Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Миху, "неча на зеркало пенять..." (с) Прутков.
    -1 за особистий випад ("з моєю величністю") - аж надто нижче плінтусу опустилися, Миху...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Афтерстеп, хто ж опустився?

По-перше, для чого задавати запитання? Щоб піти з пафосом? Якщо є бажання подискутувати - прошу дуже, якщо ні - для чого починати?
    По-друге, у мене не є ціль подобатися всім, навідміну....

3. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Миху, давайте пригадаємо, скільки згідно слів Ісуса Христа потрібно прощати свого брата (7 разів по 77),тобто багато. А ще сказано:- не судіть і не судимі будете. Людину, яка опустилася, але тим не менше йде до церкви, гріх з церкви вигнати, бо вона також дитина Божа, хоч і "зіпсута" в людському розумінні. А що у неї в душі знає тільки Бог. Але інакше у свідків, бо, як я уже писала, вони з Церквою неспівмірні.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Супер, Олено! В саму точку!

5. Олена_ua

Нещодавно почула таку життєву історію:
    Одна літня пані пішла у свідки і віддала (чи пожертвувала) їм свої заощадження 3 тис. грн. Згодом вона вирішила залишити цю секту і попросила повернути їй гроші. Грошей їй не повернули і людина на старості років залишилась без копійки за душею...

6. Олена_ua

В книге Рона Родеса «Вразрез со Священным Писанием»приводятся высказывания специалистов в области греческого и еврейского языков о Новом Мире: "...единственной целью "Нового всемирного перевода"было удалить из Библии любой намек на идентичность Иисуса и Иеговы. Д-р Уильям Баркли делает такой вывод: "В переводе Нового Завета налицо умышленное искажение истины сектой свидетелей Иеговы... Совершенно очевидно, что секта, которая таким образом перевела Новый Завет, интеллектуально бесчестна". Перевод был признан негодным такими библейскими учеными как X. Роули, д-р Юлиусом Мэнти (автор учебника по древнегреческой грамматике Нового Завета), д-р Брюсом Мецгером (профессор Нового Завета в Принстонском университете).

«Доктор Менти, выдающийся знаток греческого языка, был одним из тех, чьи слова исказили. «Сторожевая Башня» утверждала, что он одобряет их перевод, но сам доктор Менти с этим не согласен: «Я не встречал ни одного так называемого перевода, который был бы более далек от того, чему на самом деле учит Писание, чем эти книги, изданные Свидетелями Иеговы. Они очень далеки от того, что есть в оригиналах греческого и еврейского текстов» Доктор Менти назвал Библию Свидетелей Иеговы «шокирующей пародией на перевод, устаревшей и неверной». «Вы не можете проследить их мысль, потому что текст искажен и вводит вас в заблуждение, поскольку они умышлено подменяли слова в тексте Библии чтобы согласовать ее со своим учением. Они извратили Писание во многих местах, в десятках мест в Новом Завете, особенно в тех, которые говорят о Божественности Иисуса Христа»

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

перед Богом є всі рівні і ніхто не може будького відкидати від релігії і таким чином брати на себе самосуд.

можливо тим то відрізняються ті течії. Одні відкинувши заблудившого і вихваляються, що у них всі чисті, а і нші не відкидають, а готові допомогти.

8. Олена_ua

Цікаво, що таке "чистота Церкви"?
    У нас у церкві чисто, а грішники ми усі...

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

опіум для народу......
    олена_иа, пишите неправду.....
    а істина, вона на поверхні: скільки треба парафіян, щоб церква не була закрита?....
    от вам і відповідь....

10. duncan

знову інсинуації.....
    де джерело?....
    може знову католицьке чи православне, тому й приховали?... [​IMG]

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Миху, давайте пригадаємо, скільки згідно слів Ісуса Христа потрібно прощати свого брата (7 разів по 77),тобто багато. А ще сказано:- не судіть і не судимі будете. Людину, яка опустилася, але тим не менше йде до церкви, гріх з церкви вигнати, бо вона також дитина Божа, хоч і "зіпсута" в людському розумінні. А що у неї в душі знає тільки Бог. Але інакше у свідків, бо, як я уже писала, вони з Церквою неспівмірні.
    [Цитата виділеного]

Меню користувача Олена_ua
    Подивитись профіль
    Надіслати ПП для Олена_ua
    Знайти дописи від Олена_ua
    Додати Олена_ua до списку друзів
    Ігрова зала
    Викликати Олена_ua на двобій!

Цьому учаснику сподобався допис Олена_ua:
    Видалити оцінку Мих

Допис Олена_ua не сподобався 2 учасникам: пупер, Melown

Невже слова Ісуса не сподобалися?

12. duncan

пан мих, ви відчуваєте різницю між “відкиданням від релігії”, тобто вірою в Бога і “відлученням від (традиційної) церкви”?....
    а самосуд, чи це не шельмування парафіянами своїх “відступників”, чи не образи та прокльони сусідам, які в цю церкву не ходять і дозволяють собі працювати в неділю?... [​IMG]

13. duncan

слова сподобалися....
    сказані не в тому місці і не в той час...

сказано було ж вам, а не мені чи меллоуну.....
    ми ж, мабуть, недостойні... [​IMG]

14. Олена_ua

Це слова людини тілесної.
    1Кор.2:14 «А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.»
    Ів.3:16-17 «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся.»
    Які інсинуації?:eek:
    Влучила в саме яблучко!!!:radist:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слова Ісуса сказані не в тому місці і не в той час..... нема слів.

16. duncan

не перекручуйте...... [​IMG]
    я не про Ісуса....

17. duncan

безумовно.....
    маю тілесну оболонку....
    а зауваження щодо кількості парафіян?.. [​IMG]
    так ви виявляється стріляли?!...
    по ... свідкам?....

18. Олена_ua

Ви знаєте, ніколи мені не приходило на гадку рахувати парафіян.
    Але на око бачу, що повна церква і ще багато стоїть у дворі.

Продовжимо "стріляти":

"В переводе Нового мира имя переводчика не указано, он представлен как анонимный перевод, сделанный «Комитетом перевода Нового мира». Членами этого Комитета являлись Натан Норр, Альберт Шредер и Джорж Гэнгас; однако Фред Франц был единственным из них, знавшим библейские языки достаточно хорошо, чтобы предпринять попытку подобного перевода. Он два года изучал греческий язык в университете в Цинциннати, а древнееврейский язык изучал самостоятельно".
    Как можно видеть из приводимой цитаты ни один из членов комитета перевода не обладал достаточными познаниями. Насколько же Фредерик Франц «достаточно хорошо» знал иврит? Настолько, что под присягой не смог перевести с иврита простого текста."

19. duncan

ясно.....
    одне і те саме.....
    інсинуації.....

20. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Для мене важливо, щоб був мир, а не "хто кого".

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=111329&postcount=1798

Давайте розглянемо по контексту, весь цей розділ.
    1 Коринтян
    Розділ:
    5

1 Всюди чути, що між вами перелюб, і то такий перелюб, який і між поганами незнаний, що хтось має за дружину собі дружину батькову...
    2 І ви завеличалися, а не засмутились радніш, щоб був вилучений з-поміж вас, хто цей учинок зробив.
    3 Отож я, відсутній тілом, та присутній духом, уже розсудив, як присутній між вами: того, хто так учинив це,
    4 у Ім'я Господа Ісуса, як зберетеся ви та мій дух, із силою Господа нашого Ісуса,
    5 віддати такого сатані на погибіль тіла, щоб дух спасся Господнього дня!
    6 Величання ваше не добре. Хіба ви не знаєте, що мала розчина все тісто заквашує?
    7 Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.
    8 Тому святкуймо не в давній розчині, ані в розчині злоби й лукавства, але в опрісноках чистости та правди!
    9 Я писав вам у листі не єднатися з перелюбниками,
    10 але не взагалі з цьогосвітніми перелюбниками, чи з користолюбцями, чи з хижаками, чи з ідолянами, бо ви мусіли були б відійти від світу.
    11 А тепер я писав вам не єднатися з тим, хто зветься братом, та є перелюбник, чи користолюбець, чи ідолянин, чи злоріка, чи п'яниця, чи хижак, із такими навіть не їсти!
    12 Бо що ж мені судити й чужих? Чи ви не судите своїх?
    13 А чужих судить Бог. Тож вилучіть лукавого з-поміж себе самих!

Значить, бачимо ситуацію: "перелюб ... хтось має за дружину собі дружину батькову..", Павло дає вказівку, що робити з цією людиною... : 1 Коринтян 5:2. Чому? Бо "Хіба ви не знаєте, що мала розчина все тісто заквашує? 7 Отож, очистьте стару розчину..."

Далі він перечисляє ті конкретні гріхи, фактично, спосіб життя, через які з братом треба зробити те саме: "... та є перелюбник, чи користолюбець, чи ідолянин, чи злоріка, чи п'яниця, чи хижак, із такими навіть не їсти!...Тож вилучіть лукавого з-поміж себе самих!"

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)