Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Так это же он у них в игноре, а не они у него.

Так это они же они в стойке "страуса".
    Я представил ; :)

---------- Додано в 00:54 ---------- Попередній допис був написаний в 00:51 ----------

Нет батенька! В Турцию дешевле будет.

• Подобається Подобається x 5
  2. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

От блин...да не нужно 100раз доказывать то , чего вы не знаете или не помните. При чем здесь "совковыми категориями"? это вы мыслите нэзалэжкуваными категориями.. Каждый человек , живший в Советском Союзе или слушающий людей , которые жили в СССР скажет вам , что их не интересовали росказни высоких чинов о бюджете и других тонкостях управления страной , потому что основные жизненно важные проблемы простые люди , жившие в Советском Союзе , могли решить БЕСПЛАТНО, в отличие от нынешней нэзалэжки.

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Була (а може і зараз є) в Штатах певна категорія бичів (афро), які чіпляються до перехожих з конкретним проханням "Call me Mister!"

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

• Подобається Подобається x 4
  4. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Є. Але не знаю чи задовольнить Вас моя гіпотеза;)...Вона полягає в тому, що люди, народжені в 30-ті, 40-ві роки 20 століття, були походженням переважно з села. І своє дитинство провели на лоні, так би мовити, природи. Дихали чистим повітрям, вживали хоч і не від пуза, але екологічно чисту їжу, а головне вітамінно збалансовану...Більш того, їх батьки були у всіх відношеннях генетично здоровими селюками...

Злам настав в 50-ті роки 20 століття, коли міське населення стало переважати сільське і на нього стало впливати несприятливе екологічне довкілля...Ніхто і ніколи не довідається, які викиди потрапляли в організм людей в 50-60-ті роки під час промислового зростання і розвитку хімічної промисловості...Я досі пам'ятаю жахливе повітря на Боссе, коли вітер дув з ДМЗ...От у цих людей народжувались вже послаблені діти, а у них ще більш послаблені...Досі екологічна ситуація в Україні є жахливою, незважаючі на те, що рівень 1990 року ще й не досягнуто...Уявляєте, що було б, якби за нинішнього стану захисту довкілля він був досягнутий і перевершений?:sad:...

Ось така у мене гіпотеза зростання смертності в сучасній Україні...Нічого не виникає нізвідки...Все має причинно-наслідковий зв'язок...

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

Про то і річ;)...

• Подобається Подобається x 7
  5. DISBATya

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вы правы, я значительно слабее моего папы, которому в этом году будет 90 лет. Он вырос в курской деревне, а я под Макеевским метзаводом

• Подобається Подобається x 7
  7. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

8. kym

kym Well-Known Member

Да .... совок напевно і помре совком. Во КПРС задурманила людям голову..... це вже напевно клініка... Ні тобі людської гідності ні автономного думання. Щось мені здається що у всіх лінтяїв і бездельніків сльози за совком течуть рікою. колись був такий студентський анекдот " класна штука груповуха - можна сачканути" ...то точно про совків. спочатку все скидаєш в загальний котел а потім самі шустрі найбільше хапнуть - закон зрівнялівки.. і ніяк не можуть і не хочуть зрозуміти що набагато краще - що заробив то твоє ... а частину віддав щоб лінтяї з голоду не вмерли. А коли такий лінтяй приходить до влади то получається СеРеСеР

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

---------- Додано в 22:53 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

10. Boris_Kiev

• Подобається Подобається x 3
  11. DISBATya

• Подобається Подобається x 1
  12. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

---------- Додано в 00:55 ---------- Попередній допис був написаний в 00:53 ----------

Не обращайте внимания,у неё такая манера тролить,я уже привык

13. Boris_Kiev

Патрик в іншій гілці коротко і зрозуміло сформулював те, про що тут йде 5-та серія дискусії:
    Ну точно - про "наши сосиски срані" (С) - так Л.І.Брежнєв вимовляв "наши социалистические страны".
    Совок - це примусові "громадські роботи" і велфер. Все.

14. Максим

Максим Well-Known Member

Кожному своє. Як бачите, для декого і три тижні макаронів - "достаточноє пітаніє". Головне - "прібавка в живом вєсє" ;)

Салата, невже Вас вдома так зле годували, що для Вас і та нужденна казьонна хавка була за щастя? ;)

А пропо, омари. Коблєво, 1982 рік. Макарони щодня. Вірніше, це не макарони, а "макаронниє іздєлія", недоварені і залишені в окропі, від чого вони насякають водою і набувають прямо гігантських розмірів. До них здебільшого мелена котлета з хліба із запахом, який нагадує м'ясо, і четвертинка огірка. Народ сокрушається, чому ніколи не дають рибу - прецінь море і тої риби на базарах, та і в державних лотках багато і вона дешева.

За 21 день рибу все ж дають. Два рази.

Один раз - на тарілці біля макаронів накладена консервована скумбрія в олії. Риба ще тримає форму консерви.

Другий раз - риба смажена. Морожений хек.

От-такі омари. :)

За столиком сидять тато з сином звідкись зі східної України, а може і з Києва. Хвалять їжу і допихаються хлібом. Хлібна котлета з макаронами з хлібом. "Хотел в отпуске живот сбросить, но не получится. Очень вкусно здесь кормят".

• Подобається Подобається x 6
  15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Та всё что угодно Вашей бурной фантазии, вплоть до рождения динозавра.
    Но одно существенное но, этого не было и в этой реальности уже не будет.
    А вот то что было - то было.

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы должны понять, для чего ТАК обгаживают все, что было раньше. То есть - абсолютно все. Чтобы на этом фоне показать "досягнення сьогодення"... :)
    Основные недруги - скрытые пр-овцы. Громят на форуме союз - доказывая, что, по сравнению с союзом - наступило "покращення вже сьогоднi"... :haha:
    Да только их номер - не проходит. Память на пр-овский партбилет люди не обменяли. :)))

17. OldMan

OldMan Well-Known Member

Земляк, та я всё и хорошо понимаю.
    Я понимаю зачем подпускают нелепые (кстати, давно уже опровергнутые) слухи про Стаханова.
    Зачем вселенски обобщают (Ну попался ему пансионат в котором часто кормили макаронами, но зачем утверждать что везде так было).
    И много другое.

• Подобається Подобається x 2
  18. Salata

Salata Well-Known Member

Я вообще о еде не думала. Не голодная и ладно. Самое забавное, что в кафе и ресторанах у меня примерно то же впечатление от еды. Потому что готовят "на среднего", то есть практически без специй. Ну и с мясом редко кто умеет управиться как надо.

Были нормы питания в день на человека. Туда обязательно входило сливочное масло, мясо, овощи. А как на местах относились к своей работе - дело их совести, а не социальной политики государства.

Чтобы давать свежеприготовленную рыбу летом, нужно иметь особые поставки. Потому что на заводах ее так обрабатывают, что никакие пакости не выживут. А в общепите другие законы. То, что сегодня могут готовить рыбу в любое время года - на страх и риск тех, кто ее ест.

Нам на День рыбака, помню, квасок из осетрины (похоже на харчо с осетриной) на заводской базе отдыха давали. Так завод рыбоконсервный, знали, наверное, где взять, как хранить и как приготовить :)

19. FourA

FourA Дуже важлива персона

Шановный пан Максим, я бы согласился с Вами, если бы не одно НО. И кормили тогда плохо, и хреновые консервы, по Вашим словам, люди за деликатес считали. А сейчас - и омары тебе, и колбас десятки сортов, как в лучших супермаркетах Европы, и можешь ехать, куда душе угодно. Только тогда население неуклонно увеличивалось, а сейчас каждый год вымирает от 200 до 300 тысяч человек на Украине.
    Омары, видать, очень вредят здоровью украинцев. А паршивые макароны "скумбрія в олії" были как раз то, что надо пересичному украинцу, чтобы жить, плодиться и размножаться. Естественно, макроны -
    Объясните, пожалуйста, как это может быть.

• Подобається Подобається x 1
  20. -

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)