Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну і я про те. Знаю людей, які свідомо йшли на заочне відділення, щоби і корочку мати (або якісь знання) і працювати "без обмежень у зарплаті".

Хто ж добровільне піде на менший оклад ?

• Подобається Подобається x 2
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

При совку все було чітко, ясно і голова свіжішою здавалась. Тепер настільки сильний інформаційний наплив, що людина просто не взмозі все охопити. Діти перестають вчитись. Нащо збирати стос книжок, щоб написати реферат. Включив інтернет і маєш готовий реферат. Сам не можу зрозуміти, як люди жили без мобільних. Пане, Борисе, Ви більше в курсі. В якому році в Україні вперше появились мобільні телефони і якою приблизно була їх вартість?

• Подобається Подобається x 3
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Печерним людям було ще простіше - ті навіть писемності не знали.
    Все було ясно - і голова свіжішою здавалась...

• Подобається Подобається x 9
  4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А мавпам і досі просто :) От тільки щодо голови не знаю - не вміють розказати.

5. консультант

Навпаки, вони тільки починають переходити на стадію мутації в людину. Попереду ще не одне століття, можливо й той самий совок їх чекає і все решта, що було і є в нас. Дарвін про це писав...

6. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Наскільки я пам"ятаю, Дарвін писав, що було 2 види мавп - розумні і дурні. Розумні вибрали "синю пігулку" - і назавжди залишились мавпами, убезпечивши цим себе від совка на віки вічні, а дурні спокусились на пропозицію стати людиною - і тепер їм голову тисне :)

• Подобається Подобається x 6
  7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Охопити все ніколи і нікому не вдавалось, а кожного влаштовує прогрес до певного рівня, а далі заважає:)
    Наші бабці взагалі не розуміли чого то багато вчитись, фізична праця була важливішою і шанованою, і ми також цього розуміти не хочемо,
    а світ змінюється і нікуди від того не дітись, одно пропадає а інше зявляється.

• Подобається Подобається x 1
  8. консультант

Досить цікаво про пігулки. Я не знав цього, видно в школі пропустив той урок.

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Здається, в 1993 чи 1994 році Президент Кравчук символічно здійснив перший мобільний дзвінок. Тоді єдиним мобільним оператором в Україні було UMC (яке тепер перейменовано в МТС). Мені здається, що особливо стрімке зростання кількості людей, що користуються мобільними телефонами, почалось у 2004 р.; саме тоді і я приєднався до таких людей; у цьому ж році Київстар скасував приховану абонплату у вигляді терміну дії карток, що дуже сприяло привабливості підключення. Хоча вже у 2003 р. мобільники були досить звичним явищем серед людей середнього класу. А десь до 1999 р. вони були виразним атрибутом особливо багатих, і рідко хто замислювався, що колись вони стануть такими звичними.

• Подобається Подобається x 4
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Это верная информация?

Первый звонок по мобильному телефону был совершен 1 июля 1993 г. первым Президентом независимой Украины – Леонидом Кравчуком на официальном открытии ЗАО «Украинская Мобильная Связь».

• Подобається Подобається x 2
  11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Можливо, саме це ЗАО потім перейменували в UMC. Але я не впевнений.

12. Salata

Salata Well-Known Member

Да. UMC - Ukrainian Mobile Comunication - Украинская Мобильная связь. Теперь МТС.
    (Сорри если англ. с ашипками :) )

13. OldMan

OldMan Well-Known Member

В 1993 году ЮМС. Стоимость телефона не помню, но запредельная это точно. Тысячи полторы-две долларов. За эти деньги без напряга можно было купить Таврию.
    В 1996 появился DCC (Донецк, Киев и ещё пару городов). Тоже не дёшево, но уже заметно меньше - долларов 350-500.
    В 1997 вроде появился Киевстар. Они, по-моему, сразу начали со стандарта GSM. Телефоны заметно дешевле стали т.к. не были "привязаны" к оператору. В стандартах NMT (UMC) и D-AMPS (DCC) номер абонента прошивался в телефон оператором, т.е. только операторы и продавали свои телефоны. Какую цену ставили такая и была. :) В GSM стандарте номер на Сим-карте, т.е. телефон стал обычным товаром. Конкуренция, контрабанда, продажа ворованных конечно же сбила цену на телефоны.

Думаю немного раньше, то ли в 2001, то ли в 2002 году. Когда ЮМС и Киевстар рубились у кого первого будет миллионон абонентов (помните?). Два миллиона более-менее честных (контрактных) абонентов думаю это уже массовость. Да и рынок они тогда хорошо унавозили, снижая тарифы и выбрасывая всякие пряники.

Останнє редагування модератором: 20 лют 2009
  14. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Тільки перейменовано?

15. Salata

Salata Well-Known Member

Какая-то основательная часть выкуплена. Но много лет это не афишировалось. Потом в 2007, кажется, сделали ребрендинг.

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

У 2001 р. Тоді КС продавав "телефон за 1 гривню", прямий міський номер - 40 УО.

17. OldMan

OldMan Well-Known Member

Более чем основательная. До 2003 года 50% принадлежало Укртелекому. остальное было у иностранцев. С 2003 года 100% акций принадлежит российской МТС. Ребрендинг действительно сделан в 2007 году.

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Єдиний випадок пам'ятаю що хлопця не взяли в Анголу бо сказав що за чеками ВПТ летить ,треба було про тернаціональний борг щось ляпнути старому пердуну з парткоміссіі.
    У русские записатися дуже легко було для українців і "прибалтів".
    Діти білих полковників займали важливі посади але випускали їх правда не далі Куби і Вьетнама.Куди далі, Норвегія була для партійних , але вугілля долбить на Шпіцбергене і простим довіряли.

19. Муравьедъ

Муравьедъ Well-Known Member

Согласен...
    Ну и от меня аргумент :mocking:
    Вот откопал один интересный докУмент:
    http://alldoma.ru/maloetazhnaya-ros...lnogo-zhilischnogo-stroitelstva-v-sssr-3.html

Слюньки не потекли от таких условий?!!
    :good:;)

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ага.
    А "Земля - селянам!" не читали? :)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)