Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Melody

Melody Well-Known Member

Відповідь: Свідки

А я сьогодні (вперше за весь час!) побачила шведського свідка. Роздавав журнали на набережній. Взяла я з цікавости "Пробудись", а там величезна стаття про те, які ягоди ростуть в Швеції і коли їх найліпше збирати. Це навіть цікаво :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Ці журнали не такі безобідні, як можуть здаватися на перший погляд. Ось що говорять фахівці:
    Які ж методи використовують у своїй діяльності свідки, якщо Ви стверджуєте, що вони – тоталітарний культ?
    © 2007 ЛГО "Інститут дослідження тоталітарних релігій та релігієзнавства"

- Передусім свідки займаються впливом на підсвідомість. Щоб впливати на підсвідомість, треба мати контроль над людиною: контроль над поведінкою, інформацією, мисленням та емоціями. У результаті їхніх маніпуляцій, людина думає, що до всього дійшла сама, хоч насправді відповіді для неї вже давно були готові. У літературі свідків використовується таке поняття, як диспарантний вплив на підсвідомість. Диспарантне кодування – це створення образів на рівні підсвідомості та страхів у людини. Таким чином людина потрапляє в залежність від літератури. У результаті особа хоче бачити і читати цю літературу більше, ніж Біблію. Ці журнали – це окуляри, призма, через яку треба читати Біблію. Це якраз і є маніпуляція, якою займаються свідки.

• Подобається Подобається x 3
  3. Melody

Melody Well-Known Member

Мене журнали цікавлять передусім з професійної точки зору. Така звичка - читати все і порівнювати. А за свою віру не маю чого боятися, бо мої переконання стійкі. Я і Коран читала, але якось він на мене не вплинув.

• Подобається Подобається x 2
  4. Олена_ua

Це добре, коли людина вірна і не хитається у різні боки. Бо знаю, серед свідків є такі, що раніше були у церкві, а потім перейшли до них і навіть повторно там христилися...

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, ми, люди які жили і вчилися при совку, мали навіть більше промивання мозку. Наприклад я, навчаючись в медінституті, мусив здавати екзамен з так званого наукового (?!) атеїзму.
    А щодо свідків, то я мав сусіда десь 10 років, так що я знаю їх вчення може більше ніж дехто зі свідків на ЛФ. І я думаю, що нехай вірять, давайте будемо до них толєрантними. Бог буде судити хто з нас був правий.
    Я старався довести своєму сусіду на базі Біблії, що вони в багатьох випадках помиляються.
    Що мені найбільш не подобається то те, що вони не вірять, що Христос воскрес в тілі. Мій сусід старався мені пояснити, що після воскресіння був тільки дух Христа, що тіло заховали учні, що Христос гіпнотизував учнів після його воскресіння і т.д.
    Але давайте не будемо їх судити. Зрештою, мій сусід був чудовою людиною. На жаль, був...

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

маячня, пан педро....
    “загіпнотизували”?....
    усвідомили правду....
    а у вашій церкві багато таких, які були у свідках?...
    небагато...
    переважно ті, кого вигнали за неморальну поведінку...
    пишайтеся!

7. Олена_ua

По -перше церква не навчає жодній неправді, а по-друге у свідків велика плинність кадрів, одні приходять, інші йдуть...

8. duncan

по-перше, ваша церква вчить тому, що вирішили “отці”...
    по-друге, “плинністю кадрів” у свідків можна вважати лише те, що до свідків більше людей приходить і їх стає все більше...

9. Pedro

Пупер, я не знаю чи це була маячня. Я тільки передаю слова сусіда.
    Як кажуть в Львові, за що купив, за те і продаю.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а свідки не мають своїх отців? хтось та придумав догми, які не існували до свідків, нє?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

та й кількість населення у світі зростає, в тому числі і свідків....

12. duncan

знаєте, чому свідки по інтернету не проповідують?....
    бо не видно людини і не можна точно знати з ким розмовляєш....
    як я можу сперечатися, коли навіть не впевнений, що ваш сусід був свідком?...

13. duncan

уявлення не маю хто “отець” і чи він існує....
    культу особи немає....

14. Pedro

Пупер, як ми не будемо один одному довіряти, то навіщо взагалі дописувати? Я, наприклад, відчуваю, включаючи цей форум, кому я можу вірити і з ким вести діалог а з ким не варто тратити часу.

15. duncan

принаймні мені ви довіряєте....
    я казав про вашого сусіда, який міг насправді бути ким завгодно.....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Засновник хто там у Вас, забув....

17. duncan

а у вас?...
    часом не язичник костянтин?....

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

почитайте про перших християн - дізнаєтесь.

19. Олена_ua

Між іншим, у Франції існує спеціальний список релігій, сект та культів, небезпечних для Держави та суспільства, до якого включена і Організація Свідків Єгови.

А в США існує закон, якого нажаль немає в Україні. Так, якщо батьки з релігійних переконань відмовляють дитині у медичній допомозі (або родичу), яка через свій вік, або стан здоров’я перебуває у несвідомому стані, і це може призвести до шкоди здоров’ю, або смертельного випадку, то таких батьків автоматично позбавляють батьківських прав, а дитині під наглядом поліції надають медичну допомогу. Крім того, проти таких батьків та родичів автоматично відкривається справа за свідому спробу зашкодити здоров’ю, або навіть вбивства власного родича, дитини. Між іншим, в США ведеться чіткий медичний контроль та статистика таких випадків, через що лікарі, щоб не відповідати перед Державою, самі повідомляють суди та правоохоронні органи про такі випадки.

20. duncan

“перші” ходили до церкви, хвестилися руками, святкувати три сотні свят, мали напіввійськову організацію, не одружувалися?.... [​IMG]

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)