Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Гм...
    Мій батько працював хірургом у Туркменістані.
    Там хлопчикам роблять обрізання вже у "свідомому віці" (а не немовлятам, як в юдеїв).
    І до батька зверталися татусі-туркмени з проханням зробити це сину (віра "оператора" очевидно не мала значення).
    Щоби не залетіти по місцевій кримінальній статті (типу феодальних пережитків - калим за наречену, ще багато чого плюс ЦЕ), батько казав "принесіть довідку районного лікаря, що в хлопчика фіммоз - запалення крайньої плоті і направлення на операцію. Я зроблю".

Батько ніколи не брав грошей з пацієнтів, але при соціалізмі "блат" котувався як валюта при капіталізмі.

Старше покоління це пам"ятає. Замість візитівки - запитання "Що ви можете ?" або "Що ви можете дістати ?"

На честь обрізання влаштовували свято з купою гостей і коштовними подарунками. Велосипед - це мінімальний подарунок.

А що робили за совка українські мусульмани ?
    Хтось домовлявся з лікарем, а хтось - з "малим оператором" синагоги.

Ось як цей процес в юдеїв описує Ісаак Бабель:

Останнє редагування: 25 гру 2008
    • Подобається Подобається x 5
  2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Широкі маси не можуть бути настільки сміливими і настільки активними.

Можливо, це була ознака наближення перебудови: уже нікому не було цікаво підтримувати таку жорстку політику і такі схоластичні ідеї, як проголошувалось офіційно.

Мене не хрестили. Ні мої батьки, ні я не вважали і не вважають потрібним такий обряд.

Останнє редагування модератором: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Степаничу, "якщо ви на свободі - то не ваша заслуга, а наша недоробка!"
    Чули про таке? Ви хотіли у "Правді" читати, скільки шпійонів упіймало за тиждень доблесне КГБ ?

А те, що Совок змушений був приєднатися до різних там Женевських, Гельсинських та Стокгольмських конвенцій, то чия заслуга ? Політбюро ?

Якось я прямо запитав парторга телецентру (на диво - порядний мужик, тільки наївний селянин.) - "і що ми матимемо з тієї Женевської конвенції ? Тільки конкретно, без демагогії !"
    Він обіцяв дати відповідь завтра.
    І таки відповів "реально" - відмовилися від кримінального переслідування "за тунеядство".
    Пригадайте останнє місце роботи Солженіцина в ссср?
    Охоронець дачі Ростроповича (здається). Інакше загримів би по статті "тунеядство".

Пісня "Поколение дворников и сторожей" на рівному місці виникла ?

Степаничу, сфокусуйтеся: завдяки КОМУ подібні конвенції підписувалися ?

Останнє редагування: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 8
  4. iso

iso Well-Known Member

додайте: працівник ідеологічної сфери (учитель, викладач, вихователь...), керівник середньої ланки, науковий працівник
    Звичайно - селянин, робітник, рядовий інженер, службовець, без планів на майбутнє-могли ігнорувати Систему.

5. Boris_Kiev

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Звичайно!
    От і виростали яничари, наспівуючи:
    Чунга-Чанга синий небосвод
    Чунга-Чанга лето круглый год
    Чунга-Чанга весело живем
    Чунга-Чанга песенку поем
    Чудо-остров чудо-остров
    Жить на нем легко и просто
    Жить на нем легко и просто
    Чунга-Чанга

Ви ще про патріархат уточніть... ;)

Пишете лівою рукою? :)

7. levandivka

Степаничу!
    Оп'ять "де море?"
    http://www.memo.ru/history/diss/books/ALEXEEWA/index.htm

• Подобається Подобається x 8
  8. Марусино

Марусино Well-Known Member

ви цю Чунга-чангу вже тільки при мені разів три в постах згадували:) у вас що, стандартний набір пісеньок? набрид ваш репертуарчик

9. levandivka

Марусино!
    Невже Ви думаєте, що Ваш репертуарчик на ЛФ цікавіший/приємніший? :)
    Не я винен, що у Вас лейтмотивом Чунга-чанга пре. :pardon:

• Подобається Подобається x 6
  10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ні, я правша. А що?

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дякую за посилання. Цікаві речі описані. Почитаю.

12. levandivka

на вушко Степаничу:

ТАК на цей текст я лінк пощу частіше, ніж чунґа-чанґу для Марусино. :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  13. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Полеміка біло добре чи зле безглузда між людьми яким було тоді зле і яким було тоді добре, імхо.

Якщо би то був добрий суспільний уклад то ним би користувались і надалі в розвинутих країнах, а не лише там де рівень освідченості населення бажає кращого, геополітичне становище країни неоднозначне, степінь самоіндетифікації народу низький, малий досвід непідконтрольності, і т.д.

Все нижчеперелічене і нас стосується, тому і ностальгія, тому і невміння керувати, імхо.

• Подобається Подобається x 1
  14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я тут почитал и тако ощущение иногда, что мы в разных странах жили. Меня крестили, отец был военный, значит член партии. Никаког секрета из этого не делали. Пасху и рождество, Троицу в военных городках отмечали, в основном военные - дети крестьян, яйца красили в луковой скорлупе. Ну официального выходного конечно не было, а так вообще упоминалось свободно.

У вас там видно свои же и лютовали. МЕстные партийные кадры. "В Москве скажут ногти постричь, так на Украине, а особенно ЗУ видимо с пальцами резали. "А обиду на Москву осталась.

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Маєте рацію...
    Нема гіршого,як ренегати...

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Знаете Ромко... А мне почему-то думается, что их дети и внуки этих ренегатов опять не на последних местах на ЗУ, да и не только. А для отвлечения внимания клянут Москву по полной программе. И продолжают ренегировать. Ну Луценко к примеру.

• Подобається Подобається x 1
  17. D.M.

D.M. Well-Known Member

Нагадую, що ця гілка фактично є продовженням цієї гілки:

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=44083

Так от, цікаво, що поки що в цих гілках тільки я написав про таке явище, що в роки застою переконання людини суттєво відрізнялися від теперішніх. Я думаю, що людей з такою різницею не так уже й мало, навіть серед галичан, і закликаю їх до більш активного дописування.

Можливо, їх більше серед порівняно молодих, які в молодших класах встигли почути щось позитивне про Леніна, але не встигли зрозуміти, що це туфта, а також не встигли помітити протиріччя між цією туфтою та типовими переконаннями галичан. Я колись ставив такі питання двом представницям Івано-Франківської області 1977 р. народження. Вони казали, що протиріччя не відчували; і в Бога вірили, і Леніна не заперечували, і всяке таке інше.

18. levandivka

І як оно впливає на Озонову діру?

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

То характерно людям які в принципі не цікавляться питаннями державно-соціальними, а тільки матеріально-соціальними,
    і таких, нажаль, більшість..

20. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а шо його заперечувати? був такий.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)