Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Agaton

Agaton Well-Known Member

І золотом... і зброю... і вибухівкою..
    (людмі не скажу - мабуть .. :dntknw: )

просто не любили, коли їм монополь порушують. :scratch_one-s_head: .

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

А риби скільки було в озерах та річках. Я пацаном навіть в сільському рові руками кублів ловив. Тепер, як тільки десь риба появиться, зразу голота з електровудками, екранами та сітками лізе. Колись тільки за одну сітку дільничний брав за лештепанці і віз у райвідділ. Ніхто ні за шо не переживає, всім всьо по цимбалах, навушники в вуха, челюсть відвісив і чухає з відкритою мордою, як пилосос, на всьо забивши...

Нині на заробітках перебувають близько 5 мільйонів українців, підрахували економісти.
    http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1358834.html

3. Чупага

Чупага Well-Known Member

Багато доброго викинули з совком.Багато постсовецкого дерьма залишилося.
    Комуняки? На що їм монополь на золото коли унітаз себе на дачі з дозволу обкому ставили.:dntknw:

4. консультант

Перш ніж руйнувати колгоспи і розпайовувати землю. потрібно було налагодити випуск малої техніки по доступних цінах. Нафіга мені тих 4 га. землі. Ящо їх лопатою перекопувати буду, чи як? Знаю поля, де врожайність за часів Союзу була може й більшою від інших полів, а тепер там чагарники та кущі. На фермі було більше 1000 голів ВРХ, поступово все вирізали на м"ясо, бо виявилось не рентабельним, а тепер п"ємо молоко з консервантами, термін зберігання якого навіть сягає 4 місяців. Яке молоко може так довго зберігатись? І що каже наша печінка та нирки? Де ВТК та держстандарт-контроль? Нікого нема, а якщо і є, то лише тоді. коли потрібно зібрати "касу"... Ми завжди чомусь кидаємось в крайнощі: або все рубаєм під корінь, або все приймаєм без розбору. В кінці-кінців та вся теперішня політика мене починає ще більше діставати, ніж політика Союзу...

• Подобається Подобається x 3
  5. Максим

Максим Well-Known Member

Взагалі-то це не стосується совка, але вважаю за потрібне пояснити. Не треба шукати страхів там, де їх нема - ясна річ, що до молока ніяких консервантів не додають, бо це технологічно недоцільно. Щоб молоко довго зберігалося, його обробляють високою температурою, так званий UHT метод, коли молоко короткочасно, на 1-2 секунди, нагрівають до температури понад 135 градусів Цельсія. Це дозволяє знищити всі мікроорганізми і їх спори, водночас зберігаючи цінні речовини. Таке молоко може зберігатися навіть не 4 місяці, а здебільшого від 6 до 9 місяців.

Колись використовували пастеризацію - нагрівання молока до 72 градусів на приблизно 15 секунд, але це дозволяє зберігати молоко порівняно короткий час. Хоча принцип на загал той самий.

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вы не правы, одно дело когда государство толкает чего-то кому то, другое дело когда внутри страны кто попало, и как не крути а о защищенности человека в то время и сегодня спорить бессмысленно, даже "плохая" власть, лучше хорошей анархии .....

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А техніку колгоспну вночі вивозили? Всі спали і не бачили, як їхнє майно крадуть?

Бо ще "політику" (як при союзі) не пришили і в лагєрь не відправили, щоб не патякав на Режим...
    Дійсно готові свій (хоч і тяжкий) хліб на державні "сухарі" поміняти?

• Подобається Подобається x 4
  8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Интересно, а как бы вы разделили несколько комбайнов на несколько сотен хозяев. И нахрена селянину комбайн на 4-х сотках?

9. levandivka

Питання риторичне, чи кооперація не вкладається в рамки припустимого?
    Чи комбайнерові з комбайном трудно потрафити?

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

ЦЕБО, мешти - 40 руб. Такої зарплати ні в кого не було. Італійські жіночі чоботи - 105 рубл (куплені в 1989 році, носяться дотепер. Ні, чобіт у моєї дружини досить, купуємо регулярно) . Моя зарплата складала 207 руб 37 коп.

11. Тим22

Насчет кооперации вы правы, но государство не приняла мер, чтобы защитить селян от грабежа, в том числе и с помощью кооперации

12. levandivka

Наше государство у 1932-33 рр.. понаприймало мєр.
    Дякую, що не надто заважає хоч зараз.

У Воєнторгу?

13. Веда

Веда Well-Known Member

Зарплаты были очень разные. Например, младший научный сотрудник НИИ (выпускник вуза) получал 110 рублей. при этом квартира в Донецке стоила 60-80, а в центре - и более 100 рублей. Зарплата учителя было от 90 рублей. На железой дороге зарплаты от 80 рублей, а вот нянечки, технички, дворники получали от 60 рублей. Об оплате труда колхозников лучше и не вспоминать...
    Теперь о ценах...
    Венгерскую и польскую обувь можно было иногда купить в магазинах на просторах СССР... Но за югославской, финской и пр. надо было побегать основательно. И стоила она от 100 рублей (тоже до сих пор ношу финские сапоги стоимостью 123 рубля, мама купила в Москве, выстояв огромную очередь). Вожделенные джинсы можно было купить только из-под полы и стояли они порой 2-3 зарплаты... Были еще "Березки". Но я, например, ни разу в таком магазине не была...
    За обоями, деликатесами, одеждой и обувью, и даже салфетками и туалетной бумагой мои родители и родители моих друзей-знакомых регулярно ездили в Москву. Кофе растворимый, хороший чай, сервилат - покупали у проводников, которые привозили все это из Москвы или Питера, реже из Киева (Киев славился тортами и колбасами).
    При этом была у нас и "колбасная" электричка "Донецк-Ростов". На ней приезжали в Донецк жители Таганрога и Ростова за колбасой, фаршем, мясом... Запах в этой электричке был еще тот...

• Подобається Подобається x 5
  14. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ясно, але я якраз не про це.

Справа в тому, що не оправдувало зовнішнього чи внішнього террору Гітлера, Поль-пота, Сталина, Брежнева ітд ітд... це, що вони припинили кримінальні правопорушення...

тим більше ...( і тут сенс моєго другого допиу),
    що сами робили це на державному рівні, підтримували терроризм, неллегальну торгівлью зброєю ітд.

15. Тим22

Ну по этим позициям в этот список можно смело включать США, Англию и др.

16. Марусино

Марусино Well-Known Member

а усім воно було щасливим. І мені дуже вас шкода, коли ви зі свого дитинства пам'ятаєте лише лихо.

Ось, наприклад, почитайте все це, може зоч щось згадаєте. Прошу, все прочитайте.
    http://www.radionetplus.ru/news/2009/01/21/vsem_detjam_60kh80kh_posvjashhaetsja.html

17. Максим

Максим Well-Known Member

Ну і? Природньо, що дитина не розуміє таких речей і тішиться, бо вона дитина, з того, що є. Так само, як сучасний пенсіонер згадуватиме ті часи з ностальгією просто тому, що тоді він був молодим.

Але було дещо, що я запам'ятав з дитинства. У вас такого не було, а в нас дитину змалечку вчили, що те, що говориться вдома, не сміє бути повтореним на людях. І не тільки те, що говориться - про подарунки від св. Миколая, вечерю на Святий Вечір, традиційні привітання до свят, не кажучи вже про згадки за тих чи інших родичів, які або мешкали за кордоном, або воювали в 2-гу світову "не на тій" стороні фронту (або і одне, і друге) :)

Саме цей негативний момент я з дитинства і запам'ятав найбільше - необхідність провадити подвійне життя.

• Подобається Подобається x 4
  18. консультант

Що Ви не кажете? Тоді купіть це молоко і потримайте його з дні відкритим, навіть можете тримати його в холодильнику. Через три дні воно стає гіркішим від полину, переконався на власному досвіді. То шо то за молоко? По-друге, запитайте в тих, хто випускає це молоко, п"ють вони його, чи ні? Наскільки я чув з перших уст, що п"ють вони те молоко, де термін зберігання не більше 7 днів, в тому числі й кефір.
    За часів Союзу такого сурогату ніхто б не випускав, а спробував би випустити, то його б довго потім не випускали з СІЗо.

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мій чоловік також виріс в селі і в нього зовсім інші спогади про ті часи ніж у мене, доньки вчителів яка виросла у Львові. Так що ваше коритце до нашого нема чого рівняти. Мій чоловік і надалі не розуміє що таке не мати своїх споден і ділити їх з старшою сестрою або що не було грошей навіть на хліб і треба було йти шукати знайомих де б хто з під подолу дав грудочку масла. Тай про ті самі 90-ті у нього зовсім інші спогади ніж у мене. А батьки у нього були самі простінькі, мама доярка в колгоспі а батько кочегар в школі.

• Подобається Подобається x 3
  20. консультант

Шановна, я Вам про коритце нічого не писав, так що не потрібно мені про нього писати. Цікаво, як Ви при такій біді змогли за бугор махнути, бо я до тепер не маю змоги дорватись до нормального коритця.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)