Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. volk

volk Well-Known Member

Це Ви фактично написали наступне: "Я була мала, дурна, нічого не розуміла, тішилася щасливим дитинством". Та й я був таким. Ну, але дитинство пройшло, - якщо беретеся таку тему обговорювати, то не треба заперечувати те, що було з іншими людьми. Не розумію навіщо так сперечатися.

• Подобається Подобається x 6
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ви туди хочете? Так я вам не заважаю...

3. Максим

Максим Well-Known Member

А ці конкретні люди і є конкретні совєти, вибачте за каламбур :) Вірніше, совки.

• Подобається Подобається x 1
  4. volk

volk Well-Known Member

Так-от. "На зарє" незалежності у Винниках, біля Львова, один чувак відкрив приватну птахофабрику, - кури, яйця... Розікрали. Бо то ж я тут працюю, - то шо не можу си пару яєць взяти?

• Подобається Подобається x 8
  5. Максим

Максим Well-Known Member

Правильно. Ще й враховуючи багатющий досвід, набутий на тютюновій фабриці, на котрій працювало пів-Винник. Виносити звідти папіроси стало доброю родинною традицією багатьох корінних винниківчан.

• Подобається Подобається x 3
  6. borkhes

Говорите як ніби вони не робили це з вашого мовчазного дозволу...

7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ой, яке ви цікаве згадали. Я також згадала :). Одна з моїх тіток вже років 20 працює на кондитерській фабриці. Пам"ятаю я в дитинстві так дивувалась, що у них постійно як не приїду - вся хата цукерками завалена і моя сестра з братом їх їли цілий час.

Потім як їх фабрику приватизували (самі ж працівники) і керівництво почало застосовувати суворий контроль і штрафи за крадіжки, тітка постійно жалілась - ну от, тепер ні масла, ні цукру, ні коньяку в хаті нема..... Такий той директор козел...

Ну, не вкладалось у людей в голові, що в себе крадуть

• Подобається Подобається x 9
  8. volk

volk Well-Known Member

....А я стояв збоку, дивився і мовчав...
    Так і з вашого теж...

Так в тім-то й штука, що розікрали самі в себе. Бо фірма платила по тих часах дуже добре. Але господар мусив всіх розігнати, бо фірма збанкрутіла. Люди втратили роботу, бо вкрали самі в себе.
    Але... То був господар. А був-би інший, "совковий", (яких тепер більшість), - то призначив би людям мізерні заробітки, а весь прибуток забирав собі. То чом би не "компенсувати"?
    Отака весела прикладна психоекономіка.:good:

Останнє редагування модератором: 17 лют 2009
    • Подобається Подобається x 8
  9. Максим

Максим Well-Known Member

Десь від часів пізнього Брєжнева у Львові напіввідкрито продавали чоколяду, крадену зі Світоча, - її гарячою наливали в поліетиленові мішки і, застигаючи, вона зберігала форму того мішка з характерними складками. В багатьох знайомих пригощали саме такою чоколядою, її кололи ножем на менші шматки :)

А на "зашивання" балконів працював ЛАЗ - багато було таких балконів в новобудовах, які виглядали, ніби зняті з автобуса - шиби з заокругленими кутами в ущільнювачі з чорної гуми.

Зокрема, R.J. Reynolds спершу заборонив брати на роботу до тютюнової фабрики мешканців Винник, але коли і це не допомогло, вшився звідти взагалі.

• Подобається Подобається x 7
  10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Раджу Вам зайти сюди
    То враження,що крім їдла нікого ніц не інтересує...

11. volk

volk Well-Known Member

:haha: Наївний! "Він" думав, що то місцеве явище!

• Подобається Подобається x 2
  12. borkhes

Наведить будь ласка дописи, де я жалився, що "совки крадуть"... Пам*ятаєте що Ісус говорив? ;)

Для того, щоб "совки" не крали, спочатку треба змінити _себе_ щоб красти було б погано, бо з вашого ж дозволу вони й крадуть. Пам*ятаю що коли був маленький, їздити без квитка в автобусі, електричці - було погано та всі дивились на тебе таким поглядом ніби ти у рідної матері гроші вкрав. Сьогодні всі говорять про "клятих олігархів" та виправдовують собі цими словами і їздити безкоштовно - це норма. Тобто "совки" не крали, а сучасні - крадуть. Так хто ж винен у тому окрім них і тих хто навколо?:dntknw:

13. volk

volk Well-Known Member

Нуу... Бачте, я безоплатно не їздив.... тоді, та й зараз не їжджу... і взагалі мені подобається ходити пішки. Той, хто їздив тоді не платячи за проїзд, сьогодні їздить своїм авто. Крали і тоді, і тепер. В контексті "совковості" спір не має сенсу. Про все інше я вже писав. А в чому вина "тих, що навколо"?

14. Agaton

Agaton Well-Known Member

Де там! "коммуннякам красти" гонор був найбільший і слава молоєцька. :pardon:

Ось, перелаштувати сі на нормальні життя важко потім було...:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 3
  15. borkhes

Що, там теж про "совків"? о_О
    Тому що якщо щось не подобалося, то чому не зупинили? Чому не сказали? Навіщо тут зараз писати що було все погано завдяки тому що всі крали - чому тоді не говорили тим хто "пригощав саме такою чоколядою"?

16. Максим

Максим Well-Known Member

Без квитка їхати - це дійсно негарно. Зате, як говорилося ще в 1970-і роки: "Нічого не виніс з заводу - обікрав власну сім'ю". Сьогодні говорять про олігархів, а тоді говорили про директора заводу і секретаря райко... тсссс! Тоді вголос такого говорити не можна було ;) - це вам не олігархи.

Совки не взялися нізвідки - теперішні олігархи, чиновники-мільйонери, в більшості своїй - колишня партійна номенклатура. Тому і несерйозно казати, що тоді не крали, а от тепер почали.

Чому ж не говорили - говорили, навіть більше - писали. Така цікава штука була, називалася "Анонімка" :)

17. volk

volk Well-Known Member

Чому Ви так в цьому впевнені? І казав, і кажу. А хто кого слухає? В нас взагалі "страна совєтов". От Ви би послухали? Тепер всі освідчені, грамотні, письменні... Чи Ви вважаєте, що треба "стукати" - так стукай-не стукай, в нас і те не поможе, бо головне - бабло, все інше - в носі.
    Вважаю ваш допис демагогією, я особисто нічого в житті не отримав на халяву, і лишню гривню в кішеню не поклав. Тому й вважаю для себе можливим приймати участь в цій "дискусії".

Згадалося, як десь в середині 90-х в нас на підприємстві працював старенький сантехнік, який пам"ятав ще як було за Польщі. Зранку, перед 8-ю, він обходив всі туалети, провіряючи, щоб все було справним. І повідав мені таку байку. " От приходжу, зайшов у туалет, а там таке робиться, - і папір порозкидають, кавою все позаливано, з нічної зміни ніхто жодного разу воду не спустив. А я перестрів пана ****, та й питаю "Слухайте, ви ж тут всі з вищою освітою, і виробничі питання вирішуєте, всяких письменників читали, - то чого ж воду за собою не зливаєте? Все ж працює! "" Мені було соромно за наших "з вищою освітою". А що казати про їнших?
    А Ви про неоплачений квиток.... Як держава відноситься до нас, так і ми до неї.

Останнє редагування: 17 лют 2009
  18. borkhes

Я нагадав приклад з дитинства. Дуже гарно запам*ятав. Було інше ставлення до "злодіїв". Я не пропонував "стукати", але мені чудово зараз чути од форумлян що було погано, що знайомі крали... Чому ж цим знайомим не говорили? Ось у мене немає знайомих які б робили щось мені неприємне - тому що мені бридко з такими людьми розмовляти. Якщо вони тоді були ваші знайомі - вам вони подобались? Які ще мені висновки робити звідси?
    Пропоную на цьому зупинитися, бо я пояснив своє ставлення до цього стверджування і не вважаю необхідним продовжувати далі.

P.S.
    До чого тут ставлення держави?

Останнє редагування: 17 лют 2009
  19. Agaton

Agaton Well-Known Member

Гм..
    Слизький аргумент, коли говорити про вільну державу..., і користуючи ним свідомо...
    Неподалік від нього починаються питання вроді "навіщо нам держава ?" :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 5
  20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я цього і не заперечую. Знаю сім*ї які є дуже бідні і не можуть собі на багато чого позволити. Але це в основному люди в містах, бо в селі біди нема. Ну тобто відносно але молоко є отже і масло може бути.

А я подивлюсь, бо цікаво.

Останнє редагування модератором: 17 лют 2009
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)