Святість. Чи можливо сьогодні бути святим, праведним...??

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 27 січ 2010.

?

Чи можливо сьогодні бути святим, праведним...??

1. Можливо

56,7%
  2. Неможливо

23,3%
  3. Не впевнений

16,7%
  4. Не знаю про що мова

3,3%
  1. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

у мене є один знайомий(старший, років так за 60, звичайна людина, не можна сказати, що великий грішник, але й далеко не святий ), так коли його запитали чому він так рідко ходить до сповіді/церкви, то він відповів, що не має гріхів, тому й не сповідається...
    так от він дійсно не бачить своїх гріхів...і певно буде стояти так, ніби він ніколи не грішив....
    а з іншої сторони, я коли узяв до рук молитовник, де є приготування до сповіді зі списком гріхів по кожній заповіді, ну знаєте такі думаю..., так я жахнувся, виявляється легше сказати гріхи, яких я не робив, їх буде менше... я веду до того, що чим більше заглиблюєшся у глибини віри, тим більше бачиш своїх недоліків і тому подібне....

десь чув такий жартівливий вислів: "совість чиста у тих, хто нею не користується", досить глибокий зміст, як задуматись

• Подобається Подобається x 3
  2. Levko

Levko Well-Known Member

То називається самоправедність.
    Я ж говорив про праведність...

3. orfej

orfej Well-Known Member

«Самоправедність», це дефініція звідки і в кого?
    В Святому Письмі – не зустрічав.
    Очевидно, знову Католики навигадували, щоб Чистилище в них працювало хоч для когось?

А ще, як кажуть – «и поделом»!

Рим.14:14. Я знаю, і пересвідчений у Господі Ісусі, що нема нічого нечистого в самому собі; тільки коли хто вважає що за нечисте, тому воно нечисте.

І цілком логічно, – «Написано, що Бог уже давно переміг на хресті владу сатани:...» (цитата від вас) – то хто собі навигадує чортівщини – то нехай собі і має...

Бачите Levko – складненько...

4. Levko

Levko Well-Known Member

Написано, що наша власна праведність як заплямована одежа.
    Ми можемо увійти в Царство Боже тільки завдяки праведності Ісуса Христа!

Недавно мав такий випадок.
    Мав замовлення в одній дуже серйозній установі. Приходжу туди, кажу на охороні, що я дизайнер і мені потрібно зробити заміри в кабінеті їхнього начальника. Вони подивилися на мене і спитали, чи я маю перепустку. Я відповів, що не маю. Ще раз пояснив хто я такий і що мені треба, а вони навіть слухати не хочуть, кажуть без перепустки не можна. Я тоді дзвоню довіреній особі мого замовника і кажу, що мене не пускають. Та особа каже: "Стійте біля прохідної, я зараз вийду". Я почекав, вона вийшла і каже охоронцям: "Він зі мною". Вони чемно мене пропустили.

Я задумався.
    Десь приблизно так само і вхід у Царство Боже відкривається. Ми не можемо ввійти туди через те, що ми такі "добрі" і "гарні". Можемо увійти туди тільки завдяки тому що таким добрим і гарним є та Довірена Особа Отця, котра і проводить нас до Отця завдяки Своїй праведності. Тільки через Його праведність ми входимо в Царство Боже!

До речі, в Біблії так і написано, що Ісус є дверима, через котрі можна пройти до в Царство Боже:
    Iван.10:7 І знову промовив Ісус:
    Поправді, поправді кажу вам, що
    Я двері вівцям.
    6. Iван.10:9 Я двері: коли через
    Мене хто ввійде, спасеться, і той
    ввійде та вийде, і пасовисько
    знайде.:)

• Подобається Подобається x 4
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Всюди тре мати блат.:))

• Подобається Подобається x 2
  6. orfej

orfej Well-Known Member

Уважайте що пишите і як формулюєте думки!
    Вас же – поважають і уважно читають!

Тут у вас – цілком не вірно!
    Ми можемо увійти в Царство Боже тільки завдяки Жертві Ісуса!
    Не через науку, чи спосіб життя, чи навіть праведність – «людині це неможливо!», тільки через Ласку Божу і Відкуплення Жертвою Його Крові!(цілком не праведністю)
    Ну це ж Лейтмотив Євангелія-Благовісті!

Відчуваю, що в Святому Письмі (канонічних видань) не може бути сказано «праведність Ісуса Христа»
    До Ісуса Христа – як до Бога, не можна підходити мірками «праведності», це якби оцінювати, вимірювати чи визначати безмежність, чи світлість Його Світла, чи Божество Його Божества...

Я міг би це стисло висловити філософським судженням з категоріями (esse, esentia, existencia, substancia, res:unum, bonum,verum; logos) навіть не торкаючись Богословія, але до опонента, який має хоча 3-5років студій філософіїї.

Levko – знайдіть це в Новому Заповіті («праведності Ісуса Христа») і відпишіть, буду вдячний, якщо тут помилився.
    Дякую!

• Подобається Подобається x 2
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Будь-ласка:

Рим.5:18
    Ось тому, як через
    переступ одного на всіх людей
    прийшов осуд, так і через
    праведність Одного
    прийшло
    виправдання для життя на всіх
    людей.

Ваша думка на рахунок жертви Ісуса тільки доповнює те, що я сказав про Його праведність. Дякую.

100%, що тільки завдяки Жертві Ісуса Христа ми входимо в Царство Боже і тільки Його праведністю!!!

8. orfej

orfej Well-Known Member

До вас також– Будь-ласка:
    до точки перекладу і розуміння «праведності Ісуса Христа»

Я написав так – «Відчуваю, що в Святому Письмі (канонічних видань) не може бути сказано «праведність Ісуса Христа» (бо маю начитаність)

Бо таки не може бути – окрім протестантських-сектантських перекладів, які під свої доводи «перекладають» ( «праведний Ісус» рясніє тільки в протестантів, тому вони і переклади СП мають «свої»)

Ви взяли з Огієнка – що, ще більше не раджу читати, бо це вільний більше художньо-літературний і місцями жахливий! до грецького оригіналу переклад, і цілком непридатний для дослідження Слова. Богослови Огієнком не користуються.

Одне вірне значення правильного (авторського) перекладу з греки – в 18.виправданість і в 19.послух.
    Не маю нікому за зле недостатнє розуміння, бо вкінці це для професіоналів (я вчився)

Тут маєте 8 версій перекладу цього місця і могли би тут зрозуміти і повірити, що в цьому я не просто ...так собі

18 И выходит, как одно преступление всех 'привело' к осуждению, так и праведное дело одно - всем людям к оправданию, ведущему к жизни. 19 Ибо если непослушание одного многих сделало грешниками, то и послушание Одного многих сделает праведниками.

18 Итак, как согрешение одного принесло осуждение всем людям, так и праведный поступок одного принес оправдание, дающее жизнь всем. 19 Как непослушанием одного многие стали грешниками, так и послушанием одного многие станут праведными.

18 Як через гріх одного на всіх людей прийшов осуд, так і виправданням одного на всіх людей прийшло виправдання для життя.
    19 Бо як непослухом однієї людини багато хто стали грішними, так і послухом однієї людини багато хто стануть праведниками.

18 Тимже убо, якоже eдинаго прегрешенiем во всяк человекі вниде осужденiе, такожде і eдинаго оправданiем во вся человекі вниде оправданiе жізни. (церковнословянський)

18 Тим же оце, як через провину одного на всїх людей осуд, так і через покору одного на всїх людей оправданнє життя.
    19 Яко бо через непокору одного чоловіка грішними зробились многі, так і покорою одного праведниками зроблять ся многі.
    ------------------------------------------------------------------
    праведное дело, праведный поступок, виправданням, оправданiем, покору – це не однозначність з «праведність Одного»

Огієнко: 18 Ось тому, як через переступ одного на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного прийшло виправдання для життя на всіх людей.
    19 Бо як через непослух одного чоловіка багато-хто стали грішними, так і через послух Одного багато-хто стануть праведними.

Грецький текст:
    Греческий лексикон Стронга (с) Bob
    Jones University

dikai/wma
    1 . заповедь, предписание,
    устав, постановление;
    2 . праведное дело,
    справедливый поступок;
    3 . оправдание

Правда – що не просто, навіть професіоналам – а відважних толкувати премного, а «розумників»....

• Подобається Подобається x 1
  9. plastic

plastic Well-Known Member

10 ибо у Тебя источник жизни; во свете Твоем мы видим свет. (псалом 35/10)
    Людина, яка далека від Бога, вона не бачить себе грішною, вона вважає себе такою "як всі"
    Тільки коли ми наближаємося до Бога, Дух Святий показує людині її серце. Поступово відкриваються і стають відомими такі риси характеру, про які людина навіть і не догадувалася раніше. Якщо людина кається в тих гріхах, що відкриваються їй і просить Господа змінити її серце(розум), то Господь обовязково відповість на цю молитву. Головне щоб наше бажання було щирим.

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:38 ----------

Тож тим більше спасемося Ним від гніву тепер, коли кров'ю Його ми виправдані.
    Бо коли ми, бувши ворогами, примирилися з Богом через смерть Сина Його, то тим більше, примирившися, спасемося життям Його.
    І не тільки це, але й хвалимося в Бозі через Господа нашого Ісуса Христа, що через Нього одержали ми тепер примирення.
    (Рим 5:9-11)

10. Levko

Levko Well-Known Member

Може просто не звернули уваги, є у Святому Письмі про самоправедність:

1Iван.1:8 Коли ж кажемо, що не
    маєм гріха, то себе обманюємо, і
    немає в нас правди!
    1Iван.1:10
    А як кажемо, що ми не згрішили,
    то чинимо з Нього
    неправдомовця, і слова Його нема
    в нас!

Самоправедна людина, це та котра каже, що їй нема за що каятися перед Богом, що в неї нема гріхів.
    Праведна ж - це та котра визнає перед Богом свої гріхи:

1Iван.1:9
    Коли ми свої гріхи визнаємо, то
    Він вірний та праведний, щоб
    гріхи нам простити, та очистити
    нас від неправди всілякої.

п.с.

11. orfej

orfej Well-Known Member

Може і гарно буде звучати, ласкавим словом назвати отаку особу «Самоправедною»
    Для мене вона називається Самодуром, Самообманцем, Лукавим перед Господом, зухвалим противником Господа....
    Тільки не назвіть це моє місце моїм «осудженням» Осуджує тільки Суддя, бо вимірює кару яка буде виконана над злочинцем.

Я тільки мушу розрізняти «духів», щоб не датися звести.
    А що духи неправди мають свої імена виписані в Святому Письмі, і то цілком не ласкаві – ви ж добре знаєте!
    Воїнство є з одного боку і другого, тільки з ворожого боку – «млямлів» нема, і тому«не спіть, чувайте...» а «Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських.»Еф.6:11

12. www

www Well-Known Member

Падре Ріо, скромний капучін із Сан Джованні Ротондо, Італія,був благословен Богом у багатьох ділах. І коли молився за інших, і коли агітував(?) віруючих з інших релігій у католицтво... Але найбільш значимою були рани Христа, які він носив 50 років, і медицина не могле це пояснити. Він міг бути у декількох містах в один і той же час, читати душі інших..та ін.

Зараз, після 40 років, як він помер, тіло його Ви можете бачити самі.

• Подобається Подобається x 1
  13. Romko

Romko Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)