Вах, яка тема актуальна. А пандуси на тротуарах і біля установ нікому не заважають, ніхто не падав з них зимою ? Це ж скільки грошей в ті пандуси ввалили, а чи бачив хто неповносправного на візку на вулиці ? Я не бачила. Ці пандуси теж не для України, наші неповносправні сидять вдома і не рипаються, бо давно знають, що місто не пристосоване під їхні потреби навіть мінімально. А сфітлофори в нас і зрячим не дуже потрібні, в нас ж не дуже люди звертають на колір світлофора, а просто йдуть собі через дорогу (чи їдуть), бо треба. Я б на місці сліпих теж боялась дорогу сама переходити, бо невідомо ще чи загальмує машина перед світлофором чи ні.
про що і мова, сліпі якщо у нас ходять по вулицях то лише у супроводі родичів, які і на машинів відвезуть, і через дорогу переведуть. Самі ходять одиниці... ---------- Додано в 20:00 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ---------- от хто з нас троль? ти мене провокуєш щоразу, на модерів тиснеш роби висновки ---------- Додано в 20:03 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ---------- ні, ні, не закривайте очі рукаю, бо не бачитимете реального стану речей ---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ---------- це депутати і чиновники сидять в себе в комфортабельних апартаментах і "думають про народ", про сліпих, а самі тих сліпих ніколи не бачили, не знають як живуть, що їм потрібно, і тому роблять абсолютно невиправдані речі тому не треба думати що для сліпих звук це панацея, сидячи перед монітором компютера
Слухайте, шановний... В мене дитина народилась з серйозною вадою зору - ні, вона, Богу дякувати, не сліпа, але по операціях і багаторічних лікуваннях в доньки все ще -4 діоптрії. І я знаю, що таке звуки для (майже) сліпого. А те, що Ви пропонуєте - це з розряду фантастики у країні, де нема соціальної допомоги для сліпих на належному рівні, де ними ніхто не займається, і де вони полишені на старання рідних. Тут же вони живуть повноцінним життям, і світлофори - то лише мала частина того, що може місто зробити для цих людей.
це менше за нуль в світі, де людина в космос літає ---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ---------- донці вашій бажаю повного одужання але за звук набагато важливіший дотик
Взагалі то це ненормально. І ті ж світлофори, це сподіваюсь тільки перший крок до покращення ситуації. Мешкаю в районі, де ще за союзу декілька будинків було побудовано для сліпих, і є підприємство, на якому працюють сліпі. Ви не повірите (с), але практично кожного дня бачу сліпих без супроводу, а то і сімейну пару сліпих. І так, вони переходять дорогу самі, якраз на таких світлофорах.
Почитайте Ф.Крівіна: Козел горячился: -- Тоже придумали! Слыхано ли дело -- не пускать козла в огород? Баран был холоден. -- Забор поставили, -- горячился Козел. -- Высокий забор, а посередине ворота... -- Что? -- оживился Баран. -- Новые ворота? -- Не знаю, какие они там -- новые или старые. -- Вы что же -- не рассмотрели? -- Отстаньте, -- холодно бросил Козел. -- Какое это может иметь значение? -- Ну как же не может? Ну как же не может иметь? -- горячился Баран. -- Ну как же это не может иметь значения? Козел был холоден. -- Если бы не ворота, -- горячился Баран, -- то зачем все? И зачем тогда городить огород? -- Да, да, зачем? -- загорелся Козел. -- Я то же самое спрашиваю. -- Я не знаю, -- пожал плечами Баран. -- Нет уже, скажите, -- горячился Козел. -- Вы мне ответьте: зачем городить огород? Баран был холоден. -- Вот так -- нагородят, -- горячился Козел, -- не пролезешь ни в какие ворота. -- Ворота?... Баран горячился -- Козел был холоден. Козел горячился -- Баран был холоден. И до чего же приятно -- встретиться вот так, поговорить о том, что волнует обоих..
так що все ж таки краще б не робили нічого, ато дійсно куди йти сліпому: на звук, який заведе його прямо в стовп, чи як? На жвавих ділянках потрібні провідники, які не одного сліпого в день будуть переводити, а декілька десятків і ще декілька сотень ДІТЕЙ!
Кілька днів тому спостерігала цікаву картинку. Три собаки підійшли до дороги, зупинилися, почекали, поки світлофор заквакає, і спокійно перейшли проїжджу частину.
юначе, схоже, ви просто не розумієте про що пишете сліпа людина - не безмозкий форумлянин перед монітором, і знає, куди йде. А "цокання" - це лише сигнал "зелене світло" == заткайте собі вуха, як стоїте на зупинці також можете плавно перевести тему на те, що зараз ще й установи "цокають", і те цокання вам заважає (наприклад, домовилися з панянкою під оперним, вона, як то заведено, кокетливо спізнюється на майже годину - а ви стоїте й слухаєте, як щось на оперному цокає)
О, Ясам, а коли годинник на ратуші б1є, Вам то не мішає? Може би нафіг той зву скрутили, а б1є і б1є....
ні, я б краще колеса повідкручував тому бидлу, яке на тротуарах паркується ---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ---------- afterstep, Templar,читали с ти http://www.dislife.ru/flow/theme/5541 ? А сліпих питали с ти? Ге? Я читав! Я питав! А ви? ---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ---------- Всі роблять ВИГЛЯД, що піклуютьця про сліпих. Але люди в цьому не винні, бо їм такий приклад подає влада, яка найдешевше і найтупіше нововведення розмалює в таких якскравих фарбах, що в ціну і корисність повірить найбільший скептик ---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ---------- дякую за комплімент )))
Давно уже в центре города "говорилки" и свистки работают. Сперва раздражали, а теперь привык и понял, что надо. И что плохо, что раньше не было. -"Переход улицы Марата разрешен!" Тррррррррррррррррррр...... "Будьте внимательны! Переход улицы Марата заканчивается!"