Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Якщо Ви так ставите питання, то якого ж Ви біса ходите на вибори і паскудите нам картину!?:diablo: Сидіть собі вдома, займайтеся дачею, відвідуйте онуків, але навіщо ж пхати носа в політику тієї країни, якої Ви не бажали і яка Вам байдужа, як я зрозумів із цитованої фрази з Вашого допису!?
    Дайте нам обирати тих кого ми хочемо, не заважайте, і тоді може зловтішатися, якщо ми отримаємо облизня...Але якщо Ви приймаєте участь в політичному житті держави і керує нею Ваш обранець, то Ви не маєте морального права знімати з себе тягар відповідальності за те, що в цій країні коїться...
    Ой, не вважайте японців дурнішими за себе...Якщо вони про щось замислюються, то скоріше за все цього досягнуть...І це буде їхнє нове економічне диво, яким вони здивують світ...Справа в тому, що вже давно крутиться в мізках думка про скорочення енерговитрат і альтернативну енергетику...Якщо поєднати ці дві проблеми, то, вирогідно, результат буде...Ото буде Вам нанотехнологія...:)))
    А щодо глибини того місця, в якому сидять японці, то глибше, ніж вони сиділи в 1945, місця не буває...;)
    Та нє. Не так все було...Рідна дочка злої мачухи, яка врізала дуба, загарбала собі всі сімейні коштовності і гроші, а падчеркам не залишила нічого, окрім їхнього вбрання і особистих речей... А потім пішла до нотаріуса, дала хабара і оформила все на себе...Падчерки, залишившись без коштів, не змогли відстояти своє право на частину коштовностей і грошей, що заробляли спільно...

Отака була казочка, пане Чалдоне...:sad: Не вийде з Вас казкара, бо не бачите суті...

• Подобається Подобається x 9
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Звичайно, шановний FourA - великий знавець совєцької медицини. Смішно читати мені - сину лікарів, викладачів двох мединститутів на двох різних континентах.
    І мама нічого не бачила і не розуміла, і тато нічого не розумів. І мама однокласниці (ортопед високого рівня, яка за примхою долі кілька років працювала у Донецьку) теж нічого не бачила і не розуміла. "Як воно є з внутрішнього боку".
    Головне - на халяву зеленкою помажуть.
    А коли мама у 70-80-х рр говорила родичам інсультника - "дістаньте де хочете протягом дня церебролізин, якого наша лікарня (база мединституту) ніколи не отримувала - буде шанс. Інакше - овоч.
    Де дістати? Тільки у Феофанії (4 управління), але я знайомих серед тих лакеїв я не маю."

Або батько змушений був казати родичам пацієнта з діркою в голові - "дістаньте де хочете голандську гемостатичну губку - тоді зможу оперувати. Де дістати? Москва - через мінздрав, Тбілісі - через практикуючих нейрохірургів, контрабандну. Ми її отримуємо тільки раз на рік у січні. Вистачає на місяць.

Таких історій наслухався чимало. І про те, як сучасний 40-річний ортопед (звання - старший ординатор), який кілька разів стажувався у Штатах, конвеєром "переробляє" тих пацієнтів, яких "складали" 70-річні світила "совєтської школи" (звання - професори, заслужені діячі науки, герої соц. праці).

• Подобається Подобається x 8
  3. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Вот только один вопрос, что это родную дочь так хреново родная мать содержала, хуже падчериц. газу не давала, дороги не строила, избы были покошены.
    Ну и это Бог с нами. Вопрос то был кто правопреемник СССР и уважаемый пан Boris_Kiev этим хотел указать что Россия так и осталась СССР. Хотя в России до распада СССР, даже не было компартии России. Вот гады большевеки, не могли что ли в Киев столицу СССРу перенести из Питера, поторопились, нужна была срочно столица молодому государству, а падчерицам, дура мачеха.
    Вот о чём сказ господин Ярёма.

• Подобається Подобається x 1
  4. kym

kym Well-Known Member

Історія не знає поняття "якби". Але якби не було родної матері чи старшого брата чи просто імперського центру то думаю вертольоти Сікорського будували б на Україні... Рокфеллер не був би нафтовим магнатом і такі фірми як ЕССО, МОБІЛ і інші з великої сімки не існували б.... бо освітлювальний гас з нафти добув львівський аптекар і пропав у вирі революції, а рокфеллер не мав революції і став рокфеллером... і були б дороги і все було б набагато більше ніж маємо..... і саме головне не було б совка... не були б зіпсуті мозги і точно була б своя інтелігенція і інші мудрі люди і не виникало б питання що немає кому керувати державою.
    якщо ви думаєте що без мудрого керівництва КПРС світ і україна стояли б на місці.... то я вам тільки співчуваю. До речі римська імперія теж будували і амфітеатри де раби(гладіатори) вбивали один одного.... і всякі укріплення щоб себе зберегти..... всі імперії щось будують... але тільки у власну користь...

• Подобається Подобається x 10
  5. Chaldon

Уважаемые господа украинцы, я не очень хорошо владею украинским языком, так как начал понимать его совсем недавно и посему написать по украински не смогу, а по русски Вы меня не можете понять.
    Но повторюсь.
    Пане Борис Киев утверждает, что Россия как правопреемник СССР в месте с частью имущества и долгов СССРа, переняла сам строй, и грехи наши общие, что Россия так и осталась в СССРе.
    На что я ответил,
    правда несколько абстрактно, в виде сказки. Пану Борису, что он не правильно истолковал слово "ПРАВОПРЕЕМНИК".

Но Вы граждане Кум и Ярёма, начали меня лечить.
    И с чего Вы решили что я болен?:)

Останнє редагування: 17 лип 2011
    • Подобається Подобається x 2
  6. Patrick

Patrick Well-Known Member

....кляті буржуї з роботою не дають мені відразу відповідати на Ваші запитання....
    На- і -за "халяву" ніхто грошей платити не хоче ...мірські, або точніше, "колбасні" потреби моєї сімї завищені ...
    Роботи багато....Рецесія ходить кругами , тільки до нас не доходить....
    На електромобілі людство ще не скоро пересяде .... нафта населенню потрібна...
    Тому мені нічого не залишаєть - як працювати.Дурний любить роботу , а робота дурного.
    Добре що субота вечір....А взагалі то я хочу вже на пенсію....

На пенсії хочу жити в Мексиці на березі Карібського моря в місті художників Плая-де- Кармен.
    Літо проводити в Канаді , бавити внуків ...(надіюся що моя дочка буде мати більше дітей , ніж я її одну)
    І періодично приїзжати до Львова.
    Це і є моя ціль , мрія і відповідь на Ваш останній абзац ...Абсолютно земна , реальна ...не проміжна і кінцева.
    Броунівський рух не люблю.Люблю планування в роботі , в грошах , в дорозі (тому нe користуюся "тупим" GPS) ...
    Коли stick to the plan і робота клеїться і жити краще....Але це як кому...все відносне...

Ви привели приклад Йосифа Бродського.Мене це дещо дивує.
    Тому що з одного боку Ви є ярим захистником всього совєтского, а з другого симпатизуєте "тунєятцу" Бродскому....
    ?????....
    Ви вже якось оприділіться ...-"...а у вас нету такого , но только синего.....?"
    Бо висловлюючись вголос позитивно про Бродського , Ви би вилетіли тоді зі свого секретного НИИ і працювали би сторожом
    або кочегаром в якомусь ЖЕКу .
    А Бродський , так - поїхав не за ковбасою.
    Його вигнали совки (за якими Ви скучаєте) .....-" колєктівниє пісьма" доярок , оленєводов , пєредовіков проізводства (офігєть, яка була читаюча держава!)
    "Оклємім позором тунєятца Бродского!" -...і йому нічого не залишалося як поїхати...
    В Н.Й. він мав дуже позитивне і насичене життя. Вірші писав по-російськи, прозу по-англійськи.Нобелівська премія.
    Таким самим був С.Довлатов.
    Таким самим був і залишається В.Войнович...

Ви питаєте чи я зараз на свободі?
    Відповім словами однієї дівчини яка на станції метро в Торонто роздавали листівки анти-глобаліського характеру з великим червоним
    серпом і молотом і портретом Тротцкого.
    Коли я запитався чи вірить вона в цей сrap ?
    На що вона мені відповіла - І exercise my democratic rights.
    Так я вільний і ВПЕВНЕНИЙ і ВІРЮ
    ..що телефони мої , громадянина держави, не прослуховуються.
    ...що я можу добитися правди і справедливості в державних/провінційних/міських інстанціях...
    ..вірю і не шугаюся від поліцейських...вірю етикеткам що вони не перебити на строк годності в магазині....
    вірю в багато чого ще...Це і є так свобода.

• Подобається Подобається x 12
  7. Yarema

Саме тому і не було, шановний пане Чалдоне, що КПРС була наступницею Російської соціал-демократичної робочої партії (більшовиків) (РСДРП(б))...А в Україні, до речі, була своя партія УСДРП, членами якої були, наприклад, Петлюра і Вінниченко...У євреїв була також своя соціал-демократична робоча партія, яка називалась "Бунд"...Так само було і в Грузії, там також до 1921 року правив уряд грузинських соціал-демократів...Де вони усі поділись? Та знищені були військовою силою більшовиків... Щоб якось завуалювати цей факт були видумані комуністичні партії національних республік, хоч вони були просто складовою частиною російської компартії, яка стидливо прикрилася назвою ВКП(б)...
    Та ні, шановний, нікуди вони не спішили...Більшовики завжди проявляли себе, як великодержавні держиморди, особливо Сталін, за що йому докоряв Ленін (бо був більше витонченим і підступним)...Ніколи не могла бути столиця в Києві і державною мовою українська...І пітерські і московські пролетарі з превеликим задоволенням грабували українських селян у складі продзагонів...Оце і була колоніальна політика в найбільш примітивному і грубому вигляді...Відбирали хліб не даючі нічого на заміну...Звичайний грабунок у всій своїй неприглядності...
    Вона перейняла методи і політику СРСР, його безчуйне відношення до людини, а щодо економіки, то хочеться запитати пана Чалдона, а чим економічний стрій сьогодняшньої Росії принципово відрізняється від більшовицького НЕПу? Керівна роль купки осіб зберігається, правда вони пов'язані не стільки партноменклатурним походженням, як походженням з КДБ.

• Подобається Подобається x 10
  8. Chaldon

Ой, пане Ярёма хочет повысит уровень знания у Чалдона.
    Не могу я прочувствовать то, чего не ощутил в полной мере. И с чего Вы сделали вывод что я плачу по совку и СССР?
    Пока до нас добирался совок, началась перестройка, Пока разворовывали и до нас докатилось, успели рухнуть колхозы, основные предприятия остались, сейчас модернизируются и открываются новые. Зато появились очень хорошие дороги, жильё в достатке. Моя дочь после окончания медицинского проработав год, получила квартиру в Тюмени с возможностью, расширения. Переселили много сёл с затопляемых мест, на новые высокие места, дав современное жильё или финансовую помощь желающим самим строиться. Газифицировала за последние лет пять 80% сёл. И это притом что на юг Тюменской области нефте и газо доллары не положены и ещё при том является донором. Да много чего, о чём при СССР и не думалось. А самое главное появилась возможность зарабатывать, конечно кто этого желает. Мне от государства надо одно, что бы была какая не какая стабильность, что в последние годы и происходит. А уж как мне жить, я решаю сам и только сам.
    Вот скомуниздил цитату которой порадовал WWW из Флориды, выставив на Л.Ф.

9. Yarema

А я зробив такий висновок!?о_О Де?
    Тюмень не є типовою для життя в Росії...Там ще на початку 90-х можна було легко заробляти по штуці баків, причому, навіть, не нафтовику...Один мій знайомий там працював монтером зв'язку і тягав кабелі по тундрі, мав 1000 баків...А це не найбільш оплачувана спеціальність, до речі...
    А уявіть тепер скільки можна було всього побудувати в Тюменській області, якби хоча б 70% коштів залишалось у неї;)...Москва перебувала б в глибокій дупі...

• Подобається Подобається x 4
  10. FourA

FourA Дуже важлива персона

Сыну плотника, конечно, трудно возразить сыну врачей, тем более, таких - преподавателей мединститутов на двух разных континентов. Тем не менее я попробую.
    Шановный сын врачей таки умолчал, почему при советской медицине, когда не было указанных препаратов и голландских гомеостатических губок, уровень смертности населения Украины был более чем вдвое ниже, чем теперь, когда полно всяческих препаратов и тех самых гомеостатических губок. Почему тогда, когда лечили, по словам шановного сына врачей, одной зелёнкой, состояние здоровья народа Украины было лучше по всем параметрам и критериям, а сейчас здорового человека трудно найти между школьников, среди призывников в армию... Может ли шановный сын врачей сравнить цифры советского периода и современные данные о том, насколько выросло за последнее время болезней сердечно-сосудистой системы, желудочно-кишечного тракта, сосудисто-кровеносной системы, нервно-психических болезней, опухолей? Может ли показать динамику нарастания всех этих болезней за последние 20 лет и объяснить, почему при плохой медицине "совка" болезней было меньше и люди были здоровее?
    Слова шановного пана Бориса об успехах медицины в США составляют некий контраст с реальным состоянием здравоохранения и состоянием здоровья населения на Украине. Есть страны, где успехи медицины ещё выше, чем в США. Но у нас, напомню, речь идёт об Украине и украинцах. И вопросы совершенно конкретные - почему возросла смертность, почему здоровье народа ухудшилось?
    Слова о том, как было трудно при "совке" достать гомеостатическую губку и церебролизин всё равно не объясняют, почему тогда было меньше больных, чем сейчас.
    Хотелось бы услышать ответы именно на конкретные вопросы о состоянии здравоохранения на Украине сейчас, и попытки объяснить современное состояние здоровья украинцев. И почему всё-таки выросла смертность.
    Вы вновь не отвечаете на вопросы а пробуете совершить подмену одного другим. Когда я спросил - как же при "совке" удавалось людям размножаться, если им так мешали все обстоятельства и условия, перечисленные Вами, Вы вместо ответа на этот простой вопрос, начинаете спрашивать о том, а как они размножались раньше, как размножались в свободном западном мире и прочие интересные вещи спрашиваете. Но что характерно - ответа на поставленные вопросы не даёте. Начинаете разымшлять, как до совка учлись, лечились строили и питались.. Но всё равно - не отвечаете.
    Красиво размышляете про аномалию, которой , по Вашему мнению, был "совок", говорите про пестициды, гербициды свинец и СО, но ни слова ответа.
    Не понял о какой рогатке, из которой надо убивать милиционера, вы вспомнили, и к чему тут рогатка. Невольно вспомнил другую рогатку - в руках персонажа по имени Трус, в исполнении отличного артиста Вицина, в Кавказской пленнице. Он стреляет из рогатки огурцом в неприятеля, и выстрелив, начинает радостно аплодировать. Не заметив, что огурец остался в его руках.
    Вы эту рогатку имели в виду?

Останнє редагування: 17 лип 2011
  11. Chaldon

12. FourA

FourA Дуже важлива персона

Посмею предположить, якбы
    , с очень большой степенью вероятности не было бы такого понятия, как Украина.
    Вот есть такой народ - курды. Немалый народ - их порядка 40 млн. чел. Живут в основном в Турции, Иране, Ираке, Сирии. Есть курдский язык. Но нет курдского государства... Разные причины на это имеются...
    Очень похожие причины действовали относительно украинского народа. И в прошлые времена, да и сейчас тоже. Волей исторического случая часть украинцев вошла в состав Российской империи, и оттуда пошло создание украинского государства...
    У истории не бывает альтернативы. Но нельзя исключить, что не будь вхождения части Украины 360 лет назад в Российскую империю, не было бы и самой Украины и всего, что с ней связано....

13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

... написані радянськими ж статистами? ;)

14. kym

kym Well-Known Member

Підемо ще дальше не було б предків українців - жителів Київської русі не було б московії і не було б такої держави як росія... висновок не було б Києва не було б Москви.

15. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Благодарны Киеву. Оставьте в покое Московию. Мы не псами бешеными рождены, лаяться не то, что не потребно, - стыдно...

16. kym

kym Well-Known Member

Поясніть це Чотири А. Бо проти росії ми нічого не маємо.... Сусід як сусід....
    Українці дбають про національні інтереси України. Росіяни мають дбати про національні інтереси Росії. А українські росіяни на території України дбають про російські інтереси (з допомогою російського уряду в тому числі).... в народі це називається "пятою колоною" і роблять з нас ворогів Росії. От такий простий розклад.

17. Yarema

Ну то треба було податись в філософи-кіники...Он Діоген спав в великому горщику, самозадовольнявся рукою, нічого не потребував і не мав...А коли Олександр Македонський, дізнавшись про філософа, прийшов на берег моря і запитав того, чого ж він бажає , то Діоген відповів йому: "Відійди і не затуляй сонце"...;)
    Та хіба?;) Чим це перебування у складі Речі Посполитої принципово відрізнялось би від перебування в Російській імперії? Якраз навпаки, через релігійну, а не тільки серез етнічну різницю, то самосвідомість українців прокинулась би набагато раніше...Та що там казати, в Галичині у витоків національного відродження стояли, як не дивно, греко-католицькі священики, котрі і виступали проти ополячення...
    Та Господи! Якщо вона про нас забуде, то ми про неї згадуватимемо не частіше, ніж за Науру:)))...

• Подобається Подобається x 5
  18. Мікі

Мікі Well-Known Member

Да-а-а... Богдан явно маху дав в Переяславі...
    Краще б ця потвора з пасіки взяла та й "денонсувала" той вонючий Переяслав... То було б символічно, але страшенно знаково...
    За усіх обставин, тепер вже ясно, що треба було Україні залишатися в Речі Посполитій... було б не гірше, ніж литвинам, по-любому...

А Богдана, якого цар московський на коня посадив, треба з того коня зняти і просто поставити на бронзову табуретку, тіко розвернути його булавою не в сторону Москви, як зараз є, а в сторону Місхору... там скоро настоящий сезон почнеться :haha:

19. Chaldon

20. Yarema

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

Та ні...Просто його наступники виявились миздобулами і просрали його діло...Богдан був великим, а його наступники не мали і сотої долі тієї харизми, яку мав Богдан...Проживи він ще років з десять...:sad:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)