Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

И кому за это всё спасибо сказать?
    Вы что-то явно умалчиваете ответ на этот вопрос.
    Вам, видимо, неохота задуматься над тем, что нашей страной управляли и управляют всё те же выходцы из коммунячьей и комсомольской номенклатуры, которые всегда были больше озабочены дерибаном, воровством и быстрой наживой, а не развитием экономики. Им проще было купить завод, разобрать его на металлолом, продать его и землю на которой он стоял и получить быстрое бабло, чем заниматься созидательным бизнесом приносящим пользу и Родине и работникам и владельцам. Но тут надо РАБОТАТЬ, а не срубить бабла по-быстрому. А СОВКИ так не умеют и не хотят.

Хороших специалистов всегда было мало и это естественно. Вот только в странах Европы они имеют возможность получать достойную оплату за свою работу, а в нашей стране безумного дерибана они невостребованны и сейчас это уже начинает вылазить боком.

• Подобається Подобається x 2
  2. iso

iso Well-Known Member

Це хто як вчився.:)

• Подобається Подобається x 4
  3. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

Знаю один метод

4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вам видимо уже не давал. Вы же из перестройки.
    Я имею возможность сравнивать, моя дочь закончила университет в США (я оплатил). Я уже в американских инженерно строительных компаниях более 20 лет. Со знанием дела заявляю – наше техническое образование было не хуже, а во многих отношениях и лучше. Выходцы из СССР, инженера и ученые вписывались легко. Но только те кто учился и умеет работать. Ну т.е. советские специалисты. А совки ленивые никому не нужны. Им почему-то все должны.

Ну вот я хочу спросить у вас. Где, в какой стране получивший технический образование специалист сразу готов к производству?

По поводу философии и политэкономии. Их не Маркс и Ленин придумали. Философов Гегеля и законы диалектики никто не отменял, Фейербаха, как и других философов тоже. Да и не учили в моем понимании глубоко, так основы. Мне просто больше досталось, я сдавал кандидатский, один из экзаменов (а их три – философия (история философии), английский и специальность). Мировоззренчески – очень полезно.
    Марксистская теория – отстала от реальностей нынешнего мира. Другое маржиналистское направление политэкономии, более используется. Но немного другая область применения.
    Мне интересно, но это уж кому как. Я бы оставил в институтах. Именно с мировоззренческой точки зрения.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Для совка це ганьба - працювати,знаю.
    А я не гребую.
    І свого обличчя не приховую.

• Подобається Подобається x 1
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Не всегда так было. Я еще застал супер-специалистов. Это то, что вы описали начинается со второй половины 80-х. Вам не повезло.
    А так кто вам сейчас таким башку забивает, так то как раз из той самой среды. Они, партийные и развалили, они или их дети (помните анекдот застоя ЛОРики, ЖОРики и ДОРики?) в политэлите, они же и впаривают по комсомольски.

Авторитет знаний и опыта сейчас подменили умением коммерчески обыграть. (надуть). Какой у вас бизнес? Поделитесь?

Я вот грамотных инженеров не могу найти. Нет образования. Каждый на счету, а молодых нет. Все, нет образования, нет желающих, нет уважения к знаниям, нет престижа знаний. Все ушло вместе с образованием советским.

И вы и я получили советское образование. (Скажите, если неправ). И все что я достиг с моей точки зрения стоит на твердой основе знания и привитого умения мыслить, учиться, уважать знания и образованных людей привитое мне родителями и той старой ушедшей системой образования.

Ваша позиция – все что вы достигли, все только вопреки той системе. Хотя основы знаний вы получили в той же системе.

И та и другая точка зрения имеет право на жизнь. Демократия же. Но сейчас никто не спорит, что образование, чем ближе Украина к Европе, тем хуже в стране. Собственно во всех странах СНГ. Но у вас ясно, не Вакарчук, так Табачник виноват. :) Но то же самое везде в СНГ и в Росии тоже.

А если так, то отчего страна будет развиваться при падении образования населения?

Останнє редагування: 20 лис 2013
  7. Kewmr

Kewmr Well-Known Member

А чого Ви загострили свої погляди на тому будинку. Я ж казала, сперичатись не буду, бо сама не бачила. Я трохи вище ще ж писала про автомобілебудування щось, а про те чогось всі мовчать. Розкажіть-но які в сесесері були файні машини в порівнянні з тарандайками забугорними. Ото для прикладу вибрала декілька +- ровесників "Самари"

www.youtube.com/watch?v=JlA3zhQmJ3w

[​IMG][​IMG][​IMG]

8. Romko

Вони і то збиздили.

9. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Диплом з відзнакою. Теоретична база - чудова. Курсові, дипломи - робив сам. не передирав з книжок, а писав та рахував сам.
    Все, що вчив - знаю та пам'ятаю до тепер. Може - майже все.
    Але, до виробництва це - відношення майже НЕ МАЛО!
    Все це стверджую з ВЛАСНОГО досвіду, а не читав, чув, бачив. Трудовий шлях, за совка від слюсаря 3р. до інженера.

Тут можу хіба лити водичку і нести всілякі теорії. Звісно, цього робити не буду. Не знаю систем та рівней освіти інших країн. Але, чомусь думаю, що такої відірваності від життя, як в совку у ВУЗах немає.

Про що і мова! Виховували чудових гуманітаріїв, інтелектуалів, політологів, партійних працівників тощо. При назві спеціальності "Автомобільне господарство" чи "Інженер будівельник".
    Теорія - так. Практика - ... в Херсон збирати помідори чи виставити головному інженеру коньяк, щоб підписав успішність та відвідуваність виробничої практики.
    Вище написав - бачив все це очима слюсаря, та очима інженера. Коли радянський інженер-технолог дупля не давав, що і як треба робити, а токар чи слюсар, "як два пальці". Найгіше, що інженеру треба було показати свою значучість. Виливалось це - палками в колеса, бо в інституті їх вчили не так. Я отаких ситуацій та таких "інженерів" наївся, аж забагато!

• Подобається Подобається x 3
  10. Romko

http://youtu.be/--SqRWg_qcI

11. iso

iso Well-Known Member

Наші пили коняк (тобто водку) самі:). А на виробничій практиці (таких було три) ставали на робочі місця...
    Між іншим, Ви недооцінюєте значення теоретичної підготовки. Для прикладу. На кафедрі пластмас були колись дві спеціальності - синтез полімерів і переробка полімерів. Так ось, інженерами-технологами з переробки полімерів радше брали синтетиків, бо вони глибше знали хімізми процесів, а вивчити конкретну технологічну апаратуру для інженера не становило жодних труднощщів.

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

продолжая вашу логику нынешнюю страну надо вообще разогнать ибо она не то что на мировом уровне не в состоянии произвести но и на совковом ...

13. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Так, я вчився та почав працювати у 80-х. До того часу - стверджувати не можу. Але, як написав вище, бачив старших "спеціалістів". Більше ДОСВІДУ - більший спеціаліст. Інститут - професійності нуль. Знання СПЕЦІАЛЬНОСТІ - трішки більше. Дата 24 Пленуму ЦК, тези Леніна в зісланні - відмінно і на зубок.

Неправда! Малий зараз вчиться у політесі.
    Так, 70-80 відсотків - прийшли за дипломом. Навіть не самі, а їх "прийшли" батьки. Як і що не вкладай - буде марно.
    20 відсотків - ХОЧУТЬ вчитись. Задовбують викладачів питаннями, читають, пишуть, креслять. Це - будуть СПЕЦІАЛІСТИ. Різниця систем в тому, що при совку - були пофіг твої знання та бажання. Зараз - Ви самі пишете, що з задоволенням візьмете на роботу спеціаліста. Нормальний, природній закон виживання. Якщо Бог дав розуму, батьки вклали решту - дитина піде вгору. Не дали - вниз. Це ж нормально!?
    У мене на фірмі працівникам від 24 до 50. Найтолковіший - ... наймолодший! Лише тому, що має голову та бажання.

В першу чергу - батьками.
    Потім - школа. (За тією системою і я шкодую).
    Аж потім, при сформованій вже майже особистості - ВУЗ.
    Думаю, вирішальна роль виховання 0-5, або 0-10 років.

Я такого не стверджую!!! Я - базуюсь на тому, що мені закладено в дитинстві та юності. Читай - при совку. І я дуже радий, що я - є я!
    От тільки вирішальну роль я віддаю не совку і м-л філософії, а батькам. А також поодиноким вчителям та викладачам школи, технікуму, інституту, які допомогли розвинутись не стадному зомбі, а особистості.

Ой, ну це окрема тема. ДУЖЕ болюча! Освіта та медицина... Кулемет, матюки, емоції... Побережу модераторів від зайвої роботи.
    Суть: депутата на лікування в поліклініку. Його сина чи внука - в звичайну школу.

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

Справді та щиро тішить, дізнаватись через 20 років, що таки десь вчили! (Я без іронії).

14. iso

iso Well-Known Member

В совку:)

15. Kewmr

Kewmr Well-Known Member

"страну" не треба, от деяких її представників при владі, яких тій бідній "странє" в спадок лишив смердючий серсер - треба .

16. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

дали шо? тягнибоков посадите ? они лучше чем?

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

чет натхенно-звытягнуті ничего не лЫшили ...

17. Kewmr

Kewmr Well-Known Member

Я десь тут на форумі писала що я хочу бачити керівником держави Тягнибока/Кличка/Яценюка???

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

Хто то?

Останнє редагування: 20 лис 2013
  18. iso

iso Well-Known Member

19. Kewmr

Kewmr Well-Known Member

Якщо послухати совіцько-налаштованих, то я взагалі ні в чому нерозуміюсь. Всі балачки закінчуються "з’їздом" (не кпрс), а мені весь час пояснюють що сталін створив Україну як державу, а українців як націю. Тільки незрозуміло: самі українці до того були? Чи вони почали розмножуватись виключно в умовах сересерії?

20. iso

iso Well-Known Member

Українці не мали держави ні до сталіна, ні після. Та й те що маємо сьогодні - державою назвати можна при достатньо розвинутій уяві. Є якась основа: територія, атрибутика, законодавство, але нема нації в нинішньому розумінні. Нема еліти, нема громадян... Є населення. Є клас олігархів і наближених до них, на яких працює населення, і яке отримує від олігархів рівно стільки, щоб не братися за вила (Ляшко не в рахунок). Тобто, є туманність, з якої повинна сформуватися нація. Громадянська. Або не повинна:dntknw:

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)