друг другу ссылку про Ирену Сендлер.
    Кто не знает о подвиге этой женщины, можете прочитать тут.

И такие люди есть среди нас в любые времена, когда думаешь об этом, появляется надежда.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Неправда!!! Такого в Біблії нема...
    Просто самим читанням Біблії і виконуванням того, що там написано Ви ніколи не досягнете праведності!!
    Ну, хіба що Бог Вам відкриє і Ви дочитаєтеся до того, що святість досягається вірою.
    Тобто правеним і святим є той, покаявся у своїх гріхах і прийняв вірою те що Бог простив йому усі гріхи, віддавши за це в жертву Свого Сина Ісуса Христа!!!
    Іншого шляху нема!

18. ABDURAKHMAN

Зате є те, що ми всі оповиті гріхом і те що ми всі грішні.

19. Levko

Levko Well-Known Member

100% грішні,

але

"Бог робить через віру в Ісуса Христа людей праведними" UK_WBTC*Рим.3:22*

Підтримуєте?:)

20. ABDURAKHMAN

Підтримую.

а де твій аватар? :)