Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Очевидно що тримали вони людей в психлікарнях і нищили на лісоповалах теж не зі зла, можливо навіть в душі співчували їм.

• Подобається Подобається x 4
  2. FourA

FourA Дуже важлива персона

Вопрос вообще-то не ко мне. Но интересно, что лично Вы думаете на сей счёт? Кстати, приходилось ли Вам смотреть чудесное кино "Полёт над гнездом кукушки"? Или хотя бы книгу Кена Кейси прочитали? "Пролетая над гнездом кукушки"?

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А до кого цікаво, ви ж тут основне джерело сліз за совком. Кіно бачив.

4. FourA

FourA Дуже важлива персона

Вы уверены, что именно я плАчу по совку? А я вот думаю, что здесь таким образом проявляется фрустрация определённой части общества, выражаемая в виде агрессивного отношения к своему прошлому. Мне плакать нечего. Я там жил нормально, и сейчас живу нормально. А вот у тех, кто не получил ожидаемого, испытал разочарование от того, что не получилось то, на что они рассчитывали, и появляется это - неприятие, отторжение прошлого...
    Так что не я здесь плАчу...

Мне ситуация со "слезами по совку" напоминает, как ни странно, одно великолепное стихотворение Н. Гумилёва:

---------- Додано в 14:52 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

Понял я, что ни от кого из форумных лингвистов не найду толкования ясного и понятного всем термина - недоперепил - который тем не менее, гуглевский переводчик не может перевести. Всем интуитивно этот термин понятен, но вот внятно объяснить, что этот термин означает, не может никто. А объяснение предельно простое - "недоперепил означает", что человек выпил больше, чем способен принять его организм, но меньше, чем он первоначально рассчитывал выпить!

Останнє редагування: 21 лип 2011
    • Подобається Подобається x 8
  5. kym

kym Well-Known Member

Ви як були чужий у цій країні так і залишились і чужим завжди будете.У вас не було батьківщини, немає і не буде. ви навіть не усвідомлюєте що головне що ми хотіли ми отримали. Україна має свої границі ...свої гроші... свою армію...свого президента... свою владу. Те що зараз коло влади аферисти і жуліки - явище тимчасове... те що влада не така як має бути --- а всюди влада не така...а в нас трохи гірша. Все це з часом зміниться може на краще а може на ще гірше, але потім все одно піде на краще..... але ми маємо свою батьківщину куди завжди можемо вернутись і ми самі вирішуємо яким нам бути.... трохи ще мішають такі як ви, але це теж тимчасово. І ми маємо своє минуле, якому 1500 років і є в ньому чорні рускоімперські і советські сторінки, але є героїчні сторінки. Так що ваші висновки не правильні.... я вже вам говорив - головне ідея -- дух..... а матеріальне прибавиться.

• Подобається Подобається x 2
  6. Полковник

Полковник миється в бані

Интересно бы узнать, за эти 1 500 лет (по иным источникам 300 000 лет) была хоть одна влада не из аферистов и жуликов (по мнению населения) на Украине?

• Подобається Подобається x 5
  7. Patrick

Patrick Well-Known Member

Under-overdrank (drank more than could but less than would [wish]).
    - He drank to excess, but still less than he would have liked.
    - Didn't get hammered enough.

Джентельмен це словосполучення зрозуміє ...але не буде мати про нього практичної уяви.
    ...Але індіани без всяких пояснень зрозуміють...

....get UNcompletely drunk .....

Останнє редагування: 22 лип 2011
  8. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

К сожалению, к счастью ли, многие такого желания не испытывают. И "любить" Родину предпочитают издалека. Зато "патриоты" - близко не подойти!

9. kym

kym Well-Known Member

а вам що до цього ... маєте свою історію 800 літнього московського царства а потім російської імперії то маєте.... Що ви за нашими жуліками заглядаєте.... вам що своїх мало..... то можемо пожичити. Це ж відомо що росіянами то німкеня керує то грузин то українець ...... Ми вам своїх з великим задоволенням....а то щось забагато їх в нас...а у вас Сибір є куда поміщати.....

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

Думаю до щастя..... нехай іншим мішають..... коли захочуть буде пізно

• Подобається Подобається x 3
  10. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

• Подобається Подобається x 6
  11. Patrick

....сьогодні на роботі в 5 чоловік з ким працюю запитав чи washrooms/bathroom є це саме що closet
    Вигляд лиця в всіх 5 був -??????
    ...потім навіть пробували мене тим підколювати...

Де студенти факультетів інз.мов проходили практику за часів СССР?
    ...ну німецьку і іспанську можна було проходити в братніх країнах соцспівдружності - ГДР і Кубі.
    А хто вчив англійську і французьку....?

На образі nurse Ratched студенти медсестринських факультетів(faculty of nursing), пишуть есе по мед.психології
    -якою НЕ повинна бути медсестра.

---------- Додано в 23:47 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ----------

А вам чого переживати? ..Ви живете в себе на Родінє , в "колибєлі револіції"....Які проблеми?
    Хай Вас голова за інших не болить.

• Подобається Подобається x 7
  12. NorthWind

А вот возьму и согалшусь. за колыбель революции (пьяных матросов) стыдно. А Россией, я, пан Патрик, горжусь. Я уважаю Вашу нынешнею Родину, бывшую, уважаю как (не сомневаюсь, специалисту, доверился бы Вам) человеку, ибо Ваш интеллект виден тому, кто разглядеть желает. Просьба. Прекратите бычить на Россию. Мне просто и никак вообще - неприятно...

13. Patrick

Та ради Бога...
    Я на гілку про Росії майже не заходжу...і не маю нічого за і проти неї( Росії).
    Тобто мені байдуже...так як Вам Монголія, наприклад.

• Подобається Подобається x 6
  14. Nevermind

Nevermind Просто персона

У нас англійську в школі вела якийсь час стара совкова тітка. Вона вважала, що в майбутньому часі треба говорити "I shall" замість "I will". Тому що так написано в якомусь совковому підручнику.

15. Patrick

Зі мною працює мужчина , старший 63р. , він з родом з Південної Африки , то він часто вживає shall.
    А всі решта говорять will...

16. NorthWind

Нехай так и буде...Хочу...

• Подобається Подобається x 3
  17. Patrick

NorthWind , якщо маєте бажання ...і Вам не буде тяжко ...і не далеко Вам їхати ....- то зробіть , будь ласка кілька знимок крейсера "Аврори". Дякую.

P.S. Не стидіться - пяні матроси - це клас.
    Хто був більше розгульніші - англійські чи російські матроси?

18. Gron

Gron тафгай

Кобіти ( файні та без зайвих комплексів) у Інтерклубі для моряків.
    Але то не офіційна практика, а більш для тіла для душі, чи по лінії ге-бе.
    Нас сірих, туди не пускали, бо тільки іноземцям та за валюту, але за четвертак( швейцару) можливо було прервати практику ( мовну ) студенток найпрестижнішого в ти часи факультету.
    Нмд, ці кобіти не поступалися "архітекторшам" та "воднікам".
    Патріку, нагадали, зараз у гілку про "це", дописи перенесуть.

19. Patrick

О! Згадали.
    Ще одна сторона Совка.Валютні магазини з зашториними вікнами.Бони .Чеки.

20. NorthWind

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Stormningen_av_vinterpalatset.jpg
    Уроды, изнасиовшие Великую Страну.
    Не жду комментариев и миусов. Люмпены. Те, от кого пахнет, будь то "революционнный матрос", Дыбенко лично, будь моя власть, под расстрел бы отдал, ибо род человечий опозорил, гнида, всё комунячье быдло, даже согласились бы, как и простые люди. Метро, счастье, что конечная... Урод. Ненавижу.

Останнє редагування: 23 лип 2011
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)