Свята - релігійні і не дуже

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Полковник, 14 лют 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Свята - релігійні і не дуже

Лілю, в кожній церкві є гріхи, я не мала на увазі витикати тільки римо-католицькій церкві.Вибачте, якщо я неправильно то подала. :sad: Але ті пастори, чи інші служителі, що так чинять, то тільки вони будуть нести відповідальність перед Богом за те, що вони коїли і що через це ще багато людей зблазнилися! :sad: А в тій церкві, в котрій то сталося через церковні заборони, які йдуть врозріз зі Словом Божим, то саме левова частка буде падати на тих, хто таке ввів в церкву. :sad:
    Ну подумайте самі! Хоче хлопчина - поляк бути ксьондзом, має таке покликання нести службу в церкві, але для того він мусить НІКОЛИ не одружуватися. :sad: Ну хіба то правильно??? :confused: Чому він не має свобідного вибору щодо цього?:cool:

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Причина зовсім проста - людський, гріховний фактор. Церква не може йти на поступки у питаннях віри. А перелюб він і в Африці перелюб, а ще й зі збоченнями. Церква не може змінити декальог в угоду гріховній людині. Бо якщо йти таким шляхом.... є ж такі "церкви", де голубі одружуються. А людину ніхто не примушував приймати целібат, але якщо людина вибрала такий шлях, дала слово перед Богом, то які питання?
    Апостол Павло так і говорить: можеш бути як я, а можеш бути одружений.
    Монашество "придумано" не вчора. Згадаймо монахів-постельників. Доречі, Іван-Хреститель був також пустельником-відлюдником, бо це було його покликання, так само й сьогодні є люди, які мають таке покликання, а є люди, які не мають такого покликання і не розуміють такого покликання. Це не кожному дано.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Через те, що покликання ксьонза є глибоке і якщо людина хоче повністю посвятити себе служінню Богові, то утримання сім"ї буде йому заважати, оскільки любов, увагу треба ділити між сім"єю та служінню Богові, відповідальностю перед Богом за паству. Не проста то є справа.

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, і Христос був неодруженим. І Іван Хреститель. Але чи рівнятися будь-якому священникові до них?

До речі, сама знайшла ось про те, якими мають бути священнослужителі в церкві.

1-ше послання Св.Ап.Павла до Тимофія:

3 голова
    :
    1.Вірне це слово:коли хто єпископсва хоче,-доброго діла він прагне.
    2.А єпископ має бути бездоганний,муж однієї дружини...
    4.щоб добре рядив власним домом, що має дітей у слухняності з повною чесністю,-
    5.бо хто власним домом рядити не вміє, як він зможе пильнувати про Божу Церкву?
    12.Дияони мусять бути мужі однієї дружини,що добре радять дітьми і своїми домами.

Ще й четверту голову відразу прочитайте, 3 вірш...

Видно ці місця римо-католики чи не читають, чи що? :confused: Тут ясно написано про служителів, що одружені і мають сім"ї...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А на кого рівнятися священнику? На кого рівнятися людині? Рівнятися, маю на увазі бути досконалим. Людина ставить інколи планку вище, ніж може досягнути, але для Бога наші наміри теж важливі.
    Я не можу погодитися з Вами у тому питанні, що наприклад священнослужитель внаслідок того, що не одружився, став педофілом.
    Це дві різні речі. Можна й одружитися і стати педофілом. Одруження є благословенне Господом, але не збочення. Думаю, це питання набагато глибше. Діяння Апостолів і постанова Католицької церви не суперечать, якби ж церква дозволяла більше 1-ї дружини - тоді було б розходження.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Можна стати. Я не сперечаюся. Але більше можна стати, коли мужчина має природні потреби в сексі, а де їх застосувати, як йому заборонили одружуватися? :ireful1: І ще Ви, Миху, не прокоментували ніяк настанов Біблії і наявності в римо-католиків обов"язкового целібату!

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну нащо Ви не туди повертаєте? Ви ж добре знаєте, яку місію мав Христос на землі і Іван Хреститель. Їхнє життя було коротке в обох і було все це сплановане Богом наперед. Нащо їм були сім"ї? Тим більше, що Христос є Богом.

8. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Моя скромна думка стосовно того, чи бути священнику одруженим, чи ні, полягає в тому, що дати комусь життя та виховати слушну людину, якій це життя було дано - ось це є найголовніше людське послання. А якщо священник ще й крім того зразково виконує свою службу Богові - то що може бути краще і для Бога, і для людини самої?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені ніхто нічого не забороняв.;)

А що до католицьких священників і питання целібату, то мій коментар наступний. В Біблії немає місця, де написано, що ксьонз мусить бути одружений. Ви привели місце, де написано, може мати одну дружину. Церква просто строго з певних мотивів підійшла до цього питання, але католицька церква не порушила закон. Тому я не бачу причин критикувати церкву, тим більше Апостол Павло сказав, краще бути як я - неодруженим.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, але Ви ж знаєте, що у кожної людини є своя місія на землі. В Апостолів теж була своя місія, місія була і у їх послідовників. Апостол Андрій прожив дуже довго, не одружувався. Взагалі з Апостолів ніхто не одружувався, чи це не приклад?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я не заперечую. Просто целібат - не є гріхом.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Є! Бо він обов"язкоий в римо-католиків. Хлопець не має вибору, щоб бути священником і одружитися. У всіх інших конфесіях зустрічаються неодружені служителі. Але тут дійсно їхній вільний вибір, проти якого я нічого не маю.
    Про апостолів не багато інформації. Але не всі були неодружені. Ось про Петра згадується, що апостоли прийшли в дім Петра, а в нього теща була в сильній гарячці, від якої вони її уздоровили, помолившись над нею. Тоді вона встала і їм прислуговувала. Була теща, була значить і жінка....;)

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Краще! Але також і сказав, що хто не може, то нехай одружується, щоб не розпалятися!
    Миху, Ви от захищаєте римо-католиків. А чому греко-католицькі священники одружуються? :)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому немає вибору? Хочеш - будь священником, хочеш - одружуйся.:D Заборонено одночасно. Церква поставила зависоку планку для священників? Можливо. Про Петра і тещу є, але от у мене є підозра, що тещу він мав ще до того, як став Петром, нє?;)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де ж їх захищаю? Я захищаю церкву.:) Я хочу сказати одну просту деталь: в целібаті немає гріха і те, що церква зробила його обовязковим - також і нема гріха бути одруженим священником, як це є у греко-католиків. Це не є питання дискусії віри - я би так сказав.

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ану, розкажіть нам, що то за орден. Думаю, всім буде цікаво. :D :D :D

17. Полковник

Полковник миється в бані

У меня появилась своя версия! Рассказать????:rolleyes:

18. Liliyah Romanova

Е-там!
    Миху, це вже називається "притягнене за вуха богослов'я".
    Сім'я священику не заважає, це по-перше. От вам сім'я заважає бути християнином? Чи може, ваша робота вам заважає?
    По-друге, причини введення целібату були ЦІЛКОВИТО світські і матеріяльні. Так що не треба сюди приплітати якусь глибоку духовність.

І ще, священик паству не спасає. То тій пастві часом так вигідно думати. ;)

19. Liliyah Romanova

Олю, я теж проти примусового целібату і знаю хлопців, яким було дуже важко змиритися з тим, що не матимуть своїх дітей.
    Тільки не забувайте, що вони таки роблять вибір. В даному випадку: йти чи не йти до семінарії. І котрі не можуть бути нежонатими, покидають семінарію і одружуються. Їх до того вибору ніхто не змушує, просто їм його трохи важче зробити.

Знаєте, що ще важливо. Самі римо-католики не готові прийняти одружене священство. Можливо, одиниці, так, але не загал. Для більшости католиків одружене священство - великий гріх. Коли вони чують про одруженого католицького священика у них світ валиться. Я кілька разів у Польщі мала дуже гострі розмови стосовно того, що одружений теж може бути священнослужителем, але дівчина аж плакала, аби мені сказати, що то неправильно і що священик має бути неодружений, бо в тому більша святість.
    Не думаю, що поки вірні цієї Церкви є такої думки, верхівка її почне якісь зміни щодо целібату.

20. Liliyah Romanova

Між іншим, римо-католицька церква - єдина, де встановлений обов'язковий целібат. Більше ніде такого немає.

а де твій аватар? :)