Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хто Вам таку дурню сказав???

• Подобається Подобається x 1
  2. Мне такую ДУРНЮ говорили родители. :pardon: На майские праздники всех студентов, вместо того, чтобы у них был выходной, насильно сгоняли на демонстрации. Ещё и отмечали, кто не пришёл.
    А ещё были субботники - тоже принудительные.

• Подобається Подобається x 7
  3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А ще в школах раз на рік був недільник - у Великодну неділю, то навіть я застала. Аби діти, не дай Бог, до церкви не пішли, ліпше вікна в класі помити. А вчителів ганяли до церкви, слідкувати, хто з дітей приходить. Хто мудріший, проходили один повз другого і робили вигляд що не помічають.

• Подобається Подобається x 10
  4. gryvul

gryvul Well-Known Member

Та про Миколая з дитинства всі боялися говорити в школі! І в другому класі вчителька почала випитувати, в кого ікони вдома є. Всі чомусь настільки перелякалися, що всі промовчали. Тільки один признався. Його вона і мусіла потягнути до завуча.

• Подобається Подобається x 8
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Якось у молодших класах вчителька щось читала вголос (здається, "Сказка о попе и его работнике Балде"). Там промайнуло слово "кадило".
    Хтось з учнів запитав - "а що таке кадило"?
    Стоп!
    - Діти, хто пояснить, що таке кадило ? Підведіть руки, хто бачив кадило ?

Двоє підвели - продвинутий хлопчик і досить скромна дівчинка.
    Вчителька (тоном прокурора) до хлопчика - де ти бачив кадило ?
    - На дачі. Зробили від комарів з бляшанки!
    - Сідай. (До дівчинки) - А ти ?
    Дівчинка зніяковіла.
    - Завтра нехай прийде твоя мати !

6. Мне мама тоже такое рассказывала. Только у них были уроки в воскресение - типа за какой-то день. Многие не приходили. И с церквями было то же самое.

А что могли за это сделать?

А мои родители тогда даже ничего не знали про Николая. Вот людей запугивали, а! :ireful1:

Останнє редагування модератором: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  7. Марусино

Марусино Well-Known Member

да, именно запугивали. Почему блин я вот не помню ничего такого и не знаю - потому что не было у нас такого и жили все нормально.
    а то - пужали, насильно примушували, ти диви як воно повилізало як час пройшов..

8. Ука

Марусино, а Ваші батьки були віруючими?

Тому, мабуть, і не пригадуєте, що їхня ідеологія цілком вписувалася в рамки радянської, і не було потреби щось приховувати, лицемірити. Така потреба виникалаа в тих, хто мислив інакше. У Львові концентрація інакомислячих була на порядок вищою, так склалося історично.

• Подобається Подобається x 8
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хіба що налякати та зганьбити дівчинку перед класом. Ми ще "піонерами" не були. :)

А з "комсомольцями" (вінчання) - якщо священик не стукав, то знаходилися стукачі навіть якщо кияни брали шлюб або хрестили дитину у сільській церкві.
    Далі залежало від посади "комсомольця".

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

УжОс!!! Кошмар-караул!!! И как только выжили? И вот еще интересно. Сейчас практически все говорят, как раньше преследовали, запугивали, угнетали, как весь народ был против... А кто запугивал-угнетал-был за??? Да нетути таких! Начиная с самого главного антикоммуниста современности господина Кравчука! Ну, того, который был главным идеологом КПСС в Украине. Неужели люди не понимают, что такими бреднями унижают себя? Зачем врать??? Я опять же не имею в виду ЗУ, ибо не знаю как там было. Но остальные???

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

[QUOTE='Степаныч]УжОс!!! Кошмар-караул!!! И как только выжили? И вот еще интересно. Сейчас практически все говорят, как раньше преследовали, запугивали, угнетали, как весь народ был против... А кто запугивал-угнетал-был за??? Да нетути таких! Начиная с самого главного антикоммуниста современности господина Кравчука! Ну, того, который был главным идеологом КПСС в Украине. Неужели люди не понимают, что такими бреднями унижают себя? Зачем врать??? Я опять же не имею в виду ЗУ, ибо не знаю как там было. Но остальные???[/QUOTE]
    Дуже показово..
    От вона,ота без духовність,відсутність розуміння..а що це таке?
    Все таки створення гомосовєтікус дало свої плоди...
    Але коріння лежить ще глибше...
    Арсен ПАЛАМАР
    ДЕГРАДАЦІЯ

Останнє редагування: 24 гру 2008
    • Подобається Подобається x 5
  12. iso

iso Well-Known Member

Наслідки були і серйознішими-повідомлення за місцем праці батьків.
    А вже помічені у вінчанні чи хрестинах - здебільшого прощай комсомол і автоматично ВУЗ, карєра...

• Подобається Подобається x 5
  13. Ука

і батькам головомойку по відповідній лінії.

• Подобається Подобається x 4
  14. Марусино

Марусино Well-Known Member

"їхня ідеологія вписувалася в рамки" ідеології всіх людей світу. Жити мирно, виховувати своїх дітей, радіти по святах, працювати, вчитись, мати друзів, кошеня, цуцика якого-небуть, папужку...
    а щодо львівських "інакомислячих" - ну так то інша справа.

15. coolzak

coolzak Well-Known Member

просто свята Ваші ніколи не були нашими і тому ми святкували інше і в інші дні.Наші свята є ті самі які були в наших дідів і прадідів а в Вас ті які Вам призначили з Москви.В людини повинна бути тверда моральна основа щоб знати як жити а не бути овочом

16. iso

iso Well-Known Member

Щодо цього, священник зобовязаний був офіційно реєструвати учасників вінчання та хрестин (молоді і свідки і відповідно батьки і хресні). За порушення - позбувався роботи.

• Подобається Подобається x 3
  17. Умно сказано. :good:

18. Ука

от дивно, і мої - так само.
    правда, перелік включав ще чесність і повагу до родичів.

І виникали проблеми.
    Бо свята наші не збігалися з офіційними
    Бо дехто з родичів був закордоном
    А хтось взагалі - священиком
    А на Сибір потрапили за банальний лист від брата з Аргентини
    А в мами були проблеми, бо потрапивши молодим спеціалістом за розподілом після університету в одне не надто віддалене від Одеси місто, відмовилася бути інформатором відповідних органів - їй то запропонували прямим текстом, не криючись. На щастя через рік вона одружилася і змогла за відкріпленням повернутися до мого тата до Львова.

Так що й не було жодного "інакомислія" як такого. Були мирні сім'ї, зі своїми історіями і традиціями. Але чомусь та система вважала їх дуже небезпечними, і ламала такі долі тисячами. Моя сім\я - ще з дуже щасливих у тому відношенні. 6 років Сибіру і одна могила там, інші обійшлися куди більшою кров\ю.

• Подобається Подобається x 9
  19. Моего папу крестили тайно, потому что его родителей могли просто уволить с работы. Мама вообще покрестилась вместе со мной в 1991 году.

А как об этом узнали? Неужели нельзя было получать письма от родственников? о_О

Останнє редагування модератором: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  20. coolzak

coolzak Well-Known Member

В 87 при встроюванні на роботу заповняв анкету де треба було писати і чи є родина за кордоном і чи контакт підтримуєш і чи був хто на окупованій території в часі ВВВ з сімї і ще купу різного цікавого

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)