Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. kjk

kjk Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=tCAffMSWSzY

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Какую страну прос....ли....

• Подобається Подобається x 3
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

:haha: Ну то взагалі капец..., ше м такого не видів! :)

5. консультант

:)mrochkizm, я розумію тих людей, які жили при совку і мають алергію від нього, а у Вас які проблеми?
    Ви напевно навіть ще добре не вимовляли слово совок, як його вже не стало, а свідоме життя у Вас почалось при Незалежній Україні. То виходячи з ситуації у Вас претензії повинні бути до України, а не до совка. От мені за совка було теж не добре, не кажучи вже про моїх батьків, але чомусь я не памятаю погане, а тільки добре. Ви особисто скажіть, Вам є про щось приємне згадати з Вашого життя при Незалежній Україні? На фоні теперішнього бардаку і безпредєла при совку виглядає, що була майже ідеальна дисципліна і порядок. Можливо комусь в такому, як є зараз бардаці жити краще, то ніц не маю проти, а мені воно не до вподоби.

• Подобається Подобається x 2
  6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

одна проблема, не любить совок і все ешо з ним повязано :nea:

7. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Ті, що в усіх, в даний момент - конкретно ремонтно-побутові :) Це якщо брати детально. Зараз опишу й глобальніше:

Ви праві.
    І тут Ви праві ;)
    Я ніколи не вважала і не вважаю, що в незалежній Україні життя стало раєм і маю до сьогоднішнього стану речей багато претензій, навіть дуже. Але ж звідкись росте коріння в нашої бюрократії, хаосу, хабарництва і так далі, і тому подібне. Давайте глянемо на вік наших політиків, чиновників, бізнесменів - чи багато серед них людей, які

?
    Чи все-таки в нашій владі сидять ті, хто там і раніше сидів, за совка, з майже повною відсутністю державного мислення і цілковитою присутністю думок про власну кишеню? Можливо, просто відсутня в головах програма, бачення розвитку, руху вперед, розуміння економічних процесів? Я не кажу, що ті, хто народився в незалежній Україні, по замовчуванню можуть бути успішними політиками, економістами, матимуть в головах правильні програми, зовсім ні, прошу зрозуміти мене правильно. але ж якщо подивитися на ту політико-чиновницьку братію, яка сиділа колись біля корита і сидить тепер, просто перефарбувавшись, то вже й не дивуюся, що той совок розпався. І мене це ще раз переконує, що за совка було відсутнє будь-яке передове мислення в управлінні, лише примус і сила, будували комунізм.
    Далі. Якщо ж той союз був такий класний і правильний, всі мали роботу, зарплату і т.д. - то чого він так разюче відрізнявся від європейських країн, причому не в кращу сторону? Чи якби Союз не розпався, то ми б всі жили зараз на рівні Франції, Бельгії, Іспанії, Австрії? Не вірю.
    Я вже мовчу про такі аспекти, як релігія, мова і т.д.
    Мені от дико читати і чути, що всі колись були жовтенятами, піонерами, комсомольцями (пишу в загальному, ні про кого конкретно), чого, з якого дива люди мали носити на грудях значки з обличчям Леніна, який купу народу загробив? :dntknw: Що це за таке дурне примусове насадження ідеології було, абсолютно чужої українському народові? А винищена по таборах інтелігенція? А примусове насадження російської?
    І саме в совковому минулому, на мою думку, і полягає один з коренів сучасних проблем. Зауважте, що пишу "один з" і не покладаю на совкове минуле всі пояснення причин сьогоднішнього стану речей.
    Але виходячи з багатьох викладених вище міркувань та ще з безлічі інших, я маю стійку антипатію до совка. Антипатію, не ненависть. І я рада, що мої діти будуть ще дальшими від совка, ніж я. А їх діти - ще дальшими.
    Щодо моїх позитивних вражень часів незалежності...Ну, дитинство моє було позитивним для мене. Але й для кожної дитини воно таке (переважно), тому й не знаю, чи варто це наводити в якості аргументу. Але вже раз згадала, то хай буде. А коли скінчилося дитинство, і почалися студентські та після-студентські роки, дуже скоро світ в голові трошки перевернувся. Був в мене час, коли я ходила і нила: "аааа, як зле, як недобре, я скоро закінчую універ, роботи нема, криза надворі почалася, ааааа, треба записатися на якусь навчальну програму і шукати закордоном політичного притулку" :) На повному серйозі кажу. Але коли перестала нити, взяла себе в руки, знайшла роботу ще навчаючись, причому я не чекала, поки хтось покличе, а сама нахабно стукала у всі можливі двері, брами та ворота :) та зрозуміла, що в першу чергу покладатися треба на себе, а тоді вже на державу. І що не ниттям, а працею людина піднімається вгору. Аналогічно і держава. Біда лише в тому, що як і в людському, так і в державному вимірі поки сонце зійде, роса очі може виїсти.
    Резюмуючи цей мій потік свідомості, скажу, що мене так само не влаштовує цей бардак і безлад, пакращена руїна чи то руйнівниче пакращення, в якому ми живемо, але яка б та Україна не була зачухана і задрипана, я вірю, що ситуацію можна змінити, просто треба, щоб поменше сліз і ностальгії, а побільше діла, однак, на жаль, чи то ментальність в наших людей така, чи що за біда, що легше плакатися, що в нас погано прибирають, ніж не викидати той же папірець на землю, а донести до смітника. Це образний приклад, але, думаю, аналогія зрозуміла.
    Працювати треба, в першу чергу над собою.

• Подобається Подобається x 8
  8. консультант

, а не звинувачувати те, чого давно нема.
    :)mrochkizm, дуже дякую за повну та змістовну відповідь.:give_rose:

9. консультант

10. Bambook

Bambook Persona non grata

А більше схоже на симптом хвороби...

11. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

:)))

Ой, та є ж в Самоцвітів класні незашорені речі:

http://youtu.be/IYHfbLiIKrs

http://youtu.be/BpocXYLQPTY

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"Летят пег'елётные птицы
    Заморское счастье искать
    Летят они все за границу
    Кто метрику смог поменять.
    Заботится сердце, сердце волнуется,
    В таможне шмонается груз..."

Але були і сумні пісні на цю тему:

Останнє редагування: 18 кві 2013
  13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Є i українською мовою (доречi - на томуж самому диску з "мой адрес...")

http://youtu.be/ILp1sYoBkCM

14. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

15. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Так-так! Пригадую ПУСТІ прилавки магазинів. Будь що - дефіцит! Туалетний папір - з хімчистки. (Анекдот тих часів, насправді - його просто не було ніде). Магнітофон - через треті руки, по блату. Правда, касет чи бобін теж не було. Кількарічні черги на телевізори, меблі. Зібрати і здати 20кг макулатури, щоб можна було купити одну книжку.
    Талони на цукор, мило, пральний порошок!.. Ех, класно жилось у Союзі!!!
    А як таки маєш телевізор, включаєш, а там: Растет! Працвєтаєт! Успєхі!.. Дагналі, абагналі, пєрєгналі... Савєцкая інтєлігєнція і сабраніе рабочіх завода обратилась к ЦК с просьбой пасадіть Сахарова...
    Ух, як цікаво та романтично було!

• Подобається Подобається x 5
  16. Kewmr

Kewmr Well-Known Member

Мій батько мало не пів життя стояв в черзі на авто, коли прийшла пора отримувати, то пам’ятаю ще якісь там довідки збирав. А після розвалу комуняцької імперії йому пригнали з Німеччини старезний опель ("рекорд" здається). То він в тому опелі першу ніч спав і дуже довго дивувався - як стара машина може бути в 1000 раз кращою за новеньке диво сесерівського автопрому.

17. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

А пам'ятаю нескінченні черги в продовольчих магазинах.
    Прийшов зі школи і йдеш в гастроном за продуктами ( тому що батьки на роботі) в середньмоу в чергах проходило десь 1.5-2 години.
    Пам'ятаю як батьки ходили відмічатися в черзі на меблі, яка була декілька тижнів:crazy:
    Зараз таке важко уявити.

• Подобається Подобається x 6
  18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В 80-х минулого століття працював стоматологом в 1-й стомат поліклініці Львова. Не памятаю за чиєю ініціативою почали ставити на чергу за холодильниками, майкровейв духовками, меблями... Але попереджали - в цьому столітті не надійтесь, черга, очевидно, підійде після 2000.
    Треба піти перевірити, може підійшла...:dntknw:

19. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Зате меблі були дерев'яні, а не паперові! :)
    Якщо підійшла - відпродай!

20. Major

Major Active Member

Дійсно, за радвлади був бардак неміряний. Але, якщо розібратися, то за 22 роки "незалежності", ані чорта лисого не збудували, ще й досі розкрадаючи совкову спадщину і розвалюючи рештки української індустрії.
    до речі, ота ковбаса, за 2.20, яку щоразу згадують, якщо бажають охаяти минуле, у своєму складі не мала ані барвників та консервантів, ані генно-модифікованих включень і вироблялася згідно ГОСТу, а не як господь ниньошньому виробнику у макітру стрельне.
    Таким чином, минуле треба пригадувати у усіх аспектах, а не так, як кому заманеться, або по розповідям когось там, "що бачив і знає", бо точки зору в усіх різняться. Дозгадувалися та добалакалися до того, що розкололи Україну навпіл, хоч і справді, влаштовуй федеративний розподіл.
    А взагалі, те що було добре, то й є добре і навпаки.
    Не мої, мудрі слова наших предків: "Той, хто нічого доброго не виніс з минулого, не знайде його і в майбутньому". Отож, хай собі мухи, існують окремо від котлет....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)