Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Невже ми справді жили в двох різних Союзах? Пригадалось за те молоко фраза з фільму Гостя з Майбутнього, там Весельчак У казав що як буде їхати додому то з радянського простору захопить кілька ящиків кефіру.
    :haha::haha::haha::haha::haha::haha:

Ви не повірите але мені не треба було нікому ніяких грошей платити аби виїхати і квиток мені купила влада, ні не радянська і не українська а американська.

Крали все страшенно. І всі все бачили і знали. Як муж нераз оповідає то мені волосся дибки стає.

Останнє редагування модератором: 16 лют 2009
    • Подобається Подобається x 3
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Маруся-мама каже, жи самі винні:
    Не вберегли коритця?

• Подобається Подобається x 2
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ну то що, Марусю-мамо? Важкі часи СРСР відійшли в минуле, тепер маємо свою суверенну державу, ні на кого працювати не потрібно, тільки на самого себе, масла їж не хочу, то може повертайтесь назад, скільки будете там мучитись?:)

• Подобається Подобається x 1
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А моя рідна держава дасть мені стартовий капітал в 100 тисяч і звільнення від податків на 5 років за репатріацію? А чому має не дати? Їй ж потрібні спеціалісти, а нє? Чи то я маю тут позбирати доллари зі всіх дерев Вашінґтону DC і привезти для бідних родичів?

• Подобається Подобається x 4
  5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а мо, пора позбуватися совкових стереотипів? дивитися в чужі коритця і чекати, аби хтось доляри привіз? чи не пора самому коритце робити, заробляти, ще й іншим дати заробити?

Я он виросла в сім'ї як і в Марусі - без блату і лівих заробітків. Від зарплати до зарплати тягнули. Але батьки навчили нас змалечку не розраховувати на чужі коритця, а лише на свої сили і Божу ласку. Помагає. З тим і кризу 90-х пережили. І, дасть Бог, нинішню перебудемо.

• Подобається Подобається x 8
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я на відміну від деяких не даю поради як жити в чужій хаті і як і де будувати своє щастя.

7. консультант

Не можу відвикнути красти. Я в тому не винен, така система була - всьо вокруг колхозное, всьо вокруг мойо. А тепер виходить і красти немає що...
    Міг би більше відповісти, але це вже буде подібне на пораду, тому волію продовжувати писати про те, що не зовсім вже так погано було при СРСР.

8. Марусино

Марусино Well-Known Member

ось. Саме так. В нас такого не було. Тому чому я маю це ненавидіти і клясти якихось окупантів, ще якийсь брєд...

9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ой яка класна відмазка! тільки системи вже понад 10 років немає. а звичка залишилася? людина, що не працює над собою - деградує. то що, при зустрічі пильнувати кишені?

10. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Маруся-мама, я дуже Вас поважаії, але зараз є сімьї які не мають можливісті своїм дітям дати грудочку масла

11. консультант

А хто сказав, що я не працюю над собою? Працюю, вдосконалюю рівень...:)
    Правда важче ніж при Союзі, але терпимо.:sad:

12. Тим22

А сегодня коммунисты в Донецке отправляли Ющенко в Америку, на самолете написано "Ющенко, чемодан, Америка" [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Надпись нелепая. Могли бы и получше придумать.

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я вам повім, жи при Союзі всі жили файно. Особливо жінки.

Всі кубіти після роботи не по клюбах нічних повзали, а по чергах за продуктами стояли, чоловікам не треба було хвилюватись за них. А потім вони, будівниці комунізму, вертались додому щасливі, бо їм вистарчило масла (давали йно 2 пачки в руки, то ми з коліжанками позаймали чергу кожна, а потім, як черга одної підходила, то всі до неї приєднувались, тому я додому принесла 4/6/8/10 пачок масла, а не 2), що позитивно впливало на сімейні відносини. А ше поки стояли в черзі, то можна було обговорити матеріали чергового з'їзду КПРС, або нову книжку чергового ГенСека.

А після того, як жінка приходила додому, їй треба було ше їсти зробити, нагодувати всіх і встигнути до 21:00 помити посуду. Прати жінкам було просто. В кожній сім'ї була пральна машинка Рига, в котру воду треба було лити ведрами (або іншими способами), лахи кидати малими порціями і вона ВИКРУЧУВАЛА виполокане руками шмаття. А ше постіль виварювали у великих виварках. І то було файно, то ж не праником на річці тріпати, це ж прогрес. Про буржуйські пральні автоматичні машини чи машини для миття посуду не знав ніхто, бо всьо буржуйське йно розкладало свідомість будівниць комунізму.

О, а якщо у жінки були місячні, то вона могла підкласти си вати (якщо її знайшла в аптеці), або шматку замість вати. Про всілякі буржуазні витребеньки типу прокладок і тампонів не знав ніхто, бо всьо буржуйське йно розкладало свідомість будівниць комунізму.

А ше жінки носили розкішну білизну, гарний одяг і зручне взуття місцевих фабрик. То нічо, шо після мештів фірми Прогрес, які треба було пару місяців розношувати, з'являлись мозолі. То все гартувало дух будівниць комунізму.

ПРОДОВЖУВАТИ ДАЛІ?????

Останнє редагування: 16 лют 2009
    • Подобається Подобається x 11
  15. Да и сейчас не особо ползают. :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  16. Веда

Веда Well-Known Member

Интересно, а почему возле памятника Шевченко, а не на площади Ленина?

17. Марусино

Марусино Well-Known Member

люди жили, растили детей, пели песни, собирались, работали, ЖИЛИ! Как и сейчас живем.
    стояли блин в очередях! не, ну йопт. Вы прям такие страсти описали! Объяснять про пережиток "рыночной" системы тогдашней?
    машинка Рига блин. Вы судите только лишь о бытовых вещах, я смотрю. Ми говоримо за ДУШІ! Що жили і не лякалися нікого, що було в емоційному плані набагато краще ніж зараз, при сучасних стосунках людей та політиці.
    про "місячні" вспомнили - и не стыдно. Вы еще вспомните, что бабушки наши подкладывали. Бред какой-то. Кстати, если б вы знали, что говорят современные гинекологи, то на вряд ли клеймили б эти самые "тряпочки".
    Коммунизм, блин. Да какой коммунизм? причем тут это, мне он ваще нахрен не нужен. Жили себе, как все. Где-то лучше, где-то хуже. Главное, что сейчас мы не позорим свое прошлое, как некоторые. Особенно я смотрю на западе это распространено. Чего ж не роптали?
    Посмотрите еще раз ту ссылку, что я давала дето выше. не про БЫТ мы говорим, не про технику, не про стиральные машины, видеомагнитофоны, компьютеры, ДВД-плейеры и иже с ними.

• Подобається Подобається x 5
  18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Хто хотів ринково жити той і за Брежнєва ринково жив але на дармові квартири або ще якийсь компільги не разраховивали.
    Як почали майно розпродовати демократи і комуняки казали
    - те ж все куркулям дістанеться бо у них гроши , стари гроши скасували, майно роздали своїм дурням задаром. Ти дурни задуже майна просрали покi гандлювати навчилися.

Останнє редагування: 16 лют 2009
  19. консультант

Не забудьте сказати, що люди були людьми.

20. Тим22

Тому що навколо обласній адміністрації

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)