Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Вот только не надо ля-ля.Как они "стучат",так нам до них далеко

• Подобається Подобається x 1
  2. Predator

Predator Well-Known Member

Каких-каких технологий? А ну-ка приведите пример прорыва отечественного) Я Вам могу примеров регресса привести очень много, со ссылками, со статистикой. Притом по всем параметрам, относительно УССР. И про производство, и про сельское хозяйство, и про "область балета"... Начинаем?

Я не ищу минусы. Тема про СССР. Я считаю, что мы за 20 лет независимости потеряли больше, чем "нажили непосильным трудом" за 70. И не вижу особых перспектив. Это отнюдь не пессимистичная точка зрения, а всего лишь реалистичная. И акцент я ставлю на моральных качествах населения, которые увы (надеюсь спорить не будете)...

П.С. Я тоже живу в этой стране и научился выживать, не опорочив общечеловеческие ценности, которым меня научили в детстве. Но в стране, где эти ценности яйца выеденного не стоят, а принципы обмана ради наживы становятся обычным делом - я жить не хочу. Можете записать в ностальгирующих по СССР.

3. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

;):pardon:

• Подобається Подобається x 3
  4. kjk

kjk Дуже важлива персона

от і радянський менталітет
    замість "ми" в плані сім"я, замінили на "ми" в плані гасударство
    так шо хтось втратив а хтось навпаки здобув
    мені краще рівна дорога і чистий тротуар чим ще один дніпрогес

• Подобається Подобається x 6
  5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Якщо ввести тотальну цензуру і постійно промивати мізки тим, що Україна є найкраща, найсправедливіша, найсоціальніша країна, що в неї в історії були найвеличніші сторінки, що влада в ній найсправедливіша і денно і нощно опікується кожним українцем...А ще заборонити вільний виїзд за кордон і в'їзд звідти в Україну, то через три покоління мешканців України буде розпирати від гордощів за власну країну:)))...
    Ось і я це хотів запитати...Хто заважає Галичині на місцевому рівні показати приклад успішного господарювання? Хто у вас там колядує в судах і бере бакшиш на митниці? Невже донетчани?! Закони України і зараз дають змогу жити і господарювати...Справа в тому, що їх ніхто не виконує...

Ну ладно ми, східняки, не можемо позбавитись від рабського менталітету, нас забила і залякала мафія, нас роз'єднують політики і мобілізують постійно на боротьбу з жупелом бандерівця... Але ви, український П'ємонт, нащадки героїв УПА невже не можете, піднявшись, вийти на місцевий майдан і залякати місцеву владу, примусити її слугувати всім, а не собі...Якщо вона буде впиратись, то відкопуйте "машингевери":))) і тероризуйте її, залякуйте...Вони ж живуть серед Вас, поруч...Їхні будівлі стирчать, як, фурункули серед ваших хат, вони їздять по ваших дорогах...Ви ж такі енергійні, а не можете примусити своїх же місцевих керманичів поважати і боятись вас...:sad:

І чим, пане Педро, цьому зарадить федералізація? Чим?:dntknw:

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

))))
    зараз в нашому П"ємонті герої можуть тільки розкрадати гроші під Євро і памєтник Бандері будувати

7. Predator

Ну так в чём проблема у нас? Почему в СССР соцсоревнование было интересно и эффективно? Вы скажете что из-за идеологии. Не совсем. Человеку присуща конкуретность. Каждый хочет быть лучше всех. Агитация в СССР была сверх меры, согласен. Все эти стахановцы, доярки, но и результат был. Сейчас капиталистическая конкуренция. На твоё место можно взять другого, если ты не будешь лучше его. А вот вопрос специалистов в СССР и сейчас как стоит? В СССР тебя с детства готовили быть образованным как минимум. Хочешь дальше расти - пожалуйста, хочешь спортом заниматься - наздоровье. Готовили настоящих специалистов с продвинутой практической базой и гарантией трудоустройства. И всё бесплатно. Сейчас как со специалистами? Вы не сталкивались, видимо. Учи сам, а там посмотрим, может тот, другой лучше сам выучил.

8. kjk

kjk Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  9. FourA

FourA Дуже важлива персона

Как, до сих пор не построили? Значит, пану VasMT-у не удастся вступить в Конгресс Украинских националистов - он поклялся, что вступит, если достроят памятник до 1-го июля! Ну что, придётся дончанам достраивать?

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

рука москви помішала
    але не переживайте за нас
    як казав в інтерв"ю якийсь чиновник ЛМР, на запитання про неякісну роботу по дорогам до ЄВРО,
    то си зробит

11. Gron

Gron тафгай

Може у вас.

Може вам цікаво і на вашу думку ефективно.
    Здоровий глузд, відкриті очі, відсутність склерозу та власний досвід свідчать про протележне.

Ну так коли нарід маєш за рабів і так їм платиш, то звичайно совко-зомбі здається що безкоштовно.

Нє, я ж тільки по клаві грюкаю.

• Подобається Подобається x 4
  12. Yarema

Записуємо....Полегшало?;) Щось змінилось?...Отож-бо і воно:)))...
    Маячня! Люди плювались на це "сорєвнованіє"...
    Лабуда! Все замінили паперові показники, так звані "пріпіскі";)...
    На зарплатню інженера в 120 карбованців!? Нє, краще в шахтарське чи металургійне ПТУ і пристойна зарплатня;)...В мене був колега (Царство йому Небесне), який з юності працював робітником на ДМЗ...Так він мені розказував, що в радянський період у них в бригаді слюсарів половина була з вищою технічною освітою, але проміняли її на пристойну зарплатню робітника:)))
    Хто зараз забороняє!? Маєте змогу навіть за кордоном вчитись:)))...І вчаться, уявляєте собі?;)

13. Predator

Ну вот, моя семья, а больше ничего не волнует. Так и олигархи, правящие нами считают, а Вы вроде бы их осуждаете. Вам бы дали возможность руководить Украиной - тоже бы говорили о собственных благах? ДнепроГЭС, между прочим, природная электроэнергия, в отличие от Фукусимы и других АЭС. А дороги и тротуары при СССР были чище.

Ладно, дискуссия бесполезна и неконструктивна. Просто не поливайте грязью некогда великую страну и давайте в этой что-то строить, учитывая ошибки прошлого. И давайте не забывать о моральных принципах. Как сказал Ярема об обычных христианских.
    П.С. Только происхождение Иисуса от древних укров считаю необходимым исключить из школьных учебников.
    Ще не вмерла Украина...

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

Не страну а владу
    соціально-політичний устрій, так званий совок
    а країну як таку ніхто ж не поливає

15. FourA

Правильно, шановный земляк! И миллиардером Вам никто не запрещает становиться! Можете даже миллиардером стать! И становятся, представляете себе!?

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

міліардером зараз всерівно більша ймовірність стати чим при СРСР

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Галичани теж не ангели, пане Ярема. Але я вірю, що і галичани і волиняки і буковинці якби почули, що в країні є український уряд, добре б подумали перед тим як колядувати чи красти.
    А так, який толк - ви ж все-одно виберете як не комуняку то рецидивіста. В 1991 році були достойні кандидати на президента - ви вибрали комуняку і більш як половину парламенту комуняк. Далі щось комуняки не вгодили - ви почали вибирати гопників. І одна з головних аргументів апологетів відділення Донбасу - скоротити виборців абсурду.
    Бо я просто не бачу виходу. Щоб не сталось, ваші земляки будуть голосувати за ідіотів, паханів і рецидивістів. Аби тільки не українець.

18. Yarema

О! Це пам'ять дитинства! Я жив в Донецьку в районі, так званому Боссе, а межували з ним Полєжаково і Закоп...З покоління в покоління ці райони ворогували, час від часу збираючись на "вияснєніє отношеній" біля площадки для танців в місцевому парку...Билися солдатськими ременями, кийками, відрізками товстих шлангів і велосипедними ланцюгами...Кидали саморобні "взривпакєти", стріляли з самопалів ( більше для шуму, не чув, щоб хтось постраждав окрім самого стрільця;) ), кидали заточені зварювальні електроди...Правда Бог милував, на моїй пам'яті якихось серйозних жертв не було...Горе було якомусь одинаку потрапити в ворожий район, наб'ють і гроші відберуть (хоча які там були гроші - жменька "мєлочі")...В районі був "авторитет", з відсидівших строк найчастіше, що добре вмів битись...Називали його "королем"... Так і казали: "Ваську-короля знаєш?":)))...Мені не повезло, мене перевели в 25-ту школу на Закопі і через це в мене був дуже складний і неприємний рік, з постійними конфліктами і бійками...Правда на другий рік я вже був своїм....Розквіт таких усобиць прийшовся, здається, на 60-ті роки, потім в 70-ті поступово став спадати... В 80-ті цього вже майже не було, принаймні я не чув....
    ...зниклі , затоплені села, "квітнучий" Дніпро, порушена екологія і невиправна шкода рибному різновиддю...о_О
    Вона зникла, вмерла, випарувалась...Амінь!...
    А такий підручник маєте? Цікаво б почитати...;)

19. Yarema

Та дай Боже! правда хотілось би, щоб шляхом Біла Гейтса, а не "стежкою війни" Ахмєтова;)...
    Блаженні віруючі...:)))
    Я його не обирав, а з забамбулених східняків годі питати...То дякуйте галицьким противсіхам, що пішли за подзьобаним "козліщєм";)...
    І будемо обирати подібних до Ющенка...Навіть Хам є поряднішим:diablo:...
    А галичани будуть обирати нарцисів, базік, зрадників, ледацюг...Аби тільки українець...;)

20. FourA

Насчёт учебника не скажу, но ссылку могу дать: Читайте на здоровье! А удовольствия-то сколько! И гордости!
    А про Будду-украинца не хотите почитать?

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

Сейчас любой мальчик на Украине имеет возможность стать миллиардером! Не то, что при совке! Тогда мечтали стать - стыдно сказать - космонавтами! Или учёными!
    А каждая девочка на Украине имеет возможность стать крутой и высокооплачиваемой валютной путаной! Но такое счастье достаётся немногим!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)