Свята - релігійні і не дуже

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Полковник, 14 лют 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: ОФФтоп

(1Кор.13:1-8)

2. Liliyah Romanova

За ченця не вийдеш. Його спершу треба з монастиря витягнути.
    Якби таких випадків і сімей особисто не знала, повірте, не писала би.

3. Оля

Оля Старожилка форуму

А ми святкуємо! :) Правда не так, що за якимось легендами, але просто є нагода, щоб висловити свою любов рідним і близьким! От зараз піду куплю гарну велику кульку сердечком,гарні квіти, візьму з магазину величезну коробку цукерок і піду привітаю своїх батьків і скажу, що я їх ДУЖЕ ЛЮБЛЮ! :)

4. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Ну, то Ви вже мені вибачте, Лілю, але я щось не думаю, що такі жінки є повіями. Раз виходять заміж, значить люблять і хочуть сім´ї, дітей. Тут справа вже в самих ченцях - не витримали, не виконали свій обіт перед Богом, за те і відповідатимуть. І взагалі, питання набагато складніше. Гадаю краще чесно вийти зі стін монастиря та жити у вірі і любові в сім´ї, аніж жити "подвійним" життям, що ж суперечить вірі. Не нам судити, бо не маємо на це права.

5. Liliyah Romanova

Ага, то як котрі. Деякі за монахами полюють, аби на собі одружити. Деякі за неодруженими священиками, з тою ж метою. Деякі до одружених сящеників пристають, ото вже не знаю чого. Деякі просто прибирають у церкві, а паралельно "надають послуги".
    Дурна тема, мені аж гірко з того зробилося.

6. Viktoria Jichova

Лілю, не засмучуйтеся. Бо це ж все таки люди, і їх ні Bам, ні мені не виправити. Це справа лише їхнього сумління. Просто не тема дурна, але, видко, є проблема. І не думаю, що про це говорити має бути "табу". Вам, може, видніше, оскільки я не є настільки в курсі церковних справ як Ви. Просто, мене зацікавив сам феномен стосунків чоловіка і жінки та віри, що стоїть поміж ними. Хоча, гадаю, що віра має таки об´єднувати людей, а не робити їхні долі нещасними. Ось собі тепер пригадую твір Thorn Birds (Coleen McCullough). Ви читали його, чи бачили, може, коли фільм за цим романом? Дуже гарна книга та стрічка.:)

7. Liliyah Romanova

А українською? Це ви про тих, що у терні співають?

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Свята - релігійні і не дуже

Лілю, Віко, це ж мова про фільм "Поющие в терновнике"! :) Як його назва українською звучить?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не добре зводити чоловіка з праведної дороги. То є дуже зле.

10. Viktoria Jichova

Мuху, та не будьте таким категоричним та догматичним.;) Лише Богу відомі наші стежки, і він нас розсудить, чи йшли ми праведним шляхом, чи ні. Щоб таке говорити (чи зле це є, чи ні) треба би було це відчути перш за все на свому власному досвіді. Інакше, зі сторони кожен вміє повчати та керувати. А, може, ця людина спочатку помилилася, обравши шлях священнослужителя, котрий їй просто не під силу? Тоді справді вважаю, що краще одружитися та жити моральним життям в родині, ніж грішити у ризі пан-отця, бо це вже би було справжнє фарисейство. Така моя думка.:)

11. Viktoria Jichova

Так, я мала на увазі цей роман та фільм. І я не знаю, як його переклали українською.:)

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

з кожною спокусою можна боротися, але якщо це спокуса-особа, яка свідомо провокує до виходу з монастиря, тоді вже не про мораль монахів варто говорити, а про мораль спокусниць!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можливо Ви праві. Можливо не варто судити.

14. Viktoria Jichova

Ну от Вам і фемінізм у практиці, еге ж?;) Тоді давайте всю вину скинемо на такзваних "спокусниц", як у середньовіччі. Не забудьмо ще й укаменувати, як це роблять в декотрих ісламських країнах. Дуже гарно! І ще, а мужчина - він що, своєї голови не має? Чи лише щось інше? давайте не будемо деградувати людей лише за нашими оцінками, бо справді, не нам зазирати у душу та судити, тим більше, коли ми про цих людей нічого не знаємо і знати не можемо. Поважаймо ся!

15. Ольга

Ольга Well-Known Member

мене не дуже хвилює фемінізм чи ні :) намагаюся сказати, аби люди були обережні коли мова йде про серйозні речі (у цьому випадку про монахів).

а ще http://www.ugcc.org.ua/ukr/question/ritual/article;4810/ про День Валентина тут інфо

16. Капітан

Капітан Well-Known Member

А в дійсності цікаве питання – хто більше винен – спокусниця чи монах (або навпаки). Якщо не розглядати це питання з точки зору різних ...ізмів, то простіше досягти істини.

17. Viktoria Jichova

Я теж про ту ж обережність.;) :) Лише дехто все міряє зі своєї дзвіниці. Не сприймайте особисто, це я так сказати, в загальному, про стерeотипи, котрі ще побутують. Подібні оцінки щодо людей мені трохи нагадують наших отаких жіночок "з притчею во язицє", у котрих самих гріхів три горби на спині, а повчати інших - так були ж відразу першими (це я про загальну потребу доказувати світу, що он я, найкращий, а всі решта - і гроша ломаного не вартують, бо грішні всі).
    І справді, я дуже рада, що я в Чехії (та й в інших країнах, де я встигла побувати) з такими поглядами не зустрічалася.:) Бо раніше у Львові цього аж ніяк не можна були уникнути.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, Ольга також права.

19. Liliyah Romanova

Я з деякими такими розмовляла. Коментарів немає, лише злість! :ireful1:
    І тут не йдеться про волю чоловіка чи ще щось. У нього голова є, але в неї - такааааа хитрість. Як бреше, навіть не кліпне! Там монах до самого кінця не здогадується, що проблеми вигадані і жаліти нема кого і чого. Знаю, що кажу, бо з кількома такими розмовляла. Аж важко було повірити, що таке може бути.
    Звичайно, не всі такі. Деякі випадки такі, що й справді монах просто помилився у виборі і потім щасливо жив у шлюбі. Але там дівчина інша, дійсно скромна, тиха, вона страждає від одної думки, що є для монаха спокусою. Але деякі... Ох!

І тут не про фемінізм ідеться. Тут випадки дуже різні бувають. Мені колись один монах сказав, аби я не дивилася на те, що він у монастирі, бо то він просто від армії втік, але він може бути і не в монастирі. Я йому почала пояснювати, що таке покликання монаха, на чому воно полягає, чому людина йде в монастир і т.д. Монах дав мені спокій і таки лишився в монастирі. :)

Є також випадки, коли монах сам починає усвідомлювати, що таке життя не для нього. І нічого в цьому поганого немає. В такому випадку він не може змінити своє рішення з огляду на батьків, друзів... Він цілком слушно переживає, що вони всі подумають, чи зможуть це пережити, чи не втратять свою віру. І він тоді не думає про себе, але про інших. Якщо на його шляху стає дівчина, котра додає йому сміливости і допомагає прийняти рішення, то така дівчина стає свого роду порятунком.

20. Forpost

Forpost Стоїк

От Матфея 5
    28 А Я говорю вам, что всякий, кто смотрит на женщину с вожделением, уже прелюбодействовал с нею в сердце своем. 29 Если же правый глаз твой соблазняет тебя, вырви его и брось от себя, ибо лучше для тебя, чтобы погиб один из членов твоих, а не все тело твое было ввержено в геенну. 30 И если правая твоя рука соблазняет тебя, отсеки ее и брось от себя, ибо лучше для тебя, чтобы погиб один из членов твоих, а не все тело твое было ввержено в геенну.

а де твій аватар? :)