Світогляд радянських (Сльози за Совком-5)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем levandivka, 22 гру 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Не хочу вмешиваться в ностальгические воспоминания "бывалых", кому досталось от советов и нет, кто у какого корыта стоял и что запомнил. Своё отношение я уже высказал тут: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=444579&postcount=3985

Однако хочется заметить, что сравнивать свой нынешний уровень благосостояния и "совковый" в плане бытовой техники и прочих "благ цивилизации" - некорректно. Сколько появилось "благ", насколько снизилась их себестоимость, как далеко шагнула техника... Сегодня мобильник есть даже у последнего забулдыги и это явно не заслуга изменения строя. В Китае есть и интернет и мобильники и бытовая техника.

• Подобається Подобається x 2
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Хто був біля корита, той і залишився, а хто пахав, той паше і буде пахати, бо помре з голоду. Правда корито стало набагато більшим в декого.

• Подобається Подобається x 1
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Я как то слышал как один советский актер, кажется Никоненко, сказал о советских временах : Время подлое было, а люди были порядочные. Я сейчас с ним согласен очень мало порядочных

• Подобається Подобається x 4
  4. консультант

Але вони тримають світ.

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нагадалась цитата з мого улюбленого Катериничева..
    десь він має рацію..

• Подобається Подобається x 8
  6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Знову морочать голову зовсім не по темі. Сторінки накручують.

7. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ага, канєшна, були і люди, а були і .... (як би то так без матів сказати). І зараз так є. Ви що нормальних порядних людей після 1991 року не зустрічали????

А про техніку я написала так, для порівняння, в клятих капіталістичних країнах вона була доступною кожній сім'ї так званого середнього класу. Я про те, що люди марнували свій час (на дурні черги, неналагоджений побут і тд)

Марусино, ви персенчику попийте, бо отако якщо будете кидатись на всіх, хто на Союз не молиться, то скоро минетесь.

• Подобається Подобається x 4
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви тільки намєкніть: ми всі покинем гілку і не заважатимемо Вам.
    У нас ще 5 гілок про совок є. Не шкода. :)

• Подобається Подобається x 8
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я си нагадав,як в 89-му році до нас приїхав з Канади вуйко Бенусь,бабусин брат,"дивізійник"...то була моя перша зустріч з представником "загниваючого" Заходу..
    Ми з ним ночі говорили..про все...
    мені було цікаво почути про тлєтворне буття "там"...
    От,маленький штришок.
    Вуйко розповідав,як у 1970-му році в них була якась подія.вони її записали на відео і дивились потім на відеомагнітофоні...
    Мдя...
    згадав си "орізонт"...

• Подобається Подобається x 6
  10. консультант

Набагато менше. На жаль добрі люди, в більшості випадків, чомусь довго не живуть.

11. Максим

Максим Well-Known Member

Дякую, сміявся :) Дуже нагадало оце:

:) Купую, тримаю, не гіркне. Співчуваю Вам, але тут справа буде не в способі обробки молока. А це точно молоко? От за СССР було молоко! Його в магазині навпіл з водою змішували, а воно не гіркло і в холодильнику стояло скіки хош! ;)

Невже в 1991 всі вимерли? о_О

Останнє редагування модератором: 17 лют 2009
    • Подобається Подобається x 5
  12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Сьогодні, у вівторок, о 13:05
    СТБ.
    «У пошуках істини. Піонери-герої: правда про міф»

Рекомендую. Особливо Читателю - правда про Павлика Морозова.
    І доносу Павлик не писав, бо у свої 13 років вчився... у 1 класі.
    І тато з дідом його не вбивали. І взагалі саме тоді його не вбивали. А хто його хлопнув пізніше задля створення легенди - ото вапросєц.

• Подобається Подобається x 7
  13. levandivka

Борисе!
    Раджу записати ту правду на носій і переслати Чітатєлю.
    Там, де він перечікує кризу (?) не дуже просто подивитися.:mocking:

14. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

І що? Ви ось це мали на увазі коли говорили що по телевізору було одне, а люди навколо говорили друге?
    З одного боку читаю ЛФ - всі патріотичні, ідейні... а з іншого - більшість аргументів кружляє навколо побутової техніки та умов життя... :dntknw:

15. levandivka

А то ТАКа навчальна техніка для людей з особливими потребами: на простих прикладах. :mocking:
    Монтессорі для гомосовєтікус.

16. консультант

Звичайно, що тримати запакованим, воно не згіркне,є а Ви відкрийте. Купуйте "Буренка", "На здовье" і тоді посмієтесь.
    А хто сказав, що всі? Біда в тому, що Ви народились напевно після 80-го, то що Ви можете знати про людей, які жили до 80-их?

17. Максим

Максим Well-Known Member

ОК, уточнюю :) Купую, відкриваю, тримаю, не гіркне. А пастеризоване у Вас гіркне чи ні? ;) Буренки і На здоров'я, щоправда, не маю можливості скуштувати... :sad:

Маєте правду, тільки уточнюйте, якого століття ;) Людей, які жили до 1880-х, дійсно мало знаю. Мій покійний дідуньо був 1882 року народження, а це вже після 1880-го року... :sad:

18. консультант

Всі століття до 21.

19. volk

volk Well-Known Member

Ну це вже перебір! Досить росповсюджена паранойя останніх часів - все, абсолютно все було гірше! Навіть молоко! А морозиво також було з рослинними жирами і крохмалем?
    І винуваті в цьому не якісь абстрактні совєти,а цілком конкретні люди. Зараз маємо купу ГОСТів, ТУ, ДСТУ, і т.д., - а хто їх виконує? Так що давайте спочатку перестанемо "мочитися мимо", а тоді подискутуємо про світогляд.

• Подобається Подобається x 3
  20. Forest

Forest Moderator

Хочете в совок - купуйте китайську електроніку, китайську техніку та китайські авто!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)