цікаво послухати Панове форумчани, випадково натрапив на цю тему і щось аж по серцю зашкрябло... Я на Світочі декілька років пропрацював, справжній бік тих речей про які ви говорите бачив... Біда в тому, що і у ваших словах багато правди... А тепер трохи для сміху: коли теперішня влада Світоча спробувала відтворити декілька старих рецептур, які були колись популярні, нічого не вийшло, бо то були рецептури "на папері" і тих людей, хто знав скільки покласти в банячок, а скільки в свою кишеню, "чомусь" не виявилося...
мені прикро, що така популярна марка втрачає постійних поціновувачів.... мені казали, що десь під Львовом є СПД-шник і там у нього працюють старі працівники Світоча , не знаю правда чи ні, але навіть назви не знаю...
Можливо це бізнес який відкрив колишній директор фабрики у Яричеві (колишня власність Нестле). Він дійсно набирав працівників зі Світоча.
Далі про наболіле... Шановний Zaba, доки я працював на Світочі, я був в складі дегустаційної комісії і крім продукції рідної фабрики куштував також більшість українських конкурентів і чимало закордонних. Тому з впевненістю можу сказати що в кожної фабрики є свої вдалі і не дуже продукти... Наприклад, мені все моє професійне життя подобалися рошенівська "Вишня в коньяку" та "Корівка", світочанські "Стожари" і "Прометей" і т.д. А тепер стосовно "як було колись...". Скільки було раніше фабрик? Дуже мало. Тому продукція виміталася з полиць швидко і її можна було робити на більш "смачнішій" сировині, яка, нажаль, і тут нічого не поробиш, дає продукту малий термін зберігання. При теперішній великій конкуренції, відсутності своєї мережі збуту (зараз утримувати свою мережу магазинів і свій автопарк нереально дорого) продукція продається досить довго і тому ВСІ виробники змушені шукати більш стійку сировину (очищену, рафіновану, сушену-пересушену і т.д.), яка, знову ж таки, нажаль, додає менше смаку готовому продукту... Так що не треба розповідати що один Світоч зіпсувався, інші старі виробники нічим не кращі, а більшість нових "фабричок" так і не навчилися робити щось дійсно гідне. На рахунок Яричева - там весь час виготовляли тільки печиво, крекери і вафельні трубочки. На жаль, Світоч-Нестле більше року тому продали цю фабрику іншому власнику (ну, не любить керівництво Нестле печенько і все тут...). Проте, майже весь колектив залишився працювати з новим власником, який прагне не тільки зберегти старі популярні види (продають під торговою маркою Yarych), але і відкрив на базі Яричева ще одне нове виробництво тортів (торгова марка Rozalini). Так що хоча б тут намагаються зберегти щось старе... Хто зі мною не згодний - пишіть, буде цікаво поспілкуватися. Бо мені особисто часто "за державу обідно" коли на вітчизняних виробників БЕЗПІДСТАВНО бочку котять різноманітні невігласи (щиро надіюся, шановні форумчани, що це не про Вас ) Успіху
freshwind, абсолютно все правильно написали.))) але для мене Світоч, то смак дитинства і тепер коли пішли ті відокремлення під ін маркою, хоч і добре воно буде, але то вже не те...
Люди а яка там зараз ситуація ? Побачив оно рекламу світоча... згадав таку чоколядку) Яке воно тама зараз на смак, варто купувати чи нє?
Я купила шоколадку "Молочну з чорничним йогуртом". По-моєму, нічим вона не змінилася - така сама солодка-солодка.
Рибко, а чим вона мала змінитись, якшо то новинка? мені под-ся, хоч я практично не їм молочний шоколад, от шо солодке для мене то мілка...
Шановні! ми нещодавно були на екскурсії на фабриці Світоч( чи ба вже Нестле). Насправді - вражає! Чистота(перед тим, як зайти в кожен цех, треба помити руки з милом, а потім протерти спец.розчином), порядок(нас просили зняти абсолютно всі прикраси - хіба вже обручка не знімається фізично, категорично залишити мобільні, навіть наполягали, щоб екскурсантки не були на підборах!!!), умови для працівників(принаймі всі абсолютно були усміхнені) і т.п. А якщо вже казати про те, що ж насправді смачніше Рошен, Світоч чи Вероніка або Шоколадна Майстерня, то, знаєте, об"єктивно Вам ніхто ніколи не скаже ,тому що тут все на смак кожного з нас. А ми всі різні, правда? як про борщ казали? - за одним рецептом в різних господинь зваряться різні борщі, бо в рецепті написано "сіль ,перець додавати за смаком"
Я не зі "Світоча" але після екскурсії туди в мене залишились практично аналогічні враження. Дійсно дуже чисто, враження від самої фабрики дуже позитивні. От на смак продукція "Світоча" зараз дійсно нічого осбливого - в основному дешева солодка маса. Варті уваги хіба кілька видів цукерок, в основному ті що в коробках.
А мені навпаки - ті, що в некоробках. От зараз вийшла нова серія цукурок. Дуже класні, непересолоджені, в золотистих обгортках.... чиколядові, притружені вафелькою....
Люблю Світоч, хоч і не пам'ятаю який він був в 90-х роках, тільки смак ромашки. Із шоколаду обожнюю білий світоч з кокосом і молочний з кокосом, чорний сам по собі не люблю. А ось ці три - молочний з персиком, чорницею і полуницею і правда трохи резинові і засолодкі. Але кращі за Мілку і дешевші. Вафлі Артек і Хрум взагалі поза конкуренцією, особливо коли свіжі, то з ними швидко можна розібратися Аеро з бульбашками то вже для любителів, але теж непоганий. Із тих цукерок що не в коробках, також практично завжди обираю Світоч, ну Львівянин же Найсмачніші напевно Зоряне Сяйво і Білі трюфелі....ех. Якби були трюфелі з горішками, було би класно. Не знаю чи вони виробляють свій крекер (давно не купував), але цибульковий ясєнь пєнь найсмачніший Хотілось би об компанія зміцнила би свої позиції і розширювала ринки, а то можна сказати що з рекламою і взагалі маркетингом у них слабенько (хоча вроді кажуть що продажі зростають). Хіба що промо-акції у Львові (ота велика цукерка в центрі) і спонсорство нагадує що в нас є така цікава фабрика. Я би на їхньому місці змінив, повністю оновив свою емблему, придумав би якийсь добрий рекламний слоган.
Заради цікавості переглянув ком'юніті Світоча у ФБ) В них там досить цікавий контент)) Пропонують вулиці Львова вгадувати з висоти пташиного польоту. Справа не зі складних, але весело http://www.facebook.com/photo.php?fbid=322199981206130&set=a.221039147988881.49866.219994208093375&type=1