Світлофори для сліпих. Кому вони потрібні?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем yasam, 6 бер 2012.

1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Вах, яка тема актуальна. А пандуси на тротуарах і біля установ нікому не заважають, ніхто не падав з них зимою ? Це ж скільки грошей в ті пандуси ввалили, а чи бачив хто неповносправного на візку на вулиці ? Я не бачила. Ці пандуси теж не для України, наші неповносправні сидять вдома і не рипаються, бо давно знають, що місто не пристосоване під їхні потреби навіть мінімально.
    А сфітлофори в нас і зрячим не дуже потрібні, в нас ж не дуже люди звертають на колір світлофора, а просто йдуть собі через дорогу (чи їдуть), бо треба. Я б на місці сліпих теж боялась дорогу сама переходити, бо невідомо ще чи загальмує машина перед світлофором чи ні.

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Фейспалм...

3. yasam

yasam Well-Known Member

про що і мова, сліпі якщо у нас ходять по вулицях то лише у супроводі родичів, які і на машинів відвезуть, і через дорогу переведуть. Самі ходять одиниці...

---------- Додано в 20:00 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

---------- Додано в 20:03 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ----------

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ----------

це депутати і чиновники сидять в себе в комфортабельних апартаментах і "думають про народ", про сліпих, а самі тих сліпих ніколи не бачили, не знають як живуть, що їм потрібно, і тому роблять абсолютно невиправдані речі
    тому не треба думати що для сліпих звук це панацея, сидячи перед монітором компютера

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Слухайте, шановний...

В мене дитина народилась з серйозною вадою зору - ні, вона, Богу дякувати, не сліпа, але по операціях і багаторічних лікуваннях в доньки все ще -4 діоптрії. І я знаю, що таке звуки для (майже) сліпого.

А те, що Ви пропонуєте - це з розряду фантастики у країні, де нема соціальної допомоги для сліпих на належному рівні, де ними ніхто не займається, і де вони полишені на старання рідних. Тут же вони живуть повноцінним життям, і світлофори - то лише мала частина того, що може місто зробити для цих людей.

5. yasam

yasam Well-Known Member

це менше за нуль в світі, де людина в космос літає

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Взагалі то це ненормально. І ті ж світлофори, це сподіваюсь тільки перший крок до покращення ситуації. Мешкаю в районі, де ще за союзу декілька будинків було побудовано для сліпих, і є підприємство, на якому працюють сліпі. Ви не повірите (с), але практично кожного дня бачу сліпих без супроводу, а то і сімейну пару сліпих. І так, вони переходять дорогу самі, якраз на таких світлофорах.

7. Templar

Templar Дуже важлива персона

Аффтар жжот, пеши исчо! :padonak:

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Почитайте Ф.Крівіна:

• Подобається Подобається x 6
  9. yasam

yasam Well-Known Member

10. Templar

11. yasam

yasam Well-Known Member

12. yasam

yasam Well-Known Member

так що все ж таки краще б не робили нічого, ато дійсно куди йти сліпому: на звук, який заведе його прямо в стовп, чи як?
    На жвавих ділянках потрібні провідники, які не одного сліпого в день будуть переводити, а декілька десятків і ще декілька сотень ДІТЕЙ!

13. kitana

kitana Banned

Кілька днів тому спостерігала цікаву картинку.
    Три собаки підійшли до дороги, зупинилися, почекали, поки світлофор заквакає, і спокійно перейшли проїжджу частину.

• Подобається Подобається x 2
  14. Templar

[/COLOR]
    Не нада, це моя робота! Немає чого мені калим перебивати :cofee:

Останнє редагування модератором: 25 кві 2012
  15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

юначе, схоже, ви просто не розумієте про що пишете :)
    сліпа людина - не безмозкий форумлянин перед монітором, і знає, куди йде. А "цокання" - це лише сигнал "зелене світло" :)
    ==
    заткайте собі вуха, як стоїте на зупинці :)
    також можете плавно перевести тему на те, що зараз ще й установи "цокають", і те цокання вам заважає (наприклад, домовилися з панянкою під оперним, вона, як то заведено, кокетливо спізнюється на майже годину - а ви стоїте й слухаєте, як щось на оперному цокає)

• Подобається Подобається x 7
  16. Templar

17. yasam

yasam Well-Known Member

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ----------

afterstep,
    Templar,читали с ти http://www.dislife.ru/flow/theme/5541 ?
    А сліпих питали с ти?
    Ге?
    Я читав! Я питав! А ви?

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ----------

Всі роблять ВИГЛЯД, що піклуютьця про сліпих.
    Але люди в цьому не винні, бо їм такий приклад подає влада, яка найдешевше і найтупіше нововведення розмалює в таких якскравих фарбах, що в ціну і корисність повірить найбільший скептик

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

дякую за комплімент )))

18. Templar

19. yasam

yasam Well-Known Member

Templar, двавай без офтопів, пліз

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Давно уже в центре города "говорилки" и свистки работают. Сперва раздражали, а теперь привык и понял, что надо. И что плохо, что раньше не было.
    -"Переход улицы Марата разрешен!"
    Тррррррррррррррррррр......
    "Будьте внимательны! Переход улицы Марата заканчивается!"

а де твій аватар? :)